Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Има ли определен калибър по закон за охранителна дейност

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Има ли определен калибър по закон за охранителна дейност

Вече си купих въпросния пистолет. от всичкото до тук стигнах до извода, че дали ще те гръмнат с 9х19 или с 22кал. всв ще умреш, а и аз не искам да ме стрелят дори и с 22кал. Успех на всички.
    Последно редактирано от giorgio; 06-02-10, 09:10.

Коментар

@FABARM:Предвид това, че едва ли изобщо ще се стигне да ползваш огнестрелно оръжие като охранител, взимай каквото ти е на сърце. Ако минат промените в ЗКВВООБ (в сегашния им вид), няма да можеш да работиш охрана с личното си оръжие. Тогава работодателят да му мисли с какво да те въоръжава. Ако не минат: .22 не е подходящ за охранителна дейност. Ако се наложи да ползваш оръжието (на не се случва на никого!) имаш два сценария: 1. Прострелваш противника в смъртоносна зона (малкия мозък, сърцето и др.). След това ще те съдят директно за предумишлено престъпление, защото такъв прецизен изстрел, в критична ситуация в отговор на нападение е малко вероятен. 2. Изпразваш целия пълнител, но въпреки това противника не спира и успешно те докопва с ножа. Пак те съдят, защото толкова много изстрели няма как да се изтълкуват като отбрана и пропорционална защита. Освен това, патроните с периферно възпламеняване са доста по-склонни към засечки. Конкретно за P22 - много малък и стои неудобно в ръката. За момиче - да, ама за мъж - само като реервно оръжие.

Коментар

Първоначално публикуван от vladstudio Преглед на мнение
        Както в добрия стар виц "Айше, не бъркай боя със ситуацията".....Явно колегата Ендуро е гледал доста хамерикански филми, но малко време е отделил за четене.
        Големият калибър в никакъв случай не е предпоставка за голяма ефективност.
        А и нали знаеш, че натовския калашник е 5,45. Колко е това в дюймовата система, можеш и сам да го сметнеш.
        Колега да, доста филми съм гледал но и доста години вече съм в охранителният бизнес(вече май станаха 19)така че говоря малко и от личен опит.А за калашник горе долу съм запознат било че съм бил в казармата ,или пък че са ме стреляли с такъв.

Коментар

Определен калибър за охранителна дейност няма и няма да има. Същия зависи от условията и характера на охранявания обект. Логично е че един конвой или база в Ирак не може да се охранява с .22lr. Там важи правилото на Мечо Пух: "Колкото повече, толкова повече".
          Ако си охрана в банка обаче не можеш да тръгнеш с нещо в калибър .50BMG, щото цял ден ще трябва да го носиш, още повече че при въоръжено нападение първо нападат и обезвреждат охранителя, без да го предупреждават.

Оръжието и калибъра с което ще се извършва охранителната дейност трябва да бъде избор на самия охранител. Ако работодателя преценява, че се налага по-голяма огнева мощ, същия трябва да осигури подходящото оборудване и съответното обучение (все пак не всеки може да си купи АК-47 за да прави инкасо, нали?).

П.С. Аз имам голяма длан и Walther P22 ми стоеше доста удобно в нея. И на всичко отгоре си ми харесваше. Сигурно има нещо женско в мен...
          Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

Конкретно за P22 - много малък и стои неудобно в ръката. За момиче - да, ама за мъж - само като реервно оръжие.
            Р22 е едно от най-ергономичните оръжия изобщо. Така ти ляга в ръката, че става част от нея. Невероятно удобен.
            А е и един от малкото които се предлагат на пазара с удобствата да си нагласиш ръкохватката по твой тертип /по-широка и т.н./.
            А за резервно оръжие наистина става само много добър пищов, какъвто разбирасе е Р22.

П.С. Нося обувки 44 номер, а ръкавиците ми стоят на друг човек като сутиен от крава поставен на откраднала го малка козичка. Бах ти момичешката история.......
            Последно редактирано от giorgio; 06-02-10, 09:12.
            Тази земя, по която тъпча сега,
            тази земя, която пролетен вятър пробужда,
            тази земя – не е моя земя,
            тази земя, простете, е чужда.

Коментар

Р22 е едно от най-ергономичните оръжия изобщо. Така ти ляга в ръката, че става част от нея. Невероятно удобен.
              А е и един от малкото които се предлагат на пазара с удобствата да си нагласиш ръкохватката по твой тертип /по-широка и т.н./.
              А за резервно оръжие наистина става само много добър пищов, какъвто разбирасе е Р22.

П.С. Нося обувки 44 номер, а ръкавиците ми стоят на друг човек като сутиен от крава поставен на откраднала го малка козичка. Бах ти момичешката история.......

С риск някой да се обиди, нека обобщя...
              От конкретен въпрос, темата се изроди в пишкомерене и хвърляне на мнения и твърдения без никой да си обоснове.
              Всички знаем, че мнението е като задника-всеки го има...
              Какви резервни оръжия, какво купуване на АК, несериозно е да се сравнява ТТ с пистолет в кал 9х19 /вместимостта на пълнителя е най-последния фактор в случая/, при повечето убийства бил използван 22 кал. но пишещия не уточнява, че е използвано дълго оръжие /пушка/ и го сравнява с Марго....
              Една икона или емотикон с катинар, мисля, щяха да са най-подходящият завършек за мнението ми и за темата като цяло!
              Последно редактирано от giorgio; 06-02-10, 09:13.

Коментар

Универсално оръжие за охранителна дейност няма и не може да има. Изборът зависи от твърде много фактори, като обект на охраната, потенциалния нарушител, околната обстановка, минималната дистанция на допуск, търсения ефект след изстрел, рискът от нежелани случайни поражения, личния опит и физическите качества на стрелеца и т.н. Така че, всичко трябва да е съобразено с конкретния случай.
                ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Честито на FABARM!

Темата за сега ще остане отворена, но моля ви, пишете само по въпроса, зададен в заглавието!
                  Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                  Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

[QUOTE]
                    Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
                    Универсално оръжие за охранителна дейност няма и не може да има.
                    Универсално оръжие по принцип няма. Не охранително, не ловно, не каквото и да било. Всеко едно оръжие е създадено с определена цел, и ако то служи добре по предназначение значи е добро. Охранителната дейност е специфична, както е специфичен и всеки един упражняващ я. Аз чудесно бих се справил и бих се чувтсвал уверен с Р22 защото ГО ПОЗНАВАМ ДОБРЕ И СЪМ СВИКНАЛ С НЕГО. Това е много важен момент. И най-добрия образец оръжие го бутни на някой несвикнал с него съзтезател, пък чакай после олимпийски рекорди.
                    Айде вие пишете сега малко тук, а пък аз ще отида да поразходя Скитника в снега, да нахраня кучетата и да изпукам една кутийка .22 бонбонки.
                    Последно редактирано от vladstudio; 06-02-10, 16:59. Причина: правопис, поради бързане за "виж по горе"
                    Тази земя, по която тъпча сега,
                    тази земя, която пролетен вятър пробужда,
                    тази земя – не е моя земя,
                    тази земя, простете, е чужда.

Коментар

Първоначално публикуван от magician Преглед на мнение
                      С риск някой да се обиди, нека обобщя...
                      От конкретен въпрос, темата се изроди в пишкомерене и хвърляне на мнения и твърдения без никой да си обоснове.
                      Всички знаем, че мнението е като задника-всеки го има...
                      Какви резервни оръжия, какво купуване на АК, несериозно е да се сравнява ТТ с пистолет в кал 9х19 /вместимостта на пълнителя е най-последния фактор в случая/, при повечето убийства бил използван 22 кал. но пишещия не уточнява, че е използвано дълго оръжие /пушка/ и го сравнява с Марго....
                      Една икона или емотикон с катинар, мисля, щяха да са най-подходящият завършек за мнението ми и за темата като цяло!
                      Колега няма място за сръдня всеки си има мнение.А за това че при повечето убийства се използва 22 кал: Не съм написал дулго оръжие за което се извинявам. Няма и място за сравнение между двете и никога несъм го твърдял.
                      Константин Вълчанов.0888313247

Коментар

Качествата на 22lr са безспорни но за охранителна работа е меко казано неудачен въпреки голямата гама боеприпаси на пазара. Такова оръжие се използва от редица служби по целия свят но с него работят професионалисти със страхонтна стрелкова и психическа подготовка и целите за които го исползват обикновенно исключват втори истрел и евентуална реакция от страна на жертвата. Тоест елемента на изненада и превъзходството в предварително избрана добра стрелкова позиция съчетани с качествата на калибъра го правят идеален за такива цели. В охранителната работа когато елемента на изненада не е на твоя страна и като те тресне адреналина ако има някъкви благоприятни за теб стечения на обстоятелства едва ли ще имаш възможност за прицелен истрел с голяма точност тогава ти се налага да расчиташ на по голямото спиращо действие на калибъра което 22 не може да ти даде. За мен 9х19 е идеалната средна точка в избора на такъв калибър . Има голяма гама различни видове боеприпаси с различни форми и тежести на куршумите и са на сравнително ниска цена.
                        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

За охранителнта дейност,мисля че закона е приет отдавна и всяка охранителна фирма трябва да притежава собствено оръжие, което да се зачислява като служебно на охранителите. От тях пък се изисква чисто досие, а изкаран курс за употреба на оръжие е предимство.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                          X