Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Русия взриви вакуумна бомба

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Русия взриви вакуумна бомба

Франсетата бяха - Муророа. Ама не е въпросът кой какво е потопил, ами кой си пада по НАЙ-мощните гърмялки. Засега палмата я държи Сахаров.

Бе, големи стратези се извъдихте. Единственият случай, когато ще има коцентрации на войски е когато са заръфат равностойни противници. Вие май си мислите, че срещу руснаците ще се изправи един млн. селска армия... Или може би ще го хвърлят това срещу партизани, "терористи" и т.н...

Вече ми омръзна да повтарям, защото вие не вдявате - няма армия, срещу която това да свърши работа и която да не може да отвърне в тротилов еквивалент. Ако си мислите, че ще й пука дали реакцията е химическа или ядрена...

Не знам откога аргументът е дали бомбите се мятат на своя или на чужда територия. Военните гледат дали ги мятат върху тяхни части и съответно реагират. Така че това нещо е в сферата на скъпите играчки, които не се използват за нищо. Иначе е много умно - Ахмадинеджад да вземе няколко такива и да ги метна върху американски войски и после да каже, че това е просто един голям камион-камикадзе и американците да не се впрягат.

Не знам откъде решихте, че принципът за неупотреба първи на ядрено оръжие е канон. Единствения канон е, че стане ли напечено, ще го видим и него. А, въпросната бомба е баш, за да прави "напечено".

Коментар

ето клипче с взрива
      http://www.youtube.com/watch?v=iCmA7xFPIdU

Коментар

Ха, ха. Тъпаци... Било толкова ново, че още нямало название... Не нарушавало нито един съществуващ договор... Че тия договори да не са от Библията, бе?! Утре ще ги разширят заради такива простотии или ще излязат от сега сключените пак заради тях. Най-ме накефиха накрая като подхванаха отново темата за международния тероризъм. Щом с такива бомби ще го борим, работата е сериозна... Нещастници прости. Бетер нашият Кирчо, дето вчера откри, че "вероятно имало спящи терористични клетки" тук...

Коментар

Да де, ама няма как да оправдаеш политически пред някво си световно обществено мнение ядрен отговор на такъв удар. Понеже той без проблеми се съсредоточава по чисто военни обекти. И няма странични ефекти върху друго. А модата в НАТО е да събере квито нещастни изрисувани паляч..., тва, професионалисти, са останали в някоя държава всичките в една казарма. Значи на раз - два няма армия, на три - четири няма парламентчета - бизнес клубчета, и готово. Така де, правителства. А ядреният отговор ще получи друг ядрен отговор, и разговорът ще стане много задушевен. Така че едва ли ще го има. Щото е много лесно да говориш за такива неща срещу химически и бактериологически оръжия, когато знаеш че никой не се и кани да ги използва. Заради мизерната им ефективност.
          Някой в голяма печал ще трябва да преразглежда тактиката си. И май не само.

Коментар

Първоначално публикуван от panther_bg Преглед на мнение
            При концентрация на вражески сили - сухопътни или морски (подготовка за "демократизиране") дори и само 10ина такива биха имали много добър ефект. Тъкмо да видим Патриотите/Аегис колко ги бива. Ако бях на мястото на Ахма-къф-беше-там вече сериозно щях да мисля за закупуване на такива бойни глави.
            Вече много сериозно почвам да се опасявам, че в този форум има хора, страдащи от някаква особена форма на мазохизъм.

Другари кабинетни стратези, случайно да ви идва на ум, че ако атовете започнат да се ритат, обикновено магаретата си го отнасят по пълната програма? И случайно да се сещате, че ако се започне някоя голяма патаклама, хич не е малка вероятността вие и близките ви да се преселите на оня свят благодарение на някое оръжие като това, което толкова ви радва?!? Или си мислите, че руските бомби не трепят русофили? Ще трябва да ви разочаровам - те убиват чистокръвни руснаци на руска територия, та на вас ли ще простят ...
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Мани, мани... Единственото ми успокоение е, че сред тук изказващите се няма действаши военни. Иначе - лошо.

Какво международно одобрение, бе?! Опре ли ножът до кокала се вади всичко изпод масата. Онези ще ме засипват с "конвенционални" оръжия и аз ще губя войната, обаче няма да пипам играчки, в сравнение, с които това е ръчна граната ли?! Трябва да сте луди, ако го вярвате. А, руснаците са изсипали нещо такова върху американски войски, а са се разлетяли балистичните ракети с термоядрени бойни глави. Пък нека руснаците разчитат на противоракетната си отбрана...

Цялата тая простотия е за да се оправдаят едни разходи и едни заплати в руските ВПК и МО. Те самите са най-наясно, че това е неприложимо. Ако ще се бият, да е с подръчни средства. Заговори ли се за килотонни взривове - дотам. Щото лично аз не мога да си представя как ядрена сила ще загуби мащабна война. По-скоро ще дръпне шалтера на всичко. Ядрена сила се подрива по малко и ежедневно до степен да й стане нерентабилно противопоставянето и непоносимо положението. Такъв пример е Израел.

Коментар

А да подскажеш кой по какво и защо ще стреля тука? Две американски бази, Нефтохима който ги обслужва и който дежурната смяна просто ще минира та ще запуши и тръбата, и това е. По Козлодуй и по столицата не е хубаво да се стреля, щото като свърши данданията след два дена, всеки ще иска да завари там дружествено население. Или поне не решено да отмъщава на всяка цена. Башка дето руснаците няма да стрелят и на пияна глава. И плажовете са хубави, и шопската салата, и топлите морета не бива да се осират. Още Петър Първи го е казал, Екатерина Велика го е и написала. Никой не пали бараката където отива на гости.

Коментар

Ма, ти май наистина си вярваш. Като те слушам, направо ще река, че наистина войната е просто продължение на политиката (на висок глас). Бе, ти не знаеш ли какво е ставало през Първата и Втората световни?! Изродско клане. Това е ставало. Къв Нефтохим, къв АЕЦ?! Замятат ли се тези неща, всички ще пострадат, а стигне ли се и до ядрени - почти всички многоклетъчни в това число. Да не говорим, че в мътна вода се лови риба и малко ни е, че онзи грузински извратеняк е решил съдбата на Европа и на нас в това число на една салфетка докато са хапвали. Кога може да се случи такова нещо в мирновременна обстановка?!

Не палили бараката, където отивали на гости... Ми не я палят, просто я освинват според свойте гуляйджийски вкусове и разбирания, образно казано. Въпреки, че може и да я палнат като съвсем се насвяткат...

Тая простотия, дето я гръмнаха е нещо старо и банално по замисъла си. Въпросът е, че е в грешната посока и единственото обяснение за мен е синдромът "Съветското дждуже - най-голямото джудже на света". При съвременните конфликти трябва да се мисли как да си минималистичен и ефективен, за да парираш мръсните подмолни ходове на противника, а не да гърмиш наред. Оръжия за гърмене наред има предостатъчно и те са като гарант, че няма да има повече мащабни войни.

Коментар

Уф. Кво толкова неразбираемо има? Ново средство с принципно по-високи поразяващи способности от досегашните класически експлозивни оръжия. Предполагам че технологията му позволява използване в боеприпаси с произволно малък калибър. Революция. Разликата е колкото от арбалета до автомата. С всички последствия.

Та щото тия дето се довлякоха напоследък освен дето осраха, не срутиха и кенефа? Айде криво да седим, право да говорим. Руснаците тука строяха заводи и институти. Американците ги счупиха, населението отвлякоха, вместо книги докараха улични банди, графити и пълен разпад на морала. Друго изобщо не ни остана. Да спрем да казваме на черното бяло, а? За някого скакалците може да са освободители. За днешния свят май не са.

Коментар

Обемният взрив не е панацея и си има приложенията, но и противопоказанията. Що се отнася до производството на флегматизирани или стабилни взривни вещества чрез нанотехнологиите - ми, време беше. Още колко неща има да се произведат по този начин. Ама ти зарежи, че наночастиците не били вредни и "опазвали околната среда". Една такава бомба ако не гръмне, ами се разпръстне и частиците влязат във водата, растенията и животните, гледай кво може да стане.

Зарежи песента за американците. Те не знаят къде се намираме на глобуса и тук няма нищо интересно за тях. Виж, руснаците хем ни знаят къде сме, хем сме им интересни.

Коментар

Счупва амбициите за изненадваща агресия от страна на САЩ с неядрени високоточни ракети по руските ядрени стратегически ракети.

Китайците ще спят още по-спокойно.

Някоя употребена срещу терористи може да неизбухне и да я ...

Много хубаво нещо. В добри ръце! Всичко е в добри ръце щом не е в ръцете на хамериканците.

Коментар

Само че те не искат да ни съсипят. Пиндостанците сигурно също не искат, обаче и не могат нищо друго. Те са като кормораните. Само живеят. Плюскат и серат. От изсраното обаче мястото където живеят умира. Гледах едно кино, за колониите на кормораните. Съща Америка.

Значи, аз съм един от първите, които говорят за опасността от всякакви наночастици, и за фактическата проницаемост на организмите за тях. И тука съм писал. Чак после четох разни статии от Института Пастьор. Кой знае защо другите срамежливо си траят за тоя проблем. Не знам какво има в тая бомба. Най-вероятно е бинарна, едва ли разчитат на атмосферния кислород. Толкова повече че там химията е зашеметяващо перспективна. Така че е възможно да е защитена много ефективно в случай на неразрив. А ако сработи нормално, най-вероятно не остава некомпенсирана стехеометрия. Сигурно няма стружки и сажди.
                          Но какво има вътре не знам. Варианти бол, може да е така, може иначе ... Ще се разчуе сигурно. По-лошото е, че от мене и да не чуят, разни изроди все някого ще купят. И той ще им даде съвети. Така че в следващите месеци като стой та гледай някой може да започне да използва нещо от идеята. Реално е възможно, няма да се учудя.
                          Последно редактирано от Стефан; 12-09-07, 23:06.

Коментар

Не искат да ни съсипят, а само да ни експлоатират до дупка и да ни направят чужденци в собствената ни страна. Съсипията е контролируема, колкото да ни сломи защитните реакции.

И кво като научат как се прави? Само с научаване ако ставаше, досега всички щяха да имат ядрени бомби, щото всички знаят как се правят. Технология му е майката...

Коментар

малко ми е трудно да разбера , какво е революционно новото на тая бомба , не е ли просто по-мощен взрив??? Стефане обясни малко по като за народа бре , моля

Коментар

Ми то тва е - по-мощен взрив.
                                [B]Пуля дура, как поймаешь, даже не поймешь.[/B]

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X