Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв газов пистолет за "пукане"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Какъв газов пистолет за "пукане"

След като ме нападнаха едни кучета в гората и не можах веднага да запаля пиратка се замислих за газов пистолет. Какъв ще ми препоръчате, за да гърми без проблем, дори и в студ и в жега? Предимство е малкия грамаж.

Ако ще е за кучета, препоръчвам лютив спрей Sabre.
    От както се оборудвах с 4-5 броя различни калибри, по един във всяка кола, вкъщи и един в джоба, проблеми с кучета нямам.
    Върши много добра работа и срещу хора.
    Който търси , намира !
    Човекът е човек, когато е на път !

Коментар

• orela
      orela коментира
      Редактиране на коментар
      То с тези мечки и спрей май ще търся, ама пукането си е пукане.

Револвер който да пасва на ръката ти
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

• orela
      orela коментира
      Редактиране на коментар
      Защо револвер, може ли да обясниш? До сега съм стрелял само с въздушна пушка и всякакво друго оръжие ми е чуждо. Доколкото видях револверите имат по-малко патрони и "по-бавно стрелят", т. е. на револвера трябва да му дърпаш петлето преди всеки изтрел.

• cnc82
      cnc82 коментира
      Редактиране на коментар
      Това с дърпаненето на петлето всеки път не е вярно.
      Не съм специалист, ама револвер защото мисля са най-надеждни.

• Esper
      Esper коментира
      Редактиране на коментар
      Така е - по-надежни са.
      Особено ако се очаква да се направят безпроблемно няколко изстрела.
      Повече отколкото са в барабана на "газеник" не виждам за какво точно ще бъдат нужни.
      И има револвери при които не е нужно да се дърпа петлето ръчно - дабъл екшън се казва системата им.

Револверите винаги са по-обемни и по-тежки по обясними причини.
      Пистолетите - по-компактни но по-капризни към боеприпас и склонни към засечки.
      Особено газовите заради нестандартни и некачествени патрони!

Имам Ekol Tuna 8mm - много малък и евтин турски пистолет, удобен за носене и досега не е засичал - гърми като топ!
    Honda XL600LM, 1987
    Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
    Opel Frontera B Sport, Y22DTH, 2003

Коментар

Zoraki 914 - сравнително малък, не засича и няма проблем с евтините патрони. Ама кучетата още ли се плашат от такова?
      Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)

Коментар

Zoraki 906 е още по-малък и лек - ако още се продава.
        Ако не се пипа нищо по него и по боеприпасите вероятно също ще бъде надежден но е SA.
        Срещу животно никога не се е налагало да го ползвам но допускам, че ВСЕКИ газеник ще бъде ефектен срещу куче.
        Шума от изстрела само просто няма как да не го спре - за тях той е сравним с физически удар.
        Дори патрона да не съдържа допълнителни възпиращи съставки.
        Враг усраине

Коментар

• rosen_lazarof
          rosen_lazarof коментира
          Редактиране на коментар
          Зоракито го дават 450 грама.
          Няма ли нещо по леко?
          Не става за носене примерно ако си спортуваш на открито

• Esper
          Esper коментира
          Редактиране на коментар
          Имаше - оса му викаха едно време:

Сега ако го има трябва да се търси в преебалника.

#6.1
        rosen_lazarof коментира
        Днес, 19:04
        Зоракито го дават 450 грама.
        Няма ли нещо по леко?
        Не става за носене примерно ако си спортуваш на открито

Има, пак ще се повторя.
        Ползвам този спрей на американската фирма "Sabre".
        Около 10-15 пръскания предлага флакончето, компактно и малко. Няма разрешителен, уведомителен режим и т. н...
        Струва 12-15 лв.
        Глутница от подивели кучета (6-7 бр.) се разбягаха където им видят очите, поне 3-4 от тях бяха поразени с течността.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1758138304178_copy_1228x1638.jpg
Прегледи:112
Размер:240.0 КБ
ID:7010728
        Който търси , намира !

Коментар

• rosen_lazarof
          rosen_lazarof коментира
          Редактиране на коментар
          И аз имам такъв спрей.
          НО ако има вятър?
          Ако искаш да уплашиш животното преди да е дошло на 3 метра?

• cnc82
          cnc82 коментира
          Редактиране на коментар
          В такъв случай най-лекото за което се сещам е кибрит и пиратки.

• orela
          orela коментира
          Редактиране на коментар
          Аз точно пиратките искам да сменя. Има вятър не можеш да запалиш, взех си ветроустойчиви запалки, когато е студено я запали веднъж, два пъти и повече не иска. Взех си електрическа, тя няма грешка. Ама като ми наизкачаха кучета, където никак не очаквах да има, докатоуспях да запаля (те и на пиратките фитилите им се прекълчват, последно взимам едни с хартийка около фитила, но трябва леко да се забели, за да се запали), щяха да ме изядат. Добре, че бяха добри - само се правеха на лоши. Не се знае другаде на какви ще попадна.

Защо револвер, може ли да обясниш? До сега съм стрелял само с въздушна пушка и всякакво друго оръжие ми е чуждо. Доколкото видях револверите имат по-малко патрони и "по-бавно стрелят", т. е. на револвера трябва да му дърпаш петлето преди всеки изтрел.
        Защото с револвер можеш да стреляш по бързо с изваждането и с една ръка. Това с дърпането на петлето е от филмите за дивия запад. Сега всички са с двойно действащ спусък, т.е. само с натискането му се произвежда изстрел.
        А иначе не че и с пистолет не можеш да държиш патрон в цевта но първо че не е правилно и второ при лош късмет можеш да си опърлиш топките.
        Вземай си хубави патрони от доказани производители, малко по скъпи са ама 10 патрона няма да те разопрят. И все пак не забравяй че това не е играчка, нито средство за добиване на мъжество.

Коментар

• orela
          orela коментира
          Редактиране на коментар
          "А иначе не че и с пистолет не можеш да държиш патрон в цевта но първо че не е правилно и второ при лош късмет можеш да си опърлиш топките."
          Патроните не са ли в патронника? Да разбирам, че патронника не е добре да е в пистолета, когато се носи? Ами при револвера как стоят нещата?

Ако си наясно с производителите кажи кои да търся.
          Последно редактирано от orela; Вчера, 17:30.

Щя трябва да посетя магазин да видя на живо и може би тогава ще искам по-конкретна насока. За София освен ВИП-а и Заримекс, някъде препоръка, къде мога да видя повече видове?

Коментар

Първоначално публикуван от orela Преглед на мнение
          Патроните не са ли в патронника? Да разбирам, че патронника не е добре да е в пистолета, когато се носи? Ами при револвера как стоят нещата?
          Да започнем от начало за да сме сигурни че говорим за едно и също.
          Патроните в пистолета седят в пълнителя. Той се намира в дръжката и при по компактните модели съдържа 7 - 8 патона обикновенно. "Патрон в цевта" означава че пистолета е подготвен за стрелба и единственото нещо което трябва да се направи е да се натисне спусъка. Патрон в цевта се вкарва като на зад с ръка се изтегли затворния блок (при първоначалното зареждане, после пистолета си се самозарежда след всеки изстрел), при това движение блока си хваща патрон от пълнителя, вкарва го в цевта и натяга пружината или чукчето (удръника) на пистолета. Да се държи патрон в цевта е забранено особено при бойните оръжия, а даже и с халостен илигазов патрон пак можеш да си опърлиш топките както казах.

При револверите "пълнителя" е барабана, най масовите модели хващат по 6 патрона но поради конструктивните особености винаги има патрон пред "чукчето" който е готов да бъде изстрелян при натискане на спусъка. При натискане на спусъка барабана се превърта и на позиция застава следващия патрон.

За производителите - най евтините пистолети са на турските фирми, скоро не съм ги разглеждал но примерно със стотина лева предполагам ще се оправиш. За патрони - вземай си немски Umareks, турските са по евтини но по някога се раздуват, засичат, капсата излиза от гилзата абе... не може да разчиташ. Гилзите са от някакви евтини сплави дето са различни за всяка партида, барута го слагат как им дойде... Това при револверите не е много голям проблем но при полуавтоматичните пистолети е.

Коментар

• KingofROAD
            KingofROAD коментира
            Редактиране на коментар
            Издърпването на чукчето спестява превъртането на барабана. И спусъкът се придвижда едно положение назад. След натискане на спусъка направо удря по капсулата на патрона, без превъртане на барабана. Което е и целта на занятието.

А, забравих да кажа - с фактурата от магазина трябва да идеш в служба КОС в местното РПУ, газовите не са на разрешителен но са на уведомителен режим! Ако си го купил но не си се регистрирал в полицията могат да ти направят проблем!

Коментар

Проблема има цифрово изражение - 500 лв.
            Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

Вече газеняци за около 100 лв. няма.
              Покрай темата отворих да ги разглеждам и тези които бяха около 100-120 лв. преди 2-3 години , вече са към 200 лв. 🙂
              Който търси , намира !

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X