Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Browning High Power Mk. III

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Browning High Power Mk. III

    Добър ден колеги.Можете ли да ми дадете информация за този модел бойни пистолети.Благодаря предварително.

    Browning High Power Mk. III
    Прикачени файлове
    Последно редактирано от giorgio; 16-03-10, 08:39.

  • #2
    До: Browning High Power Mk. III

    Знаем го какво представлява обаче не знаем каква информация искаш.

    По темата - предлага се в 2 калибъра - 9мм Para и 40 S&W, съответно 13+1 и 10+1 патрона.
    Тегло - 885гр - празен;
    Цев - 118мм.
    Спусък - SA.

    Доволно стара и доказала се във времето концепция.
    Въпросния модел е предназначен основно за армейски и полицейски части, както и за цивилна продажба. Има някой подобрения спрямо основната конструкция изразяваща се в монтирането на "pin safety"(при модификацията HP-SA), двустранен предпазител, нови мерни прибори и т.н.

    Цена в България последно около 2 бона, което на практика означава, че един Аркус на 1/4 от цената ще ти върши абсолютно същата работа, но ще ти останат пари за адаптор и 2-3 консерви с патрони.
    Последно редактирано от giorgio; 16-03-10, 08:39.
    Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

    Коментар


    • #3
      До: Browning High Power Mk. III

      И разправяйте после, че рекламните лафове не хващат дикиш.
      Сигурен съм, че това момче е изключително заинтригувано от това "Хай Повер" и точно това е източника на големия му интерес към въпросното оръжие.

      Само да не стане недоразумение: С най-добри чувства съм към питащия
      Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

      Коментар


      • #4
        До: Browning High Power Mk. III

        Имам такава ютия Изключително съм доволен като изработка и прецизност! Имам само един инцидент с него - счупи ми се пълнителя след изтрел с патрони на ППУ - Сръбските-Пръви Партизан ли какви бяха там...Дадох ги на оръжейник и след анализ се оказа че са с 30-40% повече барут - Пишова нищо му нямаше! Изтрелял съм над 1000 патрона след това...

        Мислих да си купувам Глок но се разобедих като хванах този ...



        Коментар


        • #5
          До: Browning High Power Mk. III

          Добър вечер колеги. Избрал съм този модел,понеже много ми харесва външният вид,а и както казвате е и надежден. Бях подбрал още няколко пистолета Пистолет TT (Тулски Токарев) ;Beretta 92FS Brigadier ; cz 75b .
          Но Browningа най ми харесва.
          Интересува ме каква е началната скорост на куршума при браунинга,предполагам, че има разлика м/у двата боеприпаса. Бих си закупил ТТ но стопиращият ефект го няма. Беретата е доста тежка и този предпазител е твърде неудобен при зареждане.Само за cz 75 b не съм чул нищо лошо. Ако желаете, нека проведем дискусия на тези видове оръжия, плюсове и минуси.Благодаря за отделеното внимание.

          Модератор: Моля, не изписвайте с цифри буквите от кирилицата! След препинателен знак, граматиката изисква интервал. Ползвайте по-рядко шрифтове с различна големина!
          Последно редактирано от giorgio; 17-03-10, 11:32.

          Коментар


          • #6
            До: Browning High Power Mk. III

            За НР модела едва ли ще чуеш нещо лошо все пак се произвежда от 1935 година и е първия сериен многозаряден пистолет 13 патрона на който пълнителя не стърчи от габаритите на ръкохватката. Мой приятел има такъв и мога да кажа само хубави неща аз имам Аркус 94 който е копие на НРто и също съм много доволен. За дабъл екшъна съм чувал че имали някъкъв проблем със спусъка който и така и не отстранили . Кориозното е че той по магазините е по ефтин от стария сингъл.
            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

            Коментар


            • #7
              До: Browning High Power Mk. III

              От много четене по форумната плява, човек наистина се обърква, особено пък когато става дума за оръжие. Затова питам: Какво значение има началната скорост на куршума при избора на пищов?

              Да разгледаме един прост пример:
              Два боеприпаса 9х19 и 7.62х25 на Sellier&Bellot - не случайно избирам тях, защото май са единствените достъпни в момента, които произвеждат "пресни" калайки едновременно от двата вида.

              9х19 - начална скорост от 350-428 м/с според зависи вида и теглото на куршума.
              7.62ТТ - начална скорост - 502 м/с - там голям избор няма. Всъщност въобще липсва.

              Сега по познатата формулка за енергията се изчислява, че:
              9х19 има енергия при цевта от 490 до 595 J;
              7.62ТТ съответно има 693 J.

              И какво получаваме в крайна сметка - по-бързия и по-мощен боеприпас е на ТТ, но в същото време има по-малък стопиращ ефект. При попадение в човешко тяло в ситуация на самозащита и двата преминават почти безпрепятствано през човешкото тяло. Тогава как да определим стопиращия ефект? Колко енергия отдават? И как да си изберем правилния пищов? И аз се обърках май.

              П.С. По мои си критерии в избора класирането е - ЧЗ75, Берета, ТТ и Браунинг, като последния е последен единствено заради цената.
              Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

              Коментар


              • #8
                До: Browning High Power Mk. III

                И аз вече се обърках...Бях разговарял с един оръжеен продавач,та той ми отг. че за в момента по добър пистолет от H&K P30 няма,ето какво намерих аз.. http://www.youtube.com/watch?v=uORhTcKe8Ms .По повод колко J енергия отдава куршума,може би зависи от самият боеприпас.
                КИНЕТИЧНАТА ЕНЕРГИЯ е един от важните показатели, за които се съди за поразяващата способност на куршума.
                В зависимост от формата и масата на куршума, цялата тази енергия или част от нея се използва за нанасяне на удар. Ако куршумът не напусне поразеното тяло, цялото количество кинетична енергия, която е акумулирана в него се използва за нанасяне на поражение. Ако куршумът пробие живата тъкан и я напусне, той изразходва само част от енергията в поразения участък от тялото, напускайки го с останалата акумулирана при изстрела енергия.
                В това именно е смисълът да се изработват куршуми, които при съприкосновение с целта се разплескват, увеличават челната си площ и при проникване в живата тъкан не успяват да я напуснат, отдавайки цялата си кинетична енергия в поразения участък.
                Кинетичната енергия на куршумите се измерва в джаули (J). Американските и английските производители на боеприпаси използват единицата "фут-паунд" (fp). Нейното превръщане в джаули се извършва чрез умножаване на fp с коефициента 1,35582, т.е.
                1 fp = 1,35582 J.
                Кинетичната енергия на движещото се тяло се определя по формулата , kgm (1 J = 0,10197 kgm), където q е масата в килограми, V - скоростта на куршума в m/s и g - силата на земното притегляне 9,81 m/s.
                От тази формула става ясно, че скоростта на куршума играе много по-важна роля за кинетичната му енергия, отколкото неговата маса. Например, при увеличаване на теглото му два пъти, неговата енергия се увеличава два пъти, докато при увеличаване на скоростта му два пъти, енергията му нараства четири пъти.
                При извършване на различни изпитания е установено, че за нанасяне на смъртоносно нараняване на човек, е необходимо куршумът да отдаде на живото тяло минимум 80 джаула енергия.
                При изпитанията на патроните, кинетичната енергия на куршума се измерва най-често при напускането на цевта. Тя се нарича дулна енергия и се означава Ео. Най-често тази енергия се дава в характеристиката на патроните. В каталозите се посочва още енергията на разстоянията, на които се измерва скоростта на куршума.ВИДЪТ НА КУРШУМА дава до голяма степен отражение върху скоростта на летене и по-съществено влияе върху поразяващата способност. Колкото куршумът има по-остър връх и елипсовидна форма, толкова обтекаемостта му е по-добра и съпротивлението на въздуха е по-малко. Такова изискване има главно към куршумите на патроните за пушки, автомати или картечници. Това се налага, за да се осигури достатъчна далечина на полета.
                Тъповърхите куршуми и тези с отвори в челото (експанзивни) имат по-лоша обтекаемост и по-голямо съпротивление във въздуха. Те се използват главно при пистолетите, тъй като са предназначени за стрелба на къси разстояния. При среща с целта те трябва да отдават цялата си кинетична енергия.
                Произвеждат се полуплосковърхи куршуми, които обикновено са от олово или с полуризница и имат открит плосък оловен връх. Тяхното предимство е бързото разплескване на челото при удар в целта и липсата на рикошет.
                Плосковърхите куршуми се използват главно за спортно-тренировъчни цели и за стрелба на разстояния до 25-30. Те са с намалена начална скорост и тегло на куршума и оставят ясни кръгли следи върху мишените.
                Полуплосковърхите куршуми при удар увеличават значително площта си и по-пълно отдават кинетичната си енергия. Те се произвеждат от олово или полуобвити с ризница и с открит плосък оловен връх. Те не рикошират.
                Куховърхите куршуми се използват от полицаите и от антитерористичните отряди. Отворът в челната им част позволява бързо деформиране на куршума в гъбообразна форма и нанасянето на силен шоков удар. Използват се при стрелба в транспортни средства, понеже не рикошират и бързо се деформират, което им пречи да пробият обшивката.
                Различните видове куршуми се обозначават по следния начин:
                FMJ - Full Metal Jacket са куршуми, изцяло облечени в метална ризница (медна или месингова). Те са куршумите на най-масово използваните патрони за граждански и армейски цели.

                HS - High Speed - високоскоростни куршуми на .22LR и .22 Short. Те са изцяло облечени
                HP - Hollow Point са куховърхи куршуми
                SP - Soft Point - с мек връх от олово
                GD - Gold Dot - куршуми от ново поколение, със специална електрохимична повърхностна обработка. Имат висока корозионна устойчивост и при удар се разплескват звездообразно
                LRN - Lead Round Nose - с оловен мек връх
                JHP - Jacketed Hollow Point - облечени или полуоблечени куршуми с конусовидна кухина в челната си част
                WC - Wadcutter - плосковърх оловен куршум
                Glaser - специални куршуми, изградени от оловни късове в тънкостенна обшивка.
                При попадане в жива цел следва разпръскване на повече от 300 фрагмента с висока скорост и енергия, нанасящи огромни поражения. На снимката се виждат пораженията в желатинов блок от куршум .38 special Hollow Point и .38 special Glaser.
                В някои случаи се срещат и означения, производни на гореизброените - например GDHP, JSP и др.

                Гореспоменатите примери в никакъв случай не претендират за изчерпателност в представянето на огромното разнообразие от видове куршуми - просто дават най-обща представа.
                МАСАТА НА КУРШУМА зависи главно от предназначението на патрона и оказва влияние върху началната скорост. По-тежкият куршум (при еднакъв барутен заряд) излита с по-малка скорост в сравнение с по-лекия куршум, но е по-стабилен при полет.
                Масата на куршума се измерва в грамове (g) в Европа, а американската и английската мерна единица е грейн (gr).
                Преминаването от едната единица в друга се извършва по зависимостта 1 грейн (gr) = 0,0648 грама (g).Зна4и все пак на4алната скорост и вида боеприпас има зна4ение за отдадена енергия.
                Последно редактирано от giorgio; 17-03-10, 11:29.

                Коментар


                • #9
                  До: Browning High Power Mk. III

                  Когато ползваш чужда информация най-малкото от уважение към труда на интелектуалния собственик напиши, че си я взел от http://www.pishtov.com/Ammo/Ammo_FrameSet.htm
                  Последно редактирано от paunoff; 17-03-10, 11:43.
                  Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

                  Коментар


                  • #10
                    До: Browning High Power Mk. III

                    Абе човек ти на война ли ще ходиш? Какво толкова обикаляш и питаш? Вземи този който ти харесва и допада най много! Няма калпави оръжия или калпав стрелец! Скоро ходих на едно състезание да погледам малко - Вадиха ги какви ли не - пишови стреляха, мериха си пиш...ките...Дойде една лелка скромно скромно - извади един Макаров и им такова майката на всички - взе първо място - взе мангите и си плю на петите После се почна една ама то аз така стрелях с такива боеприпаси...така че отиди и си вземи това което на теб ти ляга в ръката...

                    Коментар


                    • #11
                      До: Browning High Power Mk. III

                      Както обича да казва един мой "любимец" от друг оръжеен форум: "Абе, що не вземеш да си купиш един Glock".
                      Стреля под вода, стреля след цял ден суркане в пясъка на пустинята, не ръждясва, феновете му по форумите са повече и по-убедителни от опонените им и т.н.
                      Кеф ти кинетична енергия, кеф ти стоп ефект.
                      Абе ПЕРФЕКТЕН от всякъде.
                      Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

                      Коментар


                      • #12
                        До: Browning High Power Mk. III

                        Само едно не разбирам,модераторите за 4ерна овца ли ме взеха.Ако се поогледат ще намерят и в другите у4астници с грамати4ески грешки,пък и нямам буква 4 затова пиша цифра "4"...за куршума сте прави-(моя грешка).Паунофф разбира се 4е не съм я измислил аз тази информация,ако знаех толкова едва ли щях да питам вас разбиращите за пистолети.Бях ви попитал и за др. видове оръжия....но никой нищо.Благодаря за отделеното време,надявам се един ден и вие да имате нужда от моето мнение. (без лоши 4увства)

                        Коментар


                        • #13
                          До: Browning High Power Mk. III

                          Не си мисли, че има някакво предубеждение от страна на модераторите към теб. Просто наистина не е зле да пишеш по старателно. Гледам ти "аватар"-а: Той говори като да имаш силно уважение към българския език, а с това "ч" особено - не ти личи!
                          Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

                          Коментар


                          • #14
                            До: Browning High Power Mk. III

                            Чавка, Чай, Чайки, Чакалня, Чалга, Чам, Чанти, Чар, Чадър, Чакал, Чакъл, Чалма , Чапла , Чардак , Час , Част , Чаша , Чеверме , Чвор ,
                            дано е достатъчно....вече Българин ли съм...?

                            Коментар


                            • #15
                              До: Browning High Power Mk. III

                              Когато се цитира информация е важно да се напише от къде е била взета, за да не се почувства собственика и ощетен. Миналата година имахме подобна ситуация във форума с използване на информация от същия този сайт.
                              Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

                              Коментар

                              Активност за темата

                              Свий

                              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                              Зареждам...
                              X