Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Sa4mo - ナイフ

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Sa4mo - ナイフ

Дядка, не мислиш ли, че една йокоте линия ще стои добре на тая чикия? Някак си по-завършена ще изглежда...
    42

Коментар

Първоначално публикуван от zoro-1 Преглед на мнение
      Бай Сачмо, още помня поканата и лятоска като карам децата при баба и дядо в Бургас, ще дойда на чаена церемония.
      Заповядай, ще се радвам, ама чай не пия - ще се церемоним с бира

Първоначално публикуван от slaf4u
      Дядка, не мислиш ли, че една йокоте линия ще стои добре на тая чикия? Някак си по-завършена ще изглежда...
      ...още не съм стигнал до долкоз дълбоко - кво е туй "йокоте"линия? Пък "дядка" е дядо ти
      п.п. и да знаеш от мен - йокоте може да се направи при прав скос - при вдлъбнат - аз поне не мога
      Последно редактирано от sa4mo; 08-06-13, 06:35.

Коментар

Хвала на такива хора като Бай Сачмо.Евала за произведението.Дано някой ден останат свободни парици и аз да се сдобия с някой от твоите ножове.
        Няма страшно в умирачката...
        Страшното е да си жив!...

Коментар

Докато има такива хора в България не губя надежда за бъдещето и!!!
          МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Първоначално публикуван от sa4mo Преглед на мнение

...още не съм стигнал до долкоз дълбоко - кво е туй "йокоте"линия? Пък "дядка" е дядо ти
            п.п. и да знаеш от мен - йокоте може да се направи при прав скос - при вдлъбнат - аз поне не мога
            Когато циганин ти каже "бате" знаеш, че това му е уважителното обръщение. Представяй си какво уважение съм вложил в "дядка". Това съвсем сериозно!
            От ножове разбирам до толкова, че да знам какво ми харесва. За мен поне класическото джипонско желязо има такава линия.
            Това, което си издялкал е уникално!

п.п.
            ТИ, не можеш....?! Дай по-сериозно, не ти отива на възрастта да пишеш глупости!
            Последно редактирано от slaf4u; 08-06-13, 10:25.
            42

Коментар

Първоначално публикуван от slaf4u Преглед на мнение
              Когато циганин ти каже "бате" знаеш, че това му е уважителното обръщение. Представяй си какво уважение съм вложил в "дядка". Това съвсем сериозно!
              От ножове разбирам до толкова, че да знам какво ми харесва. За мен поне класическото джипонско желязо има такава линия.
              Това, което си издялкал е уникално!

п.п.
              ТИ, не можеш....?! Дай по-сериозно, не ти отива на възрастта да пишеш глупости!
              А бе, цял живот се разправям с цигани-не съм сигурен, че е тъй. Ама щом твърдиш, че е признак на уважение - приемам. Пък за йокоте-то при вдлъбнат скос - може, ама няма да е право, ами дъговидно.Днеска разкроих "секретна" стомана за пет ножа - три като показания, двата ще ги мъча уакидзаши да ги сторвам...със инкрустирана сакура, и други гюрлюци...та ще помъча барем големите да ги докарам с йокоте, а ако ме хванат карастанчовите, може и с подвижна ръкохватка да ги сторя - зачопена по канона..само цубите ще тряба май да ги лея...МАМАТА!

Коментар

е тука вече ще те чакам да видя какви ще ги сториш... Колко дълги си ги планирал вакизашитата? Цубите не мош' ли ги барна шир-потреба на струга и след това ръчна инкрустация и дълбане - не е като да не ти се отдава?
                42

Коментар

е тука вече ще те чакам да видя какви ще ги сториш... Колко дълги си ги планирал вакизашитата? Цубите не мош' ли ги барна шир-потреба на струга и след това ръчна инкрустация и дълбане..
                  ..ми няма да са от най-големите - къмто 50 см обща Д, пък що да се трепя да дълбая метал, като мога модела за леене да издълбая, и без туй струговани цуби не ми вършат работа - още не мога да струговам елипси

Коментар

Айде - нова порция..три танто - реплики на първия, и едно уакидзаши
                    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC08383.jpg
Прегледи:1
Размер:189.8 КБ
ID:5502767
                    Прикачени файлове

Коментар

..това е големиот:

Име:DSC08394.jpg
Размер:162.0 КБ
ID:5502769Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC08390.jpg
Размер:205.6 КБ
ID:5502770Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC08392.jpg
Размер:167.7 КБ
ID:5502771
                      На него "начовърках" сакура - медни клончета, месингови листя, и сребърни цветчета и пъпки.Повече снимки - тук: http://sa4mo.snimka.bg/hobby/yaponch...57202.31025930 Та така, със здраве!

Коментар

Уааааааа! Поздравлявам и немея!
                        Ще намеря пак кусур -на втората снимка се вижда, че начовъркания бамбук е релефен, според мен ще стои по-добре ако е на едно ниво с дървенията т.е. е вкопан в нея. Ще ме прощавате за непознаването на ножарските термини.
                        42

Коментар

Върховни са! А кова ли ги няколко стотин пъти?

Коментар

...Ще намеря пак кусур -на втората снимка се вижда, че начовъркания бамбук е релефен, според мен ще стои по-добре ако е на едно ниво с дървенията т.е. е вкопан в нея. Ще ме прощавате за непознаването на ножарските термини.
                            Релефен е, ки...Напълно вкопана е инкрустацията по кулаклиите, япончетата правят релефни инкрустации
                            Първоначално публикуван от miro1972 Преглед на мнение
                            ...А кова ли ги няколко стотин пъти?
                            ..ни един път не съм ги ковал - стъргани са от шина. За нож, дето ще ми дреме на секцията, и два-три пъти в годината се ще изважда от канията - демек - "виж кви неща имам!!" - изобще не си заслужава коването..със здраве!

Коментар

Първоначално публикуван от sa4mo Преглед на мнение
                              Релефен е, ки...Напълно вкопана е инкрустацията по кулаклиите, япончетата правят релефни инкрустации
                              Е те пък какво разбират от такива работи...
                              42

Коментар

Е те пък какво разбират от такива работи...
                                Разбират ги те, не са будали кат мен..айде, и последния, отначало беше само "тигър", после ми се завъртя в канчето и "дракон"..и стана тя една(май прекалявам с китайските филми)

Име:DSC08404.jpg
Размер:180.7 КБ
ID:5503632Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC08398.jpg
Размер:190.9 КБ
ID:5503633Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC08399.jpg
Размер:210.8 КБ
ID:5503634Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC08400.jpg
Размер:179.6 КБ
ID:5503635
                                този го мъчих по всички канони -

Име:DSC08395.jpg
Размер:106.5 КБ
ID:5503636
                                - разглобяем,острието се заклинва в дръжката с бамбуков чоп, цуба-муба, хабаки, джиджавки - всичко е насипно..ама най- голям зор видОх с оплетката(и пак не можах да я докарам..)
                                Всички снимки - тук: http://sa4mo.snimka.bg/hobby/tig-r-i-drakon.766129

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X