Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Спомени на танкистите.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Спомени на танкистите.

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
    На машините тропическо изпълнение няма система за старт със сгъстен въздух и подгревател . За черните и арабите въобще машините бяха в много орязан вариант не напразно им викаха маймунски модели
    Да ама аз не виждам механизма за застопоряване на спирачката и ръчката за отстопоряването и. Иначе на дясната патерица се вижда бутона за въздушната спирачка- чехкиня ще да е.
    Последно редактирано от Георги Василев; 12-02-14, 12:47.
    Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

"Бойното отделение" на 34-ката.Виждат се култовите сандъци върху които при нужда екипажът можеше да дремнеНатиснете снимката за да я уголемите

Име:т-34 бойно.jpg
Прегледи:1
Размер:144.9 КБ
ID:5563452

И кемафското място на 62-ката.Такива сме имали само в Казнлъшката Бригада.Аз лично не съм ги виждал на живо...Натиснете снимката за да я уголемите

Име:т-62 кемаф.jpg
Прегледи:1
Размер:148.3 КБ
ID:5563453
      Ако се използват пълните възможности на едно нещо, то се счупва!!!
      Пламен Златарев 0888 66 03 18

Коментар

Как се дреме в танк?И как в него човек позаспива?
        Всеки трети е шести

Коментар

Това на първата снимка, тази която казвате, че е на Т43 е тренажор. Вижте какво се вижда през отвора на люка - някаква класна стая.
          Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
          First impression is not always true. Get inspired.
          Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
          Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Първоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнение
            При повреда на машината далеч от поделението и се наложи да пренощува там.Един пази отвън, другите дремят вътре.Ако се наложи полеви ремонт ,който може да продължи дълго.Служилите на 34-ки може да разказват много.При 55-цата и 72-ката ако се наложи да нощуваш на терен, може дремнеш само в сгънато неудобно положение на тялото.

Коментар

Първоначално публикуван от Алекс Маринов Преглед на мнение
              Това на първата снимка, тази която казвате, че е на Т43 е тренажор. Вижте какво се вижда през отвора на люка - някаква класна стая.
              Не е !Това снимка от музея на танковия "УРАЛВАГОНЗАВОД" В РУСИЯ.Ако на някой му е интересноhttp://nucl0id.livejournal.com/96754.html
              Последно редактирано от Пламен Златарев; 12-02-14, 19:27. Причина: допълнение линк

Коментар

Питай ,питай как се спи,и то по цяла седмица при много минус градуса докато ти намерят лагер за водящото колело примерно, или трябва да разглобиш скоростната кутия. За учебните машини от Сливница при 100 километровите маршове беше често явление, и може да разказва много.
                [/SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

• Re: Спомени на танкистите.

Не ми прилича на т 34, в дясно от кемафа трябва да има седалка на радиста и картечницата му, първата снимка прилича на сау 100.

В танка се спи идеално, а ако машината работи отзад над радиатора си е супер топло, ако си кемаф може да си спинкаш и легнал, само си буташ облегалката назад, за танкист си е даже удобно.

Коментар

Това на снимката е истински интериор на Т34,ключ масата не тябва да е там ,бутилките за въздух ми малеят и доста неща са ми неясни.
                    [/SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

• От: Re: Спомени на танкистите.

Първоначално публикуван от Daniel Преглед на мнение
                      Не ми прилича на т 34, в дясно от кемафа трябва да има седалка на радиста и картечницата му, първата снимка прилича на сау 100.

В танка се спи идеално, а ако машината работи отзад над радиатора си е супер топло, ако си кемаф може да си спинкаш и легнал, само си буташ облегалката назад, за танкист си е даже удобно.
                      Сещам се за едно спане ...някъде есента на 84 , пратиха ни три машини на полигона на Сливница , но с каква задача , забравих. Та трябваше да нощуваме в района , а на другия ден пристигаше ротата. Като останахме сами направихме разстановката , кой да иде за пиене до съседното село , кой да готви. Всичко мина добре , стана време за лягане и моя екипаж изяви желание да спи върху двигателя. Добре викам , но аз ще си спя вътре. Запалих да се стопли двигателя , даже си пуснах парното , вътре при мен топло и изгасих двигателя. На сутринта едвам ме събудиха , бях се вкочанясал от студ. Не съм вервал че това железо може така да изстине през ноща. А мойте хора казаха че са спали нормално върху капака на двигателя и не им било студено.
                      На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Ако говориш за Т34,парно нанаиси ,само една подгряваща печка ,която докато заработи добре гонеше всичко живо отвътре.
                        [/SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Хил , да не се обиждаме , служих на модерната машина Т 72.
                          На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

• Re: Спомени на танкистите.

Цяла нощ не съм пробвал, но дори и зимата отзад на капака се спи прилично за няколко часа. Машината държи топличко доста време.

И 55 не си спомням да има парно, май имаше някаква врътка с топлината от двигателя. Пу, забравил съм точно как беше :-)

Коментар

Спането в кемафското отделение на кемафа на 72-ката, опънал удобно седалката и пуснал парното е чудесно в първия един час.След това така се дървиш от студ, че и Лепа Брена да ти си появи по бельо не може да те мръдне!.Освен това, ако кемафът в просъница си опъне краката и без да иска натисне педала на спирачката,тя се отстопорява и...танкът нищо не го държи!Ако е паркиран на лек наклон потеглянето е въпрос на време.При мен се отървах с намачкани варели /леко тръгна назад и подпря в един склон/.При 72-ката ,тъпото беше, че при изгасен двигател само застопрената спирачка те държи!И как не бяха измислили руснаците куплунг или щуцер за подаване на ток или въздух от друга машина.Бутилките за въздух се сваляха висейки надолу с главата, а пък за четирите акумулатора да ги изкараш през бойния люк беше извращение, през десантния беше по лесно, но пък трябваше да лазиш под машината да ги измъкнеш.И така..

Коментар

Първоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнение
                                Лесно спи ли ти се и прав спиш . След 4-5 безсънни денонощия и ходейки заспиваш .
                                Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X