Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Чл. 58, ал. 1, т. 10 от ЗОБВВПИ - масово отказване на разрешителни за КНО!!!

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Чл. 58, ал. 1, т. 10 от ЗОБВВПИ - масово отказване на разрешителни за КНО!!!

И кои заведения са не питейни? Сладкарниците? Ако някой е решил да направи нещо мислиш ли, че един ред в закона ще го спре? А и доколко мислите, че се спазва забраната? И какво евентуална опасност представлявам примерно аз, ако седна сутринта да пия кафе на някое заведение или на обяд да обядвам въоръжен? И в кафенета и в пицарии и шкембеджийници се продава алкохол. Нали идеята е оръжието да е за самоохрана. В кафенето закона ми гарантира, че няма никой да ми посегне ли? не бих разчитал на това. Виж за дискотеки и кръчми особено в късните часове съм напълно съгласен. Идеята ми е, че независимо кой колко спазва закона, има някакви морални норми, които трябва да се спазват. Според мен аз не ги нарушавам и не представлявам заплаха за обществото когато седна да пия кафе въоръжен, напротив, в дадена ситуация мога само да бъда в полза.
    If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

• От: Чл. 58, ал. 1, т. 10 от ЗОБВВПИ - масово отказване на разрешителни за КНО!!!

Мисля също, че тази забрана е излишна.
      Достатъчно е изискването да не се носи оръжие след или при употреба на алкохол - не помня точната формулировка.
      Освен, ако законодателят е имал предвид, че въоръженият човек в питейно заведение може да предизвика към себе си агресия на употребили алкохол индивиди - със самото си присъствие, самонадеяно или провокативно поведение...последиците са ясни.
      И все пак такава забрана е като да се забрани на шофиращите не да не пият, а изобщо да не влизат в питейно заведение "щото да не се изкушат, че да стане някоя беля"...

Коментар

Първоначално публикуван от Dimitar Nenchev Преглед на мнение
        И кои заведения са не питейни? Сладкарниците? Ако някой е решил да направи нещо мислиш ли, че един ред в закона ще го спре? А и доколко мислите, че се спазва забраната? И какво евентуална опасност представлявам примерно аз, ако седна сутринта да пия кафе на някое заведение или на обяд да обядвам въоръжен? И в кафенета и в пицарии и шкембеджийници се продава алкохол. Нали идеята е оръжието да е за самоохрана. В кафенето закона ми гарантира, че няма никой да ми посегне ли? не бих разчитал на това. Виж за дискотеки и кръчми особено в късните часове съм напълно съгласен. Идеята ми е, че независимо кой колко спазва закона, има някакви морални норми, които трябва да се спазват. Според мен аз не ги нарушавам и не представлявам заплаха за обществото когато седна да пия кафе въоръжен, напротив, в дадена ситуация мога само да бъда в полза.
        Ненчев, по-горе написах по-общо...извинявам се за грешката си...основнот имах предвид ЧЕ В ДИСКОТЕКА НЯМА МЯСТО ЗА КНО!!!!!!! Само полицаите, които правят рутинни проверки...Виждал съм да се носи изатова считам, че БЕЗ НОЖОВЕ, ГСО ИЛИ КНО И КАКВОТО И ДА Е ДРУГО ОГНЕСТРЕЛНО ОРЪЖИЕ В ДИСКОТЕКА!
        сЪЧЕТАНИЕТО, МАЦКИ, РАЗГОНЕНИ НЕРЕЗИ, СТЕРОИДИ, АЛКОХОЛ И НОЖ И/ИЛИ/КНО Е ПРОСТО страшно!!!!

На мен също ми е много гутаво, когато съм на места, където не мога / защото е забранено / да си нося КНО-то....Но спазвам...Най-малкото за да не трупан черни точки пред органите по контрола.... Разрешение, особено за кНО се вади мнооого трудно....Най-малкото за това.

Трябва да си доста агресивен, склонен към насилие и нещо сбъркан с ценностите, за да носиш в дискотека, демек на място за веселие нож или КНО!

мога да дам примери с убийство в кръчма../ Бургас - 2008г. /
        Двойното убийство и опита за убийство пред дискотека ,,Соло".....на връх Великден 2009г.И

още и още и още.....
        https://www.youtube.com/watch?v=f4KS0m24Lts

Коментар

Ясно, на едно мнение сме по въпроса.Доста неща трябва да се променят, но без желание от власт имащите да се промени закона нищо няма да стане. Особено когато власт имащите и променящите закони никога от нищо не разбират.

Коментар

Мед Дог, носиш ли с патрон в цевта?
            https://www.youtube.com/watch?v=f4KS0m24Lts

Коментар

Първоначално публикуван от andreiS40 Преглед на мнение
              Мед Дог, носиш ли с патрон в цевта?
              Зиговете - да , Глока - не.
              Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
              No man left's behind !!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
                Зиговете - да , Глока - не.
                Нямаш доверие на safe action ?
                42

Коментар

Аз Глок-а съм склонен да го нося с патрон в патронника и съм го носил, Зиг-а - не, понеже не виждам смисъл от декокер и патрон в патронника при спуснато чукче, ще заредя по-бързо и ще стрелям по-точно отколкото да възпроизведа изстрел при спуснато чукче, но това е индивидуално за мен. Сигурен съм, че има нещо, което Mad Dog не споделя за Зиг-а, има някакъв чалъм.

Коментар

Не става със споделяне- трябва да ти покажа. Има вариант на много точна стрелба със Зиг 2022 от ДА ама е въпрос на практика.
                    Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
                    No man left's behind !!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
                      Не става със споделяне- трябва да ти покажа. Има вариант на много точна стрелба със Зиг 2022 от ДА ама е въпрос на практика.
                      Пробвай поне, че ми стана интересно техника на стрелба със самовзвод.

Коментар

В контекст със заглавието на темата:
                        Преди час или два разбрах че са ми разрешили КНО. На майтап пуснах искане. Подавах документи за продължаване на срока за ловно оръжие и полицая от КОС ме попита защо неподам документи за КНО като имам фирма. Подадох го. Ето че ми разрешиха. Без никакви връзки.
                        Когато човек говори истината - не се налага да лъже!

Коментар

Първоначално публикуван от Sasho74 Преглед на мнение
                          Преди час или два разбрах че са ми разрешили КНО. На майтап пуснах искане. Подавах документи за продължаване на срока за ловно оръжие и полицая от КОС ме попита защо неподам документи за КНО като имам фирма. Подадох го. Ето че ми разрешиха. Без никакви връзки.
                          Честито,със здраве да го носиш и да не се налага да го ползваш по предназначение....

Коментар

Честито!
                            Реши ли какво ще купиш?

Коментар

Първоначално публикуван от Sasho74 Преглед на мнение
                              Честито според мен мотивацията на твоето Косе Босе е не добрата ти душа и хубави очи а по-скоро около 300-400 лева таксички около КНО на юридическо лице, което ако ги имаш какво ти дреме разбира се
                              Важното е да си в клуба, похвали се после какво КНО си взел
                              Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
                                Честито според мен мотивацията на твоето Косе Босе е не добрата ти душа и хубави очи а по-скоро около 300-400 лева таксички около КНО на юридическо лице, което ако ги имаш какво ти дреме разбира се
                                Важното е да си в клуба, похвали се после какво КНО си взел
                                Той КОСаджията взема процент то 300-400лева такси, та за това е разрешил!?!?!?
                                На всички административни,чиновнически и т.н. длъжности има хора, които стават и такива, които не стават.Шуробаджанащина, кво да правиш.Преценката е много субективна(дъвкали сме го много пъти), айде стига сме търсили конспирация в цялата работа.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X