Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Армията продаде 44 танка по

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Армията продаде 44 танка по

http://fakti.bg/world/90402-ukrainci...aign=firstpage

Коментар

Първоначално публикуван от aldr Преглед на мнение
      Питай ямболската група как са се сдобили с МТЛБ...
      http://www.offroad-bulgaria.com/show...82049&page=172
      Аз питах, ама не чинят да кажат. Може да е нещо секретно. Знам ли ги.

Първоначално публикуван от jorko Преглед на мнение
      Тея пък, нали си произвеждат техни си?! Май им избълбука военната промишленост...

Ама поне на картинката от статията са курдисали много готина машина. На базата на БТР е и е цивилен вариант, който може да се придобие срещу пари. Би билo много шокаритетен за offroad разходки и пътувания. Радва.
      Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

Първоначално публикуван от Dagobar Преглед на мнение
        много готина машина. На базата на БТР е и е цивилен вариант, който може да се придобие срещу пари. Би билo много шокаритетен за offroad разходки и пътувания. Радва.
        Я разкажи какво е това.Какъв е тоя цивилен вариант?
        Всеки трети е шести

Коментар

Ма това серийно ли е! На мен ми прилича на поръчково изпълнение/доработка.
          Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Серийно до толкова, че се използва за база сериен БТР-80. Иначе си е конверся на завода в Арзамас за цивилния пазар. Предполагам по поръчка и заявен интерес. Ето една статия по въпроса конкретно за тая машина.

Всъщност те далеч не са пионери в това отношение. Има доста мераклии, които под формата на любители и маниаци конвертират военни бронирани машини в цивилни такива, като запазват ходовите им качества и ги привеждат за по човешки условия на работа и употреба. Ето на прима виста тука още една подобна статия.
            На края се получават доста сладки машинки, които се ползват за чисто граждански нужди от обикновенни хора. С удоволствие бих се закичил с една такава. Между другото имаше и доста такива тунинги на базата на МТЛБ и варианта МТЛБ-У. Някъде в дом. PC имах даже link и снимки на разни такива красавци.

Коментар

Поредната далавера на някой си , требва да запее калашника по Бьлгария , иначе никога няма да се променят нещата,още колко години,ще ни мьчат
              Мартин Димитров
              УАЗ

Коментар

Преработки разни има много. А това с фабричния БТР - дали има развитие? То през '90-те какви ли не екзотични импулси имаха откъм конверсия...

Коментар

На една хижа тука в Стара планина имаше преди години артилерийски влекач със скромни габарити и им вършеше перфектна работа зимата в снеговете за всякакви нужди,но на разход не е скромен за лична употреба,освен ако немаш петролен кладенец!
                  Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

А, то имало тема за това - http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=126163
                    Всеки трети е шести

Коментар

Серийно до толкова, че се използва за база сериен БТР-80. .....

Що ли си мисля, че това е БРДМ2, което си една бронирана ГАЗ 66 (неудачна при това).....? Питайте militaryextreme http://www.offroad-bulgaria.com/member.php?u=29648 как се е сдобил с неговите железа. Доколкото знам организира туристически и ловни излети с такива.
                      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                      Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                        Що ли си мисля, че това е БРДМ2, което си една бронирана ГАЗ 66 (неудачна при това).....? Питайте militaryextreme http://www.offroad-bulgaria.com/member.php?u=29648 как се е сдобил с неговите железа. Доколкото знам организира туристически и ловни излети с такива.
                        Напълно коректно- това си е БРДМ-2. Снимката не се отнася към първото ми изречение от поста, а по-скоро е пример за това как хората мирно и кротко си ползват утилизирана машина за свободното време и развлечение. Между другото по различни форуми и в нета съм попадал на поне 4-5 бронирани машини в частни ръце (BG). Очевидно има легален начин за придобиване. Предполагам обаче, че е свързано с много нерви, пари, евентуално връзки...

Коментар

...Предполагам обаче, че е свързано с много нерви, пари, евентуално връзки...
                          Не - просто до едно време беше регламентирано.

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                            Не - просто до едно време беше регламентирано.
                            Да разбирам ли, че до преди е имало закон и определен ред, а сега той е премахнат?
                            И ако е имало, какво става с машините в заварено положение?

Коментар

Да - като поскоро, не премахнат, а постепенно развит към сума рестрикции и допълнителни условия. Съвсем конкретни подробности за завареното положение не знам (аз излязох преди повече от 10-ина години, когато за каквото и де имущество стана нужен лиценз). Танкове (ако това е предмет на интереса ти) на частни лица, така и не са продавани. Тогава беше възможно (след съответна процедура) да се пусне в движение бракувана веднъж техника. При пререгистрирането - примерно - на БАТ, той ставаше строителна (или под.) верижна машина, БРДМ-а на нашия съфорумец предполагам, че е „товаро-пътнически автомобил“ (ГАЗ ХХ) и т. н.

Коментар

Чак танк не. Най-малкото заради веригите надали някога ще го допуснат до пътищата. Но виж за колесни машини БТР, БРДМ. Макарче в оная другата тема имаше именно МТЛБ.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X