Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ПРЕСТРЕЛКА

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: ПРЕСТРЕЛКА

Жалко,че не се вижда дълбокото "киба дачи" с този музикален съпровод щеше да е класика

П.С. Това е на 25м. нали?

Коментар

Първоначално публикуван от том Преглед на мнение
      Жалко,че не се вижда дълбокото "киба дачи" с този музикален съпровод щеше да е класика

П.С. Това е на 25м. нали?
      Ами далеч не- на 10-12метра. Не съм ги мерил де, ама не повече. За другото мисля и хармоника да намеря.

Коментар

Първоначално публикуван от v12345s Преглед на мнение
        С къси оръжия на големи дистанции ги намерих в yotube щото никой не пуска клип http://www.youtube.com/watch?v=PKg9jISfOyg http://www.youtube.com/watch?v=GTbMrREj5-4
        На това клипче не се вижда с какво се стреля, от ръка или от стойка и т.н... Това, че някой показва някакво оръжие все още не значи, че стреля с него. Освен това "големите дистанции" са 90м.- тоест това е в предела на късите оръжия.
        А 200м знаеш ли колко са?!? Може да не съм стрелял с пистолет, колкото тебе, но с дълги оръжия със сигурност съм стрелял повече
        Хайде говори с твоя приятел и аз ще дойда до Пловдив да проверим как го прави на 200м с револвера. Ще си взема и далекомера(може и карабината)....

Нека се хванем на бас тук във форума пред всички.
        Аз твърдя, че твоят приятел не може да уцели( и не може да го повтори, за да докаже че не е случайност) тухла четворка от 200м с револвер без двунога и оптически мерник.
        Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Василев Преглед на мнение
          На това клипче не се вижда с какво се стреля, от ръка или от стойка и т.н... Това, че някой показва някакво оръжие все още не значи, че стреля с него. Освен това "големите дистанции" са 90м.- тоест това е в предела на късите оръжия.
          А 200м знаеш ли колко са?!? Може да не съм стрелял с пистолет, колкото тебе, но с дълги оръжия със сигурност съм стрелял повече
          Хайде говори с твоя приятел и аз ще дойда до Пловдив да проверим как го прави на 200м с револвера. Ще си взема и далекомера(може и карабината)....

Нека се хванем на бас тук във форума пред всички.
          Аз твърдя, че твоят приятел не може да уцели( и не може да го повтори, за да докаже че не е случайност) тухла четворка от 200м с револвер без двунога и оптически мерник.
          Предполагам,че ме бъркате с друг съфорумник тъй като освен да приложа клиповете не съм твърдял нищо друго!

Коментар

Не те бъркаме с никой. Той Лорда си знае за кого говоря. Ние закостенелите със старите похвати ще сме благодарни на младите от интернет поколението да ни образоват. Но не с клипчета от ю-тюб а на практика! А там (извън виртуалното пространство), както казва Стефан: "законите на физиката още никой не ги е отменил". А далекомера ще го взема за да не се окаже, че не били 200м а 20м, и не били компютри а компоти....
            Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

За карабина, корекцията на 200 м е поне 30 см,а за револвер би трябвало да е над 2 м. Не си представям как може да улучи, освен ако извади револвер с цев поне 50 см дълга. И аз съм готов да се включа в баса и да пийна някоя биричка на аванта.
              sigpic

Коментар

Първоначално публикуван от Владо_2 Преглед на мнение
                За карабина, корекцията на 200 м е поне 30 см,а за револвер би трябвало да е над 2 м. Не си представям как може да улучи, освен ако извади револвер с цев поне 50 см дълга. И аз съм готов да се включа в баса и да пийна някоя биричка на аванта.

Не знам точно какво се има предвид под "карабина", според популярният ловно-рибарски жаргон, така се означават нарезните пушки /за разлика от "нормалните" ловни, които като правило са гладкоцевни/. Корекция 30см, евентуално може да се дава за малокалибрена пушка - 22LR. Дори за АК /който е щурмова пушка с междинен патрон, все пак/, това не е реално положение. За една "пълноценна" нарезна пушка, 200-300м са прав изстрел!
                Колкото до "тухла четворка на 200м с КНО/ - и то пък револвер - няма смисъл от коментари...
                Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Само за протокола:
                  1. Т.нар. "прав изстрел" на практика не съществува. Проектила лети по балистична крива ( парабола );
                  2. За оръжие АК-47 (СЛР-95) кал. 7.62х39 простреляно на 100м център, корекцията за попадение на 200м ще бъде около 20-22см във височина. За най-разпространените т.нар. "ловни карабини" обикновено в кал. 30-06 и 300WinMag корекцията е съответно около 11-13 см по високо при 11,7гр. куршум. За "флоберка" нямам представа, но със сигурност над метър, ако въобще можем да говорим за прицелно попадение на тази дистанция.
                  Аз лично на 200м с СЛР-95 на механични, не бих се хванал на бас, че ще оцеля тухла. За револвер не знам - може да съм по-добър.
                  Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

7,62Х54R изстрелян от СВД на 200м: Височина на върха на траекторията - 9см. Хоризонтално разстояние до върха - 103м. /При изстрел от Наган-Мосин, траекторията е доста по-настилна, но в момента не ми се рови из тефтерите/

За да се дава превишение от ~20см при такъв изстрел то излиза, че пушката би трябвало да е простреляна за стрелба на разстояние 0м.

"Прав изстрел" си е "законен" термин с конкретен смисъл. Няма време и смисъл за изпадане в теории и подробности, но от практическа гледна точка, той може да бъде обяснен така: Разстоянието за прав изстрел на дадено оръжие е това, за което не са нужни манипулации със фабричните му, механични мерни прибори.
                    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от paunoff Преглед на мнение
                      Само за протокола:
                      1. Т.нар. "прав изстрел" на практика не съществува. Проектила лети по балистична крива ( парабола );
                      2. За оръжие АК-47 (СЛР-95) кал. 7.62х39 простреляно на 100м център, корекцията за попадение на 200м ще бъде около 20-22см във височина. За най-разпространените т.нар. "ловни карабини" обикновено в кал. 30-06 и 300WinMag корекцията е съответно около 11-13 см по високо при 11,7гр. куршум. За "флоберка" нямам представа, но със сигурност над метър, ако въобще можем да говорим за прицелно попадение на тази дистанция.
                      Аз лично на 200м с СЛР-95 на механични, не бих се хванал на бас, че ще оцеля тухла. За револвер не знам - може да съм по-добър.
                      Най-добре е да се пробва . Ще стане хубаво надстрелване !
                      За всичките пистолети за които се говори може да се отиде на открито място (изпитано безопасно ) и да се стреля.
                      Снимайте разстоянието и стрелбата . Ще е интересно.( няма само Американците да пускат клипове )
                      Аз нямам лично оръжие - иначе вече да съм пробвал .
                      Ако някой е навит - моля !
                      Моите наблюдения са на 50 м с 22 калибър. Пистолет ТОЗ-35.
                      Прицелването е под черния кръг на мишената, а попадението е в центъра на черния кръг.
                      Разликата е около 20 см.
                      Значи на 100 м (ако е възможен този изстрел) прицелването трябва да е в центъра на мишената.
                      На 150 м трябва 20 см над мишената , а на 200 трябва 40 см над мишената.Това са мои предположения - заради разговора и спора.При стрелбата ще се види ?
                      ( друг твърди че прави такъв изстрел , аз мисля че е възможно и повторение на такъв изстрел ) Продължавайте !

П.С. Ако някой може да осигури спортна м/к пушка за подобна проба - да видим до колко метра е възможно да се стреля с 22 кал.( далекобойност ) ще е забавно.( и не много редно ). Но ......Л.С.
                      Ако някой знае в Хасково стрелбището дали работи - 100 м да пише.
                      Последно редактирано от giorgio; 17-03-09, 07:41.

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                        7,62Х54R изстрелян от СВД на 200м: Височина на върха на траекторията - 9см. Хоризонтално разстояние до върха - 103м. /При изстрел от Наган-Мосин, траекторията е доста по-настилна, но в момента не ми се рови из тефтерите/

За да се дава превишение от ~20см при такъв изстрел то излиза, че пушката би трябвало да е простреляна за стрелба на разстояние 0м.

"Прав изстрел" си е "законен" термин с конкретен смисъл. Няма време и смисъл за изпадане в теории и подробности, но от практическа гледна точка, той може да бъде обяснен така: Разстоянието за прав изстрел на дадено оръжие е това, за което не са нужни манипулации със фабричните му, механични мерни прибори.
                        Всяко едно оръжие се прострелва на определено разстояние, за да уцели центъра на мишената. Всяко друго разстояние различно от това изисква съответната корекция. Както съм написал СЛР е прострелян на 100м център. Това означава, че при изстрел близката точка на попадение е около 25-27м, а далечната е 100м. Когато търся попадение ценър на 200м се изисква на направя вертикална корекция в рамките на 20-22см над мястото което искам да улуча. Не виждам какво не ясно има.
                        Данните който си написал за СВД и Мосин описват траекторията на куршума за попадение на 200м или казано по друг начин оръжието е простреляно на 200м. На всяко друго разстояние трябва да се прави корекция.

Знам много добре какво значение се влага в термина "прав изстрел".
                        Фабрично механичните мерни прибори на карабините се прострелват на примерно 100м. Тогава как можеш да говориш за "прав изстрел" с "пълноценна нарезна пушка" на 200-300м. Излиза, че никога не съм имал такава

Коментар

Не ми е ясно защо изобщо се говори за "прав изстрел" при малокалибреното оръжие. Така и така траекторията е параболична и пресича мерната линия на две места, кво значение има дали даденото възвишение ще мине за "право" или не...

Терминът "прав изстрел" добива смисъл при кинетичните подкалибрени бронебойни снаряди, където акцентът не е върху настилността на траекторията, а върху скоростта на проектила. Условно се приема, че правият изстрел е на дистанция, равна на числителя на началната скорост. Казано по-просто - ако началната скорост на снаряда е 1200 m/s, то правият изстрел е на дистанция 1200 m, т.е. се определя теоретично от 1 s полет, а реално като отчетем пада на скоростта - секунда и кусур. Приема се, че скоростта на срещане с преградата отвъд тази дистанция е недостатъчна.

С други думи, "правият изстрел" е критерий за разрушително действие върху предназначената цел, а не за дистанция. Става малко както светлинната година не е измерител на време...

Ясно е, че този термин е до голяма степен емперически установен и тясно приложим, като се приема, че възвишението на траекторията е свръх еднозначното "един човешки бой". Дотук нищо, касаещо малокалибрените оръжия.
                          Последно редактирано от Obersturmbahnfuehrer; 17-03-09, 10:56.

Коментар

Първоначално публикуван от paunoff Преглед на мнение
                            Всяко едно оръжие се прострелва на определено разстояние, за да уцели центъра на мишената. Всяко друго разстояние различно от това изисква съответната корекция. Както съм написал СЛР е прострелян на 100м център. Това означава, че при изстрел близката точка на попадение е около 25-27м, а далечната е 100м. Когато търся попадение ценър на 200м се изисква на направя вертикална корекция в рамките на 20-22см над мястото което искам да улуча. Не виждам какво не ясно има.
                            Данните който си написал за СВД и Мосин описват траекторията на куршума за попадение на 200м или казано по друг начин оръжието е простреляно на 200м. На всяко друго разстояние трябва да се прави корекция.

Знам много добре какво значение се влага в термина "прав изстрел".
                            Фабрично механичните мерни прибори на карабините се прострелват на примерно 100м. Тогава как можеш да говориш за "прав изстрел" с "пълноценна нарезна пушка" на 200-300м. Излиза, че никога не съм имал такава
                            Много ми е интересна темата - вероятно защото ще е дълга и с много вълнуващи обрати . Затова си позволявам да вметна :
                            Колеги - нека не се обиждаме - всички сме наясно как лети ПРОЕКТИЛА ( куршума ) - как описва параболата и какво е прав изстрел. Благодаря на колегата "ПАУНОФФ" - за разяснението за прав изстрел и корекциите - ( не е нужно някой да го оборва и поправя )
                            Във всяка тема за стрелба се получава едно и също - СПОРА СЕ ПРЕНАСЯ ВЪРХУ ТЕХНИЧЕСКИ ДАННИ ,които са извън спора и които са изяснени в другИИИ спорове.
                            Нека тук - тази тема да остане за приятните емиции и неща които се случват при нашите стрелби !
                            Автора на Темата е помолил -" СНИМАЙТЕ СЕ " и покажете как стреляте - даже ни даде личен пример - УВАЖЕТЕ ГО !
                            Ако искате спор и мерене на "цевите" - отворете си тема !
                            За да не се обиди някой - балагодаря ви за полезната информация до тук в темата ! Научих нови неща от вас( вероятно и други колеги са научили ) , Благодаря !
                            Последно редактирано от giorgio; 17-03-09, 10:53.

Коментар

Подкрепям колегата bgbul в призива му да уважаме идеята на автора пуснал темата. Последната много се отнесе и има нужда от леко резведряване.
                              Предлагам на вашето внимание едно мое клипче. Последното нито е IPSC, нито бърза стрелба, нито ловно, а е правено абсолютно непринудено от двама приятели преди доста време.
                              - Стрелецът е мой добър приятел със завидно чувство на хумор и опит в боравенето с КНО, но за пръв път хващащ ловно оръжие;
                              - Операторът ( т.е. аз ) за пръв път хващащ фото апарат;
                              - Мишените (попърите) - 2бр. кофички от кисело мляко;
                              - Боеприпасите - Ротвайл №7 с вероятен гаражен произход;
                              - Оръжието - Иж-27 "Спортинг" (поне името му е спортно);
                              - Разстояние до целта - неизвестно, но по-малко от 200м.
                              Звукът и диалога не са предварително режисирани, а плод на метеорологичните условия и хумористичната натура на участниците.

Ще нарека клипа ""IPSC" с ловно оръжие".
                              Приятно гледане:
                              http://www.vbox7.com/play:1f1c56b9

Коментар

Ето и аз в кюпа . Стрелях с моя любим калибър - 22 , но толкова засечки съм нямал за 5 години - страшни патрони ! Кошмар !
                                Затова - преминах на 9 мм и ето резултата ! Глог - 9мм.
                                http://vbox7.com/play:afe4974b

10 изстрела за около 10 секунди и само 7 попадения .
                                Разстоянието беше от 10 до 15 метра на различните попари.
                                Не знам размера на попите - но са тренировъчните на ДАИКСА за динамичната .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X