Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Русия взриви вакуумна бомба

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Русия взриви вакуумна бомба

Новото на теория е, че диспергираните частици са предварително произведени с еднакви миниатюрни размери и трябва само да се разпръснат, но не и да се разпрашат от нещо монолитно.

Коментар

какво е диспергирани частици?

Коментар

Свободно разпределени във флуид дребосъци. Още му се вика аерозол, ако е във въздуха.

Коментар

тоест това е пак много мощна бомба ама няма радиация. и се води конвенционално оръжие , но има поразяващ ефект на ядрено??? прав ли съм Обер?

Коментар

Ядрената надпревара я има от много време.Тази бомба е нова по "чиста" стъпка от
            тази надпревара.Дано някой не си повярва, че може да ползва това оръжие
            безнаказано, защото скоро(живот и здраве) ще стана баща а не съм построил
            противоядрено укритие.
            Междо другото съм русофил и мисля, че тази бомба е само за демонстрация на
            мускули и технологии.Такава им е политиката в момента.
            +1 за Фюрера

Коментар

Ей тук на първата страница малко сме зачекнали темата за обемните взривове:
              http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...E2%E7%F0%E8%E2

Коментар

Класическите експлозиви от много време тъпчат на място, от десетилетия. Т.е. по принцип съществуват химикали които избухват извънредно мощно, но пък са неизползваеми щото не понасят сътресения, или топлина, или нещо друго. Така или иначе с тях не могат да се снарядяват боеприпаси.
                Сега си мисли за двигатели. Може да сипеш бензин в една паничка и да го плиснеш в печката. Е, гори. Това е карбураторния двигател. Сипваш много бензин, криво ляво грее. Може да издухаш бензина от чинийката със струя въздух. Все толко бензин, обаче грее яко. Това е инжектора. А може да го напомпваш през много тясна дупка във печката с въздуха, тогава се диспергира на много ситни капчици, на мъгла, и гори повърхността на всяка микрокапка. Адска жега. Всичко изгаря напълно и бързо. Това е непосредственото впръскване. А също и досегашните обемнодетониращи боеприпаси.
                Ако искаш да свършиш същото в цяла стая вече има проблеми. В голям обем е трудно да създадеш равномерна мъгла. Ако не е равномерна нищо няма и да стане. Освен това трябва да е точно едиколко си гъста. Иначе изобщо няма да се запали. Пречат вятърът, пушекът, времето на полет на издуханите капки, дъждът, снегът, слънцето, пожарите, студът, ... Всичко пречи. До сега правеха всъщност това с разни течни и газови експлозиви.
                От друга страна, особено дребните частици горят особено интензивно по огромна повърхност. Грам нанопрах може да има разгъната повърхност 100 000 квадратни километра. Представи си как такава повърхност гори цялата едновременно. Е, ясно е че изгаря мигновенно всичкия кислород наоколо, та сигурно затова и и казват вакуумна на бомбата. Освен за заблуда. От там нататък въпросът е да намериш какви да е вещества, които реагират бързо помежду си в екзотермична реакция, да се научиш да произвеждаш нанопрахове от тях, и да се увериш че облаците от тях се разлитат еднакво в какви да е метеоусловия. Или да осигуриш начин да ги разпръсваш и смесваш независимо от метеото.
                Е, всичко това довежда до принципиално по-мощни от всичко досегашно химически експлозии. Естествено, без остатъчни замърсявания.
                Лошото е, че освен в истинска мегананобомба, някои от тия принципи са използваеми напълно кухненски за увеличаване на мощността на класическите взривни устройства. Които в днешно време използват не най-добрите хора.

А, да. И какво има тука, което руснаците си нямат? Та да ни използват? Освен ракията, салатата, Володя Стоянов и посидеть с пацанами, на мене поне не ми е известно такова нещо. Босфорът и Дарданелите които им трябват все пак са на чужди територии.

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Севов Преглед на мнение
                  Русия е тествала най-мощната вакуумна бомба в света, информира Ройтерс.
                  Повече...

http://news.ibox.bg/news/id_92821489

П.С. Моля някой ако знае подробности за тази бомба , да ги сподели...

тихомире наистина ли очакваш от някои да ти каже подробности за това чудо а стига бе верно е че всичко знаеме , аз мисля че подобни неща само можеме да ги предполагаме , със сигурност са вложени повече пари да не се постигне това нещо от колкото да се направи , иначе щеше да кажат не правете това в къщи

а иначе мнението ми за тази боба е , Уаууууу,,, доста яка
                  sigpicаз съм шефа на боклука и ако не ме слушаш ,,,,,, 0878 33 81 37 по всяко време

Коментар

Ами те казаха. И дискусия се получи - близо 70 мнения. А аз чета...

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Севов Преглед на мнение
                      Ами те казаха. И дискусия се получи - близо 70 мнения. А аз чета...

чети, чети, така един чел, чел , та накрая започнал работа при бин ладен
                      sigpicаз съм шефа на боклука и ако не ме слушаш ,,,,,, 0878 33 81 37 по всяко време

Коментар

Това добре, само не си записвай! Че ако някой ти открадне тефтерчето, сведенията може да попаднат у противника. Лошо.

Коментар

Няма нужда да записвам. Тук спокойно може и бин Ладен да чете даже. Тъй че няма да има нужда да ме взема на работа , а пък и аз не го харесвам. Ама виж Стефан и Обера може направо да ги отвлича - има какво да научи от тях , само трябва да ги държи разделени и да не им разрешава да говорят по темата Русия...

Коментар

Нямам какво да кажа на бен Ладен. Нито за пари нито иначе. Мразя тия изроди повече и от американците. Те също са глух клон от еволюцията, само че и особено тъп.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                              Нямам какво да кажа на бен Ладен. Нито за пари нито иначе. Мразя тия изроди повече и от американците. Те също са глух клон от еволюцията, само че и особено тъп.
                              Беше майтап , не се впрягай

Коментар

А, не се. Това не беше за тебе, ами за негъра от подслушването дето сега се блещи на оня край на света и чете тука. Сигурно като си легнем той трябва да пише отчет. Кой знае колко компютъра от Ешелона им сега търбушат и форума, и всичките ни компютри само по ключовите думи.
                                Интересно, емигранти ли използват, или борят жаргона с автоматични преводачи. То, не че ние говорим интересно, ама кво ли излиза там, а?
                                Пълен член майка, сношение - процес, пълен член анус, ...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X