Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Desert Eagle

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Desert Eagle

Според мен,темата трябва да е в "Оръдия" .Притежава ли някой от тука това чудовище ЗАКОННО?И може ли да качи снимки .Това ми е любимият пистолет.Доколкото съм чел се вади специално разрешително за него.И ако има такъв човек,да сподели на каква цена го е закупил.Ползвах търсачката и не намерих тема за Desert Eagle.Предлагам да го дискутираме тука Каквото знам аз е:
    През 1982г. е бил произведен като спортен модел,но поради поразяващите постижения,израелските части се "влюбват в него".Внушителен вид,изключително здрава конструкция.Има цев с дължина 245мм. и 355мм. и придобива качества на карабина,като обхвата му е над 300м.Калибар .357 .Презареждането става чрез използването на барутните газове,отведени през канал на цевта (подобно на автомат Калашников).Това е така,защото механизмите на днешните пистолети просто няма да издържат силата на патроните,с които стреля "орелът" (за мене това са снаряди) .Заключването на затвора се осъществява чрез въртящ се блок.Пистолетът има неавтоматичен предпазител, блокиращ ударника и разделящ спусъка с ударния механизъм.На планката на кожуха-затвор има полета за монтиране на оптичен или колиматорeн прицел.Използва патрони от серията "Magnum".След 1996г. се произвежда само в САЩ.И има и други характеристики,но тези за "грабващите" .
    Offroad + Enduro + Company + Barbecue + Beer + Camp + Chicks in tent = Life is life...

До: Desert Eagle

Привет,

ами гледах ги тези чудовища във ВИПа, и даже ми дадоха да го подържа. Не знам дали ги имат на стрелбището и имаш ли възможност да стреляш с техен, но ако имат и може защо не провериш.
    Моето впечатление е голям тежък и много неудобен. Изглежда невероятно само в ръката на някой екшън герой от тежка категория. Но ако си с по-малка ръка, просто се пиши бегал. Моята лапа хич не е малка, ама пак си беше голям за нея. Като стрелба незнам как се държи никога не съм стрелял с такъв (бих пробвал), но за ежедневно носене го отписвам моменталически. Предполагам ако трябва да се носи в армията, много хора биха се замислили за къде по лек вариант (все пак е над 2 кила). Говорим за хора които тръгнаха на занятие по тактика всички въоръжени с брадвички (бяха най леки, ама аз неможах да се доредя до тях и си взех лопата ). И не вярвам да са доста ентусиазирани да носят на колана едно такова тежко железо(ще им падат панталоните, е и за това са измислили презрамки ама ...никой не би рискувал да е пред противника с паднали панталони).
    Предполагам (мое лично мнение), че популярността му е по скоро от холивудските продукции или от колекционери.
    Ако някой е стрелял с такова (а не се съмнявам да има доста народ тука който е стрелял) да сподели, също и ако знае къде може да се стреля с такова.
    Това са ми впечатлениета за кратките моменти в които се видях с това оръжие.
    Извинете ако съм ви отекчил.

п.п. Между другото аз си взех GLOK 17, сано чакам КОС да го прострелят, че да мога и аз да го изпробвам на стрелбището.
    Последно редактирано от vesowarworld; 02-06-09, 22:36.
    LZ1VWW

Коментар

Мен лично не ми харесва, но това си е мое мнение, най малко желани имам да стрелям с нещо такова. Ето малко материал.
      Прикачени файлове
      "Няма как да обясниш нещо на човек, с когото ви делят два вагона книги!" Тодор Колев

Коментар

Аз съм стрелял с този топ.50 АЕ.Под 100кг.съм но ми отлепи петите от пода.Абе екшън си е но имиджов според мен.Не става нито за носене нито за стреляне.Или може би трябва да си голям юнак.Чудно ми е как еврейската армия го ползва толкова време.Смениха го вече.
        Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
        Селска фурна аспух нема. Пак същият.
        В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Иде лято и ето, че станах 115 кила чисти. Това при мен значи, че реално съм като за 190 чисти, просто краката ми не са надути и компенсирам с бицепс, гръб и рамо. Не виждам смисъл да имам здрави крака когато така или иначе лятото нося ленен панталон. На Планет всички гледат ръцете ми, краката кой ти ги брои?!

Същото важи и за дезърта. Някак си не отива да ти е под 40 ръката и да имаш такова мощно оръжие - не се гледа с респект и левълА не е подходящ. Не съм се бил от Йолита през 98ма. Тогава някъде и започнах да зобя. Надух се и хората проумяха, че с мен шега не бива.

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
            Аз съм стрелял с този топ.50 АЕ.Под 100кг.съм но ми отлепи петите от пода.Абе екшън си е но имиджов според мен.Не става нито за носене нито за стреляне.Или може би трябва да си голям юнак.Чудно ми е как еврейската армия го ползва толкова време.Смениха го вече.
            Никога не са го ползвали освен за рекламни снимки в изрелската армия и полиция от както имат държавата на въоръжение е Браунинг НР . Иначе произвеждат за американския пазар доста рапърски изгъзици.
            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Оф, айде пак изказвания... Това си е спортен пистолет в класа за силуетна стрелба или лов с късо оръжие. За употреба срещу хора не става и не му е това замисълът.

Иначе съм гърмял с .50 AE - вдига много шум и изгорелите газове ти разрошват косата, ако не си на открито, обаче откатът е съвсем поносил, поне за мен. Явно и за други, щом се стигна до .50 Magnum с 3000-4000 J.

Коментар

Гърмял съм с такъв няколко пъти. Прави кеф, но е доста тежък - ръката се изморява повече от теглото отколкото от отката. Невъзможно е според мен да се носи и да има практическо приложения. Стрелбата по човек има само един изход...

Що се отнася до отката и тръпката, много повече ми кипва кръвта от S&W .500 (ако на някой му стиска да го пробва и без компенсатор ), а даже и .357 магнум - на това му викам ритане.

Коментар

http://oragie.net/shot_desert.htm Ето тука има цени,но лично според мен този пистолет освен за колекционери за друго нестава

ПП - може да си отваряш бирата с него и да си чупиш орехи
                  Ако е машина, нека бъде немска!
                  XJR 1200
                  ETZ 150
                  Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

Как,да не става,особенно ако е позлатен и го размята в някой клип някой черен рапър по МТВ.А за стрелба не съм сигурен.

Коментар

Че не е практичен съм съгласен, но че не става за стрелба е малко силно казано... Не бих искал да стрелят по мен с нещо подобно!

Коментар

Аман от комплексари!
                        На един мъж колко му е по-къса пишката толкова му е по голям пистолета.
                        Поредния екшън герой!
                        Дано като види цените на патроните във ВИП-а се отрезви!
                        "Специално разрешително" - дрън, дрън. Инфантилни разсъждения без капчица достоверност.
                        Трудно е да си мъж на днешно време! Доста се отказаха.
                        "Никой не бива да се шегува с руския президент. Особено на тема война." Бойко Борисов, 30.11.2018 г.

Коментар

Първоначално публикуван от SMITH 357 Преглед на мнение
                          Аман от комплексари!
                          На един мъж колко му е по-къса пишката толкова му е по голям пистолета.
                          Поредния екшън герой!
                          Дано като види цените на патроните във ВИП-а се отрезви!
                          "Специално разрешително" - дрън, дрън. Инфантилни разсъждения без капчица достоверност.
                          Този език и тон не се толерират тук.Давай го по-кротко.
                          Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                          Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                          В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
                            Този език и тон не се толерират тук.Давай го по-кротко.
                            Така е! И така трява да бъде! Ама ме хванаха емоцийте. С уважение към всички мнения!
                            Трудно е да си мъж на днешно време! Доста се отказаха.
                            "Никой не бива да се шегува с руския президент. Особено на тема война." Бойко Борисов, 30.11.2018 г.

Коментар

При стрелба с големите калибри обикновенно се изполват и специални ремъци за престягане на китките. Това е против изкълчване на китката. А иначе оше го изполват доста успешно и за лов. На скоро гледах някъде клипче, как ловуват на диви прасета с този калибър. На забавения каданс се виждаше доста отчетливо неприемливият откат на оръжието.
                              LZ1AID

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X