Обява

Свий
Няма добавени обяви.

FrameLock vs LinerLock или въобще доколко е дълговечен FrameLock?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: FrameLock vs LinerLock или въобще доколко е дълговечен FrameLock?

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
    Сега и ако бяхте изяснили, примерно със снимки, кой "лок" какво представлява всъщност, току виж темата станала полезна и за мене например!
    http://faq.customtacticals.com/locking/index.php
    О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Благодаря ви за обясненията, попросветна ми малко! Оказа се , че наистина само с четене е трудно да си представя реално нещата. При Слип джоинт, Линер лок, Бътон лок, Фрикшън фолдер и Локбак ми е ясен принципа защото имам или съм имал такива ножове (иначе имената на заключванията за първи път ги виждам). Другите не съм ги виждал на живо и затова Е - лок, Компрешън лок и Фрейм лок си мисля че ги разбрах (ама може и да греша) а останалите изобщо не си ги представям!
      Сега да видим най-важното (по темата) дали съм разбрал - разликата между Фрейм лок и Линер лок: Общо взето принципа на заключване е еднакъв - пластина, която при отваряне на острието го подпира и не му позволява да се затвори без да се отмести пластината. Обаче при Фрейм лок заключващата пластина е всъщност част от корпуса (дръжката), има постоянен пряк контакт със стискащата ножа ръка, което според описанието би трябвало да дава допълнителна сигурност на заключването. А при Линер лок заключващата пластина е по-тънък детайл, намиращ се скрит под чирените на дръжката и не контактува постоянно със стискащата ножа ръка. Отделно което разбрах от описанието на Венцислав Петров е че пластината на Фрейм лок има изтъняване на едно место, където и става самото огъване при заключване и отключване а при Линер лок огъването е по цялата дължина на пластината, което всъщност прави второто заключване по-надеждно и дълговечно!
      Малко дълго се получи описанието ми на това какво съм разбрал, ама дано поне да съм го разбрал правилно!
      "Do not correct a fool, for he will hate you;
      Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Горе долу това е... И този малък участък, играещ пружина, е и центърът на дискусията...
        VPetrov.photography

Коментар

Не съм имал никога такъв нож ( с Frame Lock), но доколкото мога да си представя нещата, тази част от дръжката (заключващата пластина) ще стои нестабилно в ръката и ще мърдоли при тежка работа с ножа, което би ми създавало дискомфорт, а и би скъсило живота на пружината допълнително! Май съм повече привърженик на Liner Lock , имам два ножа с тази конструкция и засега издържат на простотиите ми.
          "Do not correct a fool, for he will hate you;
          Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Ами не си ги представяш правилно/според мен/! Вземи си някой, и пробвай. Любимата ми сгъвайка е точно с фрейм лок, и изобщо не "мърдоли".
            "Make love, not war!"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X