Здравейте, колеги!
Имам Hatsan 125TH кал.5.5мм от близо 2 години. След 7-800 изстрела силата рязко отслабна, което впоследствие разбрах, че се дължи на износване на маншета. Носих я няколко пъти на оръжейни майстори, но като отивам да си я взема ми я връщат неотваряна, и отгоре на всичко с цена около 15лв
. Накрая реших сам да се опитам да си я ремонтирам. При изкарването на буталото, на което се намира въпросният маншет, се наложи да махна и спусъка. При изкарването му изпада една малка, около 1-см. пружинка, която така и не разбрах къде е била, оглеждах целия маханизъм на спусъка, но навсякъде си има пружинки. Обръщам се към вас, ако имате някакви схеми, снимки и др., които може да ми бъдат в полза, дори и мнения по въпроса, ще съм ви много благодарен.
Благодаря предварително и Поздрави!
Имам Hatsan 125TH кал.5.5мм от близо 2 години. След 7-800 изстрела силата рязко отслабна, което впоследствие разбрах, че се дължи на износване на маншета. Носих я няколко пъти на оръжейни майстори, но като отивам да си я взема ми я връщат неотваряна, и отгоре на всичко с цена около 15лв
. Накрая реших сам да се опитам да си я ремонтирам. При изкарването на буталото, на което се намира въпросният маншет, се наложи да махна и спусъка. При изкарването му изпада една малка, около 1-см. пружинка, която така и не разбрах къде е била, оглеждах целия маханизъм на спусъка, но навсякъде си има пружинки. Обръщам се към вас, ако имате някакви схеми, снимки и др., които може да ми бъдат в полза, дори и мнения по въпроса, ще съм ви много благодарен. Благодаря предварително и Поздрави!
(Между другото в същия този магазин бях я откарал на ремонт, а като си я взех ремонта струваше 12лв. а пушката дори не беше отваряна). Разбира се този маншет не го купих, но реших и аз да си изрежа от кожа, но да вложа малко повече старание от онзи. Изрязах от 6-мм. кожа, нар."гьон", леко под конус както оригиналния, напаснах го върху буталото и стана много добре. Освен маншета, смених и щифтчето на спусковия механизъм, което беше доста изкривено (нормално, след като е направено от обикновено арматурно желязо). На негово място сложих стоманено (изрязах го от бургия за бормашина със същия размер). Като сглобих напълно пушката, след първия изстрел останах много приятно изнанадан, точно както първият изстрел след като я купих!
ама си задели едни стотина лева.
Коментар