Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ПРЕСТРЕЛКА

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: ПРЕСТРЕЛКА

Здравейте!
    За втори път пиша, понеже нещо не се получи с първия ми опит. С огромен интерес прочетох темата, както и другите две: IPSC - връх на стрелбата или не, и Пистолети Аркус.

Първо като IPSC стрелец искам да се ИЗВИНЯ за поведението на Лорда и да Ви уверя, че повечето стрелци, които познавам се дистанцират от него и изказванията му. В негова защита мога само да кажа, че всеки говори и съди от височината на собствената си камбанария, и когато тя е ниска има много неща, които не се виждат.
    Клубовете в България работят по собствена методика и най лесно може да се провери как работи тя като се посети форума http://thegunman-bg.com/forum/viewforum.php?f=11, където са публикувани класиранията от отделните състезания, както и годишното класиране. Така, че всякакви приказки от рода: "...това са глупости, така са стреляли преди 100 години...." и др. са напълно безсмислени. И от методиката на обучение на съответния инструктор зависи дали IPSC в реална ситуация ще ти помогне или ще ти навреди. Говоря единствено за IPSC като спорт.
    То е същото да се запозная с някого, чийто джип е много изцапан и да ми падне ченето, докато ми обяснява какво е офроуд. А после като го видя как кара да се окаже ........0 (много кръгла при това )

И за да напиша нещо най-накрая по темата искам да Ви поканя на 04.04.2009 в Шумен, където ще се проведе турнир по Динамична стрелба. Участието не е задължително, може само и да се гледа. А който иска да стреля е добре дошъл.
    http://thegunman-bg.com/forum/viewtopic.php?t=2787
    само пояснявам: на 5-ти е състезанието 2-ро ниво, където могат да участват само картотекирани състезатели, а на 4-ти може да участва всеки, който пожелае

Поздрави!

Коментар

Първоначално публикуван от vatkov Преглед на мнение
      МОЛЯ ОПЕРАТОРА ИЛИ КАКТО ТАМ СЕ КАЗВА ДА НЕ ИЗКЛЮЧВА ЛОРДА83 ПОВЕЧЕ ОТ ФОРУМА,КАКВОТО И ДА КАЖЕ. ПРЕДСТАВЕТЕ СИ СВЕТА БЕЗ БУНТА НА МЛАДОСТА,БЕЗ МИТОВЕ,ЛЕГЕННДИ,ПРИТЧИ,БЕЗ ЧУДОВИЩЕТО ЛОХ НЕС,БЕЗ ГОЛЯМАТА СТЪПКА,БЕЗ НЛО,БЕЗ ЧЪК НОРИС....... .....ТОЗИ СВЯТ НЯМА ДА Е СЪЩИЯ. АЗ НЕ ИСКАМ ДА ЖИВЕЯ В ТАКЪВ СВЯТ. п.с. особено без чък норис
      Колега, писането с главни букви се счита за крещене. А то е малко обидно и ненужно. Не познавате никой тук лично, за да му крещите. Сдържайте си емоциите и пишете наистина смислени неща. Другото е спам. Особено това за Чък Норис.
      Последно редактирано от zzlatev; 30-03-09, 16:50.
      LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
      www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Колеги - какво не стана ясно в Хубавата тема ?
        Да не я разваляме с упреци към един или друг участник !
        Вместо много думи и никаква стрелба - направете много стрелба и по-малко думи, а вместо думи - СНИМКИ .
        Нали знаете , че една снимка се равнява на 1000 думи.
        Говорете в снимки ( но не на Американци или други ) - снимайте собствената си стрелба и ни я покажете !
        Няма лошо в това , а напротив - показва уважение към колегите !
        Засега само колегата "georgio" се престраши да се покаже ( пост №19 ). Давайте и други !
        Особено по разговорливите - дайте снимков материал !
        Успех на всички !
        Последно редактирано от bgbul; 30-03-09, 18:20.

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
          Колеги - какво не стана ясно в Хубавата тема ?
          Да не я разваляме с упреци към един или друг участник !
          Вместо много думи и никаква стрелба - направете много стрелба и по-малко думи, а вместо думи - СНИМКИ .
          Нали знаете , че една снимка се равнява на 1000 думи.
          Говорете в снимки ( но не на Американци или други ) - снимайте собствената си стрелба и ни я покажете !
          Няма лошо в това , а напротив - показва уважение към колегите !
          Засега само колегата "georgio" се престраши да се покаже ( пост №19 ). Давайте и други !
          Особено по разговорливите - дайте снимков материал !
          Успех на всички !
          Умението в стрелба се показва с стрелба,
          нали колега!!!
          Като гледам "най-разговорливите",
          май и най-много се снимат!!!
          За мен това не е критерий,
          че си се престрашил на някакво състезание,
          по-скоро показва несигурност в собствените възможности и психика.
          Който иска да се снима и да показва,
          който не иска, да не.
          В тая виртуалност тук
          всеки може да си плямпа,
          или поства к'вото иска.
          В реалноста нещата са други!!!
          За това и няма много мнения
          на хора които са по-близо до второто.
          Големите стрелци не ги правят големите снимки.
          Те го знаят и за това не се снимат.
          Да си видял тук пост на някой такъв..???!!!!
          Аз не съм толкова добър
          и за това си позволих да вметна тоя пост.
          С уважение

Коментар

Добре би било, когато решите да напишете нещо в коя да е тема, да прочетете, ако не цялата, то поне първия пост, т.е. поне да схванете идеята, на колегата отворил темата:
            Първоначално публикуван от batko_benny Преглед на мнение
            Уважеми съфорумци, водейки спор относно IPSC и прочие стрелкови прийоми ме осени идеята да си направим състезание и да видим кой до къде се е докарал. За да може всеки да покаже най-доброто от себе си и за да преодолеем географските и времеви неудобства предлагам всеки да заснеме с камера постиженията си и да ги сравним. Несъмнено ще трябва да ползваме и таймер (или както се казва).
            Ако идеята ви се струва интересна, то нека да обсъдим 2-3 упражнения, които да се изпълняват! Да уточним детайлите и задължителните неща!
            Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
            Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Първоначално публикуван от dag Преглед на мнение
              Умението в стрелба се показва с стрелба,
              нали колега!!!
              Като гледам "най-разговорливите",
              май и най-много се снимат!!!
              За мен това не е критерий,
              че си се престрашил на някакво състезание,
              по-скоро показва несигурност в собствените възможности и психика.

Който иска да се снима и да показва,
              който не иска, да не.
              В тая виртуалност тук
              всеки може да си плямпа,
              или поства к'вото иска.
              В реалноста нещата са други!!!
              За това и няма много мнения
              на хора които са по-близо до второто.
              Големите стрелци не ги правят големите снимки.
              Те го знаят и за това не се снимат.
              Да си видял тук пост на някой такъв..???!!!!
              Аз не съм толкова добър
              и за това си позволих да вметна тоя пост.
              С уважение
              Темата е открита с такава цел - да се покажат колегите които искат.
              Които не искат - да не се показват - свободна воля.
              Но тези които не искат - само акъли раздават и упреци хвърлят - " Видите ли колко сме добри - ние ще ви пратим клипчета на Американския шампион " , а пък за кво да се снимаме - ние си го знаем , че сме добри , ама не се показваме , щото ........ "
              За мен - престрашаването не е критерии. Аз отидох да си направя кефа с нещо което ми е интересно . Нямам комплекси и знам , че винаги има по-добри , по-красиви , по-умни . Това ми дава спокойствие да се чувствам доволен от живота.
              Това , че съм направил снимки -по скоро е за похвала , от колкото за упрек .
              Като не ти се гледат - не ги гледай !Свобода !
              Но за мен е уважение , като можеш да направиш колегите съпричастни на нещо хубаво - да го сториш неусетно и безропотно !
              На мен ми коства време и усилия да снимам и да кача клипчетата , но това явно на теб не ти е ясно .
              Хора с мнения като твоето само рушат хубавите идеи , вместо да ги доразвиват или да създадат свои.
              И на мен ми е по-лесно да се правя на велик, но не ми доставя удоволствие да се конфронтирам !
              Аз съм снимал доста повече неща , но явно добрите намерения си остават неразбрани.
              Толкова за стрелбата от мен !
              Дай нещо от теб - по темата - градивно ? Най-добре снимай себе си ! Май е по-трудно да покажеш себе си ? Иска кураж !
              Последно редактирано от bgbul; 30-03-09, 22:49.

Коментар

Първоначално публикуван от zzlatev Преглед на мнение
                Колега, писането с главни букви се счита за крещене. А то е малко обидно и ненужно. Не познавате никой тук лично, за да му крещите. Сдържайте си емоциите и пишете наистина смислени неща. Другото е спам. Особено това за Чък Норис.
                колега,въобше не знам че на компютърния ви език тва означава крещене. малко съм дърт и точно тогава си бях забравил очилата.пет лева струват,майка му стара ,китайски са. утре ще си купя един резервен чифт от женския пазар. надявам се да не съм ви обидил лично и много.от сега нататък ще ви пиша само с малки букви,за да чувствате, че ви шепна.само да не ви се доспи.и ли да ви се стори че ви дишам във врата.доста сте чувствителен.а да си кажа спам не зная какво е. ако има българско значение,моля публикувайте го. ако е нещо обидно моля не се засягайте. имайте в предвид че въобще не съм искал да обидя Чък Норис.

Коментар

Ебати зора, за месец и нещо чак днеска успях да ида до стрелбището. Не съм вярвал, че ще е толкова сложно. Не е шедьовър, а поредното отбиване на номера, ама... 10 метра 6 патрона. Вижте как градирам: от 2 несвалени мишени до шест от шест и ставам по-бърз
                  http://www.youtube.com/watch?v=hALnn1ucRw4
                  http://www.youtube.com/watch?v=MsK-0hvoBRI
                  http://www.youtube.com/watch?v=0vwQfCdNw_c
                  http://www.youtube.com/watch?v=KK8zZYPXgPM
                  http://www.youtube.com/watch?v=VGuFWVTRO3Y

Коментар

Браво момчето ми.Ашколсун!!А пък аз си мислех ,че тва каде Чък Норис сваля по 10 виетнамеца с един небрежен откос е измислица...Е тва е.Не знам как изглеждаш момчето ми,дали на снимката си ти,но ако си готин и с брада голямо бъдеще те чака!!! От мен да знаеш. ... па ще кажеш ти един ден,абе имаше един чичо Вътко каде ми предричаше разни работи........ .........е те тоя ден чакам да си се поопаричил и да ми платиш поне тока.

Коментар

Айде де! Знам,че има много папараци!

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Василев Преглед на мнение
                        Не те бъркаме с никой. Той Лорда си знае за кого говоря. Ние закостенелите със старите похвати ще сме благодарни на младите от интернет поколението да ни образоват. Но не с клипчета от ю-тюб а на практика! А там (извън виртуалното пространство), както казва Стефан: "законите на физиката още никой не ги е отменил". А далекомера ще го взема за да не се окаже, че не били 200м а 20м, и не били компютри а компоти....

споровете ваши с възхищение чета и държа да ви припомня, че на фона на световната история, на милионите години живот на планетата всичко това е твърде безмислено.

ако искате да осмислите битието си отидете в планет и дайте на хората да се огледат в колата ви.

Коментар

От Би Би Си копирам тази история пред кръчма в Манчестър (от май т.г.). Полицията е пуснала записа вчера.

Случката: Човекът чул стрелба и излязъл да види какво става и дали жена му не е пострадала. И с голи ръце обезоръжава и хваща стрелеца (19 г.).

http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/e...8402557.stm?ls

Любопитно е как в живота нещо може да стане напук на всякакви кинопредстави.

Иначе аз виждам само две поуки:

Първа (майтапчийска). Масата винаги има значение.

Втора (сериозна). Това е щастливо приключила среща на двама малоумни късметлии.

Поздрави!

(Доста търсих и тази тема ми се видя най-подходяща за случката. Дано не съм сбъркал.)
                          Искам България чиста!

Коментар

Самоцитирам се от друг форум
                            Пускам темата, за всеки един притежател на КНО, който според мен трябва да минава такъв вид упражнения, като едно минимално ниво на подготовка...
                            Всички упражнения съм превел(колкото мога, приемам всякакъв вид забележки) от тук:http://pistol-training.com/drills
                            Според мен упражненията развиват определени познания за боравене с оръжие и полагат една добра основа.
                            Ще се радвам, ако допринеса за по - добрата оръжейна култура на всеки, който се нуждае(като мен) и има желание
                            -------------------------------------------------------------------------------------

УПРАЖНЕНИЕ 1:

“1 – ПРЕЗАРЕДИ – 2”

Разстояние: 4,5м
                            Мишена: IPSC – A зона
                            Стартова позиция: Оръжието заредено и насочено към мишената

Това е упражнение от близко разстояние, което ще ви даде възможност да тренирате презареждане и прицелване, възможно най – бързо. Запомнете, не бързайте твърде много, за да не пропускате попадения в целта!

Упражнението започва, като стрелецът се е прицелил в мишената, пръстът е на спусъка. При стартовия сигнал, стреляте един път по целта. Презареждате и изстрелвате още 2 патрона в мишената. Това е подобрено традиционно “1 – ПРЕЗАРЕДИ – 1” упражнение, защото изисквайки 2 изстрела след презареждане, стрелецът е принуден да има по – добър захват и по – добро визуален контрол над оръжието, след презареждането и по този начин да даде 2 бързи и точни попадения.
                            _____________________________________________________________

УПРАЖНЕНИЕ 2:

“3 – СЕКУНДЕН HEAD SHOT”

Разстояние: 4,5м
                            Мишена: 3 броя IPSC, или IDPA
                            Стартова позиция: Варира
                            Изстреляни боеприпаси: 9

Мишените са разположени на най – малко 0,6м една от друга. Зачетното време е нагласено за 3 сек за всяко условие. Има 3 условия за стрелба
                            1. Изстреляйте 1(и само 1) боеприпас в главата на всяка от мишените, започвайки от ляво на дясно
                            2. Изстреляйте 1(и само 1) боеприпас в главата на всяка от мишените, започвайки от дясно на ляво
                            3. Изстреляйте 1(и само 1) боеприпас в главата на всяка от мишените, започвайки от средната мишена и завършвайки със страничните, в какъвто и да е ред
                            Изстрел в главата се брои за попадение. Изстрели след 3 секундното време не се зачитат.
                            Oпитайте упражнението от стандартна “stand by” позиция. Ако реализирате всички попадения, го опитайте от кобур. Ако се справите от кобур за зачетното време, опитайте от прикритие.

УПРАЖНЕНИЕ 3:

“3x5(инча) КАРТОН”

Разстояние: 2,7м, 4,5м, 6,4м, 9м, 13,7м
                            Мишена: 3x5(инча) картон
                            Стартова позиция: Всякаква
                            Изстреляни боеприпаси: 9

Стрелецът изстрелва 6 боеприпаса по целта със собствен темп за максимална точност. За традиционните DA пистолети 3 изстрела трябва да са DA и 3 – SA, в редуваща се последователност(D, S, D, S, D, S).
                            Целта на 2,7м е всичките 6 куршума да влязат в мишената. Ако се зачитат, увеличете разстоянието.
                            За да увеличите предизвикателството, използвайте 3 мишени и извършете упражнението със силна ръка и със слаба ръка на всяко разстояние.

УПРАЖНЕНИЕ 3:

“BILL DRILL”

Разстояние: 9м
                            Мишена: IPSC
                            Стартова позиция Пистолета в кобур, ръцете отстрани
                            Изстреляни боеприпаси: 6

Упражнението е предназначено, да подобри скоростта, без това да повлияе на точността. Детайлите, описани по – долу са традиционната версия, но всяко упражнение с 6 изстрела, направени за време по единична мишена, могат да реализират същата цел.
                            6 изстрела се изстрелват максимално бързо, но така, че да се реализират 6 попадения в мишената. С упражнението се научавате да подравнявате мерните прибори, правилна визуална връзка, управление на отката и боравене със спусъка.
                            Един важен аспект от упражнението е да се научите да следите приборите по време на откат, така, че да изстреляте следващият изстрел, възможно най – бързо, след като получите АДЕКВАТНА мерна картина. Обикновенно това означава дърпане на спусъка, веднага щом мерника “легне” във мушката без да се чака за прецизно подравняване или да чакаме мерникът да спре движението си във средата на мишената. При добра скорост, мерникът непрекъснато се движи и не спира, до приключване на упражнението.

УПРАЖНЕНИЕ 4

“Circle Drill”

Разстояние: 6.4м
                            Мишена: 8”( 20.3см) кръгла мишена
                            Стартова позиция Всякаква
                            Изстреляни боеприпаси: 36

С упражнението научавате връзката между точност и бързина и как времето оказва влияние върху основите на отличната стрелба.
                            Упражнението започва с изстрелване на 6 боеприпаса по мишената в бавен темп(1 изстрел за сек). Повторете. Това е основно стрелково упражнение с малко или без времево притискане.
                            След това повишете темпото(2 изстрела за сек). Повторете. Тази скорост е “комфортна зона” за повечето стрелци, все още ще трябва да получите приемливо добри резултати.
                            Накрая увеличете скоростта, изстрелвайки 6 боеприпаса в темп 4 изстрела за 1 сек.(или ако е твърде бързо го правете с такава скорост, че да държите пистолета под контрол). Повторете. Този темп притиска стрелците отвъд тяхната “комфортна зона” и ги принуждава да работят повече по управлението на отката и проследяване на мерната картина. Точността ще намалее, но целта е да задържите 90% и повече попадения в целта.
                            За да увеличите предизвикателството изпълнете упражнението с една ръка, с две ръце и със слабата ръка. Забележете, че времето при стрелба с 1 ръка се удължава. Целта остава същата. Първата скорост е бавна, с отлични резултати, втората е с удобен, стабилен ритъм и накрая е максималната скорост без загуба на контрол над оръжието.
                            УПРАЖНЕНИЕ 5

“МЪЧЕНИЕТО НА ТОЧКАТА”

линк за разпечатване на мишена: http://pistol-training.com/wp-content/uploads/2008/04/dot-torture-target.pdf

Точка 1 – вадите и изстрелвате 5 боеприпаса с максимално добра групираност
                            Точка 2 - вадите и изстрелвате 1 боеприпас, прибирате в кобура. Повтаряте 4 пъти(общо 5 патрона)
                            Точка 3 и 4 - вадите и изстрелвате 1 боеприпас по точка 3, след това по точка 4, прибирате в кобура, повтаряте го 3 пъти(общо 8патрона)
                            Точка 5 – вадите и изстрелвате 5 боеприпаса само със силната ръка
                            Точка 6 и 7 - вадите и изстрелвате 2боеприпас по точка 6, след това 2, по точка 7, прибирате в кобура. Повтаряте го 4 пъти(общо 16 боеприпаса
                            Точка 8 – от готовност изстреляйте 5 боеприпаса със слабата ръка.
                            Точка 9 и 10 – вадите и изстрелвате 1 патрон в точка 9, презареждате максимално бързо и изстрелвате един в точка 10. Прибирате в кобура. Повтаряте го 3 пъти(общо 6 боеприпаса).

УПРАЖНЕНИЕ 6

“ПРЕЗДЕНТА”

Разстояние: 10
                            Мишена 3 IPSC мишени, разположени на 90см една от друга
                            Стартова позиция С гръб към мишените, ръцете над раменете(позиция “предавам се”, пистолета покрит
                            Изстреляни боеприпаси: 12

При стартовия сигнал се обръщате, вадите пистолета и изстрелвате по 2 патрона във всяка от мишените, презареждате и пак изстрелвате по 2 боеприпаса в трите мишени. Трябва да има 4 попадения във всяка цел – общо 12.
                            Стандартно да се извърши упражнението под10 сек, като попаденията са в А зоната.
                            Има много вариации на това упражнение, като “вице президент”, което започва като стрелацът е с лице към мишените, и което обикновенно се изпълнява от 6.4м вместо от 10м.

УПРАЖНЕНИЕ 7

F.A.S.T. (тест за основните правила, точност и бързина)

Мишена: http://pistol-training.com/wp-content/uploads/2007/09/fast-target.pdf
                            Стартова позиция Оръжието в кобур, покрито, с патрон в цевта, стрелецът гледа към земята, ръцете отпуснати до тялото
                            Изстреляни боеприпаси: 6

Оръжието заредено с 2 бр боеприпаси. При стартов сигнал вадите и изстрелвате двата патрона в малкия правоъгълник, извършвате бързо презареждане и изстрелвате останалите 4 патрона от резервния пълнител в кръга.
                            КЛАСИРАНЕ
                            10+ сек – начинаещи
                            по-малко от 10 сек – средно ниво
                            по-малко от 7 сек – напреднали
                            по – малко от 5 сек – експерти

УПРАЖНЕНИЕ 8

“ПИРАМИДА”

Разстояние: 4.5м, 9м, 13.7м, 18м и 23м
                            Мишена: 8”( 20.3см) кръгла мишена
                            Стартова позиция в кобур
                            Изстреляни боеприпаси: 10

Стрелецът застава на 4,5м от мишената, вадите и изстрелвате 2 патрона в мишената, максимално бързо, но така, че да реализирате 2 попадения. Придвижвате се назад до 9-тия метър и повтаряте изстрелите. Повтаряте отново назад от останалите дистанции. Упражнението може да се извърши и в обратния ред, започвайки от 23м разстояние и придвижвайки се напред към мишената.
                            Упражнението е с двойно педназначение. Първо, тренира бързото изваждане от кобура и второ, развива усета за мерна картина на различни дистанции.

УПРАЖНЕНИЕ 9

“УПРАЖНЕНИЕ ЗА ПРЕЗАРЕЖДАНЕ”

Мишена: №4
                            Стартова позиция в кобур или в готовност
                            Изстреляни боеприпаси: 4

При стартовия сигнал, насочете оръжието към мишената и изстреляйте 2 боеприпаса, презаредете и изстреляйте двата допълнителни патрона.
                            Подобно на това упражнение е: изстреляйте 1 патрон, презаредете и изстреляйте 1 патрон. Все пак изстрелвайки втори патрон всеки път гарантира, това, че ученикът упражнява правилна стрелкова техника, по – добре, отколкото да го карате да бърза твърде много.

-------------------------------------------------------------------------------------

Това са част от упражненията в горепосоченият сайт..

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X