Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Има ли определен калибър по закон за охранителна дейност

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Има ли определен калибър по закон за охранителна дейност

Здравейте колеги , предстои ми закупуването на късо нарезно оръжие, насочил съм се кам валтер п22 , но искам да знам ако кандидатствам за работа в последствие в някоя охранителна фирма , може ли това че пистолета ми е 22 калибър да не ме одобрат, имали закон за калибара за охранителна деиност.

До: Има ли определен калибър по закон за охранителна деиност

Колега МУСАТ носят 22 калибър,не вярвам да имаш проблем щом се води на балистика.

Коментар

Няма никаква законова пречка да работиш с лично оръжие в частна охранителна фирма, но има има една подробност...оръжието ти трябва да е вписано в документацията на обекта който се охранява....няма изискване в ЗКВВООБ, ППЗКВВООБ и ЗЧОД, което да налага ограничение в калибъра на оръжието.
      LZ3YG

Коментар

Първоначално публикуван от d.mihailov Преглед на мнение
        Колега МУСАТ носят 22 калибър
        Дали има достатъчен стопираш ефект 22lr.

Коментар

Първоначално публикуван от v12345s Преглед на мнение
          Дали има достатъчен стопираш ефект 22lr.
          Няма. Умираш без много екшън и кървища.

Коментар

Първоначално публикуван от Любо Димитров(lama69) Преглед на мнение
            Няма. Умираш без много екшън и кървища.
            така е само при условие,че е поразена една от двете смъртоносни зони, а ако не е тогава какво правим ?

Коментар

така е само при условие,че е поразена една от двете смъртоносни зони, а ако не е тогава какво правим ?
              Еее, ние не сме от МОСАД - ония момци знаят какво правят.

Коментар

Нали знаеш какво казват за изпиляването на мушката...

Коментар

Първоначално публикуван от BajIliya Преглед на мнение
                  Нали знаеш какво казват за изпиляването на мушката...
                  Там ли е едната смъртоносна зона...???
                  LZ3YG

Коментар

До: Има ли определен калибър по закон за охранителна дейност

Колега при потенциална престрелка ако си охрана,помисли си дали ще можеш да спреш нападател/ли с 22калибър и ако те са с калашник как можеш да защитиш себе си и охранявания обект или човек.Лично аз бих се ориентирал към нещо с по-голям калибър и с минимум 15патронен пълнител.

Коментар

Първоначално публикуван от Ендуро Преглед на мнение
                      Колега при потенциална престрелка ако си охрана,помисли си дали ще можеш да спреш нападател/ли с 22калибър и ако те са с калашник как можеш да защитиш себе си и охранявания обект или човек.Лично аз бих се ориентирал към нещо с по-голям калибър и с минимум 15патронен пълнител.
                      Както в добрия стар виц "Айше, не бъркай боя със ситуацията".....Явно колегата Ендуро е гледал доста хамерикански филми, но малко време е отделил за четене.
                      Големият калибър в никакъв случай не е предпоставка за голяма ефективност.
                      А и нали знаеш, че натовския калашник е 5,45. Колко е това в дюймовата система, можеш и сам да го сметнеш.
                      Последно редактирано от vladstudio; 27-01-10, 17:24. Причина: допълване
                      Тази земя, по която тъпча сега,
                      тази земя, която пролетен вятър пробужда,
                      тази земя – не е моя земя,
                      тази земя, простете, е чужда.

Коментар

Първоначално публикуван от vladstudio Преглед на мнение
                        Както в добрия стар виц "Айше, не бъркай боя със ситуацията".....Явно колегата Ендуро е гледал доста хамерикански филми, но малко време е отделил за четене.
                        А и нали знаеш, че натовския калашник е 5,54. Колко е това в дюймовата система, можеш и сам да го сметнеш.
                        В дюймове 5.54 е 218,11 дюима? а относно големината на калибъра определено има значение. Не оспорим факт е, че примерно калибър 9х19 има повече енергия и по - голям стопиращ ефект. Но всичко е до ситуация и до умения. И не казвам, че ако си с 9 милиметров пистолет ще имаш повече успех отколкото с 5.5мм. Всичко е до умения да използваш оръжието. Даже в кой филм беше, не си спомням ама Джет Ли ги трепеше с кърфици Hollywood rulezzz

ПП абе всичко хубаво, ама тоя калашник не е ли 5.45 или аз съм в грешка нещо
                        Ако е машина, нека бъде немска!
                        XJR 1200
                        ETZ 150
                        Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

Първоначално публикуван от vladstudio Преглед на мнение
                          А и нали знаеш, че натовския калашник е 5,45. Колко е това в дюймовата система, можеш и сам да го сметнеш.
                          За големия калибър.................неееее изобщо не е от значение едно и също е 45 и 22 се куршум
                          П.п. натовския Калашников май съм чувал от жената, че е 5,56 или тя бърка
                          "Няма как да обясниш нещо на човек, с когото ви делят два вагона книги!" Тодор Колев

Коментар

Колеги 22к е доста прецизно оръжие но всичко зависи от целта на употреба.При повечето разстрели от разстояние е използвано 22к.Но това е моето виждане,аз имам 22к Марго Руски е но за мен е много добър и точен пистолет.А за използването на лично оръжие като охранител на обект според мен не е много удачно.
                            Последно редактирано от giorgio; 06-02-10, 08:09.
                            Константин Вълчанов.0888313247

Коментар

Баща ми работеше до скоро като охрана с ТТ. А относно калибъра може би 9x19 е удачен ако оръжието има по-голяма вместимост.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X