Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Спор и естествено тестове и измервания цеви и патрони

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Спор и естествено тестове и измервания цеви и патрони

И така доста хора не са на ясно какво се случва след изстрелването на проектила в цевта. И аджеба колко милиметра реално е проектила.
    Е направихме едни измервания на един доста добре познат стар калибър 7.62х25 (Т.Т.) и на един доста разпространен калибър 9х19, и ето резултатите:
    Измерваните патрони в калибър 7.62х25 са:

1) Добре познатите на всички производство 1958г.

2) S&B производство 2008г.

Измерваните патрони в калибър 9х19 са:

1) Отново добре познати патрони MAGTECH

2) REMINGTON

Оооо, небеса. Проектилите били по-големи от цевта

Следва продължение след изстрелването какво ли се случва

П.П.
    Аз залагам на дължината
    LZ1HKW
    Реглаж на преден и заден мост
    My Jeep is not an SUV ..... your SUV is not a Jeep

До: Спор и естественно тестове и измервания цеви и патрони

А ето и спора относно цевите на различните оръжия.
    Направихме сравнение между три вида объжия Glock 19 9x19, S&W MP9 9x19, TT 7,62x25. Спора беше:
    Коя от цевите е полигонална?

1) Glock 19 9x19:

2) S&W MP9 9x19:

3) TT 7,62x25:

LZ1HKW

Коментар

Хайде кажете де, коя от горните е студено кована цев (по разпространеното полигонална)?
      LZ1HKW

Коментар

Т.нар. "полигонални" цеви са студено ковани, но не всички студено ковани са "полигонални". Поне според мен.
        Освен това полигоналката трябва и да е хромирана. Следователно ТТ отпада от класацията, освен ако цевта му не е била подменяна с друга, но от снимките е явно, че не е.
        Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

Добре де ама това с куршумите но го разбрах. Едните са боеприпаси руски образец, а другите европейски. Начина им за измерване се различава. При едните се мери диаметъра по полетата, а при другите по нарезите, за това има такава разлика.
          Доколкото знам полигоналната цев няма класическия нарез. При нея въртеливото движение се предава на проектила чрез спираловидно оформения цевен канал с определена форма-полигонал и вече в зависимост колкоъгълник е тя- хексагонал и тн. Според снимката реално единствената полигонална цев е на Глока.
          Land Rover Defender 110SW 300tdi

Коментар

Абсолютно вярно за използваните метрични системи.
            Логично и куршумите в определени допуски са с по-голям диаметър, за да не ги изпреварват изгорелите газове в каналите на цевта.
            От моите упражнения с микрометъра съм стигнал до извода, че допуските на чешките патрони са по-малки в сравнение с конкурентни образци - било то за късо или за дълго оръжие. По "лабави" са, но не знам защо. Американските тъкмо обратно - те са най-шишкави.

Коментар

Незнам защо, но пистолетами с български 9х19 , руски 9х19 и ППУ 9х19 е като лейка, акато стрелям със селиер или унгарски е невероятен. Мегтеха са нещо междинно.

Коментар

Първоначално публикуван от paunoff Преглед на мнение
                \Следователно ТТ отпада от класацията, освен ако цевта му не е била подменяна с друга, но от снимките е явно, че не е.
                Точно тази цев на ТТ е с хром в материала, и допълнително хромирана. Но това няма значение. Спора беше коя цев е полигонална?

П.П. ще ви кажа и резултата но малко по-късно!
                LZ1HKW

Коментар

Отговорът е: НИТО ЕДНА!
                  Но, по-интересно ми е: Дали въобще някой чете темите за да научи нещо или просто за да трупа мнения?
                  Тази тема беше обсъдена на дълго и широко тук:
                  http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...F0%E5%E7%ED%E0

Аз лично съм щастлив, че загубих един бас. Но научих нещо ново и интересно в горната тема. А именно ето тава:
                  http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...1&postcount=31

Нарочно повторих темата с цевите, с очакване за оплюване:
                  Че вече е писано...
                  Или пък от хора прочели и вече знаещи като ме...

Благодаря на пишещите в предната тема за мълчанието. За мен експеримента изясни въпроса кой чете и кой пише!
                  LZ1HKW

Коментар

Е не се шашкай де!
                    На големите Ганки хем са им дебели глените, хем са ковани на студено.

Коментар

Аз смятам, че ще бъде полезно за всички да се приложи снимка на "истинска" полигонална цев, за да видят всички какви са разликите с първата снимка на Glock 19. Смятам, че няма да бъде трудно да се намерите един H&K USP.

Коментар

Аз доколкото знам цевта на глок е някакъв полуполигонал, каквото и да означава това. Добре е да сложите и снимка на полигонал, също така е добре да споменете разликите в скоростта на проектила между полигонална и нарезна такава с точни цифри, ако разполагате с такива, де Интересно ми е

Коментар

Първоначално публикуван от BajIliya Преглед на мнение
                          Аз доколкото знам цевта на глок е някакъв полуполигонал, каквото и да означава това. Добре е да сложите и снимка на полигонал, също така е добре да споменете разликите в скоростта на проектила между полигонална и нарезна такава с точни цифри, ако разполагате с такива, де Интересно ми е
                          Полуполигонална цев съществува колкото и полубременна жена. Или е полигонална или е с нарези (плитки или по-дълбоки) или е гладкоцевно.
                          "Do not correct a fool, for he will hate you;
                          Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Първоначално публикуван от BajIliya Преглед на мнение
                            .. Добре е да сложите и снимка на полигонал,... ако разполагате с такива, де Интересно ми е
                            А бе...някой собственик на чешка Макарена няма ли бре?(Мойта я продадох преди няколко мЯеца)

Коментар

До: Спор и естествено тестове и измервания цеви и патрони

За сега поради липсата на по-добри снимки, ще се си позволя да прехвърля 2 от горепосочената тема. Снимките са на Jericho цев според думите на техния автор dido uzunov. Ако направим снимки на НК и на CZ83 профила на цевите ще бъде подобен.

Въпроса ми е: Това което се вижда на снимките "полигонална" цев ли е?
                              Прикачени файлове

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X