Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за острие от шина за "резачка".

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Въпрос за острие от шина за "резачка".

Е, щом имаш опит вече...

Ама ще е нито риба нито рак. Ма то кефа не е от това дали ще отсечеш някой клон с него, а в това да го направиш със собствените си ръце
    Има ли желание-има и начин!

Коментар

От: Въпрос за острие от шина за "резачка".

Първоначално публикуван от //Радо// Преглед на мнение
      @maystor Не съм много сигурен. Ако си бях поиграл да я разцепя щеше да е повече от наполовина по- леко.
      Всъщност Никола може да каже как е откъм тежина. За здравината - убедих се че е здраво желязо.
      Между другото на китаеца му сложих 15" шина и скъсих веригата. Стана зверче. Няма нищо общо с рязането преди.
      Точно ти постоянно опяваш за едни линейни скорости и този път те послушах.
      Препоръчвам!
      Ами опявам, що'т искам да не се зорите и ето, виждам, че има резултат.
      Иначе от шината , освен стъргало за кал, да си стържеш галошите, преди да влезеш в антрето, друго не става.
      Ама пробвайте де, може и да науча нещо ново, след 20 години в бранша.
      ПП. За да се изхвърли, значи е посиняла, и звездочката на върха даже, демек всичко се е разкалило и износило, дето е било предназначено за понасяне на големите усилия. Останалото е просто желязо, за вторичните суровини. Малко е по-твърдо, но до там. Що при толкоз много продадени шини годишно, до сега не се чуло нещо за повторната им употреба за еди к'во си.
      подаръци за мъже от FACOM
      промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Re: От: Въпрос за острие от шина за "резачка".

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
        Дерзайте колеги, по-добре е да ползвате лист за механична ножовка Сандвик - ама нямааааа . От шина за резачка - стъргало за кал пред входа , това е голата истина. Иначе и аз искам вратна пържола за 2,50.
        И това е пробвано, ама не сандвик а на БахГо (или "Бахко" беше...)
        Аз на тая стомана от ножовката никакъв недостатък не е й намирам освен, че ръждясва иначе и и пирони можеш да сечеш, без да я подбиеш.
        А пък ла листовете от шината не си прав, доста са яки, само средни сякаш е по-мек от другите.

Коментар

От: Re: Въпрос за острие от шина за "резачка".

Първоначално публикуван от //Радо// Преглед на мнение
          Аз съм го правил вече на едната страница намалка лопатка, която седи в джипа. Всичко което си писал е вярно, но лопатката си реже и без чапраз. Не е като трион но специално я изпробвах и става номера. Клони в екстремни условия с дебелина под 7-8 см. не са проблем. Чапраз и да искам няма как да направя, а и ако го направя функцията " отсичане" ще се изгуби. Така като го назъбя при удар пак ще си сече.
          А вариантът да се направи със зъби подобни на тези, каквито правят на трионите на мултитуловете и швейцарските ножчета? Поне като трион ще работи много добре, макар и без чапраз.
          Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
          First impression is not always true. Get inspired.
          Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
          Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X