Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за острие от шина за "резачка".

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за острие от шина за "резачка".

Има ли идея някй дали е подходяща стоманата?
    Бос съм и в стоманите и в остриетата.
    Нещо от рода на мачете ли да творя (и разновидности) или нож, или и двете(нали са 2 части).
    Абе с 2 думи да се заигравам ли изобщо?
    П.П. Моят съвет е да ми кажете че става за нещо, защото съм българче и искам да си имам от всичко(по няколко).
    Sent from my Nokia s fenerche

От: Въпрос за острие от шина за "резачка".

Аз съм си правил мачете и няколко ножа от стар видиран за мокро диск за рязане на камъни/гранит,мрамор,варовик няма значение/ страхотна здравина и еластичност!
    driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Първоначално публикуван от Гробаря Преглед на мнение
      ... видиран за мокро диск за рязане на камъни/гранит,мрамор,варовик няма значение/...
      Бос и гол. Какво е това?
      Конкретно в случая е че се прецака шината и друго за нея не мога да измисля. Понеже съм хобист -експериментатор-разрушител веднъж се мъчих да я разпробия и ми беше трудно. Реших че може би е нещо от качествена стомана.
      18",доволна дължина за нещо от рода на мачете. Имам си едно вече оригинално, ама вижте"П.П."
      Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 10-12-12, 20:51.

Коментар

Шината е от два листа ламарина, която е закалена само по ръба, който образува канала за веригата, мачете - нанайси.
        подаръци за мъже от FACOM
        промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Майсторе не винаги е така , има с три листа , има и такива цяли .За разпробиване става с кобалтова бургия .Колкое е подходяща не знам ,но като се изкриви случайно ,трудно може да се изправи . Покрай канала за верига ,май е закалено допълнително .

Коментар

Третият лист ( средният ) не е цял, стандартно е на отвори, с цел олекотяване, та затова не го броя за лист.
            Иначе си прав ако го броим и него, три са.

ПП. Това за цели - не съм виждал такъв до сега, поне на Щил и Орегон. Пък съм бил и във фабриката на Щил в Швейцария.

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Как да не знаеш а Дружба ,Урал ,Тъга ? Има на по старите машини но за марката не смя да твърда категорично .Май имаше на Орегон с лазерна закалка ,тези дъски без колело отпред .

Коментар

Re: Въпрос за острие от шина за "резачка".

Разцепваш я с някакъв клин, със средният лист са съединени със точкови заварки и не е особено трудно.
                Стоманата е хубава, твърда и гъвкава, ама като свалиш боята и ръМжасва. Имам и едно двойно по-голямо от това, ама не мога да му намеря снимките, шината мисля беше "Орегон".
                Дупка му се пробива с електрожена, ако си обичаш свредлата де...
                Прикачени файлове

Коментар

От: Re: Въпрос за острие от шина за "резачка".

Първоначално публикуван от Никола Преглед на мнение
                  Разцепваш я с някакъв клин, със средният лист са съединени със точкови заварки и не е особено трудно.
                  Стоманата е хубава, твърда и гъвкава, ама като свалиш боята и ръМжасва. Имам и едно двойно по-голямо от това, ама не мога да му намеря снимките, шината мисля беше "Орегон".
                  Дупка му се пробива с електрожена, ако си обичаш свредлата де...
                  Направих нещо такова без да разцепвам,изрязох от едната страна канала, оформих и заточих. Задната част я оставих така -не съм рязал за дръжка още. Пък може и да не правя, а да омотая с кожена лента,че сякаш ми пасва на ръката формата.
                  Стана по- тежко от трамонтината острието, което пък в някои случаи си е предимство.
                  Поозорих се докато отрежа канала и с "грубото заточване" обаче. Явно цялото е закалено, защото виждам къде съм правил опит за пробиване и е далеч от периферията. А мъчих с кобалтово свредло.
                  Ще влезе в употреба!
                  Последно редактирано от //Радо//; 11-12-12, 21:02.

Коментар

Качи снимки,да видим какво си направил.
                    0осем9осем7шест0осем7едно
                    Миро

Коментар

Първоначално публикуван от bochkata Преглед на мнение
                      Качи снимки,да видим какво си направил.
                      Не е окончателно. Формата е същата като на колегата по- горе, но не съм разделял шината, и не съм правил дръжка.
                      Резултатът обаче е прекалено тежък. Имам Трамонтина 17" и тя ми натоварва китката ,а това след няколко замаха вече боли.

Новият замисъл:

Изрязах процеп в сап за лопата(мотика...) и нанизах изобретението, като пристегнах с 2 болта м10. Леко се пристъргва вътрешният канал за да влезнат болтовете. Със свредло, макар и кобалтово е мъка. Ще изнамеря тръба с която ще направя връзка с още един сап. Така както е заточено острието , ще си поиграя малко и ще го назъбя за да може да реже що годе като трион. В задната част където си е все още канала на шината ще заваря кука.
                      Крайната цел е възможно най- дълъг прът за отсичане/рязане/навеждане на високи клони на дървета.Мисля че такъв инструмент ми е по-нужен от още едно мачете.
                      Въпреки това, сега както е само с един сап, при добра засилка, благодарение на дългото рамо не прощава на издънки и тънки клони. Естествено в гъсталак не можеш да се навреш както с мачете понеже няма как да го развъртиш.
                      П.П. Нямам в момента фотоапарат. След време като го завърша ще снимам.

Коментар

Дерзайте колеги, по-добре е да ползвате лист за механична ножовка Сандвик - ама нямааааа . От шина за резачка - стъргало за кал пред входа , това е голата истина. Иначе и аз искам вратна пържола за 2,50.

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от //Радо// Преглед на мнение
                          Така както е заточено острието , ще си поиграя малко и ще го назъбя за да може да реже що годе като трион.
                          Ако успееш да го направиш трион-добре. Ама надали ще стане. За да реже като хората триона трябва да има еднакви по профил и височина зъби, както и чапраз. Хайде, чапраза ще го докараш с чук или клещи, ама при тази твърда стомана зъбите ще са проблем. Освен ако не ги правиш на машина де, ама така като гледам-нямашщ достъп до такава.
                          Иначе се кефя на хора които не искат да изхвърлят материал който може да влезе в работа, ама по-добре още едно мачете.
                          А ако ти трябва задължително трион-от магазина.
                          Има ли желание-има и начин!

Коментар

@maystor Не съм много сигурен. Ако си бях поиграл да я разцепя щеше да е повече от наполовина по- леко.
                            Всъщност Никола може да каже как е откъм тежина. За здравината - убедих се че е здраво желязо.
                            Между другото на китаеца му сложих 15" шина и скъсих веригата. Стана зверче. Няма нищо общо с рязането преди.
                            Точно ти постоянно опяваш за едни линейни скорости и този път те послушах.
                            Препоръчвам!
                            Последно редактирано от //Радо//; 14-12-12, 22:01.

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                              Ако успееш да го направиш трион-добре. Ама надали ще стане. За да реже като хората триона трябва да има еднакви по профил и височина зъби, както и чапраз. Хайде, чапраза ще го докараш с чук или клещи, ама при тази твърда стомана зъбите ще са проблем. Освен ако не ги правиш на машина де, ама така като гледам-нямашщ достъп до такава.
                              Иначе се кефя на хора които не искат да изхвърлят материал който може да влезе в работа, ама по-добре още едно мачете.
                              А ако ти трябва задължително трион-от магазина.
                              Аз съм го правил вече на едната страница намалка лопатка, която седи в джипа. Всичко което си писал е вярно, но лопатката си реже и без чапраз. Не е като трион но специално я изпробвах и става номера. Клони в екстремни условия с дебелина под 7-8 см. не са проблем. Чапраз и да искам няма как да направя, а и ако го направя функцията " отсичане" ще се изгуби. Така като го назъбя при удар пак ще си сече.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X