Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ГАЗОВО БУТАЛО в пистолет

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: ГАЗОВО БУТАЛО в пистолет

Да, системата с газово бутало е достатъчно надеждна. Осигурява значително по-малък откат на оръжието, възможност за по-бързо повторно прицелване и възпроизвеждане на повторен изстрел.
    Фиксираната цев е по-прецизна в сравнение с другите конструктивни схеми и при равни други условия осигурява по-добра групираност на попаденията.
    Недостатък - по-висока цена, трудно обслужване на оръжието, нисък ресурс и не е препоръчително да се ползва с полуоблечени боеприпаси. Тези недостатъци обаче не са определящи при избор на лично оръжие за самоохрана.
    Ако имаш желание и възможност да си закупиш въпросното оръжие, привърженик си на полимерните материали, пасва ти като естествено продължение на ръка и ти допада външния вид и цената, просто няма причина да не го направиш.
    Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

Притежавам го, с уточненият сериен номер -законно.
      Пуснах темата, че да разбера дали си заслужава да го пазя или продам, почти не е полвзвано.
      Тук чета всички теми с прерфектни пистолети и се замислих, че може би газовото бутало се избягва от пройзводство затова и събирам мнения -надеждност и прецизност спрямо стандартните такива.
      От полза са ми всички мнения на полвзвали подобно оръжие.
      0876 79 25 21

Коментар

Е сега вече окончателно ме раздразни. Пусни му едно фото да го видим що за Африканско животно е. Иначе няма да е честно.

Коментар

Предполагам, че става въпрос за това африканско животинче (или може би с хромирания блок) vektor cp1. За пистолет създаден преди повече от 10 години има уникален дизаин. По спомен при тестове се е оказало, че пистолета е капризен към боеприпаса и към замърсяване. За жалост лични впечатления нямам.
          Дискавъри 300 тди ръчка
          Витара тди автомат
          XT660R

Коментар

Точно за това си мисля и затова съм подчертал "африканско". Искаше ми се да видя този нулев номер. Доста е странно да срещнеш нулева серия.

Имал съм контакт с такова оръжие макар и доста кратък. Изстрелял съм само един пълнител с него, но смятам, че собственика му няма никакви причини да се притеснява от това което си е купил.
            Има само 2 къси оръжия, които още с първия хват са ми залепнали на ръката, почувствал съм ги като естествено продължение и не е имало нужда и от секунда привикване - Walther P99 и Vector СР1. Първия сме го коментирали в други теми, но втория до сега е бил надеждно скрит.
            За механиката няма нужда повече да се говори - предимствата и недостатъците са ясни. Дизайна обаче заслужава особено внимание. Футуристичен, изчистен, да не кажа просто съвършен, като излязъл от холивудски филм. Сигурно е работа на някой италианец. Единствено те имат такива напредничави за времето си идеи. Пълна липса на стърчащи части, който да се закачат по дрехите при носене и изваждане. Рама от висококачествен полимер, удобни, широки и изгладени мерни прибори позволяващи бързо прицелване. Двустранно освобождаване на пълнителя с бутони, които не позволяват случайно натискане и чието местоположение е много удобно конкретно за моята ръка. Достатъчен брой патрони и тегло, които го правят отличен избор за ежедневно носене и самоохрана.
            Недостатъци:
            1. Предпазител монтиран в предната част на спусковата скоба. Срещал съм подобно решение при ловните оръжия и за мен е много удобен за манипулация, но не така стоят обаче нещата при КНО. При практикуване на хват с 2 ръце, аз лично използвам скобата за по-голяма стабилност. Така неволно обезвреждам оръжието като натискам предпазителя. За мен лично този предпазител освен, че е поставен на неподходящо място е и на практика излишен, предвит наличието на подобен в спусъка. Освен това при употреба с неподходящ кобур може също да се допусне неволното му натискане ( при пребиране ) и една доста "неприятна" изненада в една реална ситуация. Последното е чисто субективно мое мениние като човек, който не използва и не е привърженик на външните предпазители.
            2. Странен и малко дълъг спусък. Изисква известно привикване. Не подлежи на регулиране, а аз лично съм привърженик на "спортните" спусъци;
            3. Нерегулируеми мерници. Също субективно мнение на човек, който иска там където се мери, там и да уцелва. Лично на мен оръжието при пробата ми биеше малко ниско, но това сигурно е било от неправилно манипулиране със спусъка. Предвит формата на мерните прибори предполагам, че конструкторите са решили да заложат на практичността при носене и бързо изваждене, отколкото на прецизността. Един компромис, който за лично оръжие предназначено за самоотбрана е напълно оправдан.

Всички изброени недостатъци са чисто субективни и аз продължавам да твърдя, че Vektor CP1 е един много добър избор на лично оръжие предназначено за ежедневно носене. Лично аз бих си закупил такова.

Коментар

С удоволствие ще задоволя любопитството на /paunoff/, логичен в изказванията си в теми който добре познава, а и на колеги взели отношение по темата.
              Прикачени файлове
              0876 79 25 21

Коментар

Благодаря за снимката. За пръв път виждам подобен номер съставен само от нули. Ако не е неволна грешка от страна на производителя, то вероятно става дума за някакъв непознат за мен английски стандарт за номериране на поредност, съставен от буквена сигнатура започваща от нулева стойност. Но от хора, на които всичко им е наобратно, смеят се на тъпи вицове и се напиват от 2 бири, всичко може да се очаква.

Коментар

Не е грешен номера, имаше още два с този номер. но с друга поредност на буквите- останаха в Русия. А 001 е някъде във Варна.
                  0876 79 25 21

Коментар

Пищова ти е хубав, а номера е направо уникален, така че не се разделяй с него. Но ако все пак някога решиш да го смениш може аз да го взема. Ще са ми много интересни косаджиите като отида при тях за регистрация с нулите.

Коментар

Първоначално публикуван от vektor Преглед на мнение
                      С удоволствие ще задоволя любопитството на /paunoff/, логичен в изказванията си в теми който добре познава, а и на колеги взели отношение по темата.
                      Колега от тука ли го купи или си си го внесъл сам? Където и да съм питал за този пистолет навсякъде ме гледаха с изцъклени очи и ми вадеха от девет дерета вода че това не може да се внесе легално.
                      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

)) За пръв път чувам такава глупост. Явно рекламистите са изкудкудякали съвсем. Като им трябва по-бързо презареждане, да отслабят възвратната пружина, да олекотят блока, и готово. Само дето от това техническата скорострелност може да стане и 1000 изстрела/мин., и всички ще я втасат. Вменяемите конструктори носят вода от девет кладенеца да я намалят, и това е реален проблем в малките оръжия. Един куп причини.
                        Не знам за какво служи пистолет с газово бутало, както и серийна двуместна кола с размерите на трабант и мотор 1 000 коня. Всеки разбира гъзарията както може. Хората без работа често се занимават с безсмислици. Например преди време едни без майтап и с купища фасони се бяха хванали да набутват булпапа в пехотата. Та чак се и разсърдиха като им се изсмяха.

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                          Колега от тука ли го купи или си си го внесъл сам? Където и да съм питал за този пистолет навсякъде ме гледаха с изцъклени очи и ми вадеха от девет дерета вода че това не може да се внесе легално.
                          В Русия се сдобих с него /служебна награда/, действително голям бе проблема за прехвърляне и регистрация тук. Наложи се фирма да го внесе тук,/кинтекст/ и от нея с фатура за покупка да го придобия в БГ, че да имам право на регистрация.
                          0876 79 25 21

Коментар

Първоначално публикуван от paunoff Преглед на мнение
                            Пищова ти е хубав, а номера е направо уникален, така че не се разделяй с него. Но ако все пак някога решиш да го смениш може аз да го взема. Ще са ми много интересни косаджиите като отида при тях за регистрация с нулите.
                            Пистолета, както и жената са преходни /паунофф/, радват те и те насищат до време . Не е далече момента , когато бих пожелал някоя руса и страстна, както и P-99 на любимата ми фирма /не, че е по добър/ -но е различен----както каза ТИ, ПАСНА МИ НА ЛЪКАТА !
                            0876 79 25 21

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                              )) За пръв път чувам такава глупост. Явно рекламистите са изкудкудякали съвсем. Като им трябва по-бързо презареждане, да отслабят възвратната пружина, да олекотят блока, и готово. Само дето от това техническата скорострелност може да стане и 1000 изстрела/мин., и всички ще я втасат. Вменяемите конструктори носят вода от девет кладенеца да я намалят, и това е реален проблем в малките оръжия. Един куп причини.
                              Не знам за какво служи пистолет с газово бутало, както и серийна двуместна кола с размерите на трабант и мотор 1 000 коня. Всеки разбира гъзарията както може. Хората без работа често се занимават с безсмислици. Например преди време едни без майтап и с купища фасони се бяха хванали да набутват булпапа в пехотата. Та чак се и разсърдиха като им се изсмяха.

Към уважаваният от мен капацитет Стефан- Не би ли ти доставило удоволствие изсрел с омекотен откат ? И то чувствително ПО омекотен--и то благодарение на конструтурите ? /помисли и очаквам мнението ти/ !
                              0876 79 25 21

Коментар

)) Стига бе, това е наистина смешно. От всички особености на лафетните схеми, да измислиш нещо изсмукано от пръстите, и да го треснеш в рекламата ...
                                Сега, мекия откат е друга история, има един куп начини да се организира, и всичките са по-технологични. Може би единственото достойнство на тъкмо тоя е, че пистолета остава по-къс, но пак можеше да направят например насядащ затвор. Щом са прежалили теглото и височината. А отзад да сложат какъв да е буфер, който може да е изключително технологичен и евтин, толкова повече че може да се вземе направо от кой да е днешен мотоциклет или лека кола. Или просто от военния фаркоп на УАЗа. Няма нужда от капризните пневматики на немския Шмайзер, стигат прогресивни еластомерни буфери. Могат да използват и опита на някъв американец, който рекламира тунинг на Калашников, включващ такъв възел, освен другото.
                                Мой роднина има такова чудо. Има фасон, дума да няма, но не ме вдъхновява с нищо.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X