Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Валтер П38

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Валтер П38

За валтера сигурно има хора в този форум които не само знаят, ами са и стреляли с него. Имат и впечатления.Сухата информация от каталози и от интернет не ми стига. Ако някой има какво да сподели ще съм благодарен.Благодаря предварително.
    Если запрещено, а тебе очен хочется - тагда можно!

От: Валтер П38

Първоначално публикуван от ИЖ120 Преглед на мнение
    За валтера сигурно има хора в този форум които не само знаят, ами са и стреляли с него. Имат и впечатления.Сухата информация от каталози и от интернет не ми стига. Ако някой има какво да сподели ще съм благодарен.Благодаря предварително.
    Имал съм възможността и щастието да познавам отблизо този разкошен пистолет. За мен това е най-красивия пистолет изобщо създаван някога. И най-сложен. Опита при използването на Парабел П 08 отчита няколко негови "недостатъци".
    Първо чувствителн към замърсявания, второ чувствителен към качеството на патроните, трето големия наклон на дръжката който е много ергономичен създава понякога проблеми при вкарване на патрон в цевта и последно - единично действащ спусък. Тези проблеми са наложили конструирането на нов армейски пистолет. Победител е Валтер П 38. Дълга цев 12.5 см.,
    двойнодействащ спусък, уникално заключване на цевта към затворния блок - с люлка, Две възвратни пружини на блока от двете страни на тялото, открито петле позволяващо безопасно и ненатоварващо механизмите носене с патрон в цевта и мигновенно откриване на огън само с натискане на спусъка, сигурен предпазител, всички екстри плюс показалец за наличие на патрон в цевта излизащ над петлето и даващ възможност да се "напипа" без визуален контрол. Изключително "всеяден" и безотказен откъм боеприпаси. Може да "засече" само ако не се възпламени патрона. Не е толкова точен колкото парабела, но удовлетворява изискванията. Много добра изработка, оксидацията на екземплярите с пълния заводски надпис от лявата страна на блока е в леко кафеникав отенък, докато на военновременното производство има само надпис "Р 38" и са чисто черни. Чирените са бакелитови в черен, кафяв и сив цвят. Като малък недостатък за цивилно носене може да се приеме по-голямата му дебелина и прехода от тънка гола цев към затворния блок е "правоъгълен", и се закача при пъхане.
    Някои хора неправилно му казват "Валтер-Парабелум" по аналогия с голите цеви и еднаквия боеприпас. Има оксидирани и никелирани образци. Според легендата по личната заръка на Хитлер правят Валтер П 44 който е с 14 патронни двуредови пълнители по подобие на "Броунинг 1935 г.". Имало е специална модификация за Гестапо с къси цеви.
    Стрелбата с него е удоволствие, удобно ляга в ръката, нормален откат, бирени шишета на 30 м. нямат шанс .
    Това на първо четене, ако имаш въпроси - давай.
    сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
    dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Благодаря ''Чичо''!Радвам се информацията.Това исках, човек който се е запознал от от близо с него, а не в итернет или само да е слушал.Интересно, няма никой от младите учасници във форума които обикновенно имат мнение.И това прави чест.
      Если запрещено, а тебе очен хочется - тагда можно!

Коментар

Сблъсках се с този пистолет през 2002 г. Направи ми впечатление, много прецизната и лека работа на механиката също така и двете възвратни пружини, за пистолет произведен преди почти век чудесна механика, настроена до съвършенство, имах чувството че разглобявам някакво видео или касетофон с много фини и добре паснати части. Минимално усилие за зареждане на патрон в цевта. За съжаление не можах да пострелям с него. С две думи един истински валтер каквито за съжаление фирмата вече не произвежда...
        От мен толкова по въпроса.

Коментар

А как стоят нещата при Валтер П1 9х19 и 9х21, добър ли е ? И как е в сравнение с Макаров ??
          Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....

Коментар

Дядо ми имаше П-38, останал му от партизанските години заедно с един Манлихер.
            Това е най-разкошния пистолет, който съм държал! Доколкото занам още ги произвеждат, е, естествено без орлето с кръста, но са си 1 към 1 с тогавашните.
            Засега пистолет нямам, имам пушки, но съм се зарекъл, че ако си купя пистолет ще е само и единствено П-38.
            Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
            Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

Аз стрелях с този великолепен във всяко едно отношение пистолет, лично за мен не са ми удобни мерните му прибори. Иначе много приятен пистолет!

Коментар

Да,още се произвеждат, но се води Валтер П1 и е от алуминиева сплав и е по-лек.Затова питам има ли някой запознат с този пищов? А за скрито носене как ви се вижда?

Коментар

Красив музеен предмет. Предпазителят е наопъки, и заради тая работа това не е оръжие, но за сувенир е отличен.

Коментар

Не съм съгласен много,че е за музея,все пак П1 е ново производство и е по лек.То по тази логика ТТ отдавна да е само в музеите ама хората си го носят и му се радват,че фърга яко

Коментар

Ти някога си оцелявал с пистолета си, или само си го носил на стрелбището? Знаеш за какво служат лостчетата на това желязо, или ще ми четеш лекция по темата?
                      Пожелавам ти успех с рефлекторно вдиганото нагоре флагче, срещу рефлекторно стиснатото.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                        Красив музеен предмет. Предпазителят е наопъки, и заради тая работа това не е оръжие, но за сувенир е отличен.
                        тОВА С ПРЕДПАЗИТЕЛЯ ,НЕ Е ТАКА,АКО ТИ Е ПЪРВИ ПИСТОЛЕТ,ИЛИ ГО НОсиш ,постоянно,няма как да не свикнеш с предпазителя,то и десните волани за някой са обратни но за половин свят са нормални.

Коментар

Въпрос на мнение, но за мен не е така.
                          Първо Валтера е предхождащ модел на другите с "правилния" предпазител и е въпрос на тълкуване. Второ ако се запознаеш подробно с ударно-спускателния механизъм ще видиш, че този пистолет спокойно може да мине и без предпазител. Има още две системи които възпрепятстват нежелан или невнимателен изстрел при "изпускане" на спусъка или падане "върху петлето".
                          сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.

Коментар

Когато си уморен, или ранен, или ръцетете са мокри от кво да е, или мазни, или втората ръка е заета, чисто физически НЕ МОЖЕШ да ВДИГНЕШ предпазителя.
                            Ако сте супермени и можете - всичко е наред. Аз не съм от холивуд, не мога това, и предпочитам стиснатите. Видимо е въпрос на капризите ми.
                            Ако охлабите лостчето до там, че да става - тогава просто нямате предпазител. Ще се премести в джоба, и може да стане мазало.

Коментар

Когато си уморен, или ранен, или ръцетете са мокри от кво да е, или мазни, или втората ръка е заета, чисто физически НЕ МОЖЕШ да ВДИГНЕШ предпазителя.
                              Ако сте супермени и можете - всичко е наред. Аз не съм от холивуд, не мога това, и предпочитам стиснатите. Видимо е въпрос на капризите ми.
                              Ако охлабите лостчето до там, че да става - тогава просто нямате предпазител. Ще се премести в джоба, и може да стане мазало.
                              Донякъде си прав, но..
                              предпазителя на Р 38 се вдига много леко, освен ако е някой "ръждилник".
                              И второ от какъв зор ще държиш пистолет с открито петле и самовзвод на предпазител, още повече в реална /бойна/ обстановка. Предпазителите са за оръжията с вътрешно /скрито/ петле или с ударник /игла/. Но да държиш зареден пистолет на предпазител не се препоръчва нито от психологическо естество, нито от гледна точка на издръжливостта на пружините. При Р 38 след поставян на предпазител в заредено състояние петлето се спуска, но спусъка остава в крайно задно положение. След освобождаване спусъка излиза напред и може да се действа на самовзвод. Повечето сакатлъци стават от държане на заредено оръжие и последващо разсейване.
                              При "Зауер мод. 38г." даже има едно лостче под десния ти палец с което може безопасно да се спуска и вдига вътрешното петле именно поради тези причини.
                              Правилния и законовия начин е пистолета да не се държи зареден, с патрон в цевта и натегнати механизми, освен ако няма да го използваш непосредствено.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X