Обява

Свий
Няма добавени обяви.

пистолет, подходящ за дясна и лява ръка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: пистолет, подходящ за дясна и лява ръка

Каква е идеята на този инструктаж? Разказваш нещо, което си прочел някъде или споделяш от опит ?
    42

Коментар

Първоначално публикуван от slaf4u Преглед на мнение
      Кандидатирам се за уискито. Аз например не мога да нося резервен пълнител в ежедневието си, защото не ми се връзва на стила на обличане. Оръжието може да се носи във вътрешен кобур и реално да няма отпечатък но един нормален холдър за двуредов пълнител си стърчи до ниво на външен кобур и се вижда под ризата. По принцип съм "ЗА" резервния пълнител но не на всяка цена и не винаги. Каква точно засечка ще отстраниш с резервен пълнител?А това " не си за НИКЪДЕ" звучи много несериозно, особенно пък при 9х18. ЧУВАЛ СЪМ (предавам чужди думи), че спиращото действие, разбирай болката при прострелване с 9х18 е по-голямо/а от колкото 9х19. Все пак говорим за разстояния 5-10 метра.
      Славчо, за това, че холдерът стърчи и те ,,издава" един вид събипаш погледите на хората около теб, докато въввътрешния кобур оръжие е добре скрито...- Да прав си! Но има начин...Ако ходиш костюмал или с яке се крие...да не говорим, че вече и в България се правят холдери за пълнители, които стават и за вътрено носене....Засечка- омекнала пружина или патрон, който нещо се е вклинил в ,,стните" на пълнителя.....Аз пък да Ви попитам, като носите само по 1/ЕДИН/ брой пълнител, на какво толкова разчитате...когато сте нападнети сте под стрес, а това означава, че точността на попаденията много, много я няма.
      https://www.youtube.com/watch?v=f4KS0m24Lts

Коментар

Първоначално публикуван от ivanzs Преглед на мнение
        Според мен, не съществува място по тялото на човек, на което да забодеш цев, и тя да е еднакво удобно достъпна и за двете ръце .
        Съществува място по тямото, на което носеното КНО е удобно / еднакво удобно говорим / и за двете ръце.....Отзад на кръста - в опашната част на гръбнака......демек над г...а....но ваденето е по-бавно, откокото носене на ,,15 часа" или носене на ,,16 часа", респективно на носенето на ,,09:00 часа"...
        https://www.youtube.com/watch?v=f4KS0m24Lts

Коментар

Първоначално публикуван от andreiS40 Преглед на мнение
          Мислиш ли?
          Моля те кажи ми, при засечка, причинена от пълнителя, който е в оръжието, как ще я отстраниш бързо, ефикасно и адекватно, за да не те убият през това време???
          ...
          Колега, въпроса ти е добър.
          НО, ако ще ходиш на престрелка с пълнител който засича - по-добре не ходи.
          По принцип пълнителите не ги правят да засичат. Разбира се могат да засечат, но това винаги е породено от човешки действия при снаредяването или експлоатацията на пълнителите. В този ред на мисли, каква е гаранцията, че и втория пълнител няма да засече. Да не говорим, че под стрес е много по-вероятно да не дотикаш втория пълнител и ....
          Всичко зависи от ситуацията и режима на ползване. Ако се налага да носиш резрвни пълнители, то дали се виждат или не, ще ти е последна грижа.
          На мен инцидентно навремето ми се е налагало, като освен резрвния съм носил и няколко кутишки с патрони в джобовете. Слава Богу не се е налагало...
          сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
          dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Съществува място по тямото, на което носеното КНО е удобно / еднакво удобно говорим / и за двете ръце.....Отзад на кръста - в опашната част на гръбнака......демек над г...а....но ваденето е по-бавно, откокото носене на ,,15 часа" или носене на ,,16 часа", респективно на носенето на ,,09:00 часа"...
            Е те тва е много удобно,особено ако паднеш.А и немам намерение някой да ме изненада изозадзе и да ми вземе пистолета.Ама тва носене сега е модно.Така лекичко като се наведеш или сядайки в кафето да те видят,че носиш пистолет.

Коментар

Засечка- омекнала пружина или патрон, който нещо се е вклинил в ,,стните" на пълнителя.....Аз пък да Ви попитам, като носите само по 1/ЕДИН/ брой пълнител, на какво толкова разчитате...когато сте нападнети сте под стрес, а това означава, че точността на попаденията много, много я няма.
              1. Това с омекналата пружина и вклинения патрон може да се предвиди. При положение, че имаш КНО за самоотбрана (колкото и да е грешен този термин) е нормално да пострелваш от време на време на някое стрелбище. Мисля, че дори веднъж да ходиш месечно и си чистиш и поддържаш оръжието ще усетиш, че нещо не е наред с пълнителя ти ще вземеш мерки. До сега не съм се сблъсквал с каквито и да е засечки по пълнителя ми но си го представям долу горе така: при омекнала пружина, засечката ще се прояви във втория изстрел и ще се изразява в оставането на патрона в пълнителя. Колко са хората, в рамките на по-малко от секунда ще могат да проверят дали проблема се дължи на неизвлечена гилза или дефектен капсул на новия патрон (ако приемем, че сме видели, че гилзата е изхвърлена). Нормалното действие би било опит за ново зареждане, който в случай на омекнала пружина най-вероятно ще доведе до успешно вкарване на патрон в патронника т.к. сътресението от ударът на затворната рама в крайно предно положение ще е достатъчно за да размести патроните и избута следващия до работна позиция... освен ако положението не е съвсем трагично. Ако в този случай тръгнеш да сменяш на сляпо пълнител с този, който ти е в холстъра ще загубиш повече време и си яко прецакан.
              Ако говорим за вклинен патрон, то той ще се отрази още на първия патрон, който се опиташ да вкараш в патронника освен ако не носиш оръжието заредено. Ако се спрем на втория вариант, няма как да знаеш дали проблема е вклинен патрон или олабена възвратна пружина и в двата случая варианта е да блъснеш затворната рама с другата ръка за да ѝ помогнеш да дотика патрона в патронника. Според мен ваденето на пълнителяи подмяната му с друг в случая би изглеждало така - с лявата ръка дърпаш затворния блок, с десния палец натискаш бутона и се молиш патрона да не е останал наполовина дотикан и да не запре някъде при падането на пълнителя. Евентуално вдигаш затворната задръжка, вадиш другия пълнител, поставяш го освобождаваш затворната задръжка и се чудиш кога успяха да те намушкат 4 пъти. Ако се спрем пък на първия случай, при който още първия патрон е вклинен, направо трябва да си извадиш разрешителното и да го скъсаш т.к. това би значило, че отношението ти към оръжието и боеприпасите ти е под всякаква критика.

Пак повтарям, за да не остана грешно разбран: Напълно подкрепям великия военен стратег и тактик Мечо Пух - колкото повече, толкова повече, но си мисля, че едни 10-12 патрона в пълнителя са напълно достатъчни за ситуация срещу двама нападатели и презапасяването с патрони е излишно.
              В заключение на тази си тирада, ще кажа само, че всеки сам си определя нуждата от муниции но да се казва "това е правилно, така трябва да се прави си е подигравка с интелигентността на потребителите". И ще допълня: не е възможно да отстраниш достатъчно бързо и ефективно засечка причинена от пълнител, ако се намираш в „ситуация”.

п.п.
              някъде трябваше да има и 2. но ми убягна. А, и с Чичето сме писали по едно и също време...
              Последно редактирано от slaf4u; 28-04-13, 23:36.
              42

Коментар

Мислиш ли?
                Моля те кажи ми, при засечка, причинена от пълнителя, който е в оръжието, как ще я отстраниш бързо, ефикасно и адекватно, за да не те убият през това време???
                Носенето на резервен пълнител от обикновен цивилен калъф, имащ разрешение за КНО, не е прищявка или глупост....Резервен пълнител се носи, преди всичко, за да отстраниш по-бързо вероятна засечка...Не го казвам аз...Американски инструктори го казват.....
                Един здрав мъж, няма да се уплаши или повреди, ако носи още 10, 12 или 15 патрона в резервен пълнител на холдер.
                Ако някой ми изложи, аргументирано мотиви, защо не ти трябва резервен пълнител, аз ще го почерпя бутилка уиски!

По въпроса за ПМ, патроните и още нещо ...
                Със само 8/ОСЕМ/ броя патрона / при това лабави 9х18 / в оръжието Си точно за НИКЪДЕ! Безумно малко са......
                Ако човек носи ПМ, е абсолютно задължително / според мен /, да има ПОНЕ един холдер за още един резервен пълнител, дори два резервни пълнителя...
                1х8 в оръжието и още 1х8 на колана = 16 броя / ако говорим за ПМ / и винаги е 16 броя е повече и в тоя смисъл по-добре от 8 броя...
                При тия плоски, тънки пълнители на ПМ, които са удобни за скрито носене, не виждам ядове да се носят спокойно още два резервни пълнителя...
                Осем патрона в пълнителя са добро начало А и 9Х18 не е толкоз "лабав" ....И дали да стреляш с една или с две ръце???? Ами много е важно да МОЖЕШ да стреляш с една...с две ..с лява ...с дясна....и с крак ако се налага....Важното е да стреляш и оня срещу теб да падне първи...
                ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

Първоначално публикуван от slaf4u Преглед на мнение
                  Каква е идеята на този инструктаж? Разказваш нещо, което си прочел някъде или споделяш от опит ?
                  От личен опит. Слава Богу, засега само по хартиени и метални мишени на тренировки и състезания. Опитвам се да го споделям и не налагам мнението си на никой.

А причините за засечките са най-разнообразни и последно бих ги търсил в пълнителите, освен ако не сте ги използвали вместо лопата, без да ги почистите после.
                  Има една универсална техника/последователност за отстраняване на засечки:

1. Ако затворният блок е в предно положение (дотикан): удряш с длан пълнителят отдолу (може да не е влязъл докрай и заключил) и дърпаш затворния блок, вкарвайки (нов) патрон в цевта и евентуално изхвърляйки дефектиралия (1-2 секунди).
                  2. Ако при изстрел изхвъргача не е успял да изхвърли гилзата и тя заседне в порта на затворния блок: вадиш пълнителя, разкарваш гилзата, пъхаш пълнителя и вкарваш нов патрон в цевта (може да отнеме доста време).

Не е нужно да анализираш причината за засечката, а да я отстраниш: ако затворният блок е в предно положение, изпълняваш 1; ако стърчи леко назад - 2; ако е в карйно задно положение - слагаш пълен пълнител на мястото на празния.

На различните курсове по стрелба обикновено набиват в главата на курсистите, че първото нещо, което се прави при възникването на ситуация, е намирането на укритие (или поне на прикритие). Ако се налага да стръчиш по средата на нищото и да стреляш (презареждаш, отстраняваш засечки, бъркаш в носа), докато стрелят по теб, не е на добре

Коментар

Напълно подкрепям Андрей и Иванзс.

ЧУВАЛ СЪМ (предавам чужди думи), че спиращото действие, разбирай болката при прострелване с 9х18 е по-голямо/а от колкото 9х19. Все пак говорим за разстояния 5-10 метра.
                    Много зависи. Зависи от куршума, зависи и къде ще попадне. Ако мине през някой мускул, ще излезе. Това не е добре. Ако уради кост, някоя здрава кост, примерно бердената кост или черепа, е тогата вече става красиво. Славчо, нали си спомняш стрелбата в Сливен по "баш мутрата ни", 8 патрона от ПМ в тялото и си е жив и здрав. Може да направим експеримент със сланина да видим колко е проникването на 9х18 и колко е на 9х19. Може да направим експеримент и със кости, на 500 меттра от твоето село има много, където хората си изхвърлят остатъците от животнните.
                    If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Правете един калъф 0,5х0,5х0,5м, пълнете го хубаво с мека червена глина, после стреляте по получил се куб и го разрязвате по траектория на попаденията с тел, и гледате резултати. Ехххх, младежтааааа, има какво още да се учите!

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
                        Правете един калъф 0,5х0,5х0,5м, пълнете го хубаво с мека червена глина, после стреляте по получил се куб и го разрязвате по траектория на попаденията с тел, и гледате резултати. Ехххх, младежтааааа, има какво още да се учите!
                        Абе друго си е то сланината...
                        Освен това моя пищол е ултра-мега-супер-дупер мощен и 0,5м, няма да ми стигнат. Куршума ще излезе от другата страна и ще прелети още 2000метра.
                        Майтапа на страна, някак си разговора заби в една друга посока дето не е много онтопик и за която си има отделна тема.
                        Последно редактирано от slaf4u; 29-04-13, 11:44.
                        42

Коментар

А пълнете форума с теми, които накрая завършват (с ключ) с Русия срещу САЩ и Макаров срещу Глок ппримерно. Все на там отиват нещата.
                          If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Ми те каубоите не случайно щъкат с по един кобур на всяко бедро... щото по-добре 2 пищова за двете ръце, от колкото един и да му се чудиш с коя да го фанеш ...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X