Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ГАЗОВО БУТАЛО в пистолет

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ГАЗОВО БУТАЛО в пистолет

Би ми било любопитно мнението ВИ за /газовото бутало/ в пистолет, предимства и недостатъци ?
    на пръстите на едната ръка се броят фирмите дето го внедряват, създателят Броунинг ли не продава патента си, финансово неизгодно ли е пройзводството му, или има други причини ?
    Полвзва ли се в IPSC , като по /бързо презареждащ/ се пистолет ?
    0876 79 25 21

До: ГАЗОВО БУТАЛО в пистолет

Ами първо прави механиката по- сложна (за производство и поддръжка) и оскъпява оръжието, второ се зацапва по особено неприятен начин.
    Използва се много при различните марки ловни полуавтомати, но има и такива, които не използват такова (Бенели).
    Зима иде

Коментар

Газово бутало-пистолет е система, която се предпочита за полуавтоматични оръжия, които използват боеприпаси с по-големи калибри (револверни) като наприпер .357Mag, .44Mag, .45WinMag, .50АЕ. Най-известния представител на системата е сигурно Desert Eagle.

Недостатъци - Високи производствени разходи водещи до по-високата себестойност на оръжието, което на практика го прави "бутиково" оръжие. По-големи габарити и тегло. Малка вместимост на пълнителя (7-9 патрона), сравнително по-скъпи боеприпаси, трудно обслужване(почистване) на оръжието. Всичко това на практика прави едно такова оръжие не особено подходящо за IPSC.

Предимства - Фиксирана цев предполагаща по-висока точност.

Ако разгледаме обаче едно такова оръжие не от гледна точка на IPSC, а от гледна точка на ловно късо полуавтоматично оръжие, нещата ще стоят коренно различно.
      Последно редактирано от paunoff; 11-03-09, 10:34.
      Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

С фиксирана цев е ПМ и е без газово бутало
        VPetrov.photography

Коментар

Логиката е друга.
          Не всеки пистолет с фиксирана цев има нужда от газово бутало, но задължително всеки с газово бутало има фискирана цев.

Коментар

Първоначално публикуван от paunoff Преглед на мнение
            Логиката е друга.
            Не всеки пистолет с фиксирана цев има нужда от газово бутало, но задължително всеки с газово бутало има фискирана цев.

именно смисъла на думичката /нужда/ ме интересува в пистолет 9-пара. Ясно е, че само с фиксирана цев би се конструирало газово бутало. Ако е нужно по бързо презареждане, фактора /цена/ не би трябвало да влияе в APSC !?
            0876 79 25 21

Коментар

Първоначално публикуван от vektor Преглед на мнение
              именно смисъла на думичката /нужда/ ме интересува в пистолет 9-пара. Ясно е, че само с фиксирана цев би се конструирало газово бутало. Ако е нужно по бързо презареждане, фактора /цена/ не би трябвало да влияе в APSC !?
              Аз за оръжие в кал.9мм оборудвано с газово бутало нямам информация. Единствените, които съм срещал са в споменатите мощни револверни калибри предназначени основно за лов в САЩ и в някои другите страни с развити ловна култура и традиции.
              От IPSС не се интересувам, но смятам, че там се търсят оръжия с добър баланс позволяващ добра повтаряемост на попаденията, на къси дистанции и с голям капацитет на пълнителя ( най-общо казано ).

Според теб каква е разликата във времената на презареждане на различните системи КНО? За колко милисекунди говорим? Аз не знам, но според мен не е толкова определяща тази разликата спрямо възможностите на стрелеца да възпроизведе повторен изстрел. Но може и да бъркам, стрелците в IPSC могат да кажат по-точно.

Според мен чисто логически би могло да се потърси решение в система подобна на тази в H&K P7, при която буталото има за цел да "забави" движението на затвора назад след изстрел. Така се постига по-малък откат, което е предпоставка за по-добра и по-бърза повтаряемост на попаденията. Фиксирана цев за прецизност, но отново по-трудно обслужване, което е недостатък за интензивното използване при IPSC.

Коментар

В упътването от завода пройзводител на визираният от мен пистолет /да не цитирам фирма/ , са уточнили, че зарежда с 0.2 -0.3 от секундата по бързо на всеки изтрел, АКО се полвзва с качествени патрони и задължително твърди/покрити. Дори данни от тест на няколко вида и фирми патрони са показали.
                И като се вземат под внимание тези фактори , по бързо зареждане, по малък и мек откат, фиксирана цев за точност , полигонална /клас 1/ -знаете защо е по добра от нарезната, си задавам въпроса защо ли не е масово производство ? Системата на газовото бутало е идентична на
                H&K P7, но е оборудван с 14 патрона.
                Простичко за производство, предполагам и не много скъпо.
                0876 79 25 21

Коментар

Има и други по ефективни методи за намаляване на отката при голямите калибри като чешката с търкалящи се ролки използвана в пистолета ЧЗ 52 който е калибър 7.62х25 . В последствие системата е копирана от НК в модела МР 5 който се води за един от най точните картечни пистолети.
                  Прикачени файлове
                  Последно редактирано от sek.1; 12-03-09, 07:21.
                  Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от vektor Преглед на мнение
                    В упътването от завода пройзводител на визираният от мен пистолет /да не цитирам фирма/ , са уточнили, че зарежда с 0.2 -0.3 от секундата по бързо на всеки изтрел, АКО се полвзва с качествени патрони и задължително твърди/покрити. Дори данни от тест на няколко вида и фирми патрони са показали.
                    И като се вземат под внимание тези фактори , по бързо зареждане, по малък и мек откат, фиксирана цев за точност , полигонална /клас 1/ -знаете защо е по добра от нарезната, си задавам въпроса защо ли не е масово производство ? Системата на газовото бутало е идентична на
                    H&K P7, но е оборудван с 14 патрона.
                    Простичко за производство, предполагам и не много скъпо.
                    Кажа за кое оръжие говориш, за да можем да го дискутираме свободно, а не просто да гадаем. Иначе тези времена от "0.2-0.3 по-бързо" ми се струват доста пресилени.

Коментар

/PAUNOFF/ уважавам логичните ти уточнения за газово бутало на пистолет, явно не от вчера си наясно, но именно затова и не уточних фирма пройзводител, че колегите да не са зависими от име и фирма, и да споделят вижданията си за тази система ! /предполагам, че добре ме разбираш/.
                      Факта, че малко хора споделят тук, означава, се дистанцират и не са тествали подобно.
                      Бих те попитал, според теб има ли значение серийният номер на пистолета ----визирам качество ? /в последствие ще ти споделя мойте наблюдения/.
                      0876 79 25 21

Коментар

Мисля, че знам или поне предполагам за кое оръжие говориш, само дето то е с 15 патрона, а не с 14. Оръжието за което си мисля е компакт и с ограничен ресурс на ползване около 6000 изстрела, което не го прави подходящо за IPSC. Държал съм го в ръце на едно изложение и на мен лично не ми пасна, но уважавам желанието на конструкторите му да се развиват, а не да залагат на стари лаври.

Конкретно на въпроса ти за номерата. Логично е един нормален производител на оръжие и не само, да отстранява откритите конструктивни, производствени и т.н. недостатъци на продукцията си в процеса на производство. Което ще рече, че ако сравняваме две изделия с поредни номера логично е това с по-големия да бъде и по-качествено произведено. Обаче не така стоят нещата примерно с нашето родно и да речем настоящото руско производство. Там нещата са тъкмо наобратно, което се дължи на остарелите произвоствени мощности и на занижения качествен контрол.
                        Личното ми мнение, че когато става дума за "комунистическо" оръжие то трябва да се търси такова от по-старото производство (за предпочитане родно), а когато говорим за "капиталистическо" то трябва да се избират възможно най-късни серии от вече доказали се образци.

Коментар

Не, -говоря за пистолет който е с два различни по капацитет пълнителя /заводско/ 13 и 14 патрона съвременно пройзводство-полимери с гаранция на цев 10 000 изстрела.
                          Би трябвало да е доста надежден и повечко фирми да наблягат на пистолет с газово бутало.

Любопитно ми е какво би казал за пистолет със сериен номер 0000 - качествен , НЕ качествен или някаква проба ?

А и защо от доста години германци /предполагам търговци/ издирват и плащат по 5 000 евро, за така нареченият ПАРАБЕЛ със сериини номера над 4 900, като всеки такъв екземпляр могат да си го намерят за около 400-600 лв ?
                          0876 79 25 21

Коментар

Оръжието за което си мислех аз е производство на родния Арсенал и се нарича P-M02 Compact.

http://www.arsenal-bg.com/defense_po...%20Compact.htm

Той е конструиран по същата схема, полимер и т.н. Дават му ресурс на системата 6 000 изстрела и на цевта 10 000. При всички положения една такава конструкция не е подходяща за практикуване на IPSC. От познати, които се заниват с тази дисциплина съм чувал, че е нужно да се правят поне по 2000 изстрела на месец, за да поддържаш форма и да разчиташ на спортни постижения. Сигурно някой ще каже, че са малко, друг много - незнам. Но предвид този брой изстрели, оръжието трябва да се подменяна на 3 - 5 месеца, което не е икономически оправдано. За лично оръжие, което няма да бъде подлагано на големи натоварвания иначе е подходящо.

Сериен номер 0000 ми говори единствено за прототип, ако става дума за нов модел, и за "съкровище" ако оръжието е примерно от или преди войната. Последното важи сигурно и за последния ти въпрос относно "Парабела". Знам за едни царски такива (наградни или нещо такова), за които колекционерите са готови да продадат и собствената си майка.

Коментар

Не е P-M02 Compact, извън континента ни е производство, остави фирмата, по ми е важно надеждна и прецизна ли е за стрелба системата с газово бутало.
                              А за сериините номера на Парабел , след посоченият от мен номер явно са изработени от различен материял и точно в определен завод.
                              Със сигурност не са /юбилейни или награди/ , защото купуват всеки един от тези екземпляри.
                              0876 79 25 21

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X