Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Някой ползвал ли е КНО в реални условия?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Някой полвал ли е КНО в реални условия?

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
    Всяко парче до 15 см май беше КЪСО..

Не съм сигурен, но явно е имало някакъв /особен/ критерий, за да го определят точно в този параметър...
    Може да е някаква английска мярка... нали ги знаеш, мерат в стъпки, носове...
    Туй за късото, ама ако сега зачекнем и посоката на резбата и рязаните карабини...
    Бе то се е видяло, че се засилихме към коша, ама темата предразполага.... "Някой вадил ли си го е публично..." С два варианта за отговор - ако каже "да" - знечи се изхвърля като .... на мокър пясък. Ако каже "не", значи послъгва....
    Идеем, Юли, идееем!!!!
    Най-елементарното правило за употреба на пълния член е да го слагаш отзад на извършителя на действието!

Коментар

Първоначално публикуван от gadeff Преглед на мнение
      Може да е някаква английска мярка... нали ги знаеш, мерат в стъпки, носове...
      Туй за късото, ама ако сега зачекнем и посоката на резбата и рязаните карабини...
      Бе то се е видяло, че се засилихме към коша, ама темата предразполага.... "Някой вадил ли си го е публично..." С два варианта за отговор - ако каже "да" - знечи се изхвърля като .... на мокър пясък. Ако каже "не", значи послъгва....
      Идеем, Юли, идееем!!!!
      Моля за милост модератора...

Прости на нас грешните, остави ни да се побъзикаме, че тук от престрелки вече взех да се обръщам с подозрение към жената и децата...

Дай ни няколко часа бъзик, да се разтоварим, а после ако искаш ни заличи от форума...

Таман стана купона...

Коментар

Гадев / това фамилия ли е, или има друг смисъл/, защо се завърташе в тази посока нареза?

И наистина, къде точно /според дължината/определят кое оръжие какво е ?

Това, което знам за охранителните пушки е че стават за скрито носене...Затова нямаш право да режеш на ижовката дулото...
        Иначе в трамвая ще направиш впечатление преди обира...

Хеле пък ако на трамвая има реклама "Райфайзенбанк"!
        Последно редактирано от Volk; 13-02-09, 23:04.

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
          Гадев / това фамилия ли е, или има друг смисъл/, защо се завърташе в тази посока нареза?

И наистина, къде точно /според дължината/определят кое оръжие какво е ?

Това, което знам за охранителните пушки е че стават за скрито носене...Затова нямаш право да режеш на ижовката дулото...
          Иначе в трамвая ще направиш впечатление преди обира...

Хеле пък ако на трамвая има реклама "Райфайзенбанк"!
          Това с критерият за дължината е много индивидуално....
          Един двуметров негър може да скрие под шлифера цял тек и пак да изглежда нормално...Пък на едно джудже в ръката всеки патлак изглежда като топ...
          А и обратните резби предпочитали по-дълги цеви....
          Да се спра овреме преди да спомена девойките двуцевки...

Не е баш фамилия, на фамилията ми ченгелчето на Г-то е малко завито надолу, разни хора преди двайсетина години почнаха да ми викат така, да се чуди човек защо...
          Най-елементарното правило за употреба на пълния член е да го слагаш отзад на извършителя на действието!

Коментар

До: Някой ползвал ли е КНО в реални условия?

Привет!
            Прав е Ник като казва, че задължителният отговор трябва да е не...
            Навремето съветвах един от малцинствата, та той вика бате по принцип не помня, но като ма би..опс съветват забравям...
            Казвам ви го в случай, че "народната милиция" ви пита нещо от сорта...
            Последно редактирано от hun_ter; 13-02-09, 23:42.
            Историята на цивилизацията може да се опише с шест думи: колкото повече знаеш, толкова повече можеш.
            .................................................................................................
            Е. Абу

Коментар

Темата не е толкова смешна, но болшинството я пращат в сектор "Спам, незнамквоси и сичко останало". Моят конкретен отговор е: ДНО- да, КНО- не. Каква е разликата, всъщност, между двете вадения? Би трябвало усещането да е едно и също.
              Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
                Темата не е толкова смешна, но болшинството я пращат в сектор "Спам, незнамквоси и сичко останало". Моят конкретен отговор е: ДНО- да, КНО- не. Каква е разликата, всъщност, между двете вадения? Би трябвало усещането да е едно и също.
                А,размера има значение.Хич даже не е сериозна темата.Или 'лапешки измислици-премислици,или нищо.Всичко в нета се следи.Какво очаква автора?!Самопризнания?!,,Аз,долу подписания ,на 13.02.2008г ,Го извадих,оправих с Него съседа Пешо ,защото ми дължи 2лв и кило ракия.Днес му праим панахида.Зарових го на ,,Камбаните''...ДАНС,НСБОП и прочее не спят
                Виден столичен ихтиолог

Коментар

Ох със заравянето вече е проблем,през деня овчари,туристи,ендуристи,а през нощта бракониери,любовници,иманяри.Няма вече спокойствие,остана само добрата стара киселина-грозно ама в затвора е още по-гадно.

Коментар

Е ся, за последствията никой не те пита. Доколкото разбирам, човекът се интересува от психологическия аспект. Нещо от рода "...абе случвало ми се е, ама май мене ме беше повече страх от оня отсреща...". Хм! Май си прав, бат Марто, никой тук няма да си го признае.
                    Последно редактирано от Тропчо; 14-02-09, 00:51.
                    Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Не се бъзикайте с тази тема!

В момента в който решиш, че си силният , може да се окажеш от страната на губещия...

Пипнеш ли желязото, трябва да си готов да предадеш тялото си на природата.. Тя има нужда от него, от както си се родил! Само антителата я спират...
                      Последно редактирано от Volk; 14-02-09, 02:10.

Коментар

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
                        Е ся, за последствията никой не те пита. Доколкото разбирам, човекът се интересува от психологическия аспект. Нещо от рода "...абе случвало ми се е, ама май мене ме беше повече страх от оня отсреща...". Хм! Май си прав, бат Марто, никой тук няма да си го признае.
                        Именно псохологичския аспект беше заложен при пускане на темата. Всеки който при някаква ситуация е решил, че няма друга алтернатива да запази здравето и живота си освен да прибегне до употребата на личното си КНО е намерил със сигурност отговора на въпроса, защо го носи. Всички останали просто си чешат езиците във форума, цитират някакви чужди теории и на практика повечето нямат реална нужда да притежават КНО за самоотбрана. Всички твърдения относно габарити на оръжието, капацитет на пълнителя, калибър, спортни и динамични стрелби и т.н. и т.н. нямат никакво значение ако човекът няма дупе да го извади, когато се наложи. И по-добре да не го вади, а още по-добре въобще да не го носи. Това е моето мнение по въпроса и това беше причината да пусна темата. Ясно съм подчертал, че не става дума за сватби и кръщенета, избиване на комплекси на кой му е по-голям пищова/джипа и т.н. Само реални ситуации.
                        Не съм изненадан въобще от развитието на темата, но ми е смешно, че все още има хора, които живеят в страх от сянката на ДС от преди 10.11.89г. Това за по-възрастните участници е донякъде допустимо, но за по-младите, които зад всеки ъгъл виждат окото на Биг Брадър е жалко и това е една от причините разрешителния режим в България да бъде на тоя хал.
                        Тези които не знаят какво е КНО да отидат да питат в служба КОС или да прочетат ЗКВВООБ.

Надявам се да не съм наранил егото на никого.

За мен темата се изчерпа и модераторите могат да я пратят в кошчето.
                        Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

А на мене ми е противно, че човек с оръжие има толкова представа от психологията на хора с оръжие. Ако това беше въпрос, вземи и прочети някоя книга по военна, и друга по полицейска психология, и ги разбери. Ако е ровене в душите на патили хора, то не мисля че имаш право на това, особено публично. Ако си на повече от 18 години, въпросът е и глупав, освен воайорски. Понеже пък повдигаш въпроса за КДС и наследниците му по такъв начин, моето заключение е че или не знаеш нищо за тях, или си провокатор. Та, ако пък беше виц - не стана.
                          От където и да го въртиш - все е противно и глупаво. Обиждането на хора които не познаваш - двойно. И приказките в стил "анонимни алкохолици (онанисти, кебапчии, улични изваждачи)", вървят по други земи. По наште хората си имат кръчми и приятели за спасителни сламки, не анонимни психоаналитици.

Коментар

Първоначално публикуван от paunoff Преглед на мнение
                            Именно псохологичския аспект беше заложен при пускане на темата. Всеки който при някаква ситуация е решил, че няма друга алтернатива да запази здравето и живота си освен да прибегне до употребата на личното си КНО е намерил със сигурност отговора на въпроса, защо го носи. Всички останали просто си чешат езиците във форума, цитират някакви чужди теории и на практика повечето нямат реална нужда да притежават КНО за самоотбрана. Всички твърдения относно габарити на оръжието, капацитет на пълнителя, калибър, спортни и динамични стрелби и т.н. и т.н. нямат никакво значение ако човекът няма дупе да го извади, когато се наложи. И по-добре да не го вади, а още по-добре въобще да не го носи. Това е моето мнение по въпроса и това беше причината да пусна темата. Ясно съм подчертал, че не става дума за сватби и кръщенета, избиване на комплекси на кой му е по-голям пищова/джипа и т.н. Само реални ситуации.
                            Не съм изненадан въобще от развитието на темата, но ми е смешно, че все още има хора, които живеят в страх от сянката на ДС от преди 10.11.89г. Това за по-възрастните участници е донякъде допустимо, но за по-младите, които зад всеки ъгъл виждат окото на Биг Брадър е жалко и това е една от причините разрешителния режим в България да бъде на тоя хал.
                            Тези които не знаят какво е КНО да отидат да питат в служба КОС или да прочетат ЗКВВООБ.

Надявам се да не съм наранил егото на никого.

За мен темата се изчерпа и модераторите могат да я пратят в кошчето.
                            Мисля,че подобре я прати тука тази тема Икономика, наука, философия, изкуство, общество и екология,глупости на търкалета ако се формулира така точно ще си пасне.Вече има достатъчно материал за дисертация на тема "Връзката между свободното време и пълненето на сериозни форуми с глупости".(нямам предвид само тази тема)
                            П.п. С публикуването на тази тема не знам колега Paunoff какво си очаквал: да се започнат откровения ли и то публично? Както виждаш не става. Сигурен съм, че във форума има хора които не само са го вадили, но и са го използвали(имам предвид КНО де.)
                            "Няма как да обясниш нещо на човек, с когото ви делят два вагона книги!" Тодор Колев

Коментар

мой познат беше вадил личното си оръжие за да се защити от нападналте го кучета , но не е стрелял и случайно в този момент минала патрулка и го видели в резолтат на което оръжието му седя 2 месеца в районното и му бахя взети натривки от ръцете за да установят дали е стрелял. След като установиха че не е стрелял му върнаха оръжието

Коментар

Откровения наистина не се получиха, което е жалко. Все още някой хора продължават да живеят в миналото и се страхуват да казват открито мислите си. Това е техен избор. Други предприемат откровено селяшки и просташки нападки, които не подхождат на иначе интелигентните им изказвания по други теми. Също техен избор. Можеше да стане една добра дискусия, да се обмени трудно получен опит, да се изкоментират реални ситуации, предприетите действия, допуснатите грешки, да се обобщят последствията и всеки да извлече максималната полза за себе си. Не се получи. Жалко.

Не съм провокатор и не съм искал да сипвам сол в открити рани били те на психична основа. Прекалено съм млад, за да ме преследват сенки от миналото, но и прекалено зрял, за да ме е страх от нови абревиатури с главни букви. Нося оръжие от 10 години и имам собствено КНО през последните 7. Не съм участвал в престрелка, но за съжаление ми се е налагало да го ползвам, за да защита здравето и живота си. Два пъти съм го изваждал срещу човек и веднъж съм стрелял във въздуха. Познато ми е чувството на треперенето на ръцете и трудното преглъщане на пресъхналата уста. Направил съм подробен разбор на действията си и съм коментирал грешките със специалисти в областта. Извлякъл съм си нуждите изводи и съм натрупал известен опит.
                                В последствие след едни други събития, предприех стъки по смяна на работната среда. Високо рисковата, неблагодарна и нископлатена работа, която харесвах, замених със сравнително безопастна, интелектуална и високо платена длъжност, която обаче не харесвам. Това беше моя личен избор.
                                Сега нося оръжие само когато пътувам, защото тогава е най-вероятно то да ми потрябва и ходя на стрелбището да стрелям за удовоствие.

Като автор на темата и човек, който защитава свободата на словото и личността, исках да напиша всичко това преди същата да бъде закрита. На всички, които са я прочели благодаря, а на тези който неволно съм обидил или отегчил публично се извинявам.
                                Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X