Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ПРЕСТРЕЛКА

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: ПРЕСТРЕЛКА

Първоначално публикуван от joro01 Преглед на мнение
    Оценявам хумора ти, но искам да знаеш, че братовчед ми е програмист и няма да се хвана на твоите бъзици.

Напълно споделям мнението, че трябва да има повече яснота. Омръзна ми от нагласени мачове. Барак Обама не съществува и целия изборен процес барабар с клетвата е компютърна анимация. Пиксар държат властта в Америка, искам да го проумеете.

Да викнем Сашо Диков на едно стрелбище и всеки от нас да си запише час. Те ще снимат и коментират, а ние ще си стреляме. Може после и по канал 3 репортаж да пуснат даже.
    Колега - аз не се шегувам . С ЛОРДА се запознахме . Постреляхме и - много си е точно момчето .
    Ако тази енергия която има , я вложи по правилния начин в тренировки- ще има успехи- със сигурност.
    Лошото е , че като отидох да видя как тренират ( от 18.30 )- до 19.30 бяхме и стреляхме само двамата с ЛОРДА. Други не видях.
    Аз съм от друго поколение стрелци - с план и график за тренировките. Няма празно висене на коридора - започваш да вдигаш суха. До побъркване . Ако издържиш - ставаш , ако не - отстъпваш на истинските мераклии. Просто и ясно !
    Сега какво е положението ? Тренировка в 18.30 ...... ама ако дойдеш ?
    Треньор - няма такъв. По-добрите - евентуално поучават по-слабите.
    Другата слабост в този спорт - цената на патроните - 30 лв / 50 броя.
    И това е само защото НИКОЙ не ми вярва , че стрелбата се научава с 22 калибър ( по-евтино ) , а после се усъвършенства и доразвива с другия калибър ( 9мм или 10 мм или 11 мм ) . Това е .
    Ако искате да станете стрелци - не вярвайте на ТЪРГОВЦИ на патрони .Вярвайте на някой , който няма изгода да ви заблуждава с информация. Който желае , разбира се !
    Ако си от Пловдив - в понеделник 18.30 съм на ДАЙКСа - за да снимам една тренировка . Ще ми е приятно да се запознаем - няма да съжаляваш ! Аз съм само с добри намерения !

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
      Колега - аз не се шегувам . С ЛОРДА се запознахме . Постреляхме и - много си е точно момчето .
      Ако тази енергия която има , я вложи по правилния начин в тренировки- ще има успехи- със сигурност.
      Лошото е , че като отидох да видя как тренират ( от 18.30 )- до 19.30 бяхме и стреляхме само двамата с ЛОРДА. Други не видях.
      Аз съм от друго поколение стрелци - с план и график за тренировките. Няма празно висене на коридора - започваш да вдигаш суха. До побъркване . Ако издържиш - ставаш , ако не - отстъпваш на истинските мераклии. Просто и ясно !
      Сега какво е положението ? Тренировка в 18.30 ...... ама ако дойдеш ?
      Треньор - няма такъв. По-добрите - евентуално поучават по-слабите.
      Другата слабост в този спорт - цената на патроните - 30 лв / 50 броя.
      И това е само защото НИКОЙ не ми вярва , че стрелбата се научава с 22 калибър ( по-евтино ) , а после се усъвършенства и доразвива с другия калибър ( 9мм или 10 мм или 11 мм ) . Това е .
      Ако искате да станете стрелци - не вярвайте на ТЪРГОВЦИ на патрони .Вярвайте на някой , който няма изгода да ви заблуждава с информация. Който желае , разбира се !
      Ако си от Пловдив - в понеделник 18.30 съм на ДАЙКСа - за да снимам една тренировка . Ще ми е приятно да се запознаем - няма да съжаляваш ! Аз съм само с добри намерения !
      - Всичко е по лична преценка и желание Тренировките никога не са били задължителни. Все пак става дума за хоби, а не за работа.

- Не видя други, защото не остана 10 минути след теб започнаха да налазват и в стрелбището не може да се обърнеш без да настъпиш някой.

- Треньори в този спорт няма. Всеки се учи от " по-старшите ", стреля се по определени системи и се стреми да се осъвършенства.

- За цената на патроните си прав, но в никакъв случей не съветвам който и да е да започне с 22ри и в последствие да премине на по-голям, ако ще се занимава с IPSC, или каквото и да било друго занимание с пистолет, като изключим спортната стрелба. С малкия калибър се заучават адски грешни неща и след това не може да увладееш по-големия!

- За събиранията ни в Понеделниците ще кажа за пореден път, че всеки е добре дошъл!

П.С: Мерси за добрите думи, мнение и представяне в началото на поста ти

Коментар

Първоначално публикуван от LORDA83 Преглед на мнение
        - Всичко е по лична преценка и желание Тренировките никога не са били задължителни. Все пак става дума за хоби, а не за работа.

- Не видя други, защото не остана 10 минути след теб започнаха да налазват и в стрелбището не може да се обърнеш без да настъпиш някой.

- Треньори в този спорт няма. Всеки се учи от " по-старшите ", стреля се по определени системи и се стреми да се осъвършенства.

- За цената на патроните си прав, но в никакъв случей не съветвам който и да е да започне с 22ри и в последствие да премине на по-голям, ако ще се занимава с IPSC, или каквото и да било друго занимание с пистолет, като изключим спортната стрелба. С малкия калибър се заучават адски грешни неща и след това не може да увладееш по-големия!

- За събиранията ни в Понеделниците ще кажа за пореден път, че всеки е добре дошъл!

П.С: Мерси за добрите думи, мнение и представяне в началото на поста ти
        Имаш нуждата да се защитаваш - за мен е неразбираема , но щом ти е необходимост - твоя воля.
        Аз съм писал само хубави неща и факти .
        В Понеделник в колко да дойда , за да има трениращи - ако нямат нещо против да ги запиша - като нагледно помагало за мен .
        А иначе - за спорта Динамична стрелба ли спориш в темите , или за хобито Свободна стрелба . Аз искам да сме на ясно ?
        Поставяш високи изисквания , критерии към оръжието и стрелеца - а се оказва - ТО БИЛО ЗА ХОБИ .
        Като е за хоби - стига с примери за Световните шампиони и практика в САЩ . Там на Коледа си стрелят Пуйките в Гората , но в България не става за пример за следване.
        Дано да си ме разбрал - не искам да обидя никой - подчертал съм , че уважавам всеки стрелец !

И - един въпрос ? " Кога си пробвал Бърза стрелба с 22 калибър ? "
        Ако желаеш - пробвай - и тогава казвай каква е разликата. Иначе - само предположения .
        Установки за Бърза стрелба има на много стрелбища - но ..... мишената е на 25 метра .
        Имаш само от 3 до 8 секунди за 5 изстрела. И това е Олимпииски спорт . Защо ли ?

Нека малко да разясня от уважение към колегите :
        При Бързата стрелба спусъка се натиска още с вдигането на пистолета , целия ход се обира и ..... първия изстрел съвпада с поемането на мерната линия от окото . Доста лесно звучи - но само за тези които не са пробвали.
        Всеки следващ изстрел е с ускоряващо темпо и с преместване на прицелването на следващата мишена .
        Дали ще редувате мишените от ляво на дясно или обратно - е ваш избор.
        Стреля се в серии по 5 изстрела.Една серия за 8 секунди .Следваща серия за 6 секунди .И следваща серия за ... 3 секунди. Пет изстрела за 3 секунди на 25 метра . Как ви звучи ?
        Красиво и така изглежда . Голяма красота ! Идете и вижте , ще се уверите сами !
        Опитай в понеделник ( ЛОРДЕ ) - ще бъда там - Успех !
        Ако някой положи усилията и нервите да научи тази стрелба с твърд спусък ( като на по-голям калибър ) - той вече е подготвен за Динамичната стрелба на СЪСТЕЗАТЕЛНО ниво ( а не за хоби ) .
        Това е моята теза и ще я отстоявам със знания и примери ( ако трябва - и с личен пример ).
        Моля опонентите да се подготвят !
        Последно редактирано от bgbul; 13-03-09, 12:31.

Коментар

Идеята е добра, стига някой да не реши, пак да си ги мерим...
          Ето ви две клипчета от мен, заснети преди година:
          https://htftp.offroad-bulgaria.com/G...i/MOV01365.MPG
          https://htftp.offroad-bulgaria.com/G...i/MOV01366.MPG
          На първото се "дуелираме" със състезател по динамична стрелба... Вижда се, че и двамата, в стремежа си да се представим добре, всъщност се излагаме яко...
          На второто, един приятел, с когото сме израснали заедно, тества новия си кобур (с щипка) и разбира се, изважда пистолета, в едно с кобура...
          Последно редактирано от giorgio; 13-03-09, 12:50.
          Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
          Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
            На първото се "дуелираме" със състезател по динамична стрелба... Вижда се, че и двамата, в стремежа си да се представим добре, всъщност се излагаме яко...
            На второто, един приятел, с когото сме израснали заедно, тества новия си кобур (с щипка) и разбира се, изважда пистолета, в едно с кобура...
            Браво , че сте снимали . Хубаво е да видиш колеги как се кефят.
            Не сте се излагали - това е нормално. Не всеки изстрел е в целта , колкото и да ни се иска .
            А иначе що се криете до сега - та вие сте състезатели по Динамична стрелба. Точно това е идеята - всеки е участвал в подобен купон .
            И терена е добър , и мишените .
            Още веднъж - поздравления ! Точно на място !

А това с кобура - защо пистолета излезна с него ? Тоя кобур не се ли закачва за панталона здраво ?

Коментар

...А иначе що се криете до сега - та вие сте състезатели по Динамична стрелба. Точно това е идеята - всеки е участвал в подобен купон...

...А това с кобура - защо пистолета излезна с него ? Тоя кобур не се ли закачва за панталона здраво ?
              Аз не съм състезател... но често стрелям с момчетата, които ходят по състезания...
              Щипката на този кобур е достатъчно силна, но като за пръв път, моят приятел, не я беше вкарал нацяло, докато се "щтракне" под колана. Случват се такива неща, хубавото в случая е, че това се случи на стрелбището, а не в реална ситуация...

Коментар

Giorgio,
                не мога да видя хубаво на второто клипче, но май твоя приятел е от малкото хора-стрелци, които са десничари, но с ляво водещо око. Имам такъв познат, който стреляше доста добре с КНО, но срещна големи трудности на курсовете за ловец. Към настоящия момент обаче стреля отлично и с двете очи.

П.С. Поздравления за хубавото стрелбище!
                Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

Стреля с лявото по неволя... Има проблеми с дясното, прогресивно ослепява, вече почти не вижда с него, а беше голям стрелец и по състезания ходеше, че и печелеше...

Коментар

Съжалявам за приятеля ти.
                    Важното е, че въпреки всичко не се отказва от стрелбата.
                    Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

Имаш нуждата да се защитаваш - за мен е неразбираема , но щом ти е необходимост - твоя воля.
                      Аз съм писал само хубави неща и факти .
                      В Понеделник в колко да дойда , за да има трениращи - ако нямат нещо против да ги запиша - като нагледно помагало за мен .
                      А иначе - за спорта Динамична стрелба ли спориш в темите , или за хобито Свободна стрелба . Аз искам да сме на ясно ?
                      Поставяш високи изисквания , критерии към оръжието и стрелеца - а се оказва - ТО БИЛО ЗА ХОБИ .
                      Като е за хоби - стига с примери за Световните шампиони и практика в САЩ . Там на Коледа си стрелят Пуйките в Гората , но в България не става за пример за следване.
                      Дано да си ме разбрал - не искам да обидя никой - подчертал съм , че уважавам всеки стрелец !

И - един въпрос ? " Кога си пробвал Бърза стрелба с 22 калибър ? "
                      Ако желаеш - пробвай - и тогава казвай каква е разликата. Иначе - само предположения .
                      Установки за Бърза стрелба има на много стрелбища - но ..... мишената е на 25 метра .
                      Имаш само от 3 до 8 секунди за 5 изстрела. И това е Олимпииски спорт . Защо ли ?

Нека малко да разясня от уважение към колегите :
                      При Бързата стрелба спусъка се натиска още с вдигането на пистолета , целия ход се обира и ..... първия изстрел съвпада с поемането на мерната линия от окото . Доста лесно звучи - но само за тези които не са пробвали.
                      Всеки следващ изстрел е с ускоряващо темпо и с преместване на прицелването на следващата мишена .
                      Дали ще редувате мишените от ляво на дясно или обратно - е ваш избор.
                      Стреля се в серии по 5 изстрела.Една серия за 8 секунди .Следваща серия за 6 секунди .И следваща серия за ... 3 секунди. Пет изстрела за 3 секунди на 25 метра . Как ви звучи ?
                      Красиво и така изглежда . Голяма красота ! Идете и вижте , ще се уверите сами !
                      Опитай в понеделник ( ЛОРДЕ ) - ще бъда там - Успех !
                      Ако някой положи усилията и нервите да научи тази стрелба с твърд спусък ( като на по-голям калибър ) - той вече е подготвен за Динамичната стрелба на СЪСТЕЗАТЕЛНО ниво ( а не за хоби ) .
                      Това е моята теза и ще я отстоявам със знания и примери ( ако трябва - и с личен пример ).
                      Моля опонентите да се подготвят !
                      Да се защитавам?! Това нещо не го схванах...
                      Всъщност отчетох написаното от теб и ти благодарих за хубавите думи!

Относно идването... вече не веднъж писах... -> Понеделник - 18:30!
                      Едва ли някой ще има против да се снима, но смятам за по-удачно да се снимат изяви по турнири, когато всеки е в пълно оборудване и влага максимума от себе си... а не просто тренировки, майтапи и бъзици на ежеседмична, клубна тренировка..., или по-точно казано клубно събиране дори.

Говорех за хоби, поради простата причина, че в БГ нещата не са такива, каквито трябва и каквито са на запад, където ти се плаща и си изкарвач прехраната с това да стреляш! Тук просто спонсорството липсва за жалост... и не само в IPSC ами във всичко!
                      Това само по себе си обаче не пречи изискванията ми да са високи! Аз съм максималист и винаги изискванията ми ще са високи, винаги ще искам още и още!

С 22ри калибър съм пробвал и да - разликата в динамичната стрелба е огромна! 22ри калибър само те кара да свикваш с грешни неща и ти прецаква постиженията от където и както и да го погледнеш! Супер грешно е да се тренира тази стрелба с малокалибрени пушкала!

И като стана дума за за 5 изтрела на 25 метра за 8-6-3 секунди... как ти звучи на 10на метра и с калибър 9х19, или по-голям следното... -> 8 изтрела по една мишена за 1 секунда и сичко в десятката?! След това 8 изтрела по 4 мишени ( по два във всяка една ) за 1.06 секунти и накрая за капак 6 изтрела по 3 мишени ( по 2 във всяка ) + презареждане и още 6 изтрела по 3 мишени ( по 2 във всяка ) за 2.99 секунди?!?!?!!??
                      На мен чесно казано ми звучи, като " Мисията невъзможна " за който и да е стрелец по спортна стрелба, раждал се и живял някога на тази земя...!

П.С: хайде от мен да мине... ще споделя с вас, че това е световен рекорд, поставен, подобряван, докоментиран и записан на видео материял няколко пъти от един и същи човек... IPSC стрелец държа да подчертая Дори да увеличиш секундите на всяко едно от тези упражнения с по 1 секуда, за да се приближим до реалните умения постижения на мнозинството IPSC стрелци, които са на средно световно ниво... пак си остава " мисия невъзможна " за стрелците по спортна стрелба.
                      И тук се питам... кой ли в евентуална, реална престрелка има повече умения в боравенето с оръжието и е с преимущество от бързина?! Смисъл от повече коментари има ли...?! Аз лично смятам, че няма и са излишни така, че... едва ли ще спомена каквото и да е повече по темата.
                      Последно редактирано от LORDA83; 13-03-09, 16:36.

Коментар

Моля споровете да се прехвърлят в "Спортна стрелба ".
                        Извинния на колегите!
                        Последно редактирано от bgbul; 13-03-09, 18:41.

Коментар

А как бях сигурен за стойката! Значи това с ваденето на пистолета с все кобура е класика в жанра. Аз съм го виждал десетки пъти. И се получава с всякакви вътрешни кобури с щипка. За това моят съвет е, ако си носиш пистолета в гащите, независимо дали отпред или отзад, по-добре без кобур.
                          Ако искаш ще ти кажа мойте две(май са три) забележки към теб и стойката ти. Ако искаш може и на лично/интимно съобщение. Иначе евала за куража!
                          Аз понеже поведох хорото без байрак- тия дни ще хвана едно операторче на сватби и ще заснема някой бисер. Че срамота така само теория.
                          Последно редактирано от batko_benny; 13-03-09, 18:18.

Коментар

Първоначално публикуван от batko_benny Преглед на мнение
                            ...Ако искаш ще ти кажа мойте две(май са три) забележки към теб и стойката ти. Ако искаш може и на лично/интимно съобщение...
                            Давай тука, може и други да правят моите грешки... нали това е идеята на форума. Аз стрелям за удоволствие, не се стремя към "високо спортно майсторство"...

Коментар

Давай тука, може и други да правят моите грешки... нали това е идеята на форума. Аз стрелям за удоволствие, не се стремя към "високо спортно майсторство"...
                              Аз като любознателен - може ли правилната стойка да се каже тук - имам желание да науча нещо .
                              С тия глупави спорове - направо се изчервих . Извинения !
                              Кой каквото иска да си пише - аз искам да си правим кефа.
                              На второто клипче - доста доволен си след последния изстрел ! ( 4 от 5 ) ? за 9.3 секунди - добре е .
                              Явно си се кефил - за завист си !
                              Колко големи са мишените и на какво разстояние са - за да се снима на подобни параметри - горе-долу.
                              И с какъв калибър стреляте ?
                              Последно редактирано от bgbul; 13-03-09, 19:10.

Коментар

...Колко големи са мишените и на какво разстояние са - за да се снима на подобни параметри - горе-долу.
                                И с какъв калибър стреляте ?
                                Попарите са високи 55 сантиметра, а диаметърът на "главата" е 20 сантиметра. Ако искаш повече информация, мога да ти пратя и чертежите, защото съм ги правил аз...
                                Тук, в тези клипчета стреляме с 9х19, но по-интересно става, когато стреляме с кал.22, защото мишената пада само от дублет. Валтерът (Р22) има 10 заряден пълнител, т.е. за четирите мишени имаш право само на една грешка... а не си пуснал дублета достатъчно бързо, или и двата куршума не са в "главата", а не е паднала мишената.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X