Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ПРЕСТРЕЛКА

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: ПРЕСТРЕЛКА

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
    А ако уцелиш под кръга, не пада ли мишената? И ако пада, брои ли се?
    Питах си аз, ама отговор нема. Живи и здрави! Ще откривам пак сам топлата вода!
    "Do not correct a fool, for he will hate you;
    Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Много зависи къде уцелиш-колкото по-надолу, толкова по-малък шанс да падне (по-малко рамо). А щом пада- брои се. То така или иначе трудно ще разбереш (а пък на камера-забрави съвсем) дали е долу. Трябва да е прясно боядисан попъра или да го нафлякаш с талк. Ама броиме го!
      P.S. Аз в петък живот и здраве ще снимам най-смешните тирови видеоклипове. Много ме замота операторчето. Накрая ще си хвана някой авер да снима и клипа ще върви с обяснения: тва третото прасе съм аз, тука уцелих, там не особенно, асене върни, върни и т.н.
      Трябва си таймер. Аз нямам, ма ще търся назаем.

Коментар

Падне ли се зачита.Просто попарите са така направени,че при по-ниско попадение не падат.

Коментар

Някой да е играл на "дуелна стрелба"?!
          Чувал съм термина, ама к'во значи
          и как се прави сега...???!!!

Коментар

Пада... но зависи колко под кръга е... Някъде до към средата на тялото пада... Освен това зависи и от теглото и центъра на тежеста на самите попари. Затова нямаше отговор на въпроса ти, просто зависи от много фактори и няма еднозначен отговор.

Мишените се редят така, че последните, на всеки от стрелците, да паднат една върху друга... Този, чиято последна мишена е отдолу, печели.

В случая печели левия стрелец, защото неговата последна мишена (левите 4 мишени са неговите) е паднала преди последната на десния.
            Последно редактирано от giorgio; 18-03-09, 09:45.
            Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
            Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
              ...
              Мишените се редят така, че последните, на всеки от стрелците, да паднат една върху друга... Този, чиято последна мишена е отдолу, печели. По-късно ще покажа примерна схема.
              Хммм, защо? Ако лицето Х не уцели последната си мишена, а лицето Y удари своята и тя събори другата и падне върху нея, то би трябвало Y да печели дуела, а не Х!
              НИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА СЛЯП, КОЛКОТО ОНЗИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ!
              Omnia vincit amor !

Коментар

Никоя мшена, не можа да събори друга! На схемата е показан резултатът след стрелбата (поглед отгоре), когато и двамата стрелци са свалили всичките си мишени.
                За по-интересно се стреля с 5 патрона, поместени в два пълнителя, в единия 3, а в другия 2, като при това, стрелците не знаят в кой пълнител колко патрона има. Стрелецът не е подготвен за момента на смяна на пълнителя. Бил съм свидетел на случай, когато единият стрелец стреля пръв по четвъртата мишена, а другият прави, за части от секундата, дублет по неговата, в резултат на което, уцелената с дублет мишена пада с по-голяма скорост, от тази уцелена с единичен изстрел и остава отдолу.
                Последно редактирано от giorgio; 18-03-09, 09:53.
                Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
                  Пада... но зависи колко под кръга е... Някъде до към средата на тялото пада... Освен това зависи и от теглото и центъра на тежеста на самите попари.
                  Благодаря за отговора! Точно това ме интересуваше - как падат точно тия попари с тия размери при стрелба с 9х19. Пък вече от отговора мога да си направя сметката дали да копирам точно размерите (от там и теглото) и съответно какъв резултат ще получа!
                  Последно редактирано от sl.daskalov; 18-03-09, 18:27.
                  "Do not correct a fool, for he will hate you;
                  Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Благодаря за отговора! Точно това ме интересуваше - как падат точно тия попари с тия размери при стрелба с 9х19. Пък вече от отговора мога да си направя сметката дали да копирам точно размерите (от там и теглото) и съответно какъв резултат ще получа!
                    Мишените /попарите/ - в най-долния си край имат болт с резба .
                    Този болт е под пантичката .
                    С него се регулира вертикалното положение на попарата.
                    Ако ти нагласиш ( чрез болта ) вертикалното положение да е на ръба да падне - дори с 22 кал. ще събориш попара.
                    Затова - при повече проби можеш да откриеш онова вертикално положение , което желаеш :
                    1.Един лек изстрел /дори и под кръста/ и - пада попара.
                    2.Един тежък изстрел ( само 9мм и на горе ) - само тогава да пада
                    3.Да пада само от дубъл или от попадение в кръга ( по-ниско да не пада)
                    Но ... това са само възможности .
                    Когато отидеш на стрелбището - забравяш за тях и .... искаш само да стреляш ..... Толкова .

Коментар

Като ученик в 9-10и клас тренирахме в ОСО с няколко съученици ЛОМ( летен отбранителен многобой). Той включваше три дисциплини- биатлон(летен), хвърляне на гранати и дуелна стрелба. Най-ми харесваше дуелната(заради бягането биатлона е доста неприятно изживяване).
                      Два отбора по трима души. На рубежа лежат пушките(малокалибрени с махнати пълнители) и патрони. При сигнал се хвърляш, зареждаш и стреляш в мишената на противника. Ако улучиш презареждаш и помагаш на съотборниците си да свалят мишените на техните противници. Ако те убият(свалят мишената пред теб) съдия ти натиска пушката, за да не можеш да стреляш.
                      Зарежда се по един патрон(с треперещи пръсти). Много е интересно, защото се разкъсваш между желанието да бързаш и страха да не пропуснеш ( в този случай обикновено те убиват).
                      Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Така падат с 22 калибър - много мудно и трудно !
                        Даже последния изстрел се вижда попадението , но попара не падна !
                        http://vbox7.com/play:ad373d27 погледни последните две ранени попари !

а така падат същите попари с 9 мм : http://vbox7.com/play:afe4974b

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
                          Темата си стана спор са това що е спорт и що не е !
                          1. На мен тези сайтове не ми се отварят - иска си име за вход и парола - Лорде - дай едно име и една парола за всички желаещи да го посетят.
                          2. Цитират се само световни рекорди от нов спорт и се казва колко не знаем в БГ как се правят нещата. Ето отговора:

Когато Българи са раздавали шамари на Американците по стрелба - още не си чувал за спорта Динамична.(IPSC)
                          1.Анка Пелова
                          2.Нонка Матова
                          3.Весела Лечева
                          4.Петър Запрянов
                          До тук са стрелците шампиони на пушка - Българи

1.Любчо Дяков
                          2.Таню Киряков
                          3.Мария Гроздева
                          Това са шампионите ни на пистолет

1.Емил Милев - бърза стрелба с пистолет

Има за какво да се гордееш като Българин , но .... си иска знания или информация.

А сега - почакай няколко години -ако има сериозни стрелци Българи по Динамична - те сега се изграждат. Ще се чуе за тях .
                          Жалко , че не съм с младежкия си акъл .
                          А за такива като вас /младите/- жалко , че не взимате пример от старата школа.
                          Тоя Американец - косите са му побелели от много тренировки .
                          А на вас ви се иска - за 3 месеца да станете шампиони с калибър 357 - няма да стане.
                          Иска се да научите как се стреля правилно , после как се стреля и презарежда бързо и чак тогава да минете на големите калибри .
                          Като не ти се вярва - ще си останеш с клипчетата и мечтите. Това е !
                          Така смята един човек на който също са му побелели косите по стрелбищата.
                          Успех !
                          Утре може да се видим ?

1. Написал съм и юзер и парола с които да свалиш филмчетата. Това, че ти четеш през ред и не " внимаваш в картинката " не е мой проблем

2. Нов спорт?! Основан офицялно през 1976та на международната пистолетна конференция, с 90на страни членки, Световно първенство, Европейско, спорт считан и сочен за връх в... да не се повтарям пак и пак и пак, че ми е втръснало да Ви се обеснявам без да вдявате нищо от това за което пиша...

3. И да се гордея и да не се гордеяс постиженията на родните ни стрелци се тая. IPSC няма нищо общо с мудната история в спортната стрелба. Няма атракция, няма динамика, няма адреналин, няма нищо за мен лично... на сичкото отгоре грам приложение в реалността няма, че на сичкото отгоре на учи стрелеце на никаква оръжейна култура, и адекватно боравене с оръжието. Просто седене на едно място и взиране в една точка по половин час за един изтрел... А относно рекордите... се тая днес ли са поставени, или преди 100 години. Важното е, че що се отнася до съчетание м/у точност, бързина и безопасно боравене то всичките към днешна дата се държат от динамични, IPSC стрелци така, че ако щеш и още 100 имена да ми изброиш ми е се тая. За жалост ми споделяш и говориш за старите лаври от преди 50 години, вместо да гледате реалността днес такава, каквато е! За разлика от вас аз съм в такт с времето, а сичко за което Вие говорите и споменавате е просто едно минало и история. Никой не отрича това минало и история, но това само по себе си нищо не значи! Точка по темата!

4. Да, побелели са му косите! Да, против нямам да взимам пример както от теб, така и от някои други представители на старата школа, но твоите представи в случея за " стара школа " са ограничени с абсурдни похвати наложени в БГ преди 50 години и най-вече под влиянието на Русия, ако щеш. Похвати, които са под всякаква критика спрямо днешните тенденци и разбирания.

5. Не, че нещо но мнозинството топ стрелци са на възраст 18 - до 25 години. Това деденце е просто изключение и пример, който ви дадох.

Първоначално публикуван от vatkov
                          Лорде,ама ти още не си си намерил приятелка май мойто момче?!Нали ти каза чичо ти Вътко ония дни.Аз не със лошо,да си имаме уважението.Просто толкова много хормони изля ти в нета.Ти направо топиш перото си в мастилница от хормони и тестостерон.Недей така мойто дете.Не се хаби за тия ашлаци от форума,те няма да те разберат.Напредничавите времето им не ги разбира.Е на виж Икар,Жорж Ганчев,.......много са.Стария ти чичо Вътко вижда,че си се възпалил и набрал като голям цирей готов всеки момент да експлоадира и пръсне потоп от IPSC знания,стртегии,техники,карате....... ............чичо Вътко ще ти помогне.Има една пра стара техника"от старото време"както се казва.За нея ти е нужна само твърда ръка и малко плюнка!
                          Падам си по реалността, не по " ръце и плюнки, и глава пълна с въображаеми силуети "
                          Само, че това няма нищо общо с темата. Да не говорим, че ти написах по-горе предпочитанията си и това какво да направиш по въпроса, за да ми угодиш.

П.С: за всички " неверници " относно дистанции над 100 метра и револвер ми дреме на... сещайте се. Аз вярвам на очите си и това, което съм виждал. Хващайте се на облози направо със стрелеца и мерете разтоянието ако щете педя по педя. Човека цял живот пие бира на аванта покрай тея облози с неверници, като вас.
                          Последно редактирано от LORDA83; 22-03-09, 18:52.

Коментар

Първоначално публикуван от LORDA83 Преглед на мнение
                            1. Написал съм и юзер и парола с които да свалиш филмчетата. Това, че ти четеш през ред и не " внимаваш в картинката " не е мой проблем.

2. Нов спорт?! Основан офицялно през 1976та на международната пистолетна конференция, с 90на страни членки, Световно първенство, Европейско, спорт считан и сочен за връх в... да не се повтарям пак и пак и пак, че ми е втръснало да Ви се обеснявам без да вдявате нищо от това за което пиша...

3. И да се гордея и да не се гордеяс постиженията на родните ни стрелци се тая. IPSC няма нищо общо с мудната история в спортната стрелба. Няма атракция, няма динамика, няма адреналин, няма нищо за мен лично... на сичкото отгоре грам приложение в реалността няма, че на сичкото отгоре на учи стрелеце на никаква оръжейна култура, и адекватно боравене с оръжието. А относно рекордите... се тая днес ли са поставени, или преди 100 години. Важното е, че що се отнася до съчетание м/у точност, бързина и безопасно боравене то всичките към днешна дата се държат от динамични, IPSC стрелци така, че ако щеш и още 100 имена да ми изброиш и е се тая. Лежи си и ти и всички останали на старите лаври от преди 50 години, вместо да гледате реалността днес такава, каквато е! За разлика от вас аз съм в такт с времето, а сичко за което Вие говорите и споменавате е просто едно минало и история. Никой не отрича това минало и история, но това само по себе си нищо не значи! Точка по темата!

4. Да, побелели са му косите! Да, против нямам да взимам пример от някои представители на старата школа, но твоите представи за " стара школа " са ограничени с абсурдни похвати наложени в БГ под влиянието на Русия, ако щеш. Похвати, които са под всякаква критика спрямо днешните тенденци и разбирания.

5. Не, че нещо но мнозинството топ стрелци са на възраст 18 - до 25 години. Това деденце е просто изключение и пример, който ви дадох.

Добре си го написъл пък и си възкръснал.........

Коментар

1. Написал съм и юзер и парола с които да свалиш филмчетата. Това, че ти четеш през ред и не " внимаваш в картинката " не е мой проблем

3. И да се гордея и да не се гордеяс постиженията на родните ни стрелци се тая. IPSC няма нищо общо с мудната история в спортната стрелба. Няма атракция, няма динамика, няма адреналин, няма нищо за мен лично... на сичкото отгоре грам приложение в реалността няма, че на сичкото отгоре на учи стрелеце на никаква оръжейна култура, и адекватно боравене с оръжието. Просто седене на едно място и взиране в една точка по половин час за един изтрел... А относно рекордите... се тая днес ли са поставени, или преди 100 години. Важното е, че що се отнася до съчетание м/у точност, бързина и безопасно боравене то всичките към днешна дата се държат от динамични, IPSC стрелци така, че ако щеш и още 100 имена да ми изброиш ми е се тая. За жалост ми споделяш и говориш за старите лаври от преди 50 години, вместо да гледате реалността днес такава, каквато е! За разлика от вас аз съм в такт с времето, а сичко за което Вие говорите и споменавате е просто едно минало и история. Никой не отрича това минало и история, но това само по себе си нищо не значи! Точка по темата!

4. Да, побелели са му косите! Да, против нямам да взимам пример както от теб, така и от някои други представители на старата школа, но твоите представи в случея за " стара школа " са ограничени с абсурдни похвати наложени в БГ преди 50 години и най-вече под влиянието на Русия, ако щеш. Похвати, които са под всякаква критика спрямо днешните тенденци и разбирания.

Падам си по реалността, не по " ръце и плюнки, и глава пълна с въображаеми силуети "
                              Само, че това няма нищо общо с темата. Да не говорим, че ти написах по-горе предпочитанията си и това какво да направиш по въпроса, за да ми угодиш.

П.С: за всички " неверници " относно дистанции над 100 метра и револвер ми дреме на... сещайте се. Аз вярвам на очите си и това, което съм виждал. Хващайте се на облози направо със стрелеца и мерете разтоянието ако щете педя по педя. Човека цял живот пие бира на аванта покрай тея облози с неверници, като вас.
                              Въх, колко сме нервни.
                              Да не вземеш да се пропиеш за това, че не те разбираме!

Коментар

Дай някакви координати на този момък... щото 200м са си 200м..
                                Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X