Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Валтер П38

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Валтер П38

Гражданска "по закона", или по обстановката?
    Това отдавна не е военно оръжие, и разговорът е безсмислен. Никой военен отдавна не се интересува от играчка с 8 патрона. Понякога не се интересуват и от 15.
    Гражданските с по толкова - също вече са безсмислени. Знам за американските револверни писъци за първите изстрели, само че в Лондон и прочее европски кочини, вече се случват други изпълнения. Пък и Сирия не е далече ...
    Нали не искаш да чакам два часа, додето ченгетата се върнат от отпуска, за да погребат децата ми?
    Зная къде е Норвегия, но аз нямам много наследници.
    Ще ти подаря лъскаво синджирче с позлатена безопасна, за да си окачиш това красиво нещо над камината.

Коментар

Бат' Стефане, щом във ВАЛТЕР са преценили /навремето/, че така трябва да бъде направен П-38, айде да не се правим на по-големи инженери от инженерите!
      Не се сещам за какво точно може да ти потрябват наведнъж 15, или 16 патрона в пълнителя, освен, ако не си в СОБТ, ОМОН, или там някъде, и не отиваш да обезвреждаш стадо терористи. Тогава - да, трябват ти, наистина. Но на улицата, вкъщи, на вилата, или в планината /гората/, 8 патрона са ти предостатъчни, освен ако не си кьорав и не виждаш къде стреляш. Едва ли има човек на Света, дето ша продължи да те напада след като му люснеш един 9х19 в кратуната, в сърцето, или в м*дете. Особено, ако стреляш с хидрашокови патрони /нали така се казваха онези с дупката на върха на куршума?/.
      Също така едва ли има толкова курназ-келеши, дето все така упорито и самоотвержено ще продължават да ти налитат, след като си гръмнал един от тях и той се гърчи /ако е все още жив, де / и пищи на земята.
      А иначе, ако те нападнат боевики с калашници ........................ не се сещам кой точно пистолет ша ти помогне.
      А и в по-горния ти пост има много ''или'', не мислиш ли?
      Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
      Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

Това е пистолет от 30-те, идеологически. Конструктивно и технологично е мръднал до 50-те, и толкова. Всъщност е слаб, и чисто блондински. Професионалистите използват друго, в класа 100 мм. От по-късите - още по-друго.
        Последно редактирано от Стефан; 17-08-11, 14:21.

Коментар

Айде сега, слаб бил .
          Всъщност, то май няма слаби и силни оръжия, това като че ли зависи от боеприпаса. Или?
          Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
          Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
            Това е пистолет от 30-те, идеологически. Конструктивно и технологично е мръднал до 50-те, и толкова. Всъщност е слаб, и чисто блондински. Професионалистите използват друго, в класа 100 мм. От по-късите - още по-друго.
            За мен всичко в пистолетите технологично и конструктивно е измислено до Втората световна война. Навлизането на полимерите /аз не ги харесвам/, полигоналните цеви и револверни патрони в автоматични оръжия са маркетингови рашения и търсене на нови пазари.
            Да не забравяме предназначението на пистолетите като лично оръжие за самоотбрана, а не за водене на основни бойни действия. Статистиката казва колко минути е средната продължителност на живота на лейтенант от първа бойна линия. Кога ще използва качествата на съвременните пластмасови пищови с полигонални цеви?
            Няма да посочвам сравнения между пистолети до ВСВ и след нея, защото всеки е свободен да си харесва и избере каквото иска.
            сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
            dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Точно така,тя и топлата вода е открита отдавна, след това всичко останало е копиране и донякъде подобряване на вече измисленото.Както знаем Макарова е копие на Валтер ПП а легендарната и прехвалена Берета 92 е копие на Валтер П38 и те така......На мен лично ми е интересно как е П38 за ежедневно носене...или не става.Моля който е носил или носи да сподели.
              Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....

Коментар

Ами загледай се в дизайна на пистолета и ще си отговориш . Съгласно нащо законодателство оръжието трябва да се носи скрито а валтера с тая гола цев и стърчащ мерник не е най удобния . Той си е конструиран като армейски пистолет да се носи във външен закрит кобур .
                Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:28082009179.jpg
Прегледи:1
Размер:111.0 КБ
ID:5347544

това е НР "Херес Пистоле"

Коментар

Не съм никакъв специалист. Само препредавам мнението на мой приятел, пенсионер-стар оръжейник по професия. Според него (а той е видял много), това е най-добрият пистолет, измислен някога!

Коментар

Първоначално публикуван от papa_dok Преглед на мнение
                      Не съм никакъв специалист. Само препредавам мнението на мой приятел, пенсионер-стар оръжейник по професия. Според него (а той е видял много), това е най-добрият пистолет, измислен някога!
                      Е чак пък най-добрия измислен?!? Всеки има право на мнение но то трябва да е обосновано, и защитено. Валтера е бил един от най-добрите образци оръжия в класа си в годините когато е създаден, и дълго време след това. По времето на ВСВ се е считал за модерния германски пистолет, всъщност и по-съвременните критери за този клас оръжие е все още актуален(но в тази група може да се наредат и други образци армейски пистолети), схемата на автоматиката е със заключване на цевта и затвора, отличава се с добре балансирана работа, макар и сложна като цяло компановачна схема работи надежно и неприхотливо, дължината на мерната линия, цевта и доказалия се боеприпас 9х19Парабелум(Люгер) осигуряват воденето на ефективна стрелба на дистанции който покриват и съвременните образци армейски пистолети, двойно действащия спусък е наистина сериозно нововъведение за годините когато е създаден пистолета, като недостатък спрямо съвременните образци според мен е малката емкост на пълнителя само 8бр. патрони(при съвременните образци в този клас е 15-16бр.), и архаичния дизаин, тук във случая нямам предвид, че пистолета не изглежда модерно, а това, че тогава когато се е създавал пистолета конструкторите са подходили спрямо условията и технологиите на времето, и изискванията на военните. Не са имали тогава като изисквания, примерно да се поставят разни допълни устройства за бързо прицелване, компенсатори на отката и други такива екстри актуални за днешния ден. Именно за това на Валтера трудно ще монтираш нещо, просто дизайна е архаичен и типично армейски, със сравнително големи габарити което го прави не особенно удачен избор за лично стрелково оръжие което се предполага ще носиш ежедневно.

Коментар

Коментар

П 38 е легенда !Както и ПП!Познавам собственик на П 38 , но не съм имал възможност да го разгледам обстойно!Натиснете снимката за да я уголемите

Име:PB250010.jpg
Размер:123.8 КБ
ID:5428191За ПП - то имам мнение!

Коментар

Ето едно HP и от мен:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Walther_HP.jpg
Размер:91.7 КБ
ID:5434168

Той, както и Luger P08 са ми голяма слабост
                            Враг усраине

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X