Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Поддръжка на КНО-как ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Поддръжка на КНО-как ?

Първоначално публикуван от drjanton Преглед на мнение
    Това ФП-10 го виждам за пръв път. Каде се продава, специално за Глог ли е, или просто смазка ? А аз вчера си купих от бензиностанция ЕКО спрей СОНАКС немски,мултифункционален , чисти добре и оставя лек филм върху пищова.
    FP-10 си поръчах от тук: http://www.baktrade.com/bg/product/M...-Power-TM.html
    Само че ми казаха че имат само големи опаковки и разливат малки. Аз си поръчах 2 опаковки по 500 мл. и получих две шишенца от минерална вода пълни със някаква смазка - може и да е FP-10 може и да не е . Ама - аз вярван на търговеца, то днешно време колко масла в оригинални опаковки не са оригинални... така че опаковката за мен не е показателна. Не може да поръчаш от сайта - звънни на телефоните им и така поръчвай - ако искаш де
    Това мисля че е сайта на производителя: http://www.fp10.com/firepower.php

Коментар

Колега,каква е тази тефлонова смазка на Remington?
      Колкото е по-добър джипа ти, толкова по-надалеч ще ходиш пеша за ТРАКТОР !!!!!

Коментар

Аз вече имам донесоха ми...Чистя с ВД 40 и после тънко с ФП..
        Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....

Коментар

Първоначално публикуван от ivoj_bg Преглед на мнение
          Колега,каква е тази тефлонова смазка на Remington?
          За кое точно питаш?

Коментар

Днес пръснах по-малко на релсичките на затворната рама и на цевта отвън грес за верига на мотоциклет.Пистолета е ЧЗ 83 9х18 с неподвижна цев. Не можете да си представите как мазно работи механиката на пищова.Като се пръсне от флакона седи като масло и след 5,6 минути се сгъстява и обира хлабините.Не се стича и не се изпарява,седи си на релсите и маже ,супер е..Не за пръв път работя с тази грес, карам мотор от много години и я ползвам за веригата, прави ми впечатление ,че здраво залепва за метала и държи дълго време мазен филм .Някой пробвал ли е тази грес ??

Коментар

Греста не събира ли повече прахоляк отколкото маслото.
              Only after the last tree has been cut down,
              Only after the last river has been poisoned,
              Only after the last fish has been caught,
              Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Ако така смазаното оръжие се носи ежедневно в открит кобур ще възникне проблем! Рискуваш да си навлечеш гнева на жена ти.Петната от грес по ризите са неизбежни, а и не съм сигурен, че могат да се изперат с нещо.Ако пистолета си стои в касата или се носи в закрит кобур не би трябвало да им проблем, макар че лично аз предпочитам специализираните смазки за оръжие.

Коментар

Тя тази грес не се слага толкова много,че да цапа чак ризата и да събира прахоляка, слага се съвсем малко на ралсичките и по скоро седи като смазка(безцветна е) а не като грес, но е с тефлон и механизма работи мазно и безшумно....А и като чели не събира прахоляк, поне по веригата на мотора де....На пистолета все още не знам....

Коментар

Първоначално публикуван от drjanton Преглед на мнение
                    ...механизма работи мазно и безшумно...
                    Губиш един психологически ефект от зареждането на оръжието например...
                    Няма как грес да не събира прахоляк според мен. Частиците са толкова фини, че понякога се получава идеална шлайф паста.
                    Според мен най-добрият вариант е използването на специализирани оръжейни смазки и по възможност почистване и смазване на оръжието след всяка стрелба.
                    Only after the last tree has been cut down,
                    Only after the last river has been poisoned,
                    Only after the last fish has been caught,
                    Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Съгласен съм ,че най добре е със специализирани оръжейни смазки, НО това чудо за верига на мотоциклет не е точно грес а по скоро е гъсто масло с тефлон и НЕ събира прахоляк.Представяте ли си тази верига при какви условия работи и при какво натоварване, че тя ако събираше прахоляци трябваше да сменяме верига всяка година...Не знам, но на мен ми хареса как се движи затворната рама с тази грес по релсите и...не се разтича,не съхне, не се испарява...

Коментар

Да тегля един шут на темата в посока нагоре. Днес пробвах да смажа пищоля с масло Braun за машинка за подстригване като логиката ми беше, че предназначението му е да маже бързо движещи се и търкащи се метални части. Сега като го написах установявам, че това е предназначението на всички масла...Както и да е! Капнах по направляващите на рамата и мястото където се срещат затвора с петлето. Доста по-гъсто е от вд40 и предполагам, че няма да се изпарява като него. Движението стана много приятно - мазно и равномерно.
                        42

Коментар

Първоначално публикуван от slaf4u Преглед на мнение
                          Да тегля един шут на темата в посока нагоре. Днес пробвах да смажа пищоля с масло Braun за машинка за подстригване като логиката ми беше, че предназначението му е да маже бързо движещи се и търкащи се метални части. Сега като го написах установявам, че това е предназначението на всички масла...Както и да е! Капнах по направляващите на рамата и мястото където се срещат затвора с петлето. Доста по-гъсто е от вд40 и предполагам, че няма да се изпарява като него. Движението стана много приятно - мазно и равномерно.
                          Ти си смазваш оръжието с WD40 ? няма ли балистолче ?
                          Lyubomir T. Marchev / LZ1DUV
                          A POS
                          0885600200
                          За момента пасажер

Коментар

Аз и шомпол нямам... Сдобих се с оръжейна смазка от време оно - военна, ефективна и кафява. Ползвам я за почистване на нагара и се справя прекрасно. Не знам как се води като име. Не бях я пробвал за смазване на направляващите, но за сега смятам да остана на Braun-a. Ще проверявам дали е изсъхнала след определено време - седмица да кажем. ВД 40 го ползвах като взех пистолета от КОС - наводних с него бойната игла и стопора, издухах със сгъстен въздух и след това повторих, след което го оставих да се изтече и подсуших външно с парцал докато не спря да пуска.
                            42

Коментар

ПОЛЗВАМ БАЛИСТОЛ ЗА ГЛОКА, А ВАЛТЕРА ОТ КРАЙ ВРЕМЕ САМО С WD40!
                              Последно редактирано от derhunter; 19-12-12, 23:35.

Коментар

Ползвам ВД40 за продухване на трудно достъпни места. От старата оръжейна смазка дето си я правеха оръжейниците имам 1 шише в което къпя цевта. С балистол смазвам на финала, а по релсите и отвънка по цевта слагам някаква полутечна грес дето ми я даде оръжейника!
                                "Do not correct a fool, for he will hate you;
                                Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X