Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Чл. 58, ал. 1, т. 10 от ЗОБВВПИ - масово отказване на разрешителни за КНО!!!

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Чл. 58, ал. 1, т. 10 от ЗОБВВПИ - масово отказване на разрешителни за КНО!!!

Първоначално публикуван от traktorist Преглед на мнение
    Той КОСаджията взема процент то 300-400лева такси, та за това е разрешил!?!?!?
    На всички административни,чиновнически и т.н. длъжности има хора, които стават и такива, които не стават.Шуробаджанащина, кво да правиш.Преценката е много субективна(дъвкали сме го много пъти), айде стига сме търсили конспирация в цялата работа.
    Градски, точно защото сме го дъвкали, а аз съм го дъвкал няколко пъти в София, за това казах, по-горното.
    НЕ ми се влиза в спор, принципно съм съгласен с теб, но и ще трябва някой да ме убеди, че мотивацията да отказват масово КНО на физически лица е обоснована и същите лица когато подадат със същите факти но вече като юридическо лице минават за няколко дни без грижи, и това също е логично и според предписанията на закона и правилника за прилагането му...
    Бъдете живи и здрави!

Коментар

• От: Чл. 58, ал. 1, т. 10 от ЗОБВВПИ - масово отказване на разрешителни за КНО!!!

Моя косаджия е много свестен ПЪК. А и аз не му правя мръсотийки (примерно като тази да си пусна искането в Главната дирекция ).... Така че имаме мир и любов.
      Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
      No man left's behind !!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
        Моя косаджия е много свестен ПЪК. А и аз не му правя мръсотийки (примерно като тази да си пусна искането в Главната дирекция ).... Така че имаме мир и любов.
        Весело ми започва деня.
        Представям си го твоя косаджия като те види да се задаваш как реагира...т.е. не, не мога да си го представя!
        42

Коментар

Чакайте сега! Разрешителното се издава на мен като физическо лице а не на юридическото лице. Това че аз имам нещо общо с него е друга тема. Утре ако стане така че нямам фирма ще ми отнемат ли разрешителното? Вероятно не! Защо има разлика в разрешителния режим между физически и юридически лица наистина неразбирам при положение че таксите са си такси. Още дори несъм питал какви ще са.
          Като стана въпрос, кажете къде има курсове за КНО в момента и какви пари?
          Когато човек говори истината - не се налага да лъже!

Коментар

Нямаш ли изкаран курс? Как успя да подадеш документите без удостоверението?
            В отговор на въпроса ти - утре ако нямаш фирма, най-вероятно няма да ти отнемат рзрешителното, но е възможно да не ти го продължат. Зависи от шефа дето ще разглежда документите.
            42

Коментар

Първоначално публикуван от Sasho74 Преглед на мнение
              Чакайте сега! Разрешителното се издава на мен като физическо лице а не на юридическото лице. Това че аз имам нещо общо с него е друга тема. Утре ако стане така че нямам фирма ще ми отнемат ли разрешителното? Вероятно не! Защо има разлика в разрешителния режим между физически и юридически лица наистина неразбирам при положение че таксите са си такси. Още дори несъм питал какви ще са.
              Като стана въпрос, кажете къде има курсове за КНО в момента и какви пари?
              КОгато фирмата прекрати дейност или има промяна в обстоятелствата при които и поради които е издадено разрешителното КНО следва да се... демек вече носителя на КНО и ползвателя става НЕлегален, четете си законите и правилницит колеги!!!
              Бъдете живи и здрави!

Коментар

Това пък с доказаната необходимост е абсурд на абсурдите.
                По презумпция, всеки има право да се отбранява от неправомерно нападение, а дори има нарочни текстове в Чл.12 на НК, които специално гарантират тези права, като изрично посочват, че според характера на нападението няма ограничения в правата на отбраняващия се какви средства да използва - тоест гражданите имат право да се отбраняват с огнестрелно оръжие, когато това не превишава пределите на неизбежната отбрана.
                И следва абсурда за придобиване на ОО за самоотбрана: - трябва гражданите да обосновават необходимостта от това да си ползват правата.
                Просто идиотизъм - как е възможно да се налага да доказва човек необходимостта да си ползва правата?
                Правата се ползват, ако човекът иска да ги ползва, а не ако му разрешат след като се обоснове, че има нужда за това.
                Последно редактирано от sk67; 04-08-13, 22:09.

Коментар

Аз съм абсолютно съгласен с теб, но за съжаление нещата не се оправят, не се гласуват промени в законите и всичко е една голяма смешка.
                  If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

67% се страхуват от битовата престъпност
                    http://www.dnes.bg/stranata/2014/02/...comment-newest

Така ще е и по-лошо ще става, докато не отпадне т.10 от Чл. 58, ал. 1

Коментар

И аз с тях ако чистачка да не са ми краднали за 10 години
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

Коментар

"Заместник вътрешният министър Васил Маринов съобщи, че обмислят затягане на контрола за носене на оръжие. Дискутирано е със здравния министър лицата, които имат разрешително за оръжие, да представят документ за психическо здраве. Възможно е срокът за валидност за носене на оръжие да бъде по-кратък от 5 години. В МВР трябва да има своевременна обратна информация от Психодиспансерите за психичното здраве на получилите разрешителни за оръжие."

ПП.
                        Ми Честито.
                        Hyundai Tucson JM 2.0 CRDI 4WD

Коментар

Не,че не е невъзможно, но е емоционално. Тогава ще се окажат с доста такива "Лявсковски" случаи. Нали се сещате, че няма да ви подновят разрешителните. То не е същото като да ти вземат оръжията. Или мислят да атакакуват около 200 000 притежатели на оръжие......
                          ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

Първоначално публикуван от green Преглед на мнение
                            Не,че не е невъзможно, но е емоционално. Тогава ще се окажат с доста такива "Лявсковски" случаи. Нали се сещате, че няма да ви подновят разрешителните. То не е същото като да ти вземат оръжията. Или мислят да атакакуват около 200 000 притежатели на оръжие......
                            Блажени са вярващите, а дано ама надали, все валидни мъдрости за новата изцепка на нашите политици, и задължително и винаги след дъжд качулка...

Аз минах психо-тест преди години, един шринк на средна възраст, ме попита сериозно - "Ти момче мислиш ли за самоубийство..." аз казах НЕ и ми дадоха кетапа това е изключително кратък но много показателен тест и никой лош човек НЯМА да успее да го преодолее

Щеше да е смешно ако не е толкова тъжно...
                            Бъдете живи и здрави!

Коментар

Твърдо съм за обща информационна мрежа за хората с психическо отклонение...
                              Спомням си като си вадехме с жената удостоверения (май бе за сватбата)... Давам си документите, поглежда ги девойката на регистратурата, пита 'образование - висше' (което според мен е утежняващ факт ама нейсе), и веднага ми дава бележката. Жена ми си подава нейните документи и почва едно ровичкане, ама да видим, ама да разгледаме.... Половин час мотане (сигурно са искали да ми намекнат нещо )...
                              Накрая ги попитах защо така за мен веднага ми издадоха документа, а за жената се мотахте половин час....
                              - Ами вие не сте роден в този град и въобще нямаме данни и начин, как да проверим за вас, докато за съпругата ви има как да направим проверка щото е от тук...
                              С една дума - миже да те лажем...
                              Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                              Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от bilbo27 Преглед на мнение
                                "Дискутирано е със здравния министър лицата, които имат разрешително за оръжие, да представят документ за психическо здраве."
                                Всичко се купува, вкл. и "психично здраве". Като се отиде след 14:00 в частния кабинет и си готов...
                                Подобен идиот, като онзи в Лясковец, има и мой колега - дупчи улуците с ПМ-то, ама е едър бизнесмен, в добро психично здраве, и патрулките не го "ловят"...
                                Имаше и друг, дето стреляше от терасата по паметника "Майка България" в Плевен, но беше на години и вече не е заплаха....
                                Публикувайте отговор

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X