Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моето острие

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Моето острие

    Това е едно от моите остриета.
    Стоманата е 4х13
    Изработено е като цяло парче от върхът на острието до петата на дръжката.След това е заточено калено и полирано.Дръжката е изработена от две парчета полиран ясен и алуминиеви вложки.Нитовете са месингови.
    Острието е с дебелина 2.5мм.Предназначено е за дране.Пасва много удобно на ръката в различни захвати.Заточването не е до бръснене но за сметка на това ножът остава остър след продължителна употреба.
    Ножът е изработен ръчно от един колега който прави ножове в ковачницата на дядо си в квартал Ябълка.
    Не разбирам много от хладно оръжие и това е което мога да кажа като лаик.Ако имате интерес мога да покажа още някои неща.
    Прикачени файлове
    BMW X6

  • #2
    До: Моето острие

    Ето нещо подобно, подарък ми е от Илия Пешев. Сори за лошото качество, ама в момента имам само телефон подръка.Стоманата е от кутер, чирените от рог на кафърски бивол:
    Прикачени файлове

    Коментар


    • #3
      До: Моето острие

      Явно практиката налага определени форми като най-подходящи.Има силна прилика между двете остриета.
      BMW X6

      Коментар


      • #4
        До: Моето острие

        Да, затова и го снимах и публикувах. Този го ползувам само за дране и за нищо друго.

        Коментар


        • #5
          До: Моето острие

          А какво е кутер?
          За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

          Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

          Коментар


          • #6
            До: Моето острие

            Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
            А какво е кутер?
            Вид месомелачка.

            Коментар


            • #7
              До: Моето острие

              Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
              Вид месомелачка.
              Бая едра ще да е. Благодаря все пак.
              За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

              Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

              Коментар


              • #8
                До: Моето острие

                Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
                Бая едра ще да е. Благодаря все пак.
                Да. Това е цяла машина и режещите й остриета се използват за материал за правене на гореспоменатите ножове.
                Ето една от най-простите:

                Коментар


                • #9
                  До: Моето острие

                  Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
                  А какво е кутер?
                  Месопреработвателна машина-въртяща тава с различна вместимост-100/300литра,според модела.На 180 градуса от оператора на машината има глава с 6 ножа,които са половинки-т.е. 3 двойки ножове които се регулират да минават по дъното на тавата в отстояние/луфт/1-1.5мм.Много качествена неръждаема стомана-там стане ли сакатлък с реглажа/диаметър на компановката-70/80см-обороти,към 6000/мин./,хвърчат шрапнели и се забиват в бетонната плоча на тавана до степен изрязване с ъглошлайф на видимите части.
                  Цената на 3-те двойки,един нож е дълъг към 300мм.-към 1000-1500 евро.Със задължителното заточване и производство на сурово-сушени колбаси/такива които ножовете секат месо на кокал при -18 градуса/-изкарват максимум година и половина.При неправилна употреба си заминават много по-скоропостижно,но цената е същата.Стоманата/да не споменавам фирми-производителки/ е перфектна-няма корозия,ако заточването не е тип "бръснач" кара с месеци активна употреба,след като вече се ползва за вторични нужди,различни от първоначалното предназначение /дране и прочее груби процедури/.Дори и заточването за фино ползване на лезвието трае много време-след което само един качествен масат и обучена ръка го вкарват в строя за норматив.

                  Коментар


                  • #10
                    До: Моето острие

                    Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
                    Да. Това е цяла машина и режещите й остриета се използват за материал за правене на гореспоменатите ножове.
                    Ето една от най-простите:

                    Братчет,ти ептен машинка за наденички си фотал.Пусни някой глиган с развъртащ тавата мотор 100+KW да си дойдем на думата.Вярно,че качеството на ножовата стомана е същото,даже за големите диаметри тави е по-добро,че там стане ли сакатлък...

                    Коментар


                    • #11
                      До: Моето острие

                      Бах мааму. Влязох в нов филм. На времето прескачах оградите в една дърводелна да пипна един трион от гатер. Правих си арбалет. Сега пък това чудо. Къде ги държат тия машини И лесно ли се вади ножа?
                      За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

                      Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

                      Коментар


                      • #12
                        До: Моето острие

                        Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
                        Бах мааму. Влязох в нов филм. На времето прескачах оградите в една дърводелна да пипна един трион от гатер. Правих си арбалет. Сега пък това чудо. Къде ги държат тия машини И лесно ли се вади ножа?
                        Ъхъ,верно пак си филмиран.Ножовете на тоя дзвер са две половини по 300 мм,които се закрепват на плоча/на главата,дето е срещу бъркача/ с фиксиран чоп и един,който като захлупиш втората плоча се явява ексцентрик.После следва бронзова гайка с обратна резба.Регулираш двойката,после с едно ключенце къде метър и зайде стягаш комплиментарната двойка-лАбава ли е хвърчат шрапнели от ножовете и откъртени парчета от чугунената тава/далеко ли са ножовете от тавата продукцията-фира/.
                        И така 3 двойки ножове...
                        Тоя кютюк,дето го домъкнах от Германия,тежеше 3,5-4тона.Иззидахме помещението където щеше да работи,пуснахме го отгоре с кран и после отляхме таванната плоча...

                        Коментар


                        • #13
                          До: Моето острие

                          Търся булдозер с яко гребло и мотокар. Трябват ми за 2 часа. След полунощ.
                          За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

                          Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

                          Коментар


                          • #14
                            До: Моето острие

                            Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
                            Търся булдозер с яко гребло и мотокар. Трябват ми за 2 часа. След полунощ.
                            Aко се кооперираш с някой мургав металург,одма ще ти плати консумативите по визитацията.Само главния мотор е 120 киловата,има още 5бр по-мЪнъчки-смятай що пиринч залежава...
                            Ти само ще копнеш ножките и възко...
                            Майтапа в ляво,ако имаш познати собственици на колбасарници,ножовете от заточване неминуемо се смаляват и по дължина и става невъзможен реглажа спрямо тавата-хвърлят се и се купуват нови.По-къси от 250 мм не остават,ширина в основата към 100 мм,в края-към 30 мм.Дебели са според предназначението 3,4 или 5 мм.
                            Перфектни 6 бр./има машинки и с 4/ заготовки за качествен нож.

                            Коментар


                            • #15
                              До: Моето острие

                              Благодаря за идеята, то в днешния свят, май най-трудно се стига до добрите идеи. Все ще смисля нещо.
                              За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

                              Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

                              Коментар

                              Активност за темата

                              Свий

                              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                              Зареждам...
                              X