Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Чл. 58, ал. 1, т. 10 от ЗОБВВПИ - масово отказване на разрешителни за КНО!!!

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Чл. 58, ал. 1, т. 10 от ЗОБВВПИ - масово отказване на разрешителни за КНО!!!

Първоначално публикуван от andreiS40 Преглед на мнение
    За чий му е на човек, да влиза в заведение, което по презумпция и предназначение е да се развеселява, танцува, сваля жени, та в такова заведение за отпускане, да влиза с оръжие...някак си ми е неприемливо.
    Ами да вземем мен за пример - не консумирам алкохол и не виждам защо да не си нося оръжието по дефолт. Особено в такива заведения, където ония не-случайните се развеселят от 20-годишно и бял прах и започнат да вадят пистолетите и да ръкомахат с тях. Аз какво- да стоя и да гледам как го насочват срещу мен или жена ми защото охранта са вагини и се правят, че не виждат или отиват да пушат? Дали не е по-добре да сложиш главата в торбата и да влезеш с пистолета и да си поркаш кротко сокчето от ананас и да знаеш, че това което ти е дадено за *само*защита е при теб и можеш да разчиташ на него?!
    42

Коментар

От: Чл. 58, ал. 1, т. 10 от ЗОБВВПИ - масово отказване на разрешителни за КНО!!!

Това е положението към днешна дата ЗОБВВПИ:

Чл. 60.
      (1) Забраняват се:
      ...
      3. носенето и употребата на оръжие и боеприпаси:
      ...
      в) в обществени заведения за хранене и увеселение;

Значи, ако си на път с оръжие, не може да влезеш в ресторант и да се нахраниш.
      Законът има още много трески за дялане, ама на кого да кажеш, че да те чуе...
      Последно редактирано от sk67; 14-05-13, 20:56.

Коментар

Ми нека си забраняват. Пречи ли Ви? Предполагам не.
        If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

За нашия закон е сигурно, че са забранени експанзивните (освен за ловни и спортни цели), но ако някой има търпение да намери Директива 91/477/ЕИО на Съвета относно контрола на придобиването и притежаването на оръжие
          Там си пише какво е забранено на Евро ниво.
          Не съм сигурен, че Директивата забранява експанзивните, но не съм и проверявал.

....
          Намерих го
          Каква простотия - грешка в превода.
          Ето линк към двуезичния вариант
          http://eur-lex.europa.eu/Notice.do?m...&val=172934:cs

Директивата НЕ ЗАБРАНЯВА експанзивните, а само експлозивните.

Текст на английски

4. Ammunition with penetrating, explosive or incendiary projectiles, and the projectiles for such ammunition.

Текст на български

4. Боеприпасите с бронебойно, експлозивно (дум-дум) или запалително действие, както и куршуми и снаряди за тези боеприпаси.

Превеждащия пояснява експлозивни с "дум-дум", явно без да разбира,че "дум-дум" са експанзивни.
          Оттам и при писането на нашия закон набързо забранени стават и експанзивните без това да се изисква от Директивата.
          Последно редактирано от sk67; 14-05-13, 21:33.

Коментар

Ми щото законите се пишат от хора, дето хабер си нямат за какво става въпрос. Същото е и с превода на Охранителна полиция - Security police, та чужденците ни гледат като извънземни.
            "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
            Неизвестен мъдрец

Коментар

Личният ми опит с въпросната забрана за носене на оръжие в заведения за обществено хранене е, че служителите на МВР я разглеждат по нормалния начин- т.е. като забрана за носене на оръжия в дискотеки и барове , а не че не може да ядеш една супа с пищова на кръста. Наскоро имаше някаква рутинна проверка докато ядях пица и пиех студен чай. Попитаха ме въоръжен ли съм - отговорих положително , показах им разрешителното и номера на оръжието- пожелахме си приятен ден.... и това беше. Според мен на всички им е ясно че в този си вид закона е леко абсурден. За носенето на оръжие в дискотеки, чалготеки, ресторанти тип "са-са на масата сега" ... меко казано съм против независимо от часа. С променения закон нищо не пречи дискотеките да си направят една стена единични касетки, да изкарат едно общо разрешително за съхранение и да предлагат тази услуга срещу примерно 2 лв. такса на ден. Наскоро с един голям косаджия обсъждахме какво трябва човек да направи , ако е отишъл примерно до родата за малко и не си е оставил пищова и в един момент сте пили по две ракии. И стигнахме до извода , че най разумното нещо е преминаване от носене към пренасяне на оръжието- т.е. пълнителите се изпразват, и са отделно от пищова, а най добре е и пистолета да не е по тялото.
              Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
              No man left's behind !!!!

Коментар

Аз пък по инцидент влязох в една дискотека миналата година във Велико Търново. Естествено преди това си бях заключил пистолета в оръжейната със служебното оръжие във военното училище. И на входа тъкмо влизаме в дискотеката някакви бабаити с едни "русалки" ни изпревариха на входа, показаха си оръжията на охраната (ХК П30) и влязоха в дискотеката. Питах аз "портиера" (щото охрана е силна дума) и момчето ми обясни, че тези били охрана на някой и са едва ли не на работа и го вардят в дискотеката. Това законно ли е?

Коментар

Първоначално публикуван от Dimitar Nenchev Преглед на мнение
                  Аз пък по инцидент влязох в една дискотека миналата година във Велико Търново. Естествено преди това си бях заключил пистолета в оръжейната със служебното оръжие във военното училище. И на входа тъкмо влизаме в дискотеката някакви бабаити с едни "русалки" ни изпревариха на входа, показаха си оръжията на охраната (ХК П30) и влязоха в дискотеката. Питах аз "портиера" (щото охрана е силна дума) и момчето ми обясни, че тези били охрана на някой и са едва ли не на работа и го вардят в дискотеката. Това законно ли е?
                  Съвсем не ,ако са частна охрана(тоест май само от НСО могат така да нахълтат)

Коментар

Частна са я, на някоя мутра и на някоя к*рва. Баш от тези дето правят бели на всякъде.

Коментар

• От: Чл. 58, ал. 1, т. 10 от ЗОБВВПИ - масово отказване на разрешителни за КНО!!!

Всяка охранителна фирма с одобрен план за охрана може да влезне при изпълнение на служебните си задължения. Четете закона господа.

Коментар

• От: Чл. 58, ал. 1, т. 10 от ЗОБВВПИ - масово отказване на разрешителни за КНО!!!

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
                        Всяка охранителна фирма с одобрен план за охрана може да влезне при изпълнение на служебните си задължения. Четете закона господа.
                        Прав си.Само не знам като си напудрят носовете босовете и гардовете им някоя вечер и тръгнат да обикалят наред нощните клубове как ще съумеят да изкарат китапи с разрешение за всички заведения ако в плана им за охрана няма общ знаменател за въоръжено присъствие във всички възможни бордеи,бардаци и пивници.....

Коментар

Първоначално публикуван от АРКАН Преглед на мнение
                          Прав си.Само не знам като си напудрят носовете босовете и гардовете им някоя вечер и тръгнат да обикалят наред нощните клубове как ще съумеят да изкарат китапи с разрешение за всички заведения ако в плана им за охрана няма общ знаменател за въоръжено присъствие във всички възможни бордеи,бардаци и пивници.....
                          Пфф- плана за лична охрана е доста общ. В него фигурират лицата извършващи охраната, МПС тата като се оставят доста отворени вратички, щото нали се сещаш , не става ВИП а да му кажеш - ми няма да ходиш в Гранд Де Лукс щото го няма в плана. И не им трябва разрешение за всяко отделно заведение по - закона е пределно ясен. Отделно - зависи от управителя на конкретната дискотека- в повечето няма никакъв проблем при показване на служебна карта от охранителна фирма:

Съгласно чл. Чл. 60.

(1) от ЗОБВВПИ се забраняват
                          :

1. откритото носене на оръжие на обществени места, освен при
                          осъществяване на охранителна дейност;

2. съхранението и носенето на оръжия за спортни и за културни цели с патрон в цевта или в барабана;

а) на политически, синдикални и културни мероприятия;

б) на спортни мероприятия, освен ако е необходимо за самото мероприятие;

г) в молитвени домове, храмове и манастири;

д) в здравни и лечебни заведения, в учебни заведения и всоциални домове;

е) при и след употреба на алкохол, наркотични или упойващи вещества;

4. придобиването, съхранението, носенето и употребата на заглушители за оръжия;

5. използването за други цели на огнестрелни оръжия или боеприпаси за тях, когато те са придобити за културни цели;

6. употребата на пиротехнически изделия в превозни средства, с изключение на пиротехническите изделия за превозни средства, в близост до леснозапалими материали, както и в районите на здравни и лечебни заведения, учебни заведения, социални домове, молитвени домове, храмове и манастири и употребата на пиротехнически изделия, с

изключение на фойерверки от категория 1, в закрити помещения.

(2) Забраната по ал. 1, т. 3, букви "а" - "д" не се отнася за лица, изпълняващи служебни задължения по охрана.

Коментар

Отделно - зависи от управителя на конкретната дискотека- в повечето няма никакъв проблем при показване на служебна карта от охранителна фирма:

Почти става ясно , само това с разрешението от управителя - по-лична негова преценка ли е , или е регламентирано някъде?

Съгласно чл. Чл. 60.

(1) от ЗОБВВПИ се забраняват
                            :

1. откритото носене на оръжие на обществени места, освен при
                            осъществяване на охранителна дейност;

2. съхранението и носенето на оръжия за спортни и за културни цели с патрон в цевта или в барабана;

а) на политически, синдикални и културни мероприятия;

б) на спортни мероприятия, освен ако е необходимо за самото мероприятие;

г) в молитвени домове, храмове и манастири;

д) в здравни и лечебни заведения, в учебни заведения и всоциални домове;

е) при и след употреба на алкохол, наркотични или упойващи вещества;

4. придобиването, съхранението, носенето и употребата на заглушители за оръжия;

5. използването за други цели на огнестрелни оръжия или боеприпаси за тях, когато те са придобити за културни цели;

6. употребата на пиротехнически изделия в превозни средства, с изключение на пиротехническите изделия за превозни средства, в близост до леснозапалими материали, както и в районите на здравни и лечебни заведения, учебни заведения, социални домове, молитвени домове, храмове и манастири и употребата на пиротехнически изделия, с

изключение на фойерверки от категория 1, в закрити помещения.

(2) Забраната по ал. 1, т. 3, букви "а" - "д" не се отнася за лица, изпълняващи служебни задължения по охрана.

[/QUOTE]

Коментар

Почти става ясно , само това с разрешението от управителя - по-лична негова преценка ли е , или е регламентирано някъде?
                              Определени заведения си имат правила за вътрешната охрана (обикновено такива със сериозна система за сигурност) и не допускат хора с оръжие- виждал съм драма с хора от НСО .... Просто им казаха , че или ще си оставят оръжието някъде или няма да влезнат в това заведение.

Коментар

Първоначално публикуван от slaf4u Преглед на мнение
                                Ами да вземем мен за пример - не консумирам алкохол и не виждам защо да не си нося оръжието по дефолт. Особено в такива заведения, където ония не-случайните се развеселят от 20-годишно и бял прах и започнат да вадят пистолетите и да ръкомахат с тях. Аз какво- да стоя и да гледам как го насочват срещу мен или жена ми защото охранта са вагини и се правят, че не виждат или отиват да пушат? Дали не е по-добре да сложиш главата в торбата и да влезеш с пистолета и да си поркаш кротко сокчето от ананас и да знаеш, че това което ти е дадено за *само*защита е при теб и можеш да разчиташ на него?!

Славчо, аз също не консумирам алкохол / наистина /......
                                Това не изключва опасността за мен и други хора, в заведението, в което стоя и в което се сервира алкохол и в което по сега действащия Закон за оръжията е забранено да си с ОО, та не желая някой мутроподобен нагляк със законЕн пистолет да ме простреля или да направи същото с друг човек от заведението...

не ставайте несериозни...В ПИТЕЙНО ЗАВЕДЕНИЕ ОГНЕСТРЕЛНО ОРЪЖИЕ МЯСТО НЯМА!!!
                                https://www.youtube.com/watch?v=f4KS0m24Lts

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X