Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Sa4mo - ナイフ

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Sa4mo - ナイフ

..което би трябвало да означава нож на японски(според Гуглето).Това е първия ми опит в японистиката
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC08322.jpg
Прегледи:1
Размер:191.3 КБ
ID:6016334Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC08323.jpg
Размер:200.0 КБ
ID:6016335Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC08324.jpg
Размер:190.2 КБ
ID:6016336Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC08325.jpg
Размер:170.4 КБ
ID:6016337Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC08327.jpg
Размер:186.4 КБ
ID:6016338Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC08328.jpg
Размер:125.5 КБ
ID:6016339Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC08329.jpg
Размер:168.0 КБ
ID:6016340Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC08331.jpg
Размер:182.8 КБ
ID:6016341
    Със здраве!

От: Sa4mo - ナイフ

Офф, к'во да ти каже човек, това за първи път, онова такова .... абе 'земи се запри, много си зле с тия ножове

Бих казал, че си е доста сполучливо, из zadi ru съм разглеждал различните раздели, и източния разбира се, ама така и не ми е ясно заключвали се острието и по някакъв начин ?
    Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
    И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
    вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

Първоначално публикуван от mohera Преглед на мнение
      .. ама така и не ми е ясно заключвали се острието и по някакъв начин ?
      не разбрах въпроса - дали се заключва острието в канията, или острието към дръжката..? Ако е първото - не знам - аз разчитам на силата на триене(т.е. фино и стегнато напасване на клина към отвора), ако е второто - не съм спазил канона - дръжките обикновено са сменяеми, и са застопорени с бамбуков чоп в отвор на опашката на острието.Аз просто го залепих с епокс, домързя ме чак толкоз гевезелък)

Коментар

Добре де бай Sa4mo. На фото вече го докарваш, ама от към писане си скръндзав. Какво е що е? Неколко думи барем!?
        Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Първоначално публикуван от sa4mo Преглед на мнение
          не разбрах въпроса - дали се заключва острието в канията, или острието към дръжката..? Ако е първото - не знам - аз разчитам на силата на триене(т.е. фино и стегнато напасване на клина към отвора), ако е второто - не съм спазил канона - дръжките обикновено са сменяеми, и са застопорени с бамбуков чоп в отвор на опашката на острието.Аз просто го залепих с епокс, домързя ме чак толкоз гевезелък)
          Ами за заклинването в канията, че то триенето е само при гарда дето има едно удебеление/пластина. Ама ясно, трябва си добро напасване и точна ръчичка Мерси за разяснението.
          И това за сменяемите дръжки, не го знаех.
          Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
          И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
          вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

Ако не беше написал нямаше да предположа че е твоя, а не източна изработка.
            Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Не съм разбирач, но като на гледач ми харесва много. Мисля, че вече е време да побратимим Бургас с няколко японски града...минимум .
              ВСИЧКО Е НА НЕРВНА ПОЧВА
              LZ1YBB

Коментар

Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнение
                Добре де бай Sa4mo. На фото вече го докарваш, ама от към писане си скръндзав. Какво е що е? Неколко думи барем!?
                Уффф..прав си, Стояне..ама виж по кое време на денонощието съм пущал темата..Ето малко ТТД: клин - силно засекретена стомана( започва с 40, завършва на 13, по средата таен код - "Х")обща Д=325 мм, само клин-към 185 мм, б=4,5 мм, вдлъбнат скос с вторичен.Хамона е имитация(къв хамон на неръждавейка..) - електролизно гравиран.Надписа е на японски, но с китайски йероглифи, проверен от автентична японка,и не означава "денонощен магазин", а някакъв там самургайски девиз.Дървото е тик, жълтия метал - месинг.Инкрустирания и гравиран гюрлюк би трябвало да е бамбук(не троскот!).Инак ножа си е нож - бръсне си на сухо, както си му е реда, но да ти резне главата не става - къс е.Инак за сепуку е таман!Та така, със здраве!

Коментар

Евала, майсторе!!!
                  Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

тц тц тц
                    не те е срам!
                    42

Коментар

Силно впечатлен...
                      Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Поздравления , Дядо Сачмо!
                        Супер е!

Коментар

Що така си мисля че и меч ще има.......незнам. Много е хубав, поздрави.

Коментар

Бай Сачмо, още помня поканата и лятоска като карам децата при баба и дядо в Бургас, ще дойда на чаена церемония.
                            Колкото по-проходим джип имаш, толкова по-далеч ще ходиш за трактор.....
                            0882 52 00 52 - Жоро

Коментар

Много е хубав ножа.Поздравления за майсторлъка!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X