Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Чл. 58, ал. 1, т. 10 от ЗОБВВПИ - масово отказване на разрешителни за КНО!!!

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Чл. 58, ал. 1, т. 10 от ЗОБВВПИ - масово отказване на разрешителни за КНО!!!

Мисля, че който и от трите варианта да избереш, неизбежно ще трябва да минаваш някаква процедура за разрешение за придобиване но ново оръжие.
    Според мен това са две неща които не са свързани - продажбата на пистолет и разрешително за купуване на друг.
    Аз бих направил така:
    - процедурата за закупуване на друг пистолет
    - успоредно и процедура в КОС за обезопасяване на стария за да си го запазя като сувенир ... след като за друго не става

ИМХО, както се казва
    Последно редактирано от sk67; 21-11-12, 21:49.

Коментар

От: Чл. 58, ал. 1, т. 10 от ЗОБВВПИ - масово отказване на разрешителни за КНО!!!

Първоначално публикуван от sk67 Преглед на мнение
      Мисля, че който и от трите варианта да избереш, неизбежно ще трябва да минаваш някаква процедура за разрешение за придобиване но ново оръжие.
      Две мнения по въпроса няма!
      Обаче мисля, че ще се стигне до ситуацията "За да се сдобиеш с разрешително за закупуване на нов, първо се освободи от стария" и пак се качваме на по-горният ми пост.
      Ясно е! Ще ходя в КОС тези дни. Колкото и да гадая, там е мястото за получаване на задоволителен отговор.
      Благодаря за мнението!
      "Kолкото повече се превръщаме в свръхчовеци, толкова по-безчовечни ставаме"
      А+
      LZ1DRZ

Коментар

Първоначално публикуван от Evgeni Enduro Преглед на мнение
        ..."За да се сдобиеш с разрешително за закупуване на нов, първо се освободи от стария"...
        Нямат законово основание да поставят такова условие - аз поне не откривам такова в ЗОБВВПИ.
        Забранено е носенето на повече от едно оръжия за самоотбрана, а не придобиването и притежаването.
        Чл. 93. (2)
        Чл. 189. (1)
        Последно редактирано от sk67; 22-11-12, 07:42.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан2023 Преглед на мнение
          Колега Даскалов, мисля че от известно време разрешителното за КНО важи ТРИ години,(моето е от ...2009 до ...2012г.) погледни хубаво да не стане фал. Съветвам всички колеги да четат внимателно преди подписа, че после виновни сме си само ние. Наскоро научих от КОС че глобата за изтекло разрешително е 500лв.
          Някой знае е ли ако ти е изтекло но преди това си върнал (продал) оръжието , но не си подновявал дали има глоба?
          Живей всеки ден така все едно ти е последен, защото рано или късно ще се окажеш прав
          :D

Коментар

Първоначално публикуван от skunk Преглед на мнение
            Някой знае е ли ако ти е изтекло но преди това си върнал (продал) оръжието , но не си подновявал дали има глоба?
            Кое е изтекло - за носене или за съхранение?
            Ако си го предал/продал нито го съхраняваш и нито го носиш - тоест какво нарушение може да има?

Все пак, ако ти намерят нарушение, дори да не е специално описано в ЗОБВВПИ ето по кой член могат да се санкционират:

Чл. 212. За нарушение на този закон и на издадените въз основа на него нормативни актове, за което не е предвидено друго наказание, виновните лица се наказват с глоба от 500 до 2000 лв. и/или с имуществена санкция от 3000 до 10 000 лв.

Коментар

Първоначално публикуван от skunk Преглед на мнение
              Никой няма да те глоби, ако оръжието вече не е у тебе. Просто отиди и върни в КОС хартийката. Ако имаш притеснения, пиши на лично.
              "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
              Неизвестен мъдрец

Коментар

Колеги какво става с пистолета, ако не ми подновят разрешителното ?
                gsm - 0899388807

Коментар

Вариант 1 - носиш го на съхранение в КОС и до 1 година си намираш купувач, вариант 2 - след 1 година отива за държавата.
                  Неизвестен мъдрец

Коментар

Ми то значи излиза доста рисково да си купиш скъп пистолет , в смисъл, че можеш да изгориш с парите ако не ти подновят разрешителното .
                    gsm - 0899388807

Коментар

Е, то е рисково да си купиш какво да е скъпо ако има вероятност да го изгубиш.
                      Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от dradonov Преглед на мнение
                        Ми то значи излиза доста рисково да си купиш скъп пистолет , в смисъл, че можеш да изгориш с парите ако не ти подновят разрешителното .
                        Същото е като да си купиш скъпа кола ; лаптоп ; ГСМ и тнт .
                        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                          Никой няма да те глоби, ако оръжието вече не е у тебе. Просто отиди и върни в КОС хартийката. Ако имаш притеснения, пиши на лично.
                          Благодаря ти колега!
                          То оръжието е дадено за продажба в магазин преди 3 години (изкупено от магазин), но не съм подновявал разрешителното, защото бях в чужбина.
                          Живей всеки ден така все едно ти е последен, защото рано или късно ще се окажеш прав
                          :D

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                            Същото е като да си купиш скъпа кола ; лаптоп ; ГСМ и тнт .
                            Тях никой не може да ме задължи да ги продам, ако не искам, а с това разрешително на практика зависиш от милостта този дето ти го издава ...

п.с. за мен ако веднъж си одобрен за носене на оръжие, след това би трябвало да има само обективни критерии по които да могат да ти дават отказ за преиздаване, а до колкото чета в основата на отказите се подхожда чисто субективно .
                            gsm - 0899388807

Коментар

Моето впечатление е тъкмо такова - не се заяждат, ако не правиш келешлъци. Оставам също с усещането, че районните инспектори, или както се казва сега, изобщо не са против по територията им да има улегнали хора с оръжие, и даже май са доволни че ги има.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                                Моето впечатление е тъкмо такова - не се заяждат, ако не правиш келешлъци. Оставам също с усещането, че районните инспектори, или както се казва сега, изобщо не са против по територията им да има улегнали хора с оръжие, и даже май са доволни че ги има.
                                Това впечатление е твърде субективно,може и да важи за определени райони,това зависи от шефа и косажията,но преобладаващо отказват под баналният предтекст-"отпаднала необходимост",явно е някаква директива,щото доста приятели се оплакват от това?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X