Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Русия взриви вакуумна бомба

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Русия взриви вакуумна бомба

"България взриви вакуумна бомба"

Коментар

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
      Правехме ги някога от миниум и бронз Сега са преоткрили технологията
      "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Естествено че има. Или те кефи гледката на маймуна с граната в ръцете? В съвремието тая роля я играят пиндостанците. От 44-та и изгорените европейски градове, през Токио и Хирошима, та до миналата година и Фалуджа.

Коментар

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
          И как е станало? Някой е пробил дупка в главата на депутат и сичкото вакуум излязло навън?

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
            Естествено че има. Или те кефи гледката на маймуна с граната в ръцете? В съвремието тая роля я играят пиндостанците. От 44-та и изгорените европейски градове, през Токио и Хирошима, та до миналата година и Фалуджа.
            Така е, ама на мен ми е абсолютно все едно дали ще ме гръмне някой гнусен монголоид, пиян руски генерал или американец по съвет на психоаналитика или личния си треньор. Когато има оръжие е вероятно то да не попадне в правилните ръце.
            "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първо - стига с тези "вакуумни бомби". Нищо вакуумно няма. Има скок на налягането на огромен фронт. Нищо особено.

Второ - Стефане, какви са тези истории, че някой щял да даде такова нещо на иранците да го гръмнат връз американците?! Оръжие с такава мощност на поразяването директно си плаче за ядрен отговор. Както между другото американците бяха заплашили да използват ядрено оръжие, ако срещу тях се пусне химическо или бактериологично. Яко наивна е тезата, че понеже това нещо няма лъчение, значи не е основание за използване на ядрено оръжие в отговор. Принзипът е много прост - всеки използва близко по поражение оръжие, без значение от дълготрайните му ефекти за околната среда. На американците все едно им пука, че всичките им войници се надишаха с частици обеднен уран, цези, плутонии и т.н. Тази бомба е основание да стане много грозно и като такава е в графата "неизползваеми", т.е. комплексоизбивачи.

За 10ти път повтарям - който си мисли, че може да използва такова нещо безнаказано, защото минава за конвенционално, разпространява скъпи заблуди. Договорите не струват нищо, в момента, в който някой реши да се прави на тарикат и утре могат да ревизират дефинициите по еднократен тротилов еквивалент и честито.

Така че това не е никаква новина за мен. Руснаците винаги са действали бомбастично и се радват по пиромански на всякакви теромоядрени и прочее взривове, чиято удърна вълна да обиколи Земята 100 пъти...

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                ... Когато има оръжие е вероятно то да не попадне в правилните ръце.
                Оръжие винаги е имало и май ще е така още доста време.
                А за правилните ръце ... ми нали уж има служба КОС
                [B]Пуля дура, как поймаешь, даже не поймешь.[/B]

Коментар

Първоначално публикуван от Obersturmbahnfuehrer Преглед на мнение
                  ... Нищо особено.
                  Абе не че е нещо особено ама аз не бих застанал отдолу (в радиус 1км) като го пускат.
                  ...За 10ти път повтарям - който си мисли, че може да използва такова нещо безнаказано, защото минава за конвенционално, разпространява скъпи заблуди. Договорите не струват нищо, в момента, в който някой реши да се прави на тарикат и утре могат да ревизират дефинициите по еднократен тротилов еквивалент и честито.
                  Е точно такова е трудно да се използва пък и малко страни имат носители. Ама може да се направи една бойна глава 500-1000кг. Носители дал господ - кеф ти тактически ракети, кеф ти самолети. При концентрация на вражески сили - сухопътни или морски (подготовка за "демократизиране") дори и само 10ина такива биха имали много добър ефект. Тъкмо да видим Патриотите/Аегис колко ги бива. Ако бях на мястото на Ахма-къф-беше-там вече сериозно щях да мисля за закупуване на такива бойни глави.

Така че това не е никаква новина за мен. Руснаците винаги са действали бомбастично и се радват по пиромански на всякакви теромоядрени и прочее взривове, чиято удърна вълна да обиколи Земята 100 пъти...
                  Бе те и Хамериканците май са същите.

Коментар

Човечеството оцелява благодарение на оръжието си. Като го няма него, няма да има и нищо друго.
                    Е по-голяма глупост (с извинение) не бях чел
                    Човечеството НЕ оцелява заради оръжията, а въпреки тяхното наличие! Някой нации доминират ЗАРАДИ оръжието си, но сега най-вече, заради Икономиката си (което за жалост е на път да се промени).
                    Ако дойде заплаха "отвън" (извън планетата) и ние по случайност сме способни да и отговорим адекватно (в което МНОГО се съмнявам) то ще си прав, сега НЕ!

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
                      Ако дойде заплаха "отвън" (извън планетата) и ние по случайност сме способни да и отговорим адекватно (в което МНОГО се съмнявам) то ще си прав, сега НЕ!
                      Бога ми, вече почвам да си мисля, че това е единствения начин да се обедни малко човечеството. Външен враг, ама да имаме късмета да не е прекалено силен.

Коментар

Естествено че има. Или те кефи гледката на маймуна с граната в ръцете? В съвремието тая роля я играят пиндостанците.
                        Наистина сега са те и се изживяват като световен каубой-полицай-шериф и т.н.Гледката не би ме кефила в ничии ръце, но това явно е невъзможно.Ако не са те, ще са други - празно няма.Доказва го цялата човешка история, въздигането и падането на империите и т.н. - темата е дълга и е друга.А съществува и една такава позиция : "На магарето му е все едно чий е самара."Просто поговорка - не че се възприемам като магаре, или пък - някой тук.

Коментар

Първоначално публикуван от panther_bg Преглед на мнение
                          Бога ми, вече почвам да си мисля, че това е единствения начин да се обедни малко човечеството. Външен враг, ама да имаме късмета да не е прекалено силен.
                          Хехе, Как ще дойдат до тук и няма да са "силни"? Та ако имат мотив - ще ни изтрият като молив с гумичка, най-вероятно няма и да разберм че сме нападнати, дали ще са вируси, дали "тераформиране", дали нещо което дори не можем да си представим...
                          Надявам се само че ако са толкова напред, дано да са по-цивилизовани от нас и просто да ни гледат сеира, че иначе....

П.С. сетих се как най-лесно ще ни "оправят" - ще продадът на някой "великан" най-новата технология за масово унищожаване, той сам ще свърши остатъка от тяхната работа... та на кого казвахте е разработката на "Вакуууууууууумната бомба"????

Коментар

Оръжието е по-скоро добро за защита. Ако тръгне да нахлува армия можеш да си го гърмиш спокойно по границите и на твоя територия. Това е основната разлика с ядреното. И, а да видим кой би се опитал да струпа голяма армия, за да започне инвазия. Стрелбата по чужда територия може и да е основание за отговор с ядрено, но ако си го гърмят у дома...

Не бяха ли щатите дето потопиха един архипелаг в тихия океан след редица ядрени опити?

Колкото до оръжието и оцеляването... наистина в древноста предците ни едва ли биха могли да оцелеят без копия и лъкове с всичката тази бързо тичаща храна и свирепи хищници. Ама май трябва да му се тегли някъде границата, както на всяко друго нещо...
                            Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
                              Хехе, Как ще дойдат до тук и няма да са "силни"? Та ако имат мотив - ще ни изтрият като молив с гумичка, най-вероятно няма и да разберм че сме нападнати
                              Ами има съответен пример на Земята - Кортес и ацтеките. Испанците са много по-напред с технологиите и имат средства да стигнат до Америка. Вярно е че конкистадорите побеждават в случая, но въпроса е висял на косъм.
                              И реално никой не знае дали е нямали и други преди Кортес, които просто не са се върнали.

Коментар

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение

Не бяха ли щатите дето потопиха един архипелаг в тихия океан след редица ядрени опити?
                                Май да беха французите - ама нищо чудно и американците да са участвали в подобна лумпениада.
                                When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X