Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв газов пистолет за "пукане"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

През сайт не е гот! Машинката трябва да е вземеш в ръка, да е почувстваш форма тегло та дори цвят и аромат.....
    Макар , че по-горе са ти отговорили за двойнодействащия спусък и револверите, понеже ме питаш ще ти кажа. За да произведе изстрел ударника (петлето или там както го наричат) под действие на пружина се предвижва от крайно задно положение напред удря или директно патрона или бойната игла ( може да се срешне и с други имена ) и тя удря патрона. Удара възпламенява иницииращото вещество което пък възпламенява метателния заряд ( барута ) В масовия случей иницииращото вещество е в отделен корпус в центъра на дъното на патрона ( капса, капсул или както там му викат на местния диалект) При полу автоматичните пистолети и при револверите ударника може да достигне крайно задно положение или чрез дърпане на ръка ( приет е термина "сингъл екшън" ) или дърпайки назад спусъка той избутва ударника в крайно задно положение ( дабъл екшън ) . При ръчно взвеждане и при двете системи ударника остава заключен в крайно задно положение до натискане на спусъка и произвеждане на изстрел или до поставяне оръжието на предпазител. При дабъл екшъна натискайки спусъка той задвижва назад ударника, малко преди заключване го освобождава произвежда се изстрел и за втори изстрел се пуска спусъка така че пружината му да го върне в крайно предно положени е пак се натиска. При ръчно взвеждане на ударника спусъка е много "по-мек" (трябва по-малка сила за да се получи изстрел) и първи изстрел е много по-бърз.Проблем е че така ако се носи (както каза съфорумника по-горе) "може да си опърлиш топките" .
    Защо револвер ( често наричан и барабанлия) - споменали са по-горе. Дабъл екшън -дърпаш спусъка ударника удря, има-няма изстрел пускаш спусъка дърпаш го пак лостовата му система освен че взвежда ударника завърта барабана поставяйки пред ударника нов патрон .....е все един ще гръмне.
    При полуавтомотичните пистолети ( правилно е да се наричат самозарядни, а не атоматични) трябва да вкараш патрон в цевта, ако вече си вкарал натискаш спусъка, но ако не се получи изстрел ти трябва другата ръка, да дръпнеш затвора, да държиш пистолета така че дефектния патрон да излезе навън а не да заклини със следващия и т.н веселби от които губиш време, в някои случеи може и да нямаш свободна ръка и/или време ( може и двете). Понеже аз винаги си нося патрона в цевта ( за ужасТ на всичкото МВР-ъйци които познавам ) На самозаряден "газеник" ми се е случвало с течение на времето иглата да почуква леко капсата и да е деформира до степен че при изстрел патрона да не гръмне...
    Последно редактирано от дядо владо; 19-09-25, 19:41.
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

• orela
      orela коментира
      Редактиране на коментар
      Благодаря за изчерпателния отговор!

Преди да се разпалите да припомня, че ставаше въпрос за газеник!

Това е по-технологично от флакон или пиратка и по-безопасно от “оса”.
    Само прилича на истинско иначе върши същото като горните!!!

Ако ще да е с формата на силиконов уй и да е розаф - все тая.

Дали е 2, 5 или дванайсет заряден също.
    Какво, ще ме застрелят щото няма време да презаредя ли?

Според мен максимално компактен пистолет.
    Предимствата на револвера в случая нямат никакво практическо значение.
    Харесването е другата страна на въпроса но това е индивидуално и няма нищо общо с практичността!
    Враг усраине

Коментар

Още една причина за револвер - масово патроните са некви куча марка, пистолетите още по-куча марка, освен ако не са оригинални немски за по 2-300 лева единия.

Имам строшени половин дузина и гръмнали в ръката ми 2 пистолета, 3ти само пръсната цев и особено гадно е в последните години на всеки няколко изстрела да засичат, пистолетите.

Револвера е прост, надежден и в 99% от случаите работи без грешка, пистолета е за сватби и псевдо гангстери, за самозащита с газеняк от опит препоръчвам револвер или хубав, марков пистолет сделан далеко от босфора и още по-далеко от далечния изток.
      Бъдете живи и здрави!

Коментар

Жоро “феса” колко сачми е изстрелял не е истина.
        Тия изстъпления са много над това за което е разчитан и нищо не се е пръснало!

Обаче за боеприпасите съм съгласен - до последно купувах умарекс.
        И на нормални турски съм попадал но съм купувал и опасни!
        Кой раздуе гилзата, кой не гръмне, кой гръмне все едно .50 калибър…

С “немските” не помня да е имало изненади.
        Прави това, което е както се очаква.
        Ни повече ни по-малко!

Враг усраине

Коментар

За тези нужди, бих препоръчал, револвер, Ekol Viper, с къса цев- 9мм и 6 заряден барабан. Ако не са развалили качеството от преди 15- 20 години, то си струва парите. Или някакъв подобен. Евтините турски патрони за револверите са доста слабички. Миналата "Нова година", в последния момент реших да ходя за патрони, буквално на 31ви следобяд. Всичко евтино изкупено, останали само Умарекс, но червена кутия. Бяха по 90ст. бройката. Водеха се с повишен звуков и светлинен ефект спрямо сините. Леле, това как думка , няма нищо общо с турските и изкарва метър огън отпред. Едвали не е като шокова граната.

Твърдо съм за марково и способно лютиво спрейче! Става за кучета, хора, ако щеш и мечки. Има гелови такива, които не се влияят особено от вятъра. Пак зависи де, сега по време на торнадо, смерч или бора, няма да вършат работа. Разгледай какво предлага фирмата Sabre, пък пак си вземи ГСО, едното не изключва и не пречи на другото. Според мен качествен спрей е "задължителен" в България, като човек притежаващ няколко оръжия, включително и КНО за самоотбрана, то спрейчето е най- удачния и не летален вариант. Според зависи, ако не си Митьо Очите...
          Ако е машина, нека бъде немска!
          XJR 1200
          ETZ 150
          Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

• BatGeorgeone
            BatGeorgeone коментира
            Редактиране на коментар
            Не само, че са развалили качеството ами просто за под 2-300 лева няма нищо, което да си струва. Умишлено ги правят от говнолин и освен друго тия пукала са опасни, от личен опит с много газ сигналки през последните 5-10 години.

За спрея съгласен на 100% с теб, хубаво е да се тестват от човека и геловите и с пулверизаторните.

• Esper
            Esper коментира
            Редактиране на коментар
            Умарекс или валтер имат едно пластмасово с формата на пистолет но вътре се зарежда с един мини-флакон.
            Плюе стуя на теория на няколко метра напред и уш го няма ефекта на пикаещият срещу вятъра.
            На практика нямам никаква идея става ли за нещо но седи в раницата от години.
            Сигурно и флакона е извън всякакви срокове но цялото нещо тежи колкото пръдня.
            Тоест да кажем, че нищо не тежи

Ако на някой му дреме може да погледна каква марка и модел е.

• orela
            orela коментира
            Редактиране на коментар
            Видях ги тези пистолетчета

Първоначално публикуван от ivodianov1992 Преглед на мнение
          Има гелови такива, които не се влияят особено от вятъра.
          Всичко, което разгледах против мечки е спрей (обхват към 10м). За геловите (3-5 м) не се конкретизира, че са против мечки. и до колкото разбрах, тези против мечки били по-силни.

Коментар

• ivodianov1992
            ivodianov1992 коментира
            Редактиране на коментар
            Да, вероятно ще са по- силни, но дори и 3- 5 метра време за реакция, не са малко, що се касае до неизбежна отбрана.

Спреят за мечки е брутален, съдържа 2 % капсациноиди (лютивото вещество), за справка тези срещу кучета и хора съдържат 1.33%.
          Ако напръскаш човек с такъв, пораженията са сериозни, в смисъл поне 1-2 часа минимум ще е негоден за каквато и дейност да е, на теория има вероятност и да му се увреди зрението.
          Неудобството е, че са по-големи флаконите и не стават за ежедневно носене.
          Но за гората или в колата е перфектен вариант за самозащита.
          Аз лично имам един среден флакон Sabre Crossfire за вкъщи и малки джобни варианти в колите и за всекидневно носене.
          Който търси , намира !
          Човекът е човек, когато е на път !

Коментар

• ИВАН НЕДОКЛАНОВ
            ИВАН НЕДОКЛАНОВ коментира
            Редактиране на коментар
            Има спрейове с 4% съсдържание на капсицин , ако 2% са опасни ,защо се продават с 4% свободно ??

• cnc82
            cnc82 коментира
            Редактиране на коментар
            Без да твърдя, че съм напълно наясно мога да кажа, че това което съм написал е това, което аз знам.
            В различните спрейове освен концентрацията , някъде е дадено и процентно съдържание в разтвора.
            И аз не знам каква точно е разликата, но има такава, тъй като примерно за Sabre пише 1.33 % и разтвор 10 % OC.
            Това по спомен цитирам.

Това определено ми е по-практично за носене - по-компактно е някак.
          Наистина било Walther/Umarex води се PGS - каквото и да значи това.
          Аз го получих в наследство, едва ли някога ще ми хрумне да го купя сам но ако и работи ще е супер.
          Доколкото съм чувал / чел някъде струята била не газ а течност за разлика от спрея.
          И по тази причина е по-малко вероятно ползващият го да се самоочади

НЗ, някой път може да го пробвам ама ми трябва доброволец.
          То флакочето сигурно е на 10 години и риска да стане нещо не е голям

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Screenshot from 2025-09-26 15-33-14.png
Прегледи:167
Размер:194.7 КБ
ID:7011495
          Враг усраине

Коментар

Пръскалките трябва да се подменят редовно. На пищова нищо му няма, ако е почистен и смазан. Патроните - дори и да не гръмне някой от старост, той ще е единичен случай за целия пълнител.
            Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)

Коментар

"Пукалката" е на лице Umаrex Cоlt Dеtektive 9mm 6 заряден. Благодаря ви много за насоките и обясненията!

Въпроси:
              Как се поддържа газовия револвер? В магазина ми казаха освен с четката в барабана и цевта се пръска с оръжейно масло или WD40. Но моя опит с WD е че не става да се смаже нещо в дългосрочен план, получава се изсъхване.
              Има ли опасност газовия патрон да гръмне, ако са в кутийка? Взех Umаrex (то само такива имаше), халосни са и бяха в кутийка като съчмите за въздушна пушка. А съм виждал патрони, подредени в калъп (като бонбони), така че да не се удрят.

Относно това, което видях - турските Екол и Блоу изглеждат по-паянтово направени, само един Зораки видях, той беше по-добре. Но всичките бяха по-груби и ги усещах като по-тежки. Немските (те не че много модели има - един 5 заряден и споменатия по-горе) много по-добре ми пасват на ръката, както ми препоръчахте по-горе. За 100 лв все още се намират турски газови пистолети.
              В Заримекс, както се спомена по-напред, имаха един модел наличен и каквото си харесам от сайта си го поръчвам, отивало в магазина, там го гледам и ако ми хареса го купувам.
              Останалите магазини в София ВИП, Росбулармс, Сотис имаха налични да пипнеш. arms.bg (оказа се, че има поне 3 arms-а) изглежда също са читав магазин, но до там не стигнах.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X