Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Страсбургският експеримент

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Страсбургският експеримент

Първоначално публикуван от gkesov Преглед на мнение
    Това с прасетата ИН ВИВО и сега се работи на едно местенце... След края на анализите ще пусна малко информация, разбира се, мястото и злодеите няма да бъдат упоменати, макар че експериментите са съвсем законни и официални.
    Брей!Аз с Макарената правя по 5-10 такива експеримента ин виво на сезон в кочината!
    МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение

Ако мен ме питате много полезна информация могат да дадат ловците,че поне стрелят по различни видове животни с различни калибри в различни ситуации.Някои тук ловуват с револвери или с нормални пистолети та за мен по-реално било това от 3 ТИРа с кози.
      И при дивеча и при двукраките е най-важно къде ще го уцелиш, после идва с какво...
      сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
      dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Къде е провеждан въпросния тест, какви бяха целите му и естествено какви са резултатите от него?
        Теста, то не е тест де, а занятие е провеждан в Бг. Състои се в прострелването на коза. После военните парамедици я спасяват. Или поне се опитват. Тук има присъствали, нека те да споделят.

П.П. Младо теленце, простреляно с 9х19 със Зиг. В главата от упор. Няма изходна рана. Куршума се спира в гърлото. Умира мигновенно. Е незнам за колко милисекунди...
        If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

А ако се наложи изкуствено дишане уста в уста да правят на козата
          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

В края на 80-те баща ми е присъствал на тест с М16 - стрелба по вързана коза(питомна) на полигона в Змеево.Целта доколкото знам е изпробване на американската карабина и сравнение на боеприпаса с приетия в БНА 5.45.

Коментар

Експеримента ми се струва диво безсмислен. Това е като теоретичен модел за предсказване на резултата от конните състезания, основан на поведението на сферичен кон във вакум.

Коментар

Първоначално публикуван от Alexr Преглед на мнение
                Експеримента ми се струва диво безсмислен. Това е като теоретичен модел за предсказване на резултата от конните състезания, основан на поведението на сферичен кон във вакум.
                Не е толкова безсмислен според мен!Външната балистика си е наука,но според мен е сбъркано животното.Козите/сърните са много кекави откъм огнестрелно нараняване!
                Виж ако бяха наблегнали на свинското което най се доближава до човешката анатомия и физиология.
                МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
                  Не е толкова безсмислен според мен!Външната балистика си е наука,но според мен е сбъркано животното.Козите/сърните са много кекави откъм огнестрелно нараняване!
                  Виж ако бяха наблегнали на свинското което най се доближава до човешката анатомия и физиология.
                  Не ми се чини, че свинкята е много подходяща само заради едно - идеята на експеримента е била да се установи способността на различните калибри и видове куршуми да неутрализират обекта а белия дроб на свинкята е зад доста по-дебел пласт от сланина в сравнение с (повечето) човешкия.
                  Ако са ползвали цвинки, първо е трябвало да им направят кастинг за наличние на телесни мазнини.
                  42

Коментар

Първоначално публикуван от The Back Bone Преглед на мнение
                    До тук съм категорично съгласен с Гоблин. Даже няма да се учудя, ако теста е правен в България. Тук, в нашата родина, съм присъствал на официални "експерименти" точно с такива кози, но с други цели, в името на военната наука от големия брат.

Надявах се да видя по-пълна таблица за 9х19, за да можем да направим някакъв извод, базиран на някакви данни, разбор, следван от логиката. Учудващо е, че няма данни за FMJ.

Първоначално публикуван от The Back Bone Преглед на мнение
                    Теста, то не е тест де, а занятие е провеждан в Бг. Състои се в прострелването на коза. После военните парамедици я спасяват. Или поне се опитват. Тук има присъствали, нека те да споделят.

П.П. Младо теленце, простреляно с 9х19 със Зиг. В главата от упор. Няма изходна рана. Куршума се спира в гърлото. Умира мигновенно. Е незнам за колко милисекунди...
                    И какво стана то? Бях там, а после другите да кажат. Последно? Беше или не беше там? Щото ако говорим за една и съща демонстрация, аз нещо не те помня. Освен заядливец, съм и добър физиономист.

За края на 80-те и Змеево не знам дали е истина, ама през 1997г. се проведе такъв експеримент какъвто описва Ненчев с домашна коза пред американски гости в Парашутната бригада (тогава само под.32990). Целта беше да се демонстрира пред гостите индивидуалния комплект за оказване на първа помощ. Демонстрацията си беше чисто фиаско - типичко по български. Американците сигурно са се смяли доста, но поне им скрихме шапката от към физическа издръжливост.
                    Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

Първоначално публикуван от paunoff Преглед на мнение
                      И какво стана то? Бях там, а после другите да кажат. Последно? Беше или не беше там? Щото ако говорим за една и съща демонстрация, аз нещо не те помня. Освен заядливец, съм и добър физиономист.

За края на 80-те и Змеево не знам дали е истина, ама през 1997г. се проведе такъв експеримент какъвто описва Ненчев с домашна коза пред американски гости в Парашутната бригада (тогава само под.32990). Целта беше да се демонстрира пред гостите индивидуалния комплект за оказване на първа помощ. Демонстрацията си беше чисто фиаско - типичко по български. Американците сигурно са се смяли доста, но поне им скрихме шапката от към физическа издръжливост.
                      Това ми звучи култово! Би ли разказал повече..?!! (Хънтър, остави ни да се посмеем малко)

Коментар

Исках да кажа, че могат да разкажат хората, които са взели участи е в ксперимента - лекари. Аз съм присъствал, но не е моя работа да участвам. Такива упражнения са изпълнявани няколко пъти. Някои от тях при големи международни учения в които участват и българи. Някои са без българи. Не си мислете, че всички присъстват БГ представители.
                        If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

За мене такива "експерименти" са глупости за "отчитане на дейност". Животните са в пъти по-устойчиви на рани от човека. Да се говори/пише, че "сърните лесно умират" от огнестрелни рани ми показва, че писачът има скромен опит. Не искам да описвам с подробности такива случки, но съм преследвал изкормени (в буквалния смисъл) животни на километри. По темата ще споделя само два случая: кон (нелечимо болен), убит от 100 м на място с Luger 9 mm Para, 1 изстрел; и мечка (ранена, неспасяем случай), стреляна в главата 5 пъти от упор с .357 Smith and Wesson нападна стрелеца и само изстрел с карабина го спаси.
                          ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
                            Това ми звучи култово! Би ли разказал повече..?!! (Хънтър, остави ни да се посмеем малко)
                            Обещавам утре, че сега е време за банкет

Коментар

Първоначално публикуван от paunoff Преглед на мнение
                              Обещавам утре, че сега е време за банкет
                              Запасявам се с пуканки от сега! Благодарско!

Коментар

Изваждайте пуканките и наливайте бирата - започвам с разказа от 1 лице

Въпреки кризата в България през 96-97 година, същият период беше силен за бригадата от гледна точка на посещения и обмяна на опит - американци, гърци и румънци, ни идваха на гости и наши групи ходеха при тях. Ако не бъркам американците, които дойдоха бяха от авиобаза Авиано Италия. Половината черни горили току що излезли от фитнеса, лъснати бръснати в чисти летни униформи. По традиция ги посрещаха наши офицери специалирали в САЩ и отбора на бригадата. Останалите бяхме старателно скривани по спални и класни стаи, за да не ни гледат гостите. Официалното становище беше, че понеже се водим "диверсанти", а последните са забранени от Женевската конвенция. Обективната истина обаче беше, че предвид 30% бойна готовност на поделението и отпуските, които общо взето се използваха предимно от връзкарите и отбора, и липсата на бюджет за нови униформи и обувки, масата от военнослужещите си перяхме гащите веднъж на 2 месеца, а кубинките ни бяха с масово накъсани кукички и отлепени на бомбето подметки, на които викахме галено "крокодилчета". Та на тоя фон просто нямаше как да ни покажат пред гостите или както се казва в оня стар бългаски филм - "Да не се излагаме пред чужденците".
                                Хубаво обаче като дойдоха американците и като нашите ги видяха какви излъскани горили, командването реши от нас да избере по-представителни и височки момченца, които да ни отсрамят. В парашутните среди не сме много височките, така че слънцето огря и кучия гъз, т.е. мен.
                                Облякоха ни в чисто нови ВДЧ-та и кубинки Дакщайн, които естествено после трябваше да върнем и ни организираха като обслужваща група. Тогава именно се проведе и въпросния "експеримент" измислен от някои светъл военен ум. Бай Митьо намери от някъде една домашна коза. Първоначната идея беше да се демострира пред гостите възможностите и поразяването на 5,45 боеприпаса, както и индивидуалният комплект за оказаване на първа помощ. По този повод козата беше приготвена като абитурентка. Бяха и обръснали единия заден бут. Ще попитате защо единия? Ами не знам! Факт! Явно този, който беше замислил демонстацията не можеше да прецени къде или дали въобще ще има изходно отверстие.
                                Та така! Козата беше завързана за врата и за единия заден крак на полигона. Дистанция до целта около 40-50м, може и по-малко да е било. Не си спомням. Гостите строени и гледат в компанията на полковници от генщаба, абе пълен "спек" както винаги. Явно не успяха да намерят или някой беше забравил да вземе калашника в кал.5,45мм, така че стрелбата се проведе със стандартен 7,62 (АКС). Може би в последния момент прецениха, че може стрелеца да не уцели целта с АКСУ, което от своя страна си беше и голям майсторлък де.
                                Междувременно козата беше си легнала и се наложи да я вдигат.
                                Когато всичко беше готово стрелеца зае позиция и по команда възпроизведе изстрел. Сега всички очаквате да няма поражение по козата, а да е уцелил въжето, ама няма такова нещо. Животното беше уцелено на въпросното място и от там започна кулминацията на комедията.
                                "Парамедици" - друг път. Бригадата разполагаше с един лекар офицер и двама бацили срочно служещи. Същите се разбягаха към ранената "бойна другарка". Последната се мяташе неистово и се успокои едва след като с 300 зора и с риск за живота доктора успя да и постави ампулата с анестезия. После я превързаха на две, на три, което си беше трудно предвид формата на животното и богатото окосмяване от другата страна. На единия от бацилите му стана лошо и в последствие ходи да драйфа. Явно не беше ходил на свинска смърт или на нещо подобно предвид, че си беше гражданче от Пловдив.
                                В крайна сметка не знам от какво умря "пациента", но когато я качихме на камиона си беше предала Бого дух. Или от кръвозагуба или просто морфина и дойде в повече. Не знам последния как и в какви дози се понася от животните, но като и го биха и повече не помръдна въобще. В крайна сметка за животното вечерта беше организиран "помен" от "опечалените" и същите си го изядоха в стола с подобаващи наздравици. Раята не взе участие в това, а си беше на традиционните яхния от зрял боб и сух хляб.

Това е, което мога да споделя по въпросния трагикомичен военен експеримент.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X