Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Browning High Power Mk. III

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Browning High Power Mk. III

Сигурно си българин по принцип. Сега вече си и българин, който показва, че уважава азбуката си.

Да не ходи да си купиш нова клавиатура?
    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Много е сложно за обяснение. Аз съм наполовина Руснак, и разбира се че уважавам азбуката, и всичко свързано с родината ни! Оставете това... кажете по темата нещо, за видовете огнестрелни оръжия, които съм споменал по горе, пишете де! http://www.youtube.com/watch?v=WWp1tKF9ONQ Tам където стъпи Руски ботуш, трева не расте...
      Последно редактирано от giorgio; 18-03-10, 09:53.

Коментар

Това последното обижда националистическите ми възгледи и аз повече не смятам да участвам в дискусията.
        Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

Първоначално публикуван от denis.peev Преглед на мнение
          ... Аз съм наполовина Руснак...
          ... Tам където стъпи Руски ботуш, трева не расте...
          Разбирам гордоста от произхода Ви, изписвайки "руснак" с главна буква, но в този ред на мисли, не мога да разбера последното Ви изречение.

П.П. Ако продължавате да демонстрирате несъобразяване с правилата, изписвайки "4", вместо "ч", ще се наложи да получите временна забрана за писане в този форум!
          Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
          Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

... кажете по темата нещо, за видовете огнестрелни оръжия, които съм споменал по горе, пишете де!...

А де... Темата! Каква е тя? Какво искаш да знаеш за тези оръжия? Въпросите ти са толкова "разляти", че е много трудно да се говори по тях. За всичките оръжия, за които питаш, ти бяха цитирани калибрите /вкл. и разните им "екзотични" варианти/ и ти бяха казани най-общи положения /такъв ти е и въпроса - най-общ/. Гледам, справяш се със интернет - пощракай, почети, запознай се в общ план и заповядай с конкретни въпроси, за да очакваш конкретни отговори!

Браунинга:
            Велик конструктор; прекрасно оръжие; ювелирна изработка, плътно в духа немските стандарти. Класика, прототип и родоначалник на ред други конструкции. Не е бил на въоръжение никъде - много е скъп /не че е надценен/, а не е пропорционално на цената си по-добър от ред други от конкурентните.

ТТ:
            На въоръжение в Русия от 1930г. до 1951г. сменен от ПМ. Удачна компилация от съществуващи вече добри решения - "правителствения" Колт и боеприпаса 7,62/3 Х 25. Колта - между другото - също е конструкция на гореспоменатия Дж. М. Браунинг. Забележително мощен боеприпас. Това е така в резултат на недокрай избистрената му идеология /на боеприпаса/. Това всъщност е патрона на първия реално функциониращ автоматичен пистолет - този на Хуго/Уго Боргхард. Понеже се е изисквало от него да има достатъчно потенциал, за да задействува автоматиката - са се попреосигурили откъм мощност. Типично военен пистолет.

Берета:
            Актуалното късо оръжие в НАТО. Във връзка с това се произвежда и във САЩ. Един от първите пистолети, представители на "новата вълна" със "висококапацитетни пълнители". Добро оръжие - разбира се - но във избора му за пистолет за НАТО има доста политика /в конкурса е имало много добра белгийска разработка/. Със извинение към любителите му и като им засвидетелствам уваженията си, но лично за мен това е най-безличното "желязо", измежду тези - предмет на настоящия разговор.

CZ:
            Чешко оръжие - това вече говори достатъчно! Като отношение: Цена/качество, типично за чехите е "номер едно". Общо взето, като изключим школите на Браунинг; Люгер и "самобитните" американци от тях са се учили всички /давам си сметка, че това е доста дискусионна теза, но съм убеден и мога да се аргументирам/. Разработка от края на 60-те години с изключително комерсиална насоченост /калибър 9 Пара в "дълбините" на социализма и в "центъра" на ВД/. Резултата е тотален "Блокбъстър". Родоначалник на цяла "хомоложна" линия от късо оръжие - и в Чехия и навън.

Лично аз, не съм собственик на нито едно тези оръжия. Имам изстреляни по 4-500 патрона със всеки, но това не е основание да твърдя, че притежавам опит. Тук несъмнено има хора, които могат да ти говорят от позицията на собствен опит, да не говорим, че има и достатъчно вече написано, така че - чети.

П.П. Ако песента, към която си дал връзка, я представяш тук като поздрав - Благодаря - но изключително и само от куртоазия, и заради добрите ти намерения.
            Съжалявам, ако в резултат на произхода си, имаш някакви проблеми със самосъзнанието си. Аз, като един човек, със кристално изяснен /за себеси/ статут по въпроса - се радвам на завидно равновесен душевен мир! В тази връзка: Войната, въодушевила тази песен, за руснаците е това, което е - но за мен е процес, върнал родината ми години назад и запратил я още толкова, някъде встрани!

П.П. II Между другото - дължиш ми един пакет хубав тютюн, който малката ми дъщеря пръсна по земята, докато аз тук "кълва" в твоя чест.

Поздрави!
            Последно редактирано от davc; 18-03-10, 13:35.

Коментар

Добър ден. Гордея се че съм Руснак, гордея се че съм и Българин! Веднага във ваша защита ще ми отг. защо не съм пуснал и Българско клипче, да моя грешка. Относно последното ми изречение, ни най-малко не съм искал да обидя някого, казах го защото съм много горд, от това че победихме Адолф. Буквата ''Ч'' ми създава големи грижи. http://www.youtube.com/watch?v=7XgyPAsb5Vo . Да не кажете сега че в горният десен ъгъл пише Россия. Както виждам и модераторите взеха участие, Giorgio можете да напишете своето мнение по повод Browning High Power Mk. III, много ще се радвам да го прочета. България над всичко!

Здравей, davc. Благодаря ти за изчерпателният ти отг.! Ние едва ли можем да кажем кое е правилно и кое не, аз съм нормален човек а не политик. Послеписите ти не са за мен, а може би за такива хора които лежат сега в Мавзолей. Българите сме един стар народ, въпроса е да сме единни за напред. Благодаря за вниманието!
              Последно редактирано от giorgio; 18-03-10, 12:44.

Коментар

... Giorgio можете да напишете своето мнение по повод Browning High Power Mk. III...
                Съжалявам, но дори не съм го виждал, освен на снимкаl...
                Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                  Браунинга:
                  Не е бил на въоръжение никъде - много е скъп /не че е надценен/, а не е пропорционално на цената си по-добър от ред други от конкурентните.

...

Берета:
                  Един от първите пистолети, представители на "новата вълна" със "висококапацитетни пълнители".

...

П.П. II Между другото - дължиш ми един пакет хубав тютюн, който малката ми дъщеря пръсна по земята, докато аз тук "кълва" в твоя чест.
                  Е, хубава работа...

Браунингът не само, че е бил на въоръжание в една сюрия армии, ами и до скоро. Освен ако някой не прави ненужно категорично разграничаване на Mark III от ІІ, І, че и P35. Разликата е в разни пинизи като предпазители и пластмасови чирени. Другото си е все същият кютук. В тази връзка, пистолетът на колегата от снимките по-горе е BDA - с двойнодействащия спусък, дето беше измежду загубилите американския конкурс срещу Фиата на пистолетите - Берета 92, коята отгоре на всичко си набедил за първопроходец в двуредите пълнители. Именно този Браунинг е първият масов пистолет с двуред пълнител на фона на още половин век еднореди скръндзи - от .45 калирбровите Колтове, та до 6,35 милиметровите запалки. Това Hi(gh)-Power, Grande Puissance и т.н. не са рекламни приказки, ами съвсем реална и индивидуална характеристика на пистолета за времето му. Обаче не се отнася до мощта на боеприпаса, а до боекомплекта на цялото удоволствие и до мощта му като пистолет насред 7-8 зарядната масовка.

Иначе, хубавият тютюн е изхвърленият...

Пък за пистолета - хубаво, пропито с история желязо, което отдавна е морално остаряло. От изобретяването му, изживяхме качествен скок в материалознанието. Като концепция, неговата е най-масовата, вкл. и сред почти всички полимерни пистолети, но доусъвършенствана и модернизирана, както си требе.
                  Последно редактирано от Obersturmbahnfuehrer; 18-03-10, 15:43.

Коментар

Първоначално публикуван от Obersturmbahnfuehrer Преглед на мнение
                    Е,

Браунингът не само, че е бил на въоръжание в една сюрия армии, ами и до скоро. .
                    Той и в момента си е на въоръжение в Израел и евреите и не щат да чуят да го сменят. Освен при тях е на въоръжение в английската армия канадската и новозеландската . Все държави които не страдат от липса на финансови средства за армийте си .
                    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

М/у другото и аз сега прочеох че е бил на въоражение...За да не ти задам разлят въпрос davc, кажи ми, струва ли си човек да даде 2000лв за този пистолет.

Коментар

Първоначално публикуван от Obersturmbahnfuehrer Преглед на мнение
                        ...Освен ако някой не прави ненужно категорично разграничаване на Mark III от ІІ, І, че и P35. ...
                        Здравей Бумбамфюрер, много ми е прятно да те "видя"!
                        Да, точно това имам предвид, модификации в такъв размер, обикновено са достатъчно основание да се претендира за "нов" модел, че и за различно "заглавие".
                        По време на войната с тези пистолети е стреляно в много армии без официално да са на въоръжение. Това всъщност е било честа практика и с други пистолети. Даже в армиите примерно на Гърция и мисля Прибалтийските държави е имало екземпляри от модификациите с еднореден пълнител.
                        Беретата не съм я провъзгласил нито за еднозначно първия, нито за "първопроходец" - писал съм "един от първите". То всъщност и какво ли друго да отбележа за нея.

А за тютюна не си прав... Да знаеш.

Коментар

Терминът "на въоръжение" е твърде общ. Показателно е да е масовото оръжие на масов род войска на съществена държава. Канада, Папуа, Гвинеа и армия...

Късото оръжие на израелската армия е малко Глок за екзотика и всичко останало, де носи служебни пистолети - Ерихон. Под всичко, разбирай всичко, без една специализирани служба, в която ползват Браунинга. Има си хас да е друго, при условие, че си имат собствен ВПК.

Пък в рамките на бившите британски колонии и в самата Англия се ползва цяла навалица от пистолети в различните им въоръжани сили и определено SIGовете преобладават над останалите, вкл. и над приетия масово след войната Браунинг.

Коментар

За тютюна и аз ще кажа че е по добре да се изхвърли..но аз съм не пушач.Моля Ви колеги, да не престъпваме границата на добрият тон, защото както е тръгнало... Затова сме тук, да излагаме различи хипотези...не да се караме! Обичам Родината си!

Коментар

М/у другото и аз сега прочеох, че е бил на въоръжение...За да не ти задам разлят въпрос davc, кажи ми, струва ли си човек да даде 2000лв за този пистолет.
                              Като толкова ти е легнал на сърцето и ако можеш да си го позволиш - взимай! Нали знаеш - кеф цена няма! Като решиш, че не е твоят пистолет - продавай /та ако ще и на загуба/ и взимай друг. Кофти е режима за второ КНО /то не че за първо е цвете/.
                              Преди всичко обаче, отиди на някое стрелбище, взимай пищови наред и пукай... А-ма много! Тогава доста неща ще ти се изяснят...

П. П. Много ми е интересно как е изглеждал "онзи" ти пост, преди giorgio да го редактира. Познавам paunoff само виртуално, но впечатлението ми е, че е много грамотен мъж с подчертано "обрано" държание - Какво ли си писал, та да се подпали така?!?!
                              Последно редактирано от davc; 18-03-10, 18:30.

Коментар

Нека самият Giorgio каже, какъв е бил! Ти мен за какъв ме вземаш ?!На Паунофф нищо не съм му казвал!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X