Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Зиг Зауер Р226

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Зиг Зауер Р226

Един съвет, с такива боеприпаси не пускай дублети, не прави моята грешка. Ползвай качествени боеприпаси, за 20-30 стотинки повече за бройка не си струва да рискуваш желязото. И сменяй по-често патроните.
    If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Извинявам се че се забавих с отговора ама имах известни проблеми! Направил съм около 100 изтрела с пистолета и не е засичал, и в началото патроните не бяха така, на снимките съм снимал патроните които бяха в пълнителя тези които в момента са там още не са се деформирали по такъв начин! Оръжието е втора ръка но не е стреляно с него, нямам втори пълнител! след малко ще кача снимки на пистолета разглобен за да може да се видят механизмите!

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
        Даммм... случвало ми се е и на мен-не точно с ППУ ама ми се е случвало....Един съвет - не носи пълната бройка патрони в пълнителя в самото оръжие - носи -1 (аз нося обикновено -2). Това се получава не само при Зиг когато носиш пълнителя пълен на макс повече от година - година и половина..... Най често се получава с алуминиевите гилзи на CCI - там буквално ми е изпадал куршум в пълнителя. От колко време не са " опреснявани" патроните ?
        Ако се разтърся ще намеря един два подобно деформирани патрона Хиртенбергер... Това се получава ако наистина носиш ежедневно пукалото и не сменяш патроните - имал съм подобни драми и със Зиг-а и с Глока - обикновено се деформират горните три патрона.
        Следвайки същото правило с -2(при двуредовите) при мен с Рюгер-Р89 веднъж при сътресение се получи заклинване на първият патрон надолу с челната част,защото патроните бяха къси и с плосък връх и имаше луфт пред тях-АЕ 147 грейна и от тогава с подобни патрони винаги лентовам до максималния капацитет на пълнителя.
        Някои твърдеше,че пълнителите имат просто определен брой пълнения и разреждания и животът им не се влияе особено от,това дали стои продължително време с пълен капацитет......но лично аз ги сменям през няколко месеца,като по патроните оставям и лек филм(слой) Балистол......
        Нямам много опит с ППУ,но комбинацията със СИГ леко ми звучи,като Г-класа с гуми Курморан........Натиснете снимката за да я уголемите

Име:AE 147 Flat point.jpg
Прегледи:2
Размер:7.0 КБ
ID:5448544
        Последно редактирано от cr-v 1; 29-01-13, 19:17.

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
          Даммм... случвало ми се е и на мен-не точно с ППУ ама ми се е случвало....Един съвет - не носи пълната бройка патрони в пълнителя в самото оръжие - носи -1 (аз нося обикновено -2). Това се получава не само при Зиг когато носиш пълнителя пълен на макс повече от година - година и половина..... Най често се получава с алуминиевите гилзи на CCI - там буквално ми е изпадал куршум в пълнителя. От колко време не са " опреснявани" патроните ?
          Ако се разтърся ще намеря един два подобно деформирани патрона Хиртенбергер... Това се получава ако наистина носиш ежедневно пукалото и не сменяш патроните - имал съм подобни драми и със Зиг-а и с Глока - обикновено се деформират горните три патрона.

Калине, първо отдавам чест, поклон пред теб за огромния ти опит и знания в областите на разлчните видове огнестрелни оръжия... Радвам се, че точно човек като тебе пише и споделя опит...
          Без да опонирам, направо казвам, учудвам се ЗАЩО МУ ДАВАШ СЪВЕТ, ДА НОСИ ПЪЛНИТЕЛИТЕ С ПО-МАЛКО патрони от капацитетът им???
          ресурсът и силата на пружината е отлично разчетен, дари при пален на маккс пълнител...
          Оригиналните пълнители, с които си дойде пистолета от ВИП-а особено единия го държа 24/7 часа 365/366 дни налентован на макс и проблеми с пълнителите няма......

От ежедневно носене на оръжие и несменяне на патроните е по-вероятно, не да се деформират, а да проникне смазка, мужду стените на капсулата и вътрешните стени на основата на гилзата...
          На мен ми се е случвало това второто дето го пиша....За щастие само на регулярните посещения на стрелбище....
          Не мисля, че е добре да се носи пълнителя на пистолета под капацитета му от 15 броя...
          Държа да отбележа, че ВИП-а имат части за Зиг 226...Включая и консумативите-пълнители и страшно няма.....

На мен също ми се е случвало да имам деформации по гилзите на патрони, но това по никакъв начин, не е повлияло неблагоприятно върху цялостната работа / оперативността / на оръжието...
          Виж това, че го плескам яко с масло, вече нееднократно ми е повреждало патроните за носене...
          говоря за 147 грейнови FMJ - FN на FEDERAL.. Като тези на снимката, съдържаща се в по-горното мнение....
          съветът ми е...носете си пълнителите на КНО-тата за самоохрана на максимум, но си сменяйте редовно и колкото може по-често ресурса парторин за носене!!!!
          https://www.youtube.com/watch?v=f4KS0m24Lts

Коментар

Първоначално публикуван от Vankata00 Преглед на мнение
            Извинявам се че се забавих с отговора ама имах известни проблеми! Направил съм около 100 изтрела с пистолета и не е засичал, и в началото патроните не бяха така, на снимките съм снимал патроните които бяха в пълнителя тези които в момента са там още не са се деформирали по такъв начин! Оръжието е втора ръка но не е стреляно с него, нямам втори пълнител! след малко ще кача снимки на пистолета разглобен за да може да се видят механизмите!
            Па този твоят пистолет си е направо дествен....От колко време го притежаваш и респективно носиш...
            Прави му як настрел...Поне докато не са ти го прибрали при следваща заверка и подновяване на разрешението....
            А втори пълнител / си купи оригинален / Струва 135 лева...Знаеш къде...Даже и мат и 20 -зарядни....Също пак там.....

Коментар

Първоначално публикуван от slaf4u Преглед на мнение
              Да си дам и аз моите 50 стотинки по темата.
              Не се съмнявам в умението ти да лентоваш, но дали е възможно този белег да се получава при опит да се натисне последния лентован патрон с основата на гилзата следващия за да го вкараш в надолу в пълнителя и да направиш място на следващия. Как лентоваш по принцип? Аз поне натискам с левия палец вече лентованите патрони и едва тогава поставям следващия с много по-малко натиск.
              Честно казано не знам колко меки трябва да са гилзите за да се деформират така.
              Това не е възможно........колкото и да е мека гилзата...такава деформация, се получава само в резултат на въздействието на пружината и силният натиск , който същата упражнява върху най-горния патрон, опрян в ,,устните" на пълнителя.....С Български апторни на ,,Арсенал" 9х19 и руски Барнаул, че и ,,Геко", колкото и силна да е пружината, подобни деформации няма просто....

Човекът да запомни едно нещо: Колкото се може по-често да си сменя патроните...по възможност с маркови и качествени такива...разбира се сатави и стандартните, евтини ,,Геко", масово предлагани по стрелбищата...Те са по-добри от маркови, скъпи, но несменяни от Бог знае кога боеприпаси...
              казвам го от опит.....

Все пак не на всяко стрелбище в София имат ,,Лапуа"......

Коментар

Благодаря много по-горе колегата каза нещо което аз съм пропуснал и при мен деформира 1-те 3 броя, но аз отвреме на време ги завъртам всмисъл вадя всички патрони и ги нареждам по друг ред. Пистолета го имам от близо 3 години и пълнителя винаги е пълен! Аз ходя във ВИП комплекса и съм много доволен проверих вече цената на нов пълнител но нямам възможност да го взема поне за момента. От горе долу 4-5 месеца не съм го "извеждал" на разходка, защото съм радиолюбител и без друго ме изкараха закоравял престъпник с апаратурата в колата, а като видяха полицайте разрешителното ме изкараха РЕЙНДЖЪР!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Vankata00 Преглед на мнение
                  Благодаря много по-горе колегата каза нещо което аз съм пропуснал и при мен деформира 1-те 3 броя, но аз отвреме на време ги завъртам всмисъл вадя всички патрони и ги нареждам по друг ред. Пистолета го имам от близо 3 години и пълнителя винаги е пълен! Аз ходя във ВИП комплекса и съм много доволен проверих вече цената на нов пълнител но нямам възможност да го взема поне за момента. От горе долу 4-5 месеца не съм го "извеждал" на разходка, защото съм радиолюбител и без друго ме изкараха закоравял престъпник с апаратурата в колата, а като видяха полицайте разрешителното ме изкараха РЕЙНДЖЪР!!!
                  Е не минаха ли тия години?Носи си си всички документи,по едно време мислех да ги ламинирам,че се изпокъсаха от показване,ма май нещо се завръща.Не дръж пълен пълнител.
                  А тези простотии се правят от името на всички ни.
                  Даника
                  Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
                    Е не минаха ли тия години?Носи си си всички документи,по едно време мислех да ги ламинирам,че се изпокъсаха от показване,ма май нещо се завръща.Не дръж пълен пълнител.
                    Ако смея да попитам защо да не държи постоянно зареден на максимум т.е с 15 /ПЕТНАДЕСЕТ/ патрона 9х19 пълнителя??? Пружините на пълнителите са добре разчетени от производ5итерля, за да издържат на натоварването при стоене заредени...
                    Не забравяйте, че Зиг Заер Р226 е СЛУЖЕБЕН пистолет и не се бои от тормоз....
                    За проблеми с пълнителите не съм чул.
                    Аз имам същия пистолет и за вече почти две години постоянно носене с пълнител догоре, проблеми с пълнителите НЯМА.

Коментар

Здрасти, адаш!

Поздравления за хубавото пушкало! Много държеливо (доказано в практиката) и всеядно откъм муниции (и това доказано в практиката). Доволен собственик съм на P226SL от около 5 години и през това време не е стоял заключен в сейфа...

Помня, че въпросът "К'ви са тези чопки по патроните ми и откъде се взеха?!" ме е гонил и мен в някой момент (не помня дали веднага след покупката или по-нататък)...
                      За да те успокоя, веднага ти казвам, че проблемът изчезна без намеса от моя страна - възможно е да се получава от доста по-силната пружина на нов пълнител (след известно време пружините определено омекват и вече не си чупиш пръстите при лентоване) - доколкото разбрах, твоят е нов. Възможно е и точно тази партида патрони да са с малко по-тънка стена на гилзата...

Ако бях на твое място, задължително бих си купил (поне) втори пълнител...

Първоначално публикуван от cr-v 1 Преглед на мнение
                      Следвайки същото правило с -2(при двуредовите) при мен с Рюгер-Р89 веднъж при сътресение се получи заклинване на първият патрон надолу с челната част,защото патроните бяха къси и с плосък връх и имаше луфт пред тях-АЕ 147 грейна и от тогава с подобни патрони винаги лентовам до максималния капацитет на пълнителя.
                      Някои твърдеше,че пълнителите имат просто определен брой пълнения и разреждания и животът им не се влияе особено от,това дали стои продължително време с пълен капацитет......но лично аз ги сменям през няколко месеца,като по патроните оставям и лек филм(слой) Балистол......
                      Надали причината е била в скосеният профил на куршума или в ненапълненият докрай пълнител... Това се случва и с патрони с "обикновени" нескосени куршуми. Както и да го погледнеш, засечките са си нерзаделна част от боравенето с огнестелно оръжие, а причините за това са многобройни и най-разнообразни. Пълнителите работят по един и същи начин, независимо от това, дали са лентовани с един или с петнадесет патрона. Нали, докато стреляш, броят на патроните в пълнителя намалява (освен ако не си Serious Sam).

Според мен, мазането на патроните със смазка е излишно. Но ако го правите, задължително хубаво ги избърсвайте преди да ги налентовате. Иначе стават магнит за боклучета, които увеличават риска от засечки.

Коментар

Първоначално публикуван от ivanzs Преглед на мнение
                        Здрасти, адаш!

Поздравления за хубавото пушкало! Много държеливо (доказано в практиката) и всеядно откъм муниции (и това доказано в практиката). Доволен собственик съм на P226SL от около 5 години и през това време не е стоял заключен в сейфа...

Помня, че въпросът "К'ви са тези чопки по патроните ми и откъде се взеха?!" ме е гонил и мен в някой момент (не помня дали веднага след покупката или по-нататък)...
                        За да те успокоя, веднага ти казвам, че проблемът изчезна без намеса от моя страна - възможно е да се получава от доста по-силната пружина на нов пълнител (след известно време пружините определено омекват и вече не си чупиш пръстите при лентоване) - доколкото разбрах, твоят е нов. Възможно е и точно тази партида патрони да са с малко по-тънка стена на гилзата...

Ако бях на твое място, задължително бих си купил (поне) втори пълнител...

Надали причината е била в скосеният профил на куршума или в ненапълненият докрай пълнител... Това се случва и с патрони с "обикновени" нескосени куршуми. Както и да го погледнеш, засечките са си нерзаделна част от боравенето с огнестелно оръжие, а причините за това са многобройни и най-разнообразни. Пълнителите работят по един и същи начин, независимо от това, дали са лентовани с един или с петнадесет патрона. Нали, докато стреляш, броят на патроните в пълнителя намалява (освен ако не си Serious Sam).

Според мен, мазането на патроните със смазка е излишно. Но ако го правите, задължително хубаво ги избърсвайте преди да ги налентовате. Иначе стават магнит за боклучета, които увеличават риска от засечки.

Мазането на патроните си прав-ДА НАПЪЛБНО ИЗЛИШНО Е! ДОРИ И ВРЕДНО / ВЕ ЕДИН МОМЕНТЕ /! НО......е неизбежно, особено при пистолет като Зиг 226, който си ииска смазка...това не е Глок....Зиг 226 си иска добро смазване / за да не ръждясва /...Имам опит знам...Затова е неизбежно малко ли много попадането на масло по външната повърхнина на патроните, които стоят вътрев оръжието...
                        Много мога да напиша за засечки / невъзпламенени капсули / на стояли патрони, в среда на обилно мазане...Става дума за моя пистолет....Понеже мажа обилно, съм забелязал, че понякога прониква смазка между капсула и стените в дъното на гилзата и има невъзпламеняване...
                        Затова не робувам на марки патрони, а се старая при ходене на стрелбище да си обновявам позволения по закон ресурс от патрони с пресни такива...Това съм установил аз....По-добре обикновени FMJ Геко 124 гр евтинджос от най-простите, но пресни, откорлкото стояли повече от 10 чесеца ,,Норма" , ,,Лапуа" или ,,Америкън Ийгъл", дето не знам дали ще гръмнат...
                        затова сменяйте си по често патроните, които носите в оръжията си за самоохрана....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X