Обява

Свий
Няма добавени обяви.

CCI mini-mag .22 откъде

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• CCI mini-mag .22 откъде

Здравейте колеги... Понеже си взех "Москито", но прочетох, че дава страшно много "засечки", ако стреляш с калпави патрони, та започнах да търся по форумите (най-вече из американските), какви точно патрони се определят като достатъчно качествени за този пистолет и попаднах на един тип, който бе цитирал изявление на SIGARMS, гласящо, че най-препоръчваните патрони за "Москито" са именно CCI mini-mag, та реших да поразпитам за тях... цена, качество и т.н. (държа да подчертая, че този калибър ми е непознат)... Е, да, ама не... Ш...ните патрони ги няма никъде... От VIP ми казват, че нямат (те к'во ли имат), и че българският пазар, бил крайно безинтересен за големите производители, та затова нямало и внос... била направена поръчка ама кога ще дойдат ... Та, моля, колеги помагайте... Ако някой знае къде има таквоз нещо да сподели. Или пък ако знаете и имате опит с други качествени патрони, с които пистолета ще стреля без проблеми, също кажете...
    [SIZE=2][I]Hechler & Koch P30
    [/I][/SIZE]

До: CCI mini-mag .22 откъде

Колега, първо кажи от къде си. Такива патрони има в Сафари Бургас, аз лично си вземам насипните на Federal, дават ги по 9 стотинки. Същите, но в кутийка са 12 стотинки. Стрелям с Валтер П22 и няма проблеми никакви. CCI има на по 20-25 стотинки, зависи от модела. Поздрави!
    Honda HR-V 4WD D16W1

Коментар

От София съм и обиколих 10 магазина и нямало, а иначе валтера може да не е толкова капризен на патрони ...поне така се говори за "москитото" де...
      [/I][/SIZE]

Коментар

Преди ги имаше навсякъде, но скоро не съм купувал. Провери в магазин "Орел" до Хладилника.
        А иначе според мен на CCI Velocitor също ще стане за твоя пистолет(те са по-мощни от мини-маг при същото тегло на куршума).
        Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Василев Преглед на мнение
          Преди ги имаше навсякъде, но скоро не съм купувал. Провери в магазин "Орел" до Хладилника.
          А иначе според мен на CCI Velocitor също ще стане за твоя пистолет(те са по-мощни от мини-маг при същото тегло на куршума).
          Мерси колега - ще погледна... а Velocitor -а няма ли да му е много силен на пищовчето.
          [/I][/SIZE]

Коментар

Не слагай толкова силни патрони в пистолета си. Повярвай ми ще го разбиеш. Казвам ти го от опит. Имам магазин и се занимавам с това. Намери си хубави спортни патрни и пробвай с тях. После постепенно преминавай към по-усилени, а това което ти си замислил вече остави за накрая.
            LZ1AID

Коментар

Колкото по-мощни патрончета, толкова по-големи разсейки на 25м, по-голям звук, повече огън и повече кеф. Това за разбиването на оръжието въобще не е вярно. С моя бившия Валтер няма да давам пример, но в момента има един друг Валтер на 2 месеца, който вече премина 2000 патрона и продължава да е толкова стегнат, колкото беше в началото. Стреля се само с Mini-mag и идеята е да се види колко ще издържи оръжието, което е второ на собственика и той си го е взел само за fun.

Иначе според мен за Москитото могат да се ползват всички боеприпаси на стрелбището с изключение на българските и с известни мои лични предубеждения Sellier&Bellot. В пълнителя само CCI за 100% сигурност. Лично съм доволен и от бразислкия Magtech, с чийто Subsonic Валтерчето нямаше никакви проблеми с презареждането, даваше доста точна стрелба, но барута на същите цапа повече отколкото на CCI.
              Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

Колега, съгласен съм с теб за повечето пушек и пламък и звук, но до тук. Направи с Валтерчето 10 000 изстрела и тогава пак да си пишем в тази тема. Особено теи изстрели ако са с по-усилено патронче.
                По въпроса за SUBSONIC, то това са патрни за стрелба със заглушител и дозвукува скорост на куршума. Незнам защо изобщо си ги мушкаш в пълнителя, като ефекта от тях е никакъв.
                Щом ползваш Валтер, то трябва да знаеш, че точно този модел е особено податлив на бързо износване от неподходящ боеприпас.
                Не знам защо последно време всеки гледа да има по-силен звук и по-голям огън. Не обърквайте човека с грешна информация.
                LZ1AID

Коментар

10 000 изстрела Mini-mag до края на годината е целта, която сме си поставили пред Валтера за който говоря. Тогава ще му направя снимки и ще ги кача във форума.

Можеш ли аргументирано да ми обясниш с какво износването е по-голямо и кои части ще се износят повече при използване на по-мощни боеприпаси .22LR. Ще ти бъда благодарен.

Относно Subsonic-а на Magtech исках да си направя проба дали проблема с презареждането на Валтера е в слабия боеприпас или в некачествено производство на амунициите. Оказа се второто. Затова на нито едно мое оръжие не ползвам БГ боеприпаси - изключвам армейските. Също така при използването на по-бавни и по-тежки боеприпаси се получава по-добра повторяемост на попаденията. Това е и смисъла на Subsonic-а, а не само че се ползват както си написал за по-ефективно заглушаване. Това ги прави и особено ефективни при лов на дребен дивеч на малки дистанции.

П.С. Препоръчай конкретен боеприпас, за да не объркваме човека, както си казала, с грешна информация.
                  Последно редактирано от paunoff; 13-08-09, 10:07.

Коментар

Подбиват се много упорите на затвора. Получават се луфтове.
                    Виждал съм Валтер след изстреляни 10 000 изстрела в цевта почти няма канали. Наистина те съветвам да не стигаш тези цифри, просто ще се наложи да го бракуваш, а от там и следва писане къде и как си успял да износиш цевта /това заиси и от местния косаджия/.
                    Никога не си слагйте такива усилени заряди в такова финно оръжие.
                    Аз лично ползвам R50 на RWS или спортните патроните на ELEY. Ще останеш много доволен от работата на пистолетчето. Цената е малко по-висока, но си заслужава.
                    За дозвукоите патрони си прав за пораженията, но не и за групираността. Последната не зависи от скоростта на патрона, а от качеството на изработка.
                    LZ1AID

Коментар

При равни други условия винаги по-бавния и по-тежък боеприпас ще има по-добра групираност на попаденията отколкото по-бързия и лек такъв. Скорост, тегло и форма на куршума!!! Защо е така го пише в учебниците по балистика.

Всеки може да си направи един опит като ползва например боеприпаси на CCI Velocitor или Mini-mag, Subsonic и Stinger. Оръжието дали ще бъде дълго или късо не е толкова от значение. ОТК на CCI е едно и също за продукцията им. Резултата ще бъде, че Stinger-а при всички положения ще да даде най-големи разсейки като най-бърз (1640ft/sec) и най-лек (32grs.).
                      Това е причината никой уважаващ себе си състезател да не ползва "напомпани" боеприпаси. Същите ползват т.нар. Match боеприпаси, чиито показатели спрямо т.нар. Subsonic са пренебрежимо малки (за .22LR на CCI това означава тегло 40gr и нач.скорост 1070 към 1050ft/sec), освен че вторите обикновено са HP, а другите задължително трябва да са LRN.

Марките които си написал са наистина добри и се ползват с високо реноме в спортните среди, но предвид габарити на оръжието за което говорим и дължината на цевта му, за мен са неоправдан разход. Още повече че и Москито и Р22 не са създадени за постигане на олимпийски резултати.

Също така предвид, че куршумите на .22LR са оловни, а олово има смазващи свойства, това за изтрите цеви на 10000 изтрела въобще не го вярвам. Моя Р22 го продадох на около 7000. Бороскоп не съм ползвал, но не съм забелязъл износване. Ако има нещо качествено изработено в Р22, то това е именно цевта.

Износването на затвора не се дължи на използването на "мощни" патрони, предвид това че повечето барут изгаря извън късата цев. Виновен е материала от който е направен затвора. Зоните на износване ще ги покажа около нова година, когато по план трябва да навъртят заветните 10 000 изстрела, на Валтера за който говоря по-нагоре, както и нарезите на цевта. Сега не искам да ги кометирам.

На всички собственици на Р22 и Москито искам единствено да препоръчам да почистват и смазват добре оръжията си, за да намалят триещите сили във въпросните зони. Дори и да не сте стреляли, дори и само при носене се натрупва прах, боклуци и т.н., които не се отразяват добре на здравето на оръжието. Не се плашете от "мощни" патрон, а от евтини.
                      Последно редактирано от paunoff; 13-08-09, 19:27.

Коментар

Не оспорвам мнението ти за по-леките и по-тежките боеприпаси. Това е една дълга и необятна тема. Още в предния си пост написах, че за мен е по-важно не толковса тежестта на куршума, колкото марката на прозиводителя и качеството на самия патрон.

За изполването на ненапомпани производители от състезатели също съм съгласен. Но има и друга причина - дистанцията е определена (50м) и тя е в оптимума за този калибър. С напомпаните боеприпаси се търсят максималните дистанции за този калибър.

Аз не говоря за постигане на олимпийски резултаи с това пистолетче, а за "мазна" и безотказна работа на оръжието с тези боеприпаси. Не съм съгласен за неоправдания разход, защото разликата в цената на един от спортните патрони и един Stinger не е голяма.

След като повечето от барута изгаря извън цевта, защо да се изполват по-мощни боеприпаси създадени за по-дълги цеви? Това само по себе си се обезмисля!

Цевите се износват и раздуват най-много при нередовно почистване на оръжието - тук си прав. Иска се много редовна почистване, особено при по-честа стрелба.

За евтините патрони не съм съгласен - има доста евтини патрони, които са и качествени. Това е зависимост от целта която си си поставил да търсиш от съответния боеприпас - групираност или надежност при презареждане. Ти самия по-горе отричаш по-скъпия боеприпас като "неоправдан разход".
                        LZ1AID

Коментар

Последните цени които видях в Шумен на ELEY и RWS бяха около 0.35лв/бр, при цена на CCI Mini-mag от 0.20лв/бр. Маgtech, S&B, Federal и American eagle се предлагат в същото време на цени около 14-19ст. Това имах предвид като неоправдано скъп боеприпас. CCI по нищо не отстъпват на европейските шампиони просто за вторите се плаща допълнителна цена за марката.

Какъв е смисъла да се ползва Mini-mag при късите цеви на Москито и Р22? Както съм написал по-горе - гарантирано възпроизвеждане на изстрел, гарантирано презареждане, гарантирано по-голям психологически ефект от големия огън и по-големия звук, парафинирани боеприпаси с отлично качество на достъпна и конкурентна цена. Тъй като въпросните оръжия са по принцип капризни към боеприпаса е по-добре да се използват по-силни патрони, за по-сигурно презареждане и повторен изстрел. ELEY и RWS като специализирани в производството на висококачествени дозвукови боеприпаси за спорт и не произвеждат високо скоростни боеприпаси (изкл. 2 модела на RWS - предназначени за ловни цели). Същите спортни боеприпаси са за оръжия които не са полуавтоматични (за тях си имат тясно специализирани серии).
                          Следователно при използването на тези боеприпаси с коментираните от нас оръжия се предполага по-висок риск от настъпване на засечки като т.нар. "комин" или не вкарване на пореден патрон в патронника.

В тоя ред на мисли предполагам, че съм отговорил и на въпроса ти по-нагоре какво търсят боеприпаси от типа Subsonic в пълнителя на оръжието. На практика Subsonic-а се явява един от най-бързите дозвукови боеприпаси, който обаче е задължително HP и е предназначен за ловни цели, а не за спорт.

Коментар

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=47642 В тази тема съм описал доста подробно къкво съм правил по мойто марго за да работи перфектно и с най скапаните български патрони и си работи вече повече от пет години.
                            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                              http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=47642 В тази тема съм описал доста подробно къкво съм правил по мойто марго за да работи перфектно и с най скапаните български патрони и си работи вече повече от пет години.
                              То добре си го измислил колега, ами като гледам водача на пружината на маргото е два пъти по-дълга от този на москитото, което позволява това наслагване на пружини, ама не знам този тунинг дали ще стане на зига...
                              [/I][/SIZE]

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X