Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ruger

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    До: ruger

    Ето го батко, бе! Ето го човекът, който в тема "Витара или Териос" ще изцепи "Нива!".

    Джайроджетът е миналото, а не бъдещето. Реактивните снаряди имат много широко приложение, но не и когато началната скорост е фундаментален критерий.

    За твое сведение, най-разпространеният боеприпас с централен бой в световната търговска мрежа за частни лица е 9х19, следван плътно от .357 маг. За армейски недоразумения като 9Х18 даже не се и споменава. Сега, ако ми кажеш, че напоследък макаровите са много популярни в САЩ - добре. Ама са в класа "пистолети за без пари". Пък и какво изобщо ме занимаваш с отречена концепция за армейски пистолет, гепен от маломерен полицейски за скрито носене със свободен ход на затвора!? Ако човекът пита за съвет за малък пистолет, тогава има разни дребосъци от тази категория и споменаването на ПМ като алтернатива е уместно. Обаче не пита.

    Това, че изобщо намесваш в тема за лично оръжие специализирани спортни железа за силуетна стрелба в калибри, завършващи с Action Express, Lapua и Casull е показателно. Добре, че не спомена и за концепцията wildcat. За твое сведение, Игълът си гърми идеално и масивният му топуз сравнително успешно сваля 30 кг. силуетна мишена на пределна дистанция. Това му е предназначението. Тясно предназначение си имат и свръхпрецизните инструменти в кал .22 LR, та не е коректно да ги пропуснеш и тях за профанизиране на темата.

    От фатмаците ще купуваш ти, като дотрябва. Най-вероятно някое безумие за ТТ с производство "около Войната" и отдавна изсфирясали флегматизатори. Тук повечето сме нормални хора и не се готвим за свършек на света, ами разглеждаме технологичните самозарядни пистолети.

    Ако ще оспамваме и тая тема, ще я заключа.

    Коментар


    • #17
      До: ruger

      Нищо не гърми без патрони. Значи и не улучва и не събаря никого.
      Тука масово се произвеждат 9х18 и 19 и с това всичко свършва. Каквото и да стане - ще има само това.
      Как не те мързи да скачаш на Макаровия не разбрах. Кортикът прилича ли на меч? Прилича. Дай сега десет страници аргументи че кортикът е калпав меч. Пак аз най-накрая ще допиша Верно, най-калпавият е.
      Кога и за кого е приет на въоръжение АП Макаров? Правилно, браво! За декоративно символично оръжие. Посред готвеща се ядрена война. Когато щатното оръжие и на командирите на батальони е автомата, а командирите на полкове изобщо не стрелят по никого. А виж да се самоубият в случай на, имат право и по звание и по длъжност.
      ПСМ също е армейски пистолет, а ЗУ-23 е артилерия. И?
      Пак ти обръщам внимание - едно са снобските стрелкови клубове, друго е оръжието.

      Коментар


      • #18
        До: ruger

        Добре, че разбираш и от военни комисии и как се приемат на въоръжение разни образци. Айде, да те светна, че т.нар. "ФИАТ на пистолетите" - Берета М92 е приет на въоръжение от американската армия по силно конюнктурни съображения и след политичаска заигравка с италианците. Въпреки, че яко го плюят, този пистолет средно има ресурс за 30 000 изстрела и дава засечка усреднено на 20 000, при заложен задължителен ресурс от поръчителя... едва 5 000 изстрела. Пък какви са били съображенията на франсетата, за да го приемат и те, направо няма да пиша. Това е ширпотреба. Става ли за ползване? Става. Може ли вместо нея да се избере и нещо по-технологично? Може.

        ПМ е изкопиран РРК - полицейски пистолет за скрито носене, вече излизащ от употреба, при това. Даже сам отбелязваш, че единственото му приложение според теб е да се гръмне някой, когато не може да изпълни заповедта. Поради това - далеч не е най-удачният избор, ако не е водещ принципът "да е без пари и колкото да има нещо там".

        Какво значи, че "тук" се произвежда само 9х18 и 9х19? Къде е това тук? Ти още във ВД ли живееш? Виж какво произвеждат сърбите и чехите и даже се запитай нашите от Арсенал каква продукция пускат като има поръчка. По твоята логика, дай всички да минават на .22 LR, защото това е най-масовият боеприпас.

        Темата е за лично оръжие, чията вероятността да не се използва е 99,9%. Ако искаш да теоретизираш, отвори си друга тема.

        Коментар


        • #19
          До: ruger

          А на практика заради изрязания затвор Беретата става колкото револверите. Хич цяло и йок десети. А френската освен това и гърми сама. В Чуждестранния легион да те карат да ходиш с берета значи че са те осъдили, в Ирак американците ги разменят за ключодържатели и други дребни сувенири със съветска символика.
          Какво е АПМ знам. Какво може - също. Това явно ти не си го носил, а аз - години. Щом не се каниш да атакуваш с него Метакса, остава да го приемеш за нормален, малък, лек, евтин пистолет с налични масови патрони.
          Както е известно, чуждите поръчки се изнасят, и който ги е платил си ги брои. На имане може да разчиташ само на това, което масово е/е било на въоръжение на тая местност. Всички останали приказки са академични изврати.
          При такава постановка на въпроса изобщо няма смисъл да се купува. Камо ли да се носи. А отношението към оръжието като към брошка или кристална ваза за мене е признак на тежки психически разстройства.
          Последно редактирано от Стефан; 04-12-07, 22:07.

          Коментар


          • #20
            До: ruger

            Само аз ли не разбрах какво общо има Рюгера с вашия спор
            Да живеят Макаровия и ТТто, всичко друго е ширпотреба.Наскоро пуснах един филм
            за Вимпел.Там руснаците обесняваха, че са се учили на стрелба от някакъв
            никарагуанец.Ама като го гледах не беше с руски пистолет(сигурно там не се
            продават).

            Коментар


            • #21
              До: ruger

              Първоначално публикуван от Obersturmbahnfuehrer Преглед на мнение
              Не пропоръчвам SP или GP револверите, защото човекът пита за пистолет и то за конкретен.

              Айде, Стефан като е разбирач да си пука с крадени схеми от морално остаряли концепции като РРК и неговия 9х17.

              Който не се притеснява, че ще му се "стопи" пистолетът на слънце, да взима смело. Личният пистолет е много по-важно да е удобен и лек за носене, иначе ще стои все в касата, щото тежките железа много бързо омръзват при разнасяне. Не знам тук кой се изживява като гангстер или полицай от група за задържане, обаче за нормални цивилни като нас, всякакъв съвременен пистолет е предостатъчен. Който мисли, че ако някога потрябва е по-добре да няма предпазители, зареждане и т.н. - тогава някой лек револвер в .357.

              В заключение кам автора - щом ти харесва, взимай и няма да сбъркаш.
              И като удобен и лек за носене може да се препоръча и друг с "морално остаряла конструкция" и "морално остарял патрон" http://www.pishtov.com/SIGSAUER/FrameSetSIGSauer.htm

              за сметка на това с висока точност и над дистанциите за самоотбрана.
              "Морално остарелия" боеприпас също си свърши работата
              Eдинственото и достатъчно условие за да повярваш на нечии глупости е ти да си по-тъп от този който ги е казал.

              Коментар


              • #22
                До: ruger

                Първоначално публикуван от Keltis Преглед на мнение
                И като удобен и лек за носене може да се препоръча и друг с "морално остаряла конструкция" и "морално остарял патрон" http://www.pishtov.com/SIGSAUER/FrameSetSIGSauer.htm

                за сметка на това с висока точност и над дистанциите за самоотбрана.
                "Морално остарелия" боеприпас също си свърши работата
                Този е в друга ценова листа.

                Коментар


                • #23
                  До: ruger

                  Първоначално публикуван от traktorist Преглед на мнение
                  Този е в друга ценова листа.
                  Току що се прибирам от комплекс VIP, днес е вечерта на бедняците
                  -стреля се на по-ниски цени.Та наред с двата мои пистолета пострелях и с това нещо.Приятно изненадан съм от точноста му на дистанции до 25 метра.Много лек, компактен и прост за употреба.Вярно цената му е колкото на Глок .Решил съм да си увелича колекцията и се колебая се между австриеца и него.От класа на "високотехнологичните" имам USP a от класа на компактните ми е само Макров (първия ми пистолет ).
                  Eдинственото и достатъчно условие за да повярваш на нечии глупости е ти да си по-тъп от този който ги е казал.

                  Коментар


                  • #24
                    До: ruger

                    Щом си толкова запален ще си ги купиш и двата с времето.Въпрос на избор е кой ще
                    е първи.Завиждам ти, че можеш да си купиш повече от един пистолет.В нашият град
                    това е мнооого трудно.А не съм в положение да съдя държавата.

                    Коментар


                    • #25
                      До: ruger

                      Тук всичко е скъпо. Обаче този револвер е изключително качествен и като материали и като изработка. Производството му също е високотехнологично и операциите чрез стружкоотнемане са сведени до минимум. За капак, рамата му не е отслабена чрез изрез за достъп до механизмите, който се затваря с капак, ами целият блок се вкарва отдолу. С две думи - оптималтният револвер.

                      Коментар


                      • #26
                        До: ruger

                        Първоначално публикуван от traktorist Преглед на мнение
                        Щом си толкова запален ще си ги купиш и двата с времето.Въпрос на избор е кой ще
                        е първи.Завиждам ти, че можеш да си купиш повече от един пистолет.В нашият град
                        това е мнооого трудно.А не съм в положение да съдя държавата.
                        ЕЕЕЕ не мога да си ги позволя и двата.Все пак не напразно казах че предимно стрелям във клубната вечер, когато цените са по-ниски.Аз съм от бедните.Сигурно ще си взема Глока защото мога да си релоудвам 9х19 боеприпаси.
                        Eдинственото и достатъчно условие за да повярваш на нечии глупости е ти да си по-тъп от този който ги е казал.

                        Коментар


                        • #27
                          До: ruger

                          По темата за Р-85 съм чел ,че са му проблемни мерните прибори и това е и основната разлика с Р-89,който купих преди време много евтино и макар и баят е "железен" пистолет.
                          Някаде по хаимериканските форуми бях чел ,че това е бил изборът на военните при конкурса спечелен от Берета-92 ,но точно проблемните мерници са го издънили.
                          Иначе за всеки ден по-добре компактен револвер Рюгер.....

                          Коментар

                          Активност за темата

                          Свий

                          В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                          Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                          Зареждам...
                          X