Обява

Свий
Няма добавени обяви.

50 мегатона,или как да разрушим света за секунда.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: 50 мегатона,или как да разрушим света за секунда.

За резервоари. Като се изпразни мехура от нефта, най накрая мушкат вътре малка бомба и я гръмват. Става гигантска херметична стъклена пещера. Няма прах - няма радиоактивно замърсяване. Вътре си сипват готов бензин, нафта, газ, вода. Държавен резерв.
    Като ширпотреба - не рухва.

Коментар

А РАДИАЦИЯТА?
      К мирной жизни не пригоден.
      Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
      ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от D-MAX Преглед на мнение
        Ямите още си седят
        Ямите седят, а Аралско море не!

Коментар

Няма, то това е хубавото.
          Гама лъчението се изсветва в момента на експлозията, и толкова. То е и многото. Алфата и бетата са всъщност хелиеви ядра и електрони. Тежки частици. Току така не се мотаят никъде, нито надалече. Екзотичните изотопи които ги излъчват си остават гледжосани в остъклените стени. Не ги разнася на прах вятъра, като след надземния взрив.
          А течностите облъчени - необлъчени - все им е тая, те не се "заразяват" с радиацията. Ако има висока активност ако е взривено нещо странно, и водата няма да жабяса, щото ще стои вечно стерилна.
          Там и пазят гигантски количества безценно имане Ма не казват къде, че Асан и руски ще научи като чуе че има толко за гепене

Коментар

Не може да победиш природата .А мислили че могат ХА.Затва е Господ червеите да пълзят долу
            К мирной жизни не пригоден.
            Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
            ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

А Аралско море си пулсира откак свят светува. Никой и не знае колко пъти е пресъхвало и се е появявало наново.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                Няма, то това е хубавото.
                Алфата и бетата са всъщност хелиеви ядра и електрони. Тежки частици... Екзотичните изотопи които ги излъчват си остават гледжосани в остъклените стени.
                Съветските ядрени устройста най-екологичните в света!

A какво става с неутроните?
                И как се вписват в "гледжосаните" стени продукти на делене като Tc, Rb, Sr, Y, Zr, Nb, Te, Cs, Ba, La, Ce, Pr, Nd, Pm, Sm, Eu? Половината са водоразтворими и най-кратко живеещият изотоп е със "само" 30 години период на полуразпадане! А тестовете на открито, там политбюро ли събира в шепи радиацията?

Коментар

Когато живата сила е консуматив, можеш да си позволиш да я хабиш. И американците и руснаците не са си поплювали много с експериментите. Да не говорим че през 50те години преди туризма в Лас Вегас да разцъфти с хазарта, една от основните туристически забележителности е било гледането на ядрени "изгреви". Хората са идвали и плащали да зяпат от далеч. А какво ги е валяло после е друг въпрос - военните тогава не са се скъсали да обясняват "абе аджеба я се покрийте малко че не е много здравословно"

Но иначе рекорд за най-весели експерименти отново държат братята китайци. Мао е имал златна теория, а именно - че трябва да се комбинират класическо и модерно оръжие, и е разработвал "хитра" тактика - след като гръмне бомбата, прясно-прясно след експлозията се пуска кавалерия. И довършва всичко оцеляло. Зер - поради разрушенията МПС няма да могат да минат, но конници - да.
                  Във връзка с тези мъдри стратегически мисли - има кадри които са абсолютно психарски - атомна гъба, към която бясно препускат конници със сабя в ръка, като пияни казаци. Изглежда като абсолютна фантастика. Камерата снима препускащите към гъбата конници в гръб, и изглеждат точно все едно мравки със саби са тръгнали да атакуват гъбата.
                  В някакъв документален филм беше това, май в Trinity and Beyond, после добавиха че това е била някаква супер елитна конница, от която до няколко месеца след това не е останал и един жив.
                  Последно редактирано от Goblin; 03-04-08, 22:07.
                  Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Не, те остават да подскачат из залата, тях стъклото не ги лови. Така създават особено опасната подземно вилнееща радиация. А неутроните се вкопчват във водата и бензина, и щом си извадиш една кофа от кладенеца, веднага се пускат и те удрят. Всичко това е особено опасно за хората, които силно вярват че руснаците са идиоти, и също като тях не са прочели учебника по физика за десети клас. И за които гребат мокри неутрони право от секретните резервоари за злобна радиация.
                    Не знам с кого другаруваш и защо. Но ми писна да ми досаждате. Лично, задкадрово и каквото там още. В това число за неща, писани преди години. Които пак си остават верни, просто пак не сте ги разбрали. Ще ме принудите да се обърна към администрацията на сайта за съдействие.

Коментар

Първоначално публикуван от yossarian Преглед на мнение
                      Съветските ядрени устройста най-екологичните в света!

A какво става с неутроните?
                      И как се вписват в "гледжосаните" стени продукти на делене като Tc, Rb, Sr, Y, Zr, Nb, Te, Cs, Ba, La, Ce, Pr, Nd, Pm, Sm, Eu? Половината са водоразтворими и най-кратко живеещият изотоп е със "само" 30 години период на полуразпадане! А тестовете на открито, там политбюро ли събира в шепи радиацията?
                      Добре де, ама нещо не ми се връзва. Ако всичко това е вярно, то в Хирошима и Нагасаки не би трябвало да има и тревичка. Проблеми има и до днес - всички знаем какви, обаче там живеят хора, има няма 60 години след това. За разпаднал се елемент се смята такъв чиито период на полуразпад е минал 10-ина пъти (по спомен). Тоест по твойта логика там е бъкано с такива, и количеството им е намаляло незначително от тогава.

После, това са резерви като е зор. Тогава никой не гледа такива неща. Прави се чиста математика. С хора, вместо цифри. Звучи гнусно и гадно ама е факт.

Не бъркай последствия от атомна бомба, с тия в зарязано хранилище за ядрени отпадъци. Нямат нищо общо.

Не съм ядрен физик и не претендирам за особени знания по въпроса. Учил съм 1 семестър АЯФ. Нищо повече. Не помня нищо повече от основни неща. Просто разсъждавам.

А иначе глупости бол са правени и от едните, и от другите. Тук кой какъв "фил" и "фоб" е няма особено значение.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Не, те остават да подскачат из залата, тях стъклото не ги лови. Така създават особено опасната подземно вилнееща радиация. А неутроните се вкопчват във водата и бензина, и щом си извадиш една кофа от кладенеца, веднага се пускат и те удрят. Всичко това е особено опасно за хората, които силно вярват че руснаците са идиоти, и също като тях не са прочели учебника по физика за десети клас. И за които гребат мокри неутрони право от секретните резервоари за злобна радиация.
                        Е кво сега, на ти си куклите дай си ми парцалите

Дай малко по-сериозно! Едно време в казармата смятахме като падне атом на 10 км, кои части на танка са най-много активирани от неутроните. Ако не си бил в казармата да те светна - веригите поради високото съдържание на манган и кобалт. Неутронна активация му се казва. И така само между другото, топлинните неутрони (T1/2 836 sec) можеш да си ги сипеш в шишето от бира което току що си изпил и да си ги пренесеш от неутронния източник до лаба да си спретнеш експериментче за студентите, т.е. ти не, а аз. Може и без тапа не скачат Ако на мен не ми вярваш, питай в института срещу тебе - ще ти обеснят.

Химията не е всичко, но всичко е химия

Като налееш в стъклената подземна зала вода, а в стъклото имаш няколкомилиона кюри алфа емитери, дори и да не са разтворими, какво става с водата, как се променя еН, рН, какви радиолизни продукти се образуват и как стъклената зала след няма и 5 години вече я няма. Ама това не го пише във физиката за 10 клас. И руснаците имат много интересни разработки по темата, но понеже не си чувал за тях, идиоти хм, точно ти се опитваш да ги изкараш.

Не знам с кого другаруваш и защо. Но ми писна да ми досаждате. Лично, задкадрово и каквото там още. В това число за неща, писани преди години. Които пак си остават верни, просто пак не сте ги разбрали. Ще ме принудите да се обърна към администрацията на сайта за съдействие.
                        Никой не е в състояние да промени факта, че при деленето на ядрото на урана се получават радиоактивни продукти и поради по-ниският от 100% добив и трансуранови елементи. Голяма част от тях са алфа, бета и гама радиоактивни с период на полуразпадане от няколко секунди до Е9 години. Неутроният поток, 2-4 на брой за всеки разпаднал се уранов атом, предизвиква активиране на стабилни изотопи на елементите в околната среда. В резултат на това ядрена експлозия дори и в "стъклена" подземна зала далеч не е безобидна. Ако това не се вписва в твоите желания или разбирания за физиката...

И какво си се хванал с таз физика за 10 клас? Ехее колко книги има и след нея или още не си стигнал до тях?
                        Последно редактирано от yossarian; 03-04-08, 22:47.

Коментар

Стои си там и си свети. Някъде дълбоко под земята. Хич не те интересува. Между тебе и него има милиони тонове грунт. Какъвто там. Но и проста вода да е - пак е много пъти предостатъчно. А то си е плътно. Освен това дозите не са нищо особено, понеже и количествата на изотопите са малки.
                          Всяка гранитна планина свети много повече. Пък врабчетата не падат като прелитат над Рила примерно. А между моряците и разпадащия се уран на подводниците има три метра. И пак нищо.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                            Добре де, ама нещо не ми се връзва. Ако всичко това е вярно, то в Хирошима и Нагасаки не би трябвало да има и тревичка. Проблеми има и до днес - всички знаем какви, обаче там живеят хора, има няма 60 години след това. За разпаднал се елемент се смята такъв чиито период на полуразпад е минал 10-ина пъти (по спомен). Тоест по твойта логика там е бъкано с такива, и количеството им е намаляло незначително от тогава.
                            И на мен не ми се връзва сравняването на Хирошима със съхраняванането на вода в подземна кухина от ядрено устройство.
                            В първият случай имаме атмосферна експлозия от т.н. insertion устройство със сравнително ниска ефективност.
                            Това което помниш за 10-периода е така. Един от продуктите на делене с най-голям добив е 137Cs Т/1/2 30 години. Естествено не се е разпаднал за 60 години. Само дето е изключително летлив и много разтворим. Е какво става при атмосферната експлозия, огромната част се разнася в атмосферата, а другото се мие в реки и морета. Продуктите на делене са разпръснати в атмосферата. И това не е само цезия и Хирошима. Например съдържанието на плутоний по повърхността на земята е в резултат на атмосферните експлозии и е напълно равномерно, т.е. дали новая земля, лоп нор или маршалските острови, като се изключи локалното замърсяванем другото е равномерно разпръснато по земята. Във вторият случай всичко остава запечатано в "стъклената" зала. Наистина изглежда като стъкло, но това стъкло далеко не е стабилно.

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                            А иначе глупости бол са правени и от едните, и от другите. Тук кой какъв "фил" и "фоб" е няма особено значение.
                            Незнам защо се правят опити да ми се вмени че съм фил или фоб?! Аз просто посочвам факти, които някой веднага се чувства задължен да оспори или да ми обясни че не съм прочел най-важната книга а именно Физика 10 клас.
                            Опитах се да кача файловете със подробните списъци на руските и американските тестове, но ми дава грешка.

Коментар

Стои си там и си свети. Някъде дълбоко под земята. Хич не те интересува. Между тебе и него има милиони тонове грунт. Какъвто там. Но и проста вода да е - пак е много пъти предостатъчно. А то си е плътно...
                              С малката дребна подробност, че може и да не си седи там! Защото както добре е известно от геологията водонепропускливи са глините, а не скалите

А по-горе уточнихме, при наличие на радиолизни продукти на водата, т.н. стъкло става неочаквано разтворимо.

Коментар

Все си мисля че ако някой тръгне да складира петрол или каквото и да е в подземни кухини, естествени или изкуствени, ще си върже гащите преди да тръгне да ги пълни, и знанията му ще са доста над общодостъпните тук във форума, били те от учебник по физика или по-нагоре. Лично не виждам никаква причина Стефан да не е прав в конкретния случай, надали пък точно руснаците ще им липсват знания и капацитет да си нагласят експлозията такава каквато я искат. Грунтове, почви - това са подробности. Просто ще намерят правилното място с правилната почва. Експлозията която прави не знам какво си на веригата на танка надали ще е същата като експлозията необходима да се "остъкли" подземна пещера.
                                Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X