Здравейте колеги , предстои ми закупуването на късо нарезно оръжие, насочил съм се кам валтер п22 , но искам да знам ако кандидатствам за работа в последствие в някоя охранителна фирма , може ли това че пистолета ми е 22 калибър да не ме одобрат, имали закон за калибара за охранителна деиност.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Има ли определен калибър по закон за охранителна дейност
Свий
X
-
До: Има ли определен калибър по закон за охранителна деиност
Няма никаква законова пречка да работиш с лично оръжие в частна охранителна фирма, но има има една подробност...оръжието ти трябва да е вписано в документацията на обекта който се охранява....няма изискване в ЗКВВООБ, ППЗКВВООБ и ЗЧОД, което да налага ограничение в калибъра на оръжието.LZ3YG
Коментар
-
Първоначално публикуван от d.mihailov Преглед на мнениеКолега МУСАТ носят 22 калибър
Коментар
-
Първоначално публикуван от v12345s Преглед на мнениеДали има достатъчен стопираш ефект 22lr..
Коментар
-
Първоначално публикуван от Любо Димитров(lama69) Преглед на мнениеНяма. Умираш без много екшън и кървища.
Коментар
-
Първоначално публикуван от v12345s Преглед на мнениетака е само при условие,че е поразена една от двете смъртоносни зони, а ако не е тогава какво правим ?.
Коментар
-
Първоначално публикуван от v12345s Преглед на мнениетака е само при условие,че е поразена една от двете смъртоносни зони, а ако не е тогава какво правим ?
Коментар
-
Първоначално публикуван от BajIliya Преглед на мнениеНали знаеш какво казват за изпиляването на мушката...LZ3YG
Коментар
-
До: Има ли определен калибър по закон за охранителна дейност
Колега при потенциална престрелка ако си охрана,помисли си дали ще можеш да спреш нападател/ли с 22калибър и ако те са с калашник как можеш да защитиш себе си и охранявания обект или човек.Лично аз бих се ориентирал към нещо с по-голям калибър и с минимум 15патронен пълнител.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Ендуро Преглед на мнениеКолега при потенциална престрелка ако си охрана,помисли си дали ще можеш да спреш нападател/ли с 22калибър и ако те са с калашник как можеш да защитиш себе си и охранявания обект или човек.Лично аз бих се ориентирал към нещо с по-голям калибър и с минимум 15патронен пълнител.
Големият калибър в никакъв случай не е предпоставка за голяма ефективност.
А и нали знаеш, че натовския калашник е 5,45. Колко е това в дюймовата система, можеш и сам да го сметнеш.Тази земя, по която тъпча сега,
тази земя, която пролетен вятър пробужда,
тази земя – не е моя земя,
тази земя, простете, е чужда.
Коментар
-
Първоначално публикуван от vladstudio Преглед на мнениеКакто в добрия стар виц "Айше, не бъркай боя със ситуацията".....Явно колегата Ендуро е гледал доста хамерикански филми, но малко време е отделил за четене.
А и нали знаеш, че натовския калашник е 5,54. Колко е това в дюймовата система, можеш и сам да го сметнеш.Hollywood rulezzz
ПП абе всичко хубаво, ама тоя калашник не е ли 5.45или аз съм в грешка нещо
Ако е машина, нека бъде немска!
XJR 1200
ETZ 150
Kawasaki Ninja ZX10R
Коментар
-
Първоначално публикуван от vladstudio Преглед на мнениеКакто в добрия стар виц "Айше, не бъркай боя със ситуацията".....Явно колегата Ендуро е гледал доста хамерикански филми, но малко време е отделил за четене.
А и нали знаеш, че натовския калашник е 5,45. Колко е това в дюймовата система, можеш и сам да го сметнеш.
П.п. натовския Калашников май съм чувал от жената, че е 5,56 или тя бърка"Няма как да обясниш нещо на човек, с когото ви делят два вагона книги!" Тодор Колев
Коментар
-
Колеги 22к е доста прецизно оръжие но всичко зависи от целта на употреба.При повечето разстрели от разстояние е използвано 22к.Но това е моето виждане,аз имам 22к Марго Руски е но за мен е много добър и точен пистолет.А за използването на лично оръжие като охранител на обект според мен не е много удачно.Последно редактирано от giorgio; 06-02-10, 08:09.Константин Вълчанов.0888313247
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар