Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Спомени на танкистите.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Спомени на танкистите.

И аз така си мислех, ама да попитам!
    Единственото място където се сипваше спирт на 72-ката , беше в системата за чистене на призмата на кемафа в бойно положение.Зимата се сипваше спирт в едно казанче и със сгъстен въздух от въздушните бутилки за палене на танка се чистеше призмата на кемафа, за командира не си спомням дали имаше такова нещо
    Ако се използват пълните възможности на едно нещо, то се счупва!!!
    Пламен Златарев 0888 66 03 18

Коментар

Първоначално публикуван от optisprint teteven/Пламен/ Преглед на мнение
      Като се заговорихме за филми с танкове, ако не е гледал "Звярът" ето линк към торентhttp://zamunda.net/catalogue.php?sea...catalog=movies
      Филмът е доста реалистичен, сниман е в Израелската пустня с трофейни 62-ки,пленени във войната през 1973....
      Този филм го гледах малко след, като се уволних и си спомням, че много ми образуваше нерви! От момента, в който танкът се "загуби" от танковата колона(който е карал в колона в сухо време знае, че прахолякът се вижда от километри) нататък е пълна пропагандна боза!
      Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

• Re: Спомени на танкистите.

Все пак е филм и аз съм го гледал, интересен е за неразбиращи хора на дали ще впечатли кемаф

Коментар

Е, нали темата е спомени на танкистите.Хубаво е ,че не се е налагало да си използваме уменията, придобити по време на наборната служба в реални бойни действия.Това с прякото попадение на РПГ -то в дулото на оръдието беше впечетляващо, но нереално на практика.Или пък паленето на прегрял двигател при изтощен акумулатор на който изведнъж му дойде "силата"...Можеше поне на "въздух" да го опита, ама нали е филм....
          "ЧИСТИЛИЩЕ" е по-реално изглеждащ руски филм , разказващ за "новогодишната" битка за Грозни по действителен случай....Въпреки това и там има нереално изглеждащи кадри , като гърменето на Т-80 от десетина метра с десетина РПГ-та, но е зрелищно!

Коментар

Може да съм го споменавал, но филма "Късче небе за трима" също е доста интересен, аз мисля, че 2 пъти съм го гледал, но все изпускам началото.
            Лопата - друг солдата!!!

Коментар

Да разбирам ли, че след септември 1983 АУЦ-а е станал "най-доброто'' място за живеене.
              Ако 55-ците са били "пенсионирани" в този период, със 72-ката да се правят разходки до Малово и гара Алдомировци е било доста смело начинание.Нали септември 1983 свалиха южнокрейския самолет и полжението много "спече"
              Интересно ми е 34-ките докога са просъществували в учебния парк на Сливница.
              Не съм казал,че сме ходили до Малово с танк на разходка - ходехме пеша.Доколко АУЦ е станал "най-доброто'' място за живеене мога да кажа, че се живееше идеално.Поне при нас кемафите беше добре.

Коментар

Първоначално публикуван от Кемафа Т 72 Преглед на мнение
                Не съм казал,че сме ходили до Малово с танк на разходка - ходехме пеша.Доколко АУЦ е станал "най-доброто'' място за живеене мога да кажа, че се живееше идеално.Поне при нас кемафите беше добре.
                Не се засягай, колега!.Разкажи малко повече за службата ти там.За 18 месеца на АУЦ- а книга може да се напише!Ако учебните кемафи на горнобанци са били вече само със 72-ки/ трите батальона /,е ясно че ще се ходи пеш до селото или някоя Сливнишка 34-ка да те закара!В онези години 72-ките не се показваха в близост до населени места, щото ВКР-то можеше да ти разкатае фамилията.На 100 километровите маршове даже цапахме куполните номера с кал.
                Като гледам кога си служил, ние сме ти били учебни кемафи в школата в Сливница.Дано да пазиш добри спомени от нас, ние се стараехме да научим школниците на практически навици за кормуване и ремонт на 72-ка.Ако си отнесъл някой незаслужен удар с дотиквача или антената- извинения с 30 годишна давност

Коментар

Не се засягай, колега!.Разкажи малко повече за службата ти там.За 18 месеца на АУЦ- а книга може да се напише!Ако учебните кемафи на горнобанци са били вече само със 72-ки/ трите батальона /,е ясно че ще се ходи пеш до селото или някоя Сливнишка 34-ка да те закара!В онези години 72-ките не се показваха в близост до населени места, щото ВКР-то можеше да ти разкатае фамилията.На 100 километровите маршове даже цапахме куполните номера с кал.
                  Като гледам кога си служил, ние сме ти били учебни кемафи в школата в Сливница.Дано да пазиш добри спомени от нас, ние се стараехме да научим школниците на практически навици за кормуване и ремонт на 72-ка.Ако си отнесъл някой незаслужен удар с дотиквача или антената- извинения с 30 годишна давност

Поизбледнели са ми спомените за онези години.От учебните кемафи не помня имена.Спомням си само, че имаше един сержант от Писарово Плевенско.Постъпих в школата в Сливница през март 1983 г. Шестте месеца в школата даже не искам да си ги спомням по причина, че присъствах на два трагични случая.След школата имам само добри спомени.Нямах проблеми с учебните кемафи в школата.

Коментар

Какво ли трябва да е станало ,за да се получи това...Натиснете снимката за да я уголемите

Име:537833_498546243530866_128279643_n.jpg
Прегледи:1
Размер:50.9 КБ
ID:5465350
                    Кемафът не изглежда особено притеснен и позира като младоженец за снимка....

Коментар

Това може да се случи само на трезвен кемаф ))))))))

Коментар

Ако го е изпуснал да загасне Снимката рано са я направили горе командира търси дотиквача
                        Последно редактирано от sek.1; 26-03-13, 21:30.
                        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Какво ли трябва да е станало ,за да се получи това...
                          талант си трябва

Коментар

Първоначално публикуван от Кемафа Т 72 Преглед на мнение
                            Поизбледнели са ми спомените за онези години.От учебните кемафи не помня имена.Спомням си само, че имаше един сержант от Писарово Плевенско.Постъпих в школата в Сливница през март 1983 г. Шестте месеца в школата даже не искам да си ги спомням по причина, че присъствах на два трагични случая.След школата имам само добри спомени.Нямах проблеми с учебните кемафи в школата.
                            За единия трагичен случай си спомням, юни 1983- това бе прегазването на мл.с-т Петров от най-добрия му приятел при паркиране на заден ход в парка на учебна 34-ка.Осъдиха само учебния кемаф на три години дисцип, а насочващият го офицер се измъкна без последствия.Ротният на РОУП-а за пореден път се размина с капитанското звание.....
                            За друг трагичен случай не се сещам, освен ако блъснатият от 72-ка учебен кемаф на 34-ка на моста над магистралата не се случило нещо лошо с него.34-ката беше аварирала на моста и изкачващата се след него учебна 72-ка беше с висока скорост, без видимост и с недобре работещи спирачки.И лошото стана..
                            А нямам спомен да сме имали свръхсрочно служещ учебен кемаф на 72-ка....

Коментар

За единия трагичен случай си спомням, юни 1983- това бе прегазването на мл.с-т Петров от най-добрия му приятел при паркиране на заден ход в парка на учебна 34-ка.Осъдиха само учебния кемаф на три години дисцип, а насочващият го офицер се измъкна без последствия.Ротният на РОУП-а за пореден път се размина с капитанското звание.....
                              За друг трагичен случай не се сещам, освен ако блъснатият от 72-ка учебен кемаф на 34-ка на моста над магистралата не се случило нещо лошо с него.34-ката беше аварирала на моста и изкачващата се след него учебна 72-ка беше с висока скорост, без видимост и с недобре работещи спирачки.И лошото стана..
                              А нямам спомен да сме имали свръхсрочно служещ учебен кемаф на 72-ка....
                              Кемафа на 72 - ката беше срочно служещ. Прегазването на млад сержанта стана пред очите ми, а също и случката с кемафа на 34-ката.Доколкото знам година след случката момчето беше още в гипс.Дано да се е оправил и оздравял.

Коментар

Момчета,продължавам да чета темата с кеф и се сещам за един много подходящ виц.Извинявам се ако не е на място,все пак.
                                Една жена решила да отучи мъжа си да излиза с приятели.Направила голяма салата,взела бутилка ракия и вечерта подредила масата.Седнал мъжа,пийнал малко ракия,набол един домат,огледал се и казал:"Абе жена,ти къде си служила?"Жената го изгледала злобно и замълчала.Ставайки,мъжът и казал:"Е,разбра ли сега защо отивам в кръчмата при приятелите?Чао."
                                Mercedes-Benz - M-class (W164) - ML 550 (388 Hp) 2008
                                Mercedes-Benz - Е-class (W211) - 4matic (224 Hp) 2008

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X