Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Поддръжка на КНО-как ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Поддръжка на КНО-как ?

В тази тема искам да споделим кой,как си поддържа пищова винаги в бойна готовност,чистене,смазмане и т.н.Че аз от 12 години не бях чистил пищов,пък той тогава беше държавен и знаете как се чисти......Абе общо взето как се отнасяте към оръжието,така,че да сте сигурни в него когато ви потрябва,ДАНО да не ви потрябва...
    Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....

От: Поддръжка на КНО-как ?

Здравей колега,

Отскоро имам пистолет Макаров и след стрелба правя непълно разглобяване, почиствам с четка, шомпол с парцалче и аерозолна смазка цевта, около нея, вътрешността на затвора и чукчето. Отделно от време на време свалям бойната игла и я почиствам. Избърсвам леко с аерозолната смазка затвора от външна страна. Понякога махам патроните от пълнителя и забърсвам и пълнителя. Ако някой с повече опит има по-добри идеи- приемам ...

не знам дали е от чистенето, пистолета или патроните, но досега засечка съм нямал А иначе мисля, че има изказвания по въпроса и в други теми.

Поздрави

Коментар

А какви смазки ползваш ?Само след като си стрелял ли чистиш и смазваш ? Нали знаеш,че Макаров не засича за разлика от мисълта...

Коментар

Глок 17 - след стрелба почистване с хартиена салфетка и малко пръскане с тефлонова смаска на местата кадето се събира прах и жлебовете за движението на затвора.

Веднъж на половин година пълно разглобяване и почистване на всеки един детайл, лека смазка на посочените от производителя места. Използвам една тефлонова смазка на Remington която не мерише и след като поседи малко пистолета се изпарява и оставя един антистатичен филм който отблъсква прахта.

Пистолета се носи всеки ден и се стреля по 50-тина патрона месечно, според бюджета.
        LZ1VWW

Коментар

Първоначално публикуван от drjanton Преглед на мнение
          А какви смазки ползваш ?Само след като си стрелял ли чистиш и смазваш ? Нали знаеш,че Макаров не засича за разлика от мисълта...
          Смазката е аерозолна- Сокол или нещо такова, производство на пловдивска фирма. Но това не мисля, че е толкова важно- все пак имам оръжие за поддръжка, а не балетен състав .. всяка смазка трябва да върши работа Иначе имам и от старата смазка като мехлем, но тя по-скоро би следвала да е добра за по-дълго съхранение без ползване (консервиране).

Доколкото знам едно оръжие и без да се ползва трябва да се чисти поне 1 път на месец, така че стрелям поне 1 път на месец и съчетавам това правило с чистенето след стрелба

Няма ли още колеги, които да се включат в темата ...

Коментар

И аз си чистя моите железа редовно, поне 1-2 пъти в месеца, ако не съм стрелял и задължително след всяка стрелба. Не ми тежи, даже ми доставя удоволствие да си ги разглобявам и човъркам. Ползвам Балистол, но и ВД40 върши работа ....
            "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
            Неизвестен мъдрец

Коментар

Имам чувството, че Куздов ми е надникнал в шкафа с натуриите.........ВД-40 ми върши перфектна работа, винаги след стрелби...задължително, особено служебния пистолет!!!!!!....личният малко по-рядко, примерно един път на месеца и тънко с балистолче,ползвам и стара четка за зъби за почистване на остатъците от лак и не добре изгорял барут...всичко това си просто въпрос на навици, а те се създават.....успех и му се радвай дълго време......до следващият
              LZ3YG

Коментар

Аз също чистя първо с ВД-4о и после минавам със Сокол,българската.А вчера косаджията ме навива за второ КНО ,ама пусто няма сега лев.....Пък по-нататък ще видим..Обаче няма да си ламинирам разрешителното за да може да се впише второто.

Коментар

Митко, Весо, радвам се, че се включихте Ако сте по-свободни другата седмица- да изстреляме по някои патрон на Герена?

Трябва и аз да пробвам ВД-40, само добри отзиви чувам за него. То не се ли ползва за тежки замърсявания основно?

Коментар

Първоначално публикуван от PARAPONERA Преглед на мнение
                    ...ползвам и стара четка за зъби за почистване на остатъците от лак и не добре изгорял барут....
                    Това приложение на четката за зъби го открих още в казармата през '89... Чудна работа върши.
                    П.П. Навит съм да идем да продухаме цевите , само не знам точно в кой ден ще съм свободен. Предполагам, че във сряда, четвъртък и петък през деня ще съм свободен ако не изникне нещо извънредно. Може да се чуем по телефона и да се уговорим за ден и час.
                    Последно редактирано от kuzdov; 30-09-11, 19:10.
                    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                    Неизвестен мъдрец

Коментар

Глок 19 - почистване след всяка стрелба. Използвани продукти за почистване - WD-40, а за смазване FP-10 на определените места...

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:WD-40.jpg
Прегледи:1
Размер:59.4 КБ
ID:5307906Натиснете снимката за да я уголемите

Име:fp-10.jpg
Прегледи:2
Размер:17.1 КБ
ID:5307907Натиснете снимката за да я уголемите

Име:GLOCK.jpg
Прегледи:1
Размер:7.8 КБ
ID:5307908
                      Only after the last tree has been cut down,
                      Only after the last river has been poisoned,
                      Only after the last fish has been caught,
                      Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Това ФП-10 го виждам за пръв път. Каде се продава, специално за Глог ли е, или просто смазка ? А аз вчера си купих от бензиностанция ЕКО спрей СОНАКС немски,мултифункционален , чисти добре и оставя лек филм върху пищова.

Коментар

Специално за оръжия е. Можеш да разгледаш повече тук:
                          http://www.fp10.com/
                          http://www.baktrade.com/bg/product/M...-Power-TM.html

Коментар

Mерси за инфото, поне по това което са написали е супер, ще го потърся по Варненските магазини, но не съм го виждал. Иначе как се представя върху пищова ?

Коментар

Моят Глок го смазвам както е показано на схемата. Слагам не повече от 1-2 капки от смазката. Нямам някакви специални наблюдения. Смазката има готин мирис.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X