Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Някой ползвал ли е КНО в реални условия?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Някой ползвал ли е КНО в реални условия?

Първоначално публикуван от paunoff Преглед на мнение
    Откровения наистина не се получиха, което е жалко. Все още някой хора продължават да живеят в миналото и се страхуват да казват открито мислите си. Това е техен избор. Други предприемат откровено селяшки и просташки нападки, които не подхождат на иначе интелигентните им изказвания по други теми. Също техен избор. Можеше да стане една добра дискусия, да се обмени трудно получен опит, да се изкоментират реални ситуации, предприетите действия, допуснатите грешки, да се обобщят последствията и всеки да извлече максималната полза за себе си. Не се получи. Жалко.
    н разбор на действията си и съм коментирал грешките със специалисти в областта. Извлякъл съм си нуждите изводи и съм натрупал известен опит. неволно съм обидил или отегчил публично се извинявам.

Сигурно ти е кофти , че темата не се получи !
    НО - какво по-хубаво от това - колегите да са изскренни . Не са участвали ( законно ) в престрелка . За другото - не може да има тема.
    Какво по-хубаво от това , че не се налага на хората с големите калибри (с малките са спортисти ) да вадят оръжието и да го използват . Може би за това са живи и здрави !?!
    И какво по-хубаво от това , че темите за насилие и престрелки се провалят.
    Не се обиждай ! Намираме се в България и тук въпреки многото показни убииства - оръжието се ползва за хвалби и самочувствие !

За това съветвам мераклиите да стрелят- да си вземат ПРАКТИЧНО оръжие . Кой както иска да го разбира !
    Иначе истината се вижда - много теория и малко практика - това е заключението на темата !
    Така , че ако си доволен може да поискаш темата да бъде закрита ?

Коментар

ако това беше записал като първо мнение, може и да имаше някакъв шанс тая тема.... но едва ли

ти сериозно ли очакваше някой да напише къде, кога и как е нарушавал закона че и как се е чувствал по това време и след него

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
        ако това беше записал като първо мнение, може и да имаше някакъв шанс тая тема.... но едва ли

ти сериозно ли очакваше някой да напише къде, кога и как е нарушавал закона че и как се е чувствал по това време и след него
        Опа - пак към фантазиите отиваме.
        И аз съм си представял как .............но като ти се вдигнат пердетата и решаваш , че е по-добре да преглътнеш обидата или загубата и да спиш спокойно !
        На теб да май започва да ти липсва темата - ами пиши твоите престрелки и кажи че само си гледал отстрани , като си мислиш , че те
        дебнат !
        Ще ти повярваме , ако преценим .
        Смени мястото и имената на главните герои и ... давай филма !

Коментар

що да ми липсва темата, в коша е пълно с такива

мога да ти разказвам единствено за престрелки с маркери, но си има секция пейнтбол за това

Коментар

Сега пък другото неразбиране. Седнете и се замислете наистина. И какво ако всичко е било законно? Там, някой героизъм като на кино, полицейска работа, война, или каквото и да е. От вчера ще се сцепя от мислене, и не намирам нито една причина нещо такова да се разказва публично. Едно време водеха разни партизани като панаирджийски мечки, да разказват такива истории на зяпналите пионерчета. После пораснах, сам разбрах за какво става дума, и още ми е криво за тия хора. Въпреки всичкото ми отношение към разни -изми.
            Да разказваш опит на колеги може. Да предупреждаваш нормални хора за видени глупости - също. Да учиш новобранци - задължително. Ама ни в клин, ни в ръкав да тръгнеш да се хвалиш как си трепал хора ... Работа за клинични идиоти.
            Башка дето някои от тия които ходят в днешно време насам - натам, имат разни национални и религиозни традиции. Като например кръвното отмъщение. И освен странни шапки, отдавна имат и интернет. Тресни една такава глупост тука, някой сиромах който има такова в живота си баш тая вечер е сам, напил се е от мъка, прочете го и вземе да изтърси нещо ... После как ще се извиниш па на тоя човек? Спрете малко с киното и форумния онанизъм. Животът не е кръчмарски лафмоабет.
            Не познавам хора които обичат тия части от биографиите си.

Коментар

До: Някой полвал ли е КНО в реални условия?

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
              Всяко парче до 15 см май беше КЪСО..

Не съм сигурен, но явно е имало някакъв /особен/ критерий, за да го определят точно в този параметър...
              До 300мм ( 30 см ) е КНО!

Коментар

Първоначално публикуван от LORDA83 Преглед на мнение
                Абсолютно правилно!
                На всяко разрешително за КНО пише "с дължина на цевта до 300мм."
                Трудно е да си мъж на днешно време! Доста се отказаха.
                "Никой не бива да се шегува с руския президент. Особено на тема война." Бойко Борисов, 30.11.2018 г.

Коментар

Първоначално публикуван от LORDA83 Преглед на мнение
                  Пусни малко фантазията и не влизай в детайли ! Удариха го на майтапи колегите ! Чети и под кръста !

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
                  Всяко парче до 15 см май беше КЪСО..

Не съм сигурен, но явно е имало някакъв /особен/ критерий, за да го определят точно в този параметър...

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
                    Пусни малко фантазията и не влизай в детайли ! Удариха го на майтапи колегите ! Чети и под кръста !
                    Четем ние Аз да си оточня все пак

А относно " парчетата "... ако до 15 е късо... то нз. над 20 какво трябва да е Тежко и горко им на дупитата на дамите, до колкото се отнася до мен хахахахаха

Коментар

сигурен съм, че темата е много интересна и би било поучително за всеки, носещ оръжие да научи и сподели опит, който да го предпазва от бъдещи грешки, защото литературата по въпроса не е широко разпространена...

естествено, става въпрос за използване на оръжие в рамките на разрешеното от закона... ако гледате по 'Реалити зоун' например има доста филмчета за самоотбрана, където се показва как е използвано оръжие срещу нападатели... но у нас не е като в Тексас...

нашият закон обаче, дава право за ползване на оръжие при самоотбрана само при 'крайна необходимост', което означава, че отбраната трябва да съответства на нападението... или иначе казано трябва да използваш всякакви други средства (молби, кандърми, хвалби, почерпка...) срещу нападателя и оръжието си можеш да извадиш само, ако той е опрял своето оръжие в челото ти и вече е дръпнал спусъка...

затова у нас се стига до абсурдната ситуация, по Конституция частната ти собственост да е неприкосновена, но да не можеш да я защитиш с оръжие, защото то ти е дадено за лична самоотбрана...
                      например, ако някой краде колата ти, ти го гърмиш и съдията те пита 'защо, ама той е бил на 20 м. от теб и не те е заплашвал'... (не искам тук да коментирам, че парите променят законите, особено у нас)

затова излиза, че всяко ползване на оръжие е на ръба на закона, защото законовото ползване е в много тесни граници...

но и аз смятам, че тази тема е по-добра за коментар в по-тясна среда и не е за коментиране във нет-форум, където могат да я прочетат и недотам уравновесени гън-запалянковци и да разтълкуват някои мнения превратно...
                      Последно редактирано от Hacko; 17-02-09, 18:45.
                      бъдете здрави,
                      Hacko,
                      icq# 324200

Коментар

Реалната ,ситуация при нас е по различна.Колегата с който съм в един екип,преди 5 г.гръмна един циганин по време на работа.Вече 5 години се водят дела срещу него и въпреки че са прекратявани няколко пъти ,в момента,благодарение на една тяхна фондация,пак има повдигнато обвинение за предумишлено убийство.Та затова тук може да се изживява ме на Уайат Ърп но на вън да не дава господ да си на мястото на колегата.

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
                          Реалната ,ситуация при нас е по различна.Колегата с който съм в един екип,преди 5 г.гръмна един циганин по време на работа.Вече 5 години се водят дела срещу него и въпреки че са прекратявани няколко пъти ,в момента,благодарение на една тяхна фондация,пак има повдигнато обвинение за предумишлено убийство.Та затова тук може да се изживява ме на Уайат Ърп но на вън да не дава господ да си на мястото на колегата.
                          Много неприятни са делата за хората , имали смелостта да използват пистолета по предназначение ! И то на служба ( така разбрах )
                          Значи - ето , че темата може да се получи ! Искрица надежда , макар и лошият ъгъл !
                          Понеже от години се водят делата - мисля , че може да опишеш ситуацията около инцидента .Не посочвай имена , дати и места ( или ги смени ).
                          1. Ще е от полза за всички !
                          2. Може да се окаже и от полза за твоя колега - не само лошите могат да се организират .
                          Вместо да се борим ( нежелано ) за с.Мечка ( с такова впечетление останах ), да подкрепим използването на оръжието по предназначение .
                          Все от някъде трябва да се тръгне - ето ви точка (отправна ) ???

Коментар

Благодаря,за готовноста на колегите да помогнат.Нека мине новото разглеждане на делото и ще опиша целия случай.Не искам да навредя на колегата по-някакъв начин.След случката колегата ходи без оръжие/не че му забраняват/и всячески се пази да не се забърква в нови проблеми,въобще живота му се обърна с главата на долу.Не е лесно да зстреляш човек,особенно защитавайки ценностите на едно общество което те оплюва непрекъснато че си корумпиран и за нищо не ставаш,а не си катаджия и взимаш едни мизерни 700лв.за 20 г.служба.Айде стига ,след нощна винаги ми е кисело,и рева повече отколкото трябва/всеки сам си избира кръста/

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
                              Благодаря,за готовноста на колегите да помогнат.Нека мине новото разглеждане на делото и ще опиша целия случай.Не искам да навредя на колегата по-някакъв начин.След случката колегата ходи без оръжие/не че му забраняват/и всячески се пази да не се забърква в нови проблеми,въобще живота му се обърна с главата на долу.Не е лесно да зстреляш човек,особенно защитавайки ценностите на едно общество което те оплюва непрекъснато че си корумпиран и за нищо не ставаш,а не си катаджия и взимаш едни мизерни 700лв.за 20 г.служба.Айде стига ,след нощна винаги ми е кисело,и рева повече отколкото трябва/всеки сам си избира кръста/
                              Случаят наистина е този който търсихме - и като емоция ( силен ) , и като резултат ( краен ) и като промяна на психиката и живота на един достоен и смел Българин !
                              Може би е добре твоя колега да сподели болката и обидата .
                              Тук със сигурност има единомишленици ( един със сигурност ) и ще намери подкрепа на своите действия .
                              Може да си остане анонимен ,ако иска , но ще бъде много поучително за целия Форум !
                              За да не говоря с недомлъвки - ето моето мнение по въпроса ( въпреки , че съм за 22 калибър ) :

Ако Българското общество се пребори ЗА притежанието на оръжие да е по-либерално , използването на оръжието по предназначение да е законно ( защита на личната собственост и живота) - САМО тогава ще се даде отпор на НАРАСТВАЩАТА престъпност !
                              Всеки който защитава обратното становище - за момента е в помощ на криминалния и политическия контингент .
                              ( в голямята кражба участват и политиците и те поставят "чадър" над гадинките )
                              Може би мнението ми е крайно , но сериозните проблеми искат сериозни действия ( за известно време - до промяната на съотношението " лоши/добри " ) . Това е !
                              Пишете имам ли право или не ?

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
                                Пишете имам ли право или не ?
                                + 100% !!! - да,имаш!(разбира се - това е моето ЛИЧНО мнение)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X