Обява

Свий
Няма добавени обяви.

CCI mini-mag .22 откъде

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: CCI mini-mag .22 откъде

Принципно почти всички парони (особено спортните) на 22 l.r. са дозвукови. Особено тези проектирани за пистолети са със значително по-малки скорости от тези за пушки.

Въпроса беше специално за SUBSONICA, а не за скоростта на останалите боеприпаси. Това е патрон специално проектиран за заглушители.

Не съм чувал за серии пистолетни патрони за автоматично/полуавтоматино/ и еднозарядно оръжие. Ако ми ги постнеш /за което ще съм ти благодарен/ ще науча нещо ново.

По-големия псилогически ефект от по-мощния боеприпас при този калибър е толкова незначителен, че надали непрофесионалист ще го забележи.

Някъде в по-горен пост мисля че четох, че ти сам си обедил, че презареждането на пистолета не зависи от силата на боеприпаса, а от неговото качество.

Темата на колегата беше какви боеприпаси да използва? Съвета от мен е, както казах и в самото начало - качествени, а не силни!!!
    LZ1AID

Коментар

До: CCI mini-mag .22 откъде

Спрямо европейските разбирания за спорт всички спортни патрони .22LR са дозвукови (с лека забележка отностно тези предназначени за силуетна стрелба). Като такива всички те могат да се използват еднакво ефективно в комбинация със заглушител. В този ред на мисли няма нужда Subsonic да са разработени/проектирани специално за употреба със заглушител. Subsonic е ловен боеприпас. Като такъв, към него не се предевяват толкова високи качествени изисквания както при спортните, което на практика води до намаляване на разходите за производство и себестойността му. Освен това той е винаги hollow-point т.е. с дупка. Няма спортни боеприпаси, които да са HP.

При всички случаи презареждането зависи от силата на боеприпаса. Качество - да, но сила още повече ДА, защото съм почти 100% сигурен, че ако му сложим скъпи и качествени спортни патрони ELEY за пистолет (285м/с), то нито Валтера, нито Москито ще може да презареди.

Всеки сам си избира боеприпасите, които да ползва в своето оръжие и е прав за себе си. Моя съвет е също качествени, но по-добре силни боеприпаси. Причините съм посочил по-горе.

Спортни боеприпаси в калибър .22LR за полуавтоматични оръжия се произвеждат основно за американския пазар. Американците практикуват бенчрест дисциплини (сигурно си имат и други) с такива оръжия и затова производителите се стремят да отговорят на потребителското търсене. Има съвместни европейско-американски разработки за такива боеприпаси - ако не бъркам Remington/ELEY. Но дори и самите ELEY имат собствени такива серии на които пише задължително "Semi-auto". Каква е разликата между стандартните им и тези semi-auto не знам и не ме интересува. Да си я търсят американците и състезателите. Ето някои снимки с които смятам да приключа участието си в темата, понеже я смятам вече за изчерпана.
      Прикачени файлове
      Последно редактирано от paunoff; 16-08-09, 20:39.
      Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
      X