Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как ГО носите?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Как ГО носите?

Правилно е да се каже - наредба не може да отмени закон. А по закон - което не е забранено е разрешено. В настоящият закон няма текст изрично забраняващ носенето на оръжие с патрон в патронника с изключение на такова за спортни цели. Относно носенето- с патрон в патронника нося в редки случаи, но примерно сега ако си изпълня детската мечта да си взема 1911 определено ще го нося с взведено чукче , патрон в патронника и ангажиран предпазител. Иначе- за мен вадене с бързо зареждане изобщо не е по- бавно от патрон в патронника. Доказано.
    Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
    No man left's behind !!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
      Правилно е да се каже - наредба не може да отмени закон. А по закон - което не е забранено е разрешено. В настоящият закон няма текст изрично забраняващ носенето на оръжие с патрон в патронника с изключение на такова за спортни цели. Относно носенето- с патрон в патронника нося в редки случаи, но примерно сега ако си изпълня детската мечта да си взема 1911 определено ще го нося с взведено чукче , патрон в патронника и ангажиран предпазител. Иначе- за мен вадене с бързо зареждане изобщо не е по- бавно от патрон в патронника. Доказано.
      Не знам как е правилно да се каже, според мен бях разбран и по начина по който го написах.
      Не знам как си го доказал последното си твърдение, но ми се струва малко вероятно да си дал едно и също време при двете упражнения. Виж, ако си сравнявал твоето време за...да кажем... мозамбик, от изходна позиция без патрон в патронника с това на някой друг с патрон в патронника -ОК, приемам го, но сам да победиш себе си два варианта на едно и също упражнение, като при единия имаш едно движение в повече ми е малко анимационно.
      42

Коментар

[QUOTE]
        . Относно носенето- с патрон в патронника нося в редки случаи, но примерно сега ако си изпълня детската мечта да си взема 1911 определено ще го нося с взведено чукче , патрон в патронника и ангажиран предпазител.
        То най добрия вариант е да си залегнал в засада, добре прикрит зад нещо солидно и да си се прицелил там откъдето ще се появи врага

Иначе- за мен вадене с бързо зареждане изобщо не е по- бавно от патрон в патронника. Доказано.
        Така е!
        При добра натренинароност зареждането става по време на изнасянето на ръката с оръжието от кобура към позицията "за стрелба".
        Друг е въпроса ако неопитен ползвател извади пищова, почва да го гледа на предпазител ли е, къде точно се хващаше за да се издърпа затвора. Моята "Астра-Фалкон" 7.65 мм единици успяват да я заредят от първия път. Обикновенно захващат затвора и рамата едновременно, пружините й са много стегнати и почват да търсят ключалки за освобождаване.
        сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
        dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

На времето психолозите бяха казали че звука от зареждането на оръжието има по силно психологическо въздействие дори от изстрел във въздуха .
          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
            На времето психолозите бяха казали че звука от зареждането на оръжието има по силно психологическо въздействие дори от изстрел във въздуха .
            А някои тук казват,че не се влиза в престрелка с незареден пищов,да го чакам да се стресне от зареждането е малка излюзия.

От там идва и приказката за Заключен и Зареден 1911 /lock and load /- вадиш,натискаш предпазителя и си готов.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:opplanet-desantis-right-hand-black-cocked-locked-thumb-break-scabbard-1clba85z0-aabcea.jpg
Прегледи:1
Размер:22.8 КБ
ID:5534196
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

За да си нямам такива размисли си мъкна револвер

Коментар

Служебното зависи от сутуацията, доста пъти с патрон в патронника и на предпазител / декокер. Личното по принцип без патрон в патронника. Подкрепям мнението на Mad Dog за бързината за вадене и зареждане.
                If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

……….еле ако си в кола или на мотор,едната рька ти трябва да караш,другата папапапа
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

Хубава тема, макар че имам някакъв смътен спомен, че нещо подобно се обсъждаше във форума в друга тема. Мойте т.нар. 5 стотинки по темата (повечето са изказани вече):
                    1. Допълнителната осигуровка (предпазител) се сваля спокойно до придвижването на пистолета от кобура до прицелването. В другите случаи (когато не се касае за отбрана), си е + отвсякъде;
                    2. Патрон в цевта: по мое мнение (не ангажирам никого с мнението си) разрешено с оглед редакцията на новия закон, в който е указано кога не е разрешено. При добра натренираност изтеглянето на затвора е много бързо - въпросът е една или две ръце, DA или SA. Моето мнение е, че при реална самоотбрана на цивилен, най-често има време за спор, скандал и за решение дали да стреляш или не, и съответно време за вкарване на патрон в цевта. Отделно, издърпването на затвора има отрезвяващо действие, както за нападателя, така и за отбраняващия се, което може да доведе до избягване на второто най-лошо в ситуацията-превишаване на пределите на неизбежната отбрана и даже избягване на спречкване (най-доброто).
                    3. Най-важното, според мен, е че за оръжието са много важни навиците т.е. човек трябва да създаде своя навик за носене и по възможност да го следва! Пример- ако е свикнал да носи КНО без патрон в цевта, да не си позволява без основателна причина да го разнася с патрон в цевта (същото и за допълнителната осигуровка). Защото човек се разсейва, ядосва и т.н., а белята става веднъж. Поздрави на всички

Коментар

Иначе- за мен вадене с бързо зареждане изобщо не е по- бавно от патрон в патронника. Доказано.
                      Много вярно!И още нещо много важно-при вадене с бързо зареждане и точността на първия изстрел е в пъти по голяма.
                      По принцип има едно неписано правило "Както тренираш така и ще действаш в ситуация" т.е. както свикнеш, но за мен безопасността е на първо място.
                      П.п. незнам защо в полицейските школи 99% от упражненията започват от патрон в патронника и спуснат чук.
                      Последно редактирано от dido uzunov; 07-11-13, 22:18.
                      "Няма как да обясниш нещо на човек, с когото ви делят два вагона книги!" Тодор Колев

Коментар

Първоначално публикуван от dido uzunov Преглед на мнение
                        П.п. незнам защо в полицейските школи 99% от упражненията започват от патрон в патронника и спуснат чук.
                        Те това от къде го измисли ?

Коментар

Първоначално публикуван от dido uzunov Преглед на мнение
                          Много вярно!И още нещо много важно-при вадене с бързо зареждане и точността на първия изстрел е в пъти по голяма.
                          Имаш предвид, че тежестта на DA влияе негативно на точността ли? Според мен в законово допустимите условия за ползване на КНО за "САМО"защита разликата в точността предизвикана от SA/DA би била пренебрежимо малка имайки предвид общия случай на целене в централната точка при разстояния от порядъка на 2-3 метра...

Може би е хубаво да се направят разни експерименти на стрелбище с таймер.
                          Последно редактирано от slaf4u; 07-11-13, 22:29.
                          42

Коментар

Първоначално публикуван от piton Преглед на мнение
                            ...3. Най-важното, според мен, е че за оръжието са много важни навиците т.е. човек трябва да създаде своя навик за носене и по възможност да го следва! Пример- ако е свикнал да носи КНО без патрон в цевта, да не си позволява без основателна причина да го разнася с патрон в цевта (същото и за допълнителната осигуровка). Защото човек се разсейва, ядосва и т.н., а белята става веднъж. Поздрави на всички
                            Най-важни!
                            Веднъж в живота /дано не се налага/да ти потрябва в критична ситуация и ти да се забалтаеш...маани, маани, пу, пу.
                            сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
                            dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Първоначално публикуван от piton Преглед на мнение
                              Х
                              Моето мнение е, че при реална самоотбрана на цивилен, най-често има време за спор, скандал и за решение дали да стреляш или не, и съответно време за вкарване на патрон в цевта. Отделно, издърпването на затвора има отрезвяващо действие, както за нападателя, така и за отбраняващия се, което може да доведе до избягване на второто най-лошо в ситуацията-превишаване на пределите на неизбежната отбрана и даже избягване на спречкване (най-доброто).
                              Вярваш ли сериозно, че издърпването на затвора ще има отрезвяващо действие върху дрогиран и пиян бабуйн?
                              Ситуацията в която попаднах преди има няма 15 години беше следната - вървя в тъмната част на денонощието по тротоара, в рамките на около секунда чувам стъпки зад себе си (явно преди това са вървели и чак накрая е имало засилка та затова не съм чул), следва блъскане в гърба, падане и ритници. Резултата - тук таме синина и някакви дребни кинти загуба.
                              Дали в такъв момент ще имам време за издърпване на затвора?
                              Сега ходя като къртица, главата ми е винаги леко завъртяна и си подпбирам пешеходните маршрути, с две думи трудно мога да бъда изненадан изодзадзе но все пак си мисля, че секундата за която зареждам е добре да е запазена за друго някакво действие.
                              42

Коментар

Първоначално публикуван от slaf4u Преглед на мнение
                                Вярваш ли сериозно, че издърпването на затвора ще има отрезвяващо действие върху дрогиран и пиян бабуйн?
                                Ситуацията в която попаднах преди има няма 15 години беше следната - вървя в тъмната част на денонощието по тротоара, в рамките на около секунда чувам стъпки зад себе си (явно преди това са вървели и чак накрая е имало засилка та затова не съм чул), следва блъскане в гърба, падане и ритници. Резултата - тук таме синина и някакви дребни кинти загуба.
                                Дали в такъв момент ще имам време за издърпване на затвора?
                                Сега ходя като къртица, главата ми е винаги леко завъртяна и си подпбирам пешеходните маршрути, с две думи трудно мога да бъда изненадан изодзадзе но все пак си мисля, че секундата за която зареждам е добре да е запазена за друго някакво действие.
                                Разбира се, че едва ли щракането на затвора ще стресне пиян, дрогиран, оглушал и прочее подобни, но поне ти ще имаш време да решиш. Колкото до описаната от теб ситуация, ако те фраснат, както трябв,а с едно дърво в главата от отзад (в гръб), то и зареден ревовер с дръпнато чукче да държиш във всяка ръка- вярваш ли, че ще ти помогне (да не говорим, ако КНО-то е в кобура, както се предполага)? Пак казвам измъкването от кобура и премерването е по-бавно от зареждането и сваляне на предпазителя, по мое лично мнение! Друго е, ако си на мисия с група и чакате нападение на талибани от неизвестна посока, вероятно би било добре да си с патрон в цевта, свален предпазител, оръжието да ти е в ръката, пръста до спусковата скоба и да се движите като покривате всички посоки, ама предполагам не е това случая. Всъщност, колко хора могат да кажат, че им се е налагало да отблъскват нападение с оръжие? А от друга страна колко инциденти има с оръжие, заради лоши навици и неспазване на правилата за бораве с оръжие (жокер- ловните форуми- ловците носят често оръжие с два патрона в цевите ). Идеята е- нека оценявеме вероятностите за случване на отбрана и за нещастен случай.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X