Ръцете - ръце, от водата боли още по-силно.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Газов патрон
Свий
X
-
Много зависи от ситуацията.Първоначално публикуван от KamAZadjiqИ аз съм си мислил за газов пистолет но какво правя ако с изваждането му провокирам някой наркоман да извади боен и да ми разпилее мозъка по тротоара и вместо 10 лв и някои 6амар да ме събират в чувал.
Ако въпросният ти извади пистолет (че и боен) пръв, то най-вероятно ще е най-добре да не опитваш да се правиш на герой, освен ако не си много сигурен какво и как ще направиш.
Ако обаче ситуацията е обратната и ти си успял да извадиш оръжие преди него, то просто трябва да си готов да дръпнеш спусъка без колебание. А като дръпнеш спусъка първи, то имаш реален шанс да не му дадеш възможност да вади каквото и да било.Ние не сме неутрални!
Коментар
-
Не знам доколко съвета е смислен, защото това са други пари. Обаче има един номер с лазерния прицел. Подсетиха ме, един доклад на ФБР
В 95 % от случаите с такова нещо престрелката просто се разминавала. Българският принос: Като му го забодеш в лицето продължава да беснее щото не вярва че ще улучиш. Като го лепнеш на гърдите пак не мирясва - почва да се прави на герой. Е, получих прозрение - като му закачиш петното на ташаците и погледнеш натам нямаш никъв шанс да го настигнеш. Работи ...
Коментар
-
А ти обръщай внимание на дебилите по заведенията, че ако искат да имат клиенти и да им вземат парите, трябва не да се правят на умни, ами да сложат касетки за оръжие като в банките. Оооохрана ръзиъш ли ... Охранили са се.
Тия па кви идиоти са ... Изложба. На оръжие. Отивам, купувам си билет, не ме пускат. Униформени, важни ... Къде се касетките? Няма. Ядосах се много, върнете ми парите за билета. Не може. Обир? Ама господине, ама то, ама ние, ами скрийте си го в колата. Само за тая приказка трябва тутакси да стане светец. Цвилих кат пияна ученичка. Някак се съвзех, питам ги не са ли чували че за тая работа си има закон. Мислят та чак се чува. Измислиха: миии, скрийте го така, да не се вижда ... Пак уцелих пода, едвам дотичах до кенефа. Зле ми стана от смях. После ги питах верно ли не знаят че има Закон за КОС. Толкоз оглушително мълчание рядко бях чувал.
Иначе охраняват ли охраняват ...
Коментар
-
Това, което казах е, че за преработен газов и за фабрично боен е все тая като те хванат, затова не си струва да рискуваш с играчки от ЦАПФ (алуминиево-цинкова сплав).
За КОС всички слушаме колко е трудно, а същевременно сума народ има пистолети, т.е. който търси - намира.
Някой беше споменал, че не можело да гръмнеш някого ако те нападне с тръба. Няма такова нещо. Всяка ситуация е индивидуална и ще се оправяте в съда. Тръба, бухалка или нож са не по-малко смъртоносни от пистолет, така че ако не си можел да избягаш - стреляш. То, при нападение от 2 и повече лица пак се брои, че има непосредствена опасност за живота ти и си в пределите на неизбежната отбрана. Който се интересува, да прочете закона. Ако ти утрепеш някого, няма голямо значение как и дали си стрелял или си го направил с талпа.
Закон за служба КОС няма. Има ЗКВВООБ - http://www.dnsp.mvr.bg/ZKVVOOB.htm
Иначе най-добрата отбрана е избягването на рисково попадение и рискови ситуации.
Коментар
-
Както знаем още от едно време начини се намират. Ако не по първия, то по втория или третия. Откак пък станахме пазарна икономика - хептен ... Въпросът е дали човек иска да го прави така.Първоначално публикуван от ObersturmbahnfuehrerЗа КОС всички слушаме колко е трудно, а същевременно сума народ има пистолети, т.е. който търси - намира.
...
Някой беше споменал, че не можело да гръмнеш някого ако те нападне с тръба. Няма такова нещо. Всяка ситуация е индивидуална и ще се оправяте в съда. Тръба, бухалка или нож са не по-малко смъртоносни от пистолет, така че ако не си можел да избягаш - стреляш. То, при нападение от 2 и повече лица пак се брои, че има непосредствена опасност за живота ти и си в пределите на неизбежната отбрана. Който се интересува, да прочете закона. Ако ти утрепеш някого, няма голямо значение как и дали си стрелял или си го направил с талпа.
...
Иначе най-добрата отбрана е избягването на рисково попадение и рискови ситуации.
А аз не съм казал, че не можеш да гръмнеш нападател, въоръжен с тръба. Казах, че може да те осъдят за това.
Случайно да ти прави впечатление колко много случаи има, в които полицаи при изпълнение на служебните си задължения предпочитат да се оставят да бъдат бити, отколкото да стрелят срещу нападателите си? Защо е така а? За мен отговорът е повече от ясен. Познавам лично полицай, който е стрелял по нападател и до миналата година още имаше проблеми с Военна прокуратура ...
С последното мога само да се съглася.Ние не сме неутрални!
Коментар
-
Аз изобщо не говоря за подкупи. Това е само за хора без въображение и без желание. Който иска, ще намери и чалъм и връзки да го ориентират какво и как да направи. Като отидеш мърляв и подозрителен при съответния директор и кажеш, че ти трябва, за да плашиш циганите, какво можеш да очакваш...
Полицаите са друга работа и те не са по този закон. Той е за физическите и за юридическите лица. Пък ако стане белята, всичко опира да адвокатите в съда. Щото работата е разтеглива като локум и всеки казус е сам за себе си. Тогава всичко е въпрос на тълкувание и аргументация, обаче както е казал Висоцки "... и кто кого переживет, тот и докажет, кто был прав, когда припрут..."
Коментар
-
Служба КОС ти дава право да носиш нещо с което печелиш 10 метра дистанция..
Един здрав ловен нож на колана е по-ефективен, въпроса е че между ножа и куршума разликата е никаква, а общото е решението да го използваш!
Тука е голямата разлика между пишлемето и нормалния мъж.
Случвало ми се е да присъствам на сцена, когато познат офицер от контингента на нашите първи задгранични сили, мой личен приятел - лека му пръст, молеше пияни ченгета да го оставят на мира, а те завалиите, понеже били барети от Враня, решили че военен с униформа в кръчма е палячо...
Верно, докато не му дръпнаха пагоните човека ги умоляваше да спрат с глупостите, ама когато му ги скъсаха пусна един изстрел в тавана.
Тогава най-бързия юнак реши да му прибере пистолета и това му беше грешката - куршума го удари в червата.
Втория "леопард" се размина само с изстрел в ръката...
Добре че Ясен после ги превърза, та ги спаси и двамата!
Човека се казваше майор Ясен Митрев, един истински български офицер!
Всъщност мисълта ми беше, че трябва да си много силен, за да не използваш оръжие, разбира се до момента в който се наложи да го ползваш!
Коментар
-
10 м дистаниця е бая при самоотбрана и после ходи доказвай, че е имало реална опасност за теб, освен ако вече не са стреляли. Истинските простотии стават на 3 м, а там ножът е в пъти по-ефективен и по-опасен, ако успееш да нанесеш удар. Въпросът е, че в града нямаш право да носиш ножовете, за които говориш. Вярно, че в рамките на законово позволеното острие пак има много сериозни остриета, ама все пак... Сега се замислям - кой дава разрешения за големи ножове за самоотбрана? Май няма такъв филм. Иначе друго си е да носиш някое вазакаши под якето.
Недостатъкът на ножа е, че противникът може да е въоръжен с нещо по-дълго и ако не успееш да го изненадаш става сложно.
Пистолетите са за служебно и армейско ползване. За самоотбрана - само револвер от .357 магнум нагоре с цев не повече от 2 1/2 инча и много тренировки за бързо вадене под стрес.
А това, че трябва да си силен, за да не използваш оръжие е повече от ясно. И тук във форума има няколко трикрилни гардероба, дето трябва да си голям ентусисаст, за да ги дразниш. В темата, обаче говорим за нас останалите - със стандартните номера дрехи. Предполагам, че имаш предвид и морална сила, ама това е лукс... Просто бягаш или чакаш първия удобен момент, за да си вържеш гащите за съда.
Коментар
-
Определено не си си имал работа с опасни хора...Първоначално публикуван от ObersturmbahnfuehrerИ тук във форума има няколко трикрилни гардероба, дето трябва да си голям ентусисаст, за да ги дразниш. В темата, обаче говорим за нас останалите - със стандартните номера дрехи
Няма по-безобидни създания от едрите мъже!
Коментар
-
Т.е. "печалбата" би ми вършила работа при положение, че очаквам някой да ми прави атентат. При повечето възможни сценарии на опасни ситуации, в които може да попадне средностатистическият човек, дистанцията ще бъде доста по-малка.Първоначално публикуван от VolkСлужба КОС ти дава право да носиш нещо с което печелиш 10 метра дистанция..
Абсолютно вярно....
Всъщност мисълта ми беше, че трябва да си много силен, за да не използваш оръжие, разбира се до момента в който се наложи да го ползваш!Ние не сме неутрални!
Коментар
-
Колкото и да е - габаритите респектират. А "гардеробите" са добродушни, ама това е до време и не бих разчитал на тяхната "безобидност".
Иначе май познавам хора, с които не трябва да са закачаш. Характерното е, че са по-скоро слаби, отколкото мускулести и изглеждат толково обикновено и средно-статистически, че после и фоторобот трудно ще им направиш. А, погледнато чисто статисически, май най-много неприятни типове има в моята категория - 80 кг.
Пък и въпросните "опасни хора" рядко излизат на директна конфронтация, ами ще те издебнат когато шансовете им за успех са най-големи. Липсата на фрапираща физическа сила, много лесно се компенсира с коварство.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 9,310 в 20:45 на Вчера.
Коментар