Обява

Свий
Няма добавени обяви.

От нищо нещо...

Свий
Темата е затворена.
X
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: От нищо нещо...

Първоначално публикуван от petrof Преглед на мнение
    Ей голям си конспиратор, как си я снимал тая брадвичка все от едната страна, та никой да не види марката
    Ако кажа че така се е случило няма да ми повярваш, но който се интересува ще се досети че е: Gränsfors Bruks

Първоначално публикуван от zzlatev Преглед на мнение
    Хускварна, в Младост зад Макдоналдса и Шела има фирмен магазин. Ще черпиш на Събора
    ...... може и така да се каже.
    Някакво си "желазо" там, аз не ги разбирам много тези неща, важното е да върши работа.

Land Rover Discovery:
    - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
    Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

Тъй, тъй, Хускварна ги взимат от там, слагат им клеймо на дръжките иги продават от свое име. И не са смъртоносно скъпи, сега има два модела налични в Младост за нещо като 60-70 лева.
      LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
      www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Първоначално публикуван от 5-ракиев Преглед на мнение
        Ако кажа че така се е случило няма да ми повярваш, но който се интересува ще се досети че е: Gränsfors Bruks
        Мдааа някой ценител се е обзавел освен с качествена брадвичка също и с качествено калъфче.
        По специализираните форуми много я тачат таз марка, заеднос Ветерлингс също - http://www.wetterlings.com/
        А дали Хускварна ги поръчват от тях само вътрешен човек може да каже - носят се такива слухове, но съм чувал че и Хултафорс правят брадви за Хускварна, та кой знае???

Коментар

Е освен вътрешните хора, знаят го и тези дето си купуват редовно брадви, и при това внимават, като си купуват, да са от тези дето са забравили да им махнат етикетите WETERLINGS...

Това което се говори сред знаещите, е че отдавна вече GRANDFOS и WETERLINGS имат един собственик и производството им е на едно и също място... Дали е така, със сигурност не знам, но това в което съм убеден, е че това са най-добрите топори, които човек може да си купи в днешно време... Говоря за серийно производство... Най-вече правени са от хора, наследници на поколения майстори, дето са правили инструменти с които реално се е работило... Нищо общо с модерните форми и търсене на изява и нови купувачи... Всяка извивка и елемент на острието е следствие на милиарди удари, проби, грешки и поколения...

На темата... Най-добрият топор, вече си има най-добрият калъф... и най-красивият..., че и най-функционалният... Става и на широк колан, топорчето не се усеща на кръста и дори може да се седне с него без никакво неудобство...
          Най-добрите топори вече знаете къде се правят, най-добрите им калъфи пък се правят в България...!

Малко в страни от темата, малко топорче и нож с нормални размери и форма, са това което наистина върши работа... Разните му там ножове за "оцеляване", дето тежат като топор, режат като не-подострен винкел и могат да дялкат клончета, оставете на офисните "оцеляващи"... да им се радват... колкото си щат...

Единственото, което липсва на правилният топор, е калъфката за носене на кръста... е вече знаете, какъв е правилният тунинг...
          VPetrov.photography

Коментар

Малко ремонт или "тунинг" на един Gerber Steadfast GB-1120
            Прикачени файлове
            Land Rover Discovery:
            - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".

Коментар

Петракиев пак показа че си НАЙ добрия.
              От мен евала.

Коментар

Да сменим малко "желязото", дръжката била много здрава,
                .... да бе, да, я да пробваме.
                Ножчето е Hultafors
                Großes Handwerkermesser GK (Carbon).
                Дръжката ще е рог, месинг, фибър и орех.
                Прикачени файлове
                Land Rover Discovery:

Коментар

Давай снимките нататък. Да видим какво чудо си направил от това невздрачно ножче.
                  ВСИЧКО Е НА НЕРВНА ПОЧВА
                  LZ1YBB

Коментар

5ракиев, много читаво ножче си избрал за разкрасяване.Аз от март месец ежедневно коландисвам едно такова и съм впечатлен от качествата му
                    Сигурен съм, че това дето го правиш ще стане невероятно.

Коментар

Първоначално публикуван от Pretor Преглед на мнение
                      Давай снимките нататък. Да видим какво чудо си направил от това невздрачно ножче.
                      Ааа, още се забавляваме (не е завършено), като стане готов ще има и снимки.

Първоначално публикуван от traktorist Преглед на мнение
                      5ракиев, много читаво ножче си избрал за разкрасяване.Аз от март месец ежедневно коландисвам едно такова и съм впечатлен от качествата му
                      Сигурен съм, че това дето го правиш ще стане невероятно.
                      Доста по-дебело/широко е острието от другите ниско бюджетни ножчета, а и доста по-трудно се обработва "желязото".
                      Наистина може да се окаже доста читаво, времето и работата с него ще покажат.

.... сега и една брадвичка Hultafors към ножчето, и работата заспива.
                      Прикачени файлове
                      Land Rover Discovery:

Коментар

Някой може ли да каже откъде в БГ мога да си купя един HULTAFORS HEAVY-DUTY KNIFE GK
                        Only after the last tree has been cut down,
                        Only after the last river has been poisoned,
                        Only after the last fish has been caught,
                        Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Първоначално публикуван от blackfirefly Преглед на мнение
                          Някой може ли да каже откъде в БГ мога да си купя един HULTAFORS HEAVY-DUTY KNIFE GK
                          От тук: http://www.kammarton.com/lang_bg/shops.php

Коментар

Нитове за дръжката от къде мога да закупя?
                            По малко, ама с хляб!

Коментар

Първоначално публикуван от IcOMencheV Преглед на мнение
                              Купувал съм от Бриколаж/в Бс/месингови пръчки ф4,ама много нехуманни цени имаха още тогава - за 60 см някъде над 10, ако не и 12 лв.бяха..

Коментар

Първоначално публикуван от IcOMencheV Преглед на мнение
                                Менчев, виж в каблешково в четвъртък, има трима джамбазина, продават и нитове
                                Око за око и светът ще ослепее

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X