Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Каракулак от 21-и век

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Каракулак от 21-и век

Ей го едно подобие, далече е от кулака, ама острието като ширина е много близко.
    Някакъв металист цепи дръвца

Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
    И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
    вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

Първоначално публикуван от gemax Преглед на мнение
      Имам и аз една питанка към бай Самчо!
      Този каракулак имали си жена за продан, защото аз много отдавна си търся?
      Такава изработка и такъв нож чакам отдавна.
      Колега gemax, ножа ми беше поръчан точно от човек, който има интереси в областта на историята на хладното оръжие...само дето две седмици не си го потърси.При което в сряда (27.06.сутринта) го сложих на тезгяха, и към 10:30 вече си имаше нов собственик.Та така - от теб зависи, със здраве!

Коментар

..а за острието на клипчето - това си е един от многото видове кукрита - еми..с брадва щях да свърша същата работа за примерно 40-50 секунди

Коментар

Първоначално публикуван от sa4mo Преглед на мнение
          ..а за острието на клипчето - това си е един от многото видове кукрита - еми..с брадва щях да свърша същата работа за примерно 40-50 секунди
          Случайно попаднах на него та го дадох просто за някаква визуална представа, че нали имаше питане относно работните качества между кукрито и каракулака. Посоченот ми се видя близко в отношение ширина на клина, докато кукрито (поне повечето дето съм виждал, т.е. стандартно) е доста по-широко.

п.п. оспамихме ти темата
          Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.

Коментар

[QUOTE=mohera;1884197]
            Някакъв металист цепи дръвца

Металиста по мъ кефи

Коментар

18+, ако модераторите решат да го махнат. Жени и деца да не гледат, или поне тези жени с по слаби сърца.

http://www.youtube.com/watch?v=P8jbNn1b3xc

Има две основни разновидности на кукрито. Имаше нещо от сорта че в единия край на Непал са по издължени, а в другия по широки, но като цяло това по издълженото (имаше си някакъв термин ама не помня) е повече за селскостопанска работа. Като цяло нито едните нито другите са за цепене на дърва.
              "If they give you ruled paper, write the other way." Juan Ramon Jimenez

Коментар

То аз не се сещам нож с предназначение - цепене на дърва . Виж да си кастриш клонаци, разчистваш, оразмеряваш разни за огън и т.н. има.

Колкото до въпросното видео, може да изглежда ... грубо и за +18, но това бил ритуал с който младежите стават мъже, абе не е като казармата . Те и въпросните кукрита са ритуални, нямат май много друго приложение , и трябва с един замах да отсече главата на теле ли е, там каквото е. Така минава в "лигата на обикновените мъже" и може да почне работа на договор .

(последното е ясно, че е щега, но ритуала си е ритуал)

Коментар

Здравейте, момци! ..още един от серията"..от 21-ви век"..ама тоз път е със специално име..не е само "кара-", нито само"ак-", нито дори "аладжА-"кулаклия, ами си е направо "дьорт бейяз-сиах кулаклЪ бир бучак", надписа отляво на острието е по изричното желание на клиента, инак останалото е както при предния..е разлика има в дръжката - "ушите" са 4, при това - и бели, и черни..та така, със здраве!
                  Прикачени файлове

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X