Обява
Свий
Няма добавени обяви.
От нищо нещо...
Свий
Темата е затворена.
X
Това е залепена тема.
X
X
-
От: От нищо нещо...
Първоначално публикуван от anmarinov Преглед на мнениеНе се удържаш!
не ме карай да пускам "компромати"
Днес е хубав ден, пристигнаха няколко играчки.
Land Rover Discovery:
- ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!
Коментар
-
Първоначално публикуван от PETER PETRAKIEV Преглед на мнениеНищо ти и на тебе,не ме карай да пускам "компромати"
Днес е хубав ден, пристигнаха няколко играчки.
[ATTACH=CONFIG]684944[/ATTACH]Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 23-02-14, 09:59.www.graviranebg.com
Коментар
-
Дълго време се чудех дали да пиша тук, защото това, което съм направил е много далеч от съкровищата на г-н Петракиев. От друга страна заглавието е подходящо, пък и вдъхновението ми дойде именно от тази тема. Искам да благодаря на Петракиев за подробните снимки и за това, че без дори да подозира ме запали по ножове и събуди неудържим мерак да направя от нищо нещо.
От няколко години ползвам мачете на колд стийл, дръжката му обаче винаги ми е била неудобна. След няколко неуспешни опита да направя нещата по-поносими с изолирбанд и паракорд попаднах на тази тема. Останалото в снимки...
Дървото не знам какво е, ако някой го познае ще съм му благодарен. Мисля че е от крак на стара маса. Освен ползването на флекса за да срежа винта и тръбичката всичко е правено само на ръка. Допуснах някои грешки, но като цяло съм доволен, напред към следващия проект... зелен хултафорсY61
Коментар
-
Че дръшлето си е съвсем прилично. Поздравления.
Само на винта мястото му не е там - дупката за него в метала е на най-тънкото място. Може би 2-3см по-назад щеше да е по-удачно. Плюс втори с толкова по-напред. И двата ще се паднат върху гладката част на дръжката по тоя начин. Хем ще ти е по-лесно да ги изгладиш, хем ще е по-здраво, хем на места, където няма да започне да обива или драска след време, като се попротърка дървесината около него.
ПП: Това без претенции за каквито и да са компетенции от моя страна. Чисто лаишки разсъждения.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Браво, ако наистина ти е първа дръжка - справил си се отлично. За нитовете Спарки е прав, не е късно обаче да добавиш още един преди тръбичката. Поздрави.Колкото по-проходим джип имаш, толкова по-далеч ще ходиш за трактор.....
0882 52 00 52 - Жоро
Коментар
-
На първите снимки се вижда, че първоначалната идея беше за два нита и тръбичка, но предпочетох да го направя така, защото ми се струва по-изчистено. Сега като се замисля може би можех да сложа някакъв скрит нит вътре. Така дали наистина може да стане беля? Лепил съм с епокси, възможно ли е при забиване на острието в някое дърво дръжката да се разпадне или по скоро би се разхлабила?Последно редактирано от Сашко; 24-02-14, 15:28.Y61
Коментар
-
E, кой-знае каква беля надали може да стане. Ама пак - ако се притесняваш, добави още един в предната част на дръжката. Не вярвам да е голяма философия, освен ако острието не е от някаква хипер твърда стомана, дето трудно се пробива.
Имах едни ножове от косачка. Някаква неръждавейка. Не подлежеше на пробиване с нищо. Вероятно само карбидни свредла щяха да свършат работа. И флекса се пързаляше доста по нея.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Първоначално публикуван от anmarinov Преглед на мнениеДа ти имам интериора!... да ги намятаме други ден на щанда да висят, за тестове.
Първоначално публикуван от dido7 Преглед на мнениеПепи, тая брадва аз не бих я пратил...Прекрасен калъф и кания, респект!
Ще направим друга по-хубава.Land Rover Discovery:
- ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар