Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Русия взриви вакуумна бомба

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Русия взриви вакуумна бомба

Е , сега вече те метнах в "Блясъци"....

Коментар

А, аз среща с Бин Ладен не отказвам. Винаги има какво да се научи от агентите на MI6.

Стефане, хубаво намесваш повърхността на наночастиците, обаче тя е от значение когато имаме горене - повърхностен процес. Горене имаме в ДВГтата и в огнестрелните оръжия. И при двете детонацията е яко вредно явление. Детонацията е обемен процес, така че повърхността не е от решаващо значение. Един вид - разликата между изпарение и кипене.

Коментар

Щом е химия, значи от значение е свободната реагираща повърхност. Тъкмо заради нея и се правят разтвори, смеси, и даже ето се стига чак до предварително деструктиране до наночастици. Когато гори наистина голяма площ, поразяващ ефект ще се осигури явно и без детонация. Но аз и не съм сигурен че става дума само за кислородно горене, и още по-малко че става дума за атмосферния кислород. Чисто стехеометрично той няма от къде да се вземе в толкова малък обем за толкова малко време. Значи използват нещо за кислороден генератор, и сигурно също е нанопрах. За да има пък същите параметри на формиране на облака. Ако детонацията не е от окисление, сигурно нямаше за бъде толкова чисто. А може да са намерили и друга реакция, неокислителна. Химията на нанопраховете е странна. Във всеки случай, явно аерозолността не им е нужна за да обхванат по-голям обем от целта, а само за да осигурят бързината на реакцията.
        От вчера съм бесен и объркан, та още не мога да помисля. Ние тука плямпаме глупости благодарение на един невеж глупак, лъжем и шарлатанстваме с умен вид и повтаряме като заклинание "нанотехнологии, нанотехнологии", а в това време хората просто ги правят. Те ти свръхмощни свръхикономични двигатели, те ти енергийна ефективност, те ти кво да е още. Сега трябва да ида до института, а направо ме е страх. Понеже може да го срещна, а за идиот дават също като за човек.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
          .... Те ти свръхмощни свръхикономични двигатели, те ти енергийна ефективност, те ти кво да е още...
          Ами ха дано да си прав по тоя въпрос
          Но едва ли ще е чак скоро.
          [B]Пуля дура, как поймаешь, даже не поймешь.[/B]

Коментар

Хаха
            Втора серия: САЩ създали свръхмощна бомба за подземни ирански обекти
            http://news.ibox.bg/news/id_1860610730

Коментар

Както вече сме говорили, при детонация, скоростта на разпространение на фронта на оксидацията е свръхзвукова*, т.е. няма нужда от дъполнително ускоряване, чрез увеличаване на взаимодействащата повърхност. Та, както вече сме предъвквали - при детонацията имаме малък обем на изгорели газове с колосално налягане, които искоряват в голяма сила околните въздушни слоеве и именно те нанасят разрушенията под формата на ударна вълна. Проблемът обаче е, че се прилага голама сила на малка площ, а съпротивлението срещу нея расте експоненциално и имаме доста ограничена зона на поразяване. Именно тук се намесва мощността на обемните взривове - имаме огромена обем, а следователно и площ с доста по-ниско налягане, които ускоряват много повече околен въздух, а и даже самите продукти на взрива участват в разрушението. С други думи - ускоряват се огромни въздушни маси, при това досто плавно, т.е. силно се намаляват загубите от съпротивлението им.

Изводът е, че тук ключът не е размерът на частиците, ами обемът и налягането на първоначално образуваните газове. Ако се насипе такова взривно вещество в обикновен снаряд и не се осигури диспергирането му, ефектът няма да е нищо особено - отново огромно налягане в ограничен обем, чиято ударна вълна ще е неефективна и бързо ще затихне.

Ха, ха. И другите мегаломани се намесиха. Щяли да ударят Иран. Ми, айде, де. Откога ви подкукуросват да се нахендрите окончателно и така да обявите началото на края си.

-----------------------
              * - скоростта на звука в материала

Коментар

Абе, не го знам колко го слушат в правителството това о.з. генералче, ама забелязвам, че това май само в news.bg са му се вързали журналистите.
                Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
                  Абе, не го знам колко го слушат в правителството това о.з. генералче, ама забелязвам, че това май само в news.bg са му се вързали журналистите.
                  само те знаят иначе нещата са секретни
                  sigpicаз съм шефа на боклука и ако не ме слушаш ,,,,,, 0878 33 81 37 по всяко време

Коментар

А, и в Йерусалим Пост са го съобщили Както и някакво жълто руско новинарско сайтче. Чичко гугъл за почти никакви други не знае . Явно наистина се е изцепил по FOX, ама малко са тия дето са му се вързали .
                    Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Да не са закрили психиатриите в САЩ и Русия?
                      “Който заменя свобода за сигурност, накрая губи и двете”.
                      Б.Франклин

Коментар

Е,колко требе да си прост,за да кажеш:Ще бомбардираме Иран заради германците.
                        Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
                        имат право да гласуват на избори.

Коментар

Първоначално публикуван от Hala Преглед на мнение
                          Е,колко требе да си прост,за да кажеш:Ще бомбардираме Иран заради германците.
                          Колкото американски генерал?

Коментар

Де тоз късмет де! Дай Боже на света повече избягали от лудницата американски генерали.
                            Бе, тоя да не е бивш Наполеон? Та чува германски гласове? Да си американски генерал сега сигурно е модно между лудите, ами не знаех че и канцлерката им е секссимвол.

Коментар

Той е о.з. генерал . И НЕправителствената комисийка, която оглавява има в състава си все бивши някакви... Може би е нещо, като лечено заведение за бивши държавни служители...

Коментар

Според мен,това е изказване на изкукуригал човек,но това е лично мнение.
                                Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
                                имат право да гласуват на избори.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X